icon

Čakám bábo a mám problém so svokrou

noivka911
11. jún 2017

Dobrý deň... Mám 20 rokov a čakám bábo.. Môj priateľ je o rok mladší odo mňa, všetko medzi nami je fajn, na bábo sa tešíme, máme kde bývať.. V tomto žiaden problém nie je.. Moji rodičia sú ochotní nám pomôcť vo všetkom.. Veľký problém je moja "svokra". Jednoducho nesúhlasí s tým, aby sme boli spolu, posiela ma na potrat a hovorí, že sa bude modliť, aby sa nám dieťa nenarodilo.. Priateľa doma zamykaju, nemôže vôbec odísť z domu a neviem čo robiť ďalej.. Naplánovali sme si svadbu na august, ale oni nám vo všetkom bránia.. Hlavný dôvod je, že vraj preňho nie som dosť dobrá a oni preňho majú inú.. Prosím poraďte, ďakujem.

juliet86
12. jún 2017

Hm. A preco ta neznasa? Stiahla si syna k dtogam? Si zo zlej trestanej ci alkoholickej rodiny?? Spytala si sa svokry priamo preco ta nezbasa? Daj si s nou uprimnu konverzaciu a potom spal mosty ak bude treba

pishtok
12. jún 2017

na tvojom mieste by som povedala svokre na rovinu, ze nemusi pomahat a nech sa rozluci aj s vnucatom a drahemu povedat ze nech odide od rodicov a ak studuje nech si vybavi pridavok na dieta na seba plus brigada a skola spolu s tvojim platom a materskou mozete prispievat tvojim rodicom na byvanie. co sa tyka svadby ak chcete byt aj manzelia na papieri tak vam stačí zatial svadba o dvoch svedkov na urade aby ste zbytocne neminali peniaze a ked budete na tom financne lepsie mozte si spravit dodatocnu oslavu alebo aj cirkevny sobas ak ste veriaci. mlady muz ma 19. je vseobecne zname ze chlapci su pozadu oproti babam ale ak si si nim istá tak nemas co riesit. to on musi vyriesit svoju situaciu. ak robi svokra problemy dajte na na sud zákaz priblizenia a mate po probleme. nech ma svokra dama hanbu. priať niekomu potrat fuj..karma je zdarma. ju to dostihne.

deniska2706
12. jún 2017

Skúste ísť radšej do nejakého prenajatého bytu ako zaťažovať tvojich rodičov.viem o čom hovorím. A spravte si ako vy chcete. Chápem síce aj jeho mamu.ona chce v podstate pre svojho syna len to najlepšie. Ale vy už sa odteraz musíte správať ako dospelí. Lebo dieťa a svadba nie je len tak zo srandy. Zoberte sa a žite spolu.vychovavajte dieťa a robte si všetko podľa svojho. Bez ohľadu nato kto si čo myslí. Je to váš život a vaše šťastie. Pokiaľ je medzi vami všetko v poriadku tak si za tým choďte. DrŽím palce.ak by si sa potrebovala vyrozprávať tak kľudne napíš.

noivka911
autor
12. jún 2017

Som zo slušnej rodiny, priateľovi som nenarobila v minulosti žiadne problémy ani ho nezatiahla do ničoho, čiže kvôli tomu to nemôže byť.. Aj školu mám dobrú, nie som ani z chudobnej rodiny.. Naše rodiny sa nepoznajú a žiaden konflikt nebol, takže ja naozaj neviem.. Snažila som sa s ňou rozprávať, nájsť si k nej cestu, ale z jej strany žiadna odozva, tak som s tým prestala..

damianadam
Autor odpoveď zmazal
mamutka
12. jún 2017

Henten chlapec nikde po stole buchat nebude, je to ešte dieťa. Nech mame slusne oznámi, že rovno zo školy ide ku svojej snubenici, ktorá ho potrebuje a nezamyka nikde. Trenky a zubnú kefku si kúpi cestou, domov ani nemusí chodiť, keď ho zamykaju. Je sice ako medzi mlynskými kameňmi, ale spôsobil si to sám, ma šťastie, ze ma kam ísť. V podstate treba len vyčkať, kým mama vychladne. Ak nevychladne, bude to len jej problém, pravdepodobne si cez syna chcela plniť vlastné ambície a to sa trávi ťažko. Žiaľ, treba ju ignorovať. Nepúšťať do domu, ak nevie prísť slušne.

jahodalesna
12. jún 2017

Ahoj, jeho mama isto zbožňuje svojho syna a tou prílišnou láskou ho dusí, chce, aby naplnil jej očakávania. Akurát ak by sa tak stalo, spokojná by bola asi len ona. Tvoj priateľ by jej mal vysvetliť, že partnerku už si vybral. Ona Ťa nemusí milovať, stačí, že Ťa bude akceptovať. A ak ho bude dusiť, stratí ho... Inak aj ja mám takú svokru, ktorá podľa mňa viac miluje svojho syna ako muža. Našťastie jej syn vie, koho si zobral za ženu 😁

0silvia0
12. jún 2017

@noivka911 no a prečo sa mladý muž nepobalí a nejde bývať do veľkého domu tvojich rodičov už teraz keďže to máte takto naplánované? Nerozumiem tomu, či čaká kedy jeho matka blahosklonne dá nejaký oficiálny súhlas že od istého dátumu už môže? To príde k vám domov, narobí krik a odtiahne ho za rukáv? To toto chlápätko nevie povedať svojej matke odteraz bývam tu a koniec? Ja nemám vnímaciu kapacitu asi na toto, to matka so synom absolvujú takúto grotesku a ty a tvoja rodina s nimi?

anjelic
12. jún 2017

Možno ma mnohé zato uklameňujú, ale nie všetko treba riešiť ako cez kopirák: nájdite si podnájom, osamostatnite sa a pod. V dnešnej dobe sa na ľudí okolo 20-tky, ktorí čakajú dieťa pozerá cez prsty, akoby boli nenormálni. Ty máš veľké šťastie v tom, že máš ohľaduplných rodičov, ktorí vám chcú pomôcť a podporiť vás... váž si to. Na začiatok máte kde bývať a to je veľké plus. Tvoj priateľ je však horšie na tom, pretože jeho matka na neho vyvíja neúmerný nátlak /a hraničí to s obmedzovaním osobnej slobody/, no jedine on môže/ musí sa jej vzoprieť a osamostatniť sa. ty mu môžeš byť oporou, ale odvahu musí nájsť on sám.

dazdovka
12. jún 2017

@noivka911 bola som v podobnej situacii ako ty, akurat, ze keby je moja dcera v tom, teraz by som jej uz z vlastnej skusenosti radila, aby sa nevydavala. Normalne si zite, dieta vychvovavajte spolu, ale v takomto mladom veku sa svadbit je priskoro, este sa vyvijate ako osobnosti, vela veci sa zmeni prichodom dietatka, uvidis, ako to medzi vami bude dalej. Drzim ti palce, kludne tehotenstvo zelam a hlavne, neries teraz druhych ludi (svokru), na negativnych ludi sa mozes vies co, ty budes stastna, cakas dieta s muzom ktoreho milujes a cas ukaze, ak bude dobre, aj svadbu si spravite. Drzim palce 🙂

noivka911
autor
12. jún 2017

Ja viem, že to nie je ľahká situácia, ale ja už to ďalej nezvladam.. Jednoducho som s psychikou na dne a neviem sa postaviť na vlastné nohy.. A priateľ radšej seká dobrotu aby to nebolo ešte horšie... Jednoducho som zúfalá

alex49
12. jún 2017

tak ked máte volný dom, jeden deň ked bude chlapcova mamička v robote, nech sa zbalí a príde tam bývať, je dospelý, takže ho nemôže vziať proti jeho vôli
frajer má stáť pri tebe, ked si ťa dokonca chce zobrať, nerozumiem prečo radšej sedí pri mamičke aby sa nehnevala, teraz nejde o ňu, ale o teba, aby si náhodou s toho stresu nepotratila

mamutka
12. jún 2017

@noivka911 seka dobrotu u mamičky, lebo proste čakáš dieťa s nesamostatnym mladym chalanom, je nezrelý, sám ešte decko. Neber to ako zúfalu situáciu, máš kde bývať a máš podporu rodičov. Tak buď v klude. On sa len potrebuje prebrať, aby si uvedomil, čo môže stratiť. Je aj možné, ze ostanes s dieťaťom sama, aj s tým sa zmier. Opäť- máš podporu rodičov, nezúfaj. Ak sa on nepoberie od matky a nebude pri tebe a dieťati, tak asi nebol ten pravý. Proste nezrely chalan, nezrely vzťah. Tes sa na bábätko spolu s rodičmi. Nechaj chalana a jeho matku trochu vychladnúť.

noivka911
autor
12. jún 2017

Nejde o to, že je nezrely.. Skôr sa bojí čo bude ďalej.. Vidí že nám to obom veľmi ubližuje.. A ja už neviem čo viac mám urobiť.. To je fakt taká namyslená že dokáže kvôli tomu stratiť syna? Vy, ktoré ste matky, robili by ste toto? Povedala som jej, že sa s malým môže rozlúčiť, nedovolím aby k nej išiel.. A priateľ sa chce presťahovať budúci týždeň.. Akoby im stále daval šancu, ale mne toto všetko veľmi uberá na energii

marianeta
12. jún 2017

@noivka911
1.je dospely a matka uz mu nema co riadit zivot,ano ma pravo vyjadrit svoj nazor(i ked tu nechapem preco a co sa jej nepaci)ak ma pochybnosti,no rozhodnut sa musí sam.
2.vidim to tak,ze ona sama ho dostatocne nepripravila na dospelost a tipujem,ze takmer vzdy rozhodovala zanho...pochybujem ,ze by sa inak zdravo rozmyslajuci 19r.chalan nechal zamknut v izbe a uz vobec odvliect matkou od frajerky..prepac ale ked si to predstavim aj sa smejem...
v kazdom pripade nech on vyjadri svoje stanovisko ci sa nadalej necha vykoristovat matkou alebo sa postavi na odpor povie jej do tvare,ze je dospelý bude otcom a hodla sa o vas dvoch postarat za akychkolvek okolností...
Ty sa nou nezaoberaj,z toho co pises citit ze svokra je protiva ,kt.namiesto toho aby bola hrda na svoje dieta ,ze sa stane v mladom veku otcom a je ochotny a schopny sa postarat tak ide robit radsej prieky...a ak by mne takto robila cirkus pred domom ,ja by som sa neparala a zavolala policiu a ak by bolo treba vybavila zakaz priblizenia k tvojmu domu a k tebe..
Aj keby to nevyslo a podriadi sa voly matky,ty mas maximalnu podporu u svojich rodicov...
Nepises nic o jeho otcovy..ten s aako k tebe sprava a vnima celu situaciu..ci je aj on pod papucou a musi drzat hubu a krok?

noivka911
autor
12. jún 2017

S jeho otcom som sa ešte nebavila vobec o týchto veciach.. Stále je buď na futbale alebo v krčme a ja tam nebudem chodiť ako na klavír a od tohto víkendu vôbec, lebo ma odtiaľ vyhodila.. Jeho otec to riešiť nechce a ani nevie.. Stále to je len krik, nadávky a facky a ja toto nechcem.. No za ďaľšie, neviem si predstaviť, že budem žiť bez svojho priateľa a ani to tak nechcem.. Čiže vlastne neviem čo robiť.. Stále mi hovorí že už len trochu počkáme a bývame spolu, ale akosi sa to neposuva...

tt247
12. jún 2017

@pribinak Nie každý je v 19tich nevyzreté dieťa a jeho matka nemá najmenšie právo sa takto k nim správať. Jej predstavy sú jedna vec, predstavy jej syna druhá. Skôr je to taký ten typ matky, čo by svojho synáčika zamykala aj keby mal 35, no neuvedomuje si, že jej syn je svojprávna bytosť a nie jej majetok. To, že ho porodila a vychovala ešte neznamená, že chlapec nemá právo na vlastný život.

@noivka911 A vy to len s priateľom pekne dobojujte, ak ste sa už na to raz dali. Dieťa je vaše a ak by "svokra" priala môjmu dieťaťu smrť, do domu mojich rodičov by nevošla ani keby neviem čo bolo a ešte by som na ňu aj políciu zavolala. Krava nepodojená. Normálne ma tá ženská vytočila a to som s ňou ani neprišla do kontaktu. Tvoj priateľ sa jednoducho musí vzoprieť, inak vám tá ženská zničí úplne všetko.

pribinak
12. jún 2017

@tt247 to je pravda, ale tento mladenec rozhodne nevyzera ako vyzrety, inak by uz mamke davno vysvetlil ako sa veci maju a chranil by svoju partnerku pred takymto cirkusom.
okrem toho je bez prace, z coho chce zivit svoju partnerku a dieta? z rodicovskeho?

jana_eyre
12. jún 2017

Ty sa ani nemas ako pohnut dalej.. Teraz je rad na tvojom priatelovi aby sa za vas postavil, nasiel si pracu a zacal sa spravat dospelo..

alex49
12. jún 2017

prepáč, ale ty nemáš čo hovoriť s jeho rodičmi aby ho k tebe pustili alebo mu povedali nech sa správa ako chlap, on by sa mal za vás postaviť a povedať svojim rodičom, že si jeho partnerka, snúbenica, budúca žena s ktorou chce stráviť život a vychovávať deti

tt247
12. jún 2017

@pribinak Áno, v tomto máš pravdu. Ja len, že nie každý 19-ročný je dieťa a niektoré ženy matky to naozaj preháňajú, ako tá jeho napríklad. A zjavne to robí preto, lebo si to k nemu môže dovoliť. Neviem si celkom dobre predstaviť, ako jedna žena odvedie 19- ročného domov od frajerky alebo ho zamkne v izbe. Veď chlapec v takom veku má jednak silu a snáď aj rozum, aby svojej matke vysvetlil. No asi to nechce hnať do extrémov, hoci jeho matke extrémy problém nerobia. Je to skrátka na ňom a dievča sa môže aj na hlavu postaviť.

janickacrazy
12. jún 2017

@noivka911 Pozri sa, všetko záleží len na tvojom priateľovi, ked ťa lúbi, tak nech sa k tebe presťahuje a hotovo. Svokru nerieš, možno je ešte stále v prvotnom šoku, že jej milovaný synáčik už nie je dieťa, ale bude otcom. Moj krstná tiež vyvádzala, ked jej syn oznámil, že sa bude ženiť, lebo tiež mal len 19, nevestu nemohla ani vystáť, bola zrelá na infarkt. Teraz po rokoch sa na tom už len smeje. S nevestou sa majú rady nakoniec. Proste to bol pre nu len šok spočiatku, potom si zvykla.

sardinka336
12. jún 2017

@janickacrazy suhlas👍

Ako sa vraví, ziadna kaša sa neje taka horuca ako sa navarí...a poznáme verziu len jednej strany. Uprimne, ako matka syna by som asi tiez neskákala meter dvadsat kebyze mi v 19 zahalaší ze bude otcom a ide sa zenit. Toto ste aj vy unáhlili, aspon tu školu si má chlapec dorobit.
Myslím si ze akýsi prvotný šok je snad normalny. Na druhej strane netreba robit hysaky, čo sa stalo sa uz neodstane a treba sa k tomu postavit ako dospelý človek. Zamykat syna doma to je naozaj nonsens.

marusia12
12. jún 2017

@noivka911 No zlatinko, utekaj od takého chlapa.... ak ho doma zamykajú 😀 a on si s tým nevie poradiť. Máte kde bývať, financie nie sú problém... tak vidím problém v ňom.

noivka911
autor
12. jún 2017

Problém je v tom, že jeho mama ma preňho inú.. A chce ho všetkými silami pre ňu, ale ja som jej to pokazila.. Akoby si chcela všetky svoje sny o výške a neviem čom všetkom splniť cez neho a on sa zrazu rozmyslel inak.. Viete ja som tiež len obyčajný človek, ale toto je už veľa... A za mesiac čo o tom vie, by sa už z prvotného šoku mohla spamätať a začať uvažovať ako dospelý človek

tt247
12. jún 2017

@noivka911 A v ktorom sme storočí, že jeho mama ma pre neho inu? Veď to tu nezohráva žiadnu rolu. Chlapec chce snáď teba a hotovo. Toto je na smiech a nezatažovala by som sa takým bludom ani 3 sekundy. Teda pokial sa tým nezaťažuje tvoj priateľ, to je potom iná pesnička.

noivka911
autor
12. jún 2017

On o tom nechce ani počuť a tiež mi hovorí že to nemám riešiť a že ma ľúbi.. Ale keď ona rozpráva všade, že to nie je jeho, že on by toto neurobil a že ja som ho podviedla a mám dieťa s iným.. A každý sa ma pýta či to je pravda a jednoducho mi to len ničí psychiku..

0silvia0
12. jún 2017

@noivka911 problém nie je v tom, že jeho mamá má pre neho inú. Takéto dohadzovačkové zväzky na Slovensku ešte kde preboha dožívajú? Problém je v budúcom otcovi, že sa bojí tej strašidelnej zlej mamy. Jeho matku neriešte, riešte seba! Nech si tá šialená ženská rozpráva čo chce veď si žite svoje, máte kde, máte začo tak ja fakt nechápem...

bluka2
12. jún 2017

Daj vediet tak o pol roka, ci sa nastahoval...

bluka2
12. jún 2017

@0silvia0 Co si, verzia jeho matky je s najvacsou pravdepodobnostou uplne ina - keby tu pisala, ani by nas nenapadlo, ze sa jedna o ten isty pribeh. Ved toto je absurdne, ako pribeh o dvoch indickych kastach, zamknuty vyzrety skoro 20nik - nemyslim