Chcem, aby si ma manžel vážil
Chcela by som aby sa viac zaujimal o mňa či mi netreba doma pomôcť ..ako to dosiahnuť 🤔či mu to len stále vravet?
@zoro9836 A aka je uloha zeny v rodine? A aka je uloha muza v rodine?
@viestta Kamoške toto tiež muž hovoril. Vyniesol som ti smeti. A ona, že prečo si to robil? Veď si nemusel triediť to vrecko na moje a tvoje smeti, si to mohol naraz hodiť do kontajnera 🙈😀 Odvtedy "Ti" nehovori.
@zoro9836 nehnevaj sa ale vobec s tebou nesuhlasim. Ja som to mala cely zivot pred ocami ako sa nam mamina cely zivot obetuje, starala sa o nas najlepsie ako vedela a ziadna vdaka sa jej zo strany otca a brata nikdy nedostala. Moze sa aj rozkrajat a som si ista, ze je to prave tym, ze im cely zivot ofukovala rite. Poznas to prislovie, Za dobrotu na zobrotu?
Viac krat sa mi stazovala ako si ju nevazia, ze ked je chora tak jej ani caj nepodaju do postele, vies co som jej na to povedala ja? Ze si zato moze sama. Ak si nebude vazit ona seba samu tak si ju nebudu ani ostatni.
@zoro9836 tak trosku k faktom. Ego je nasa prirodzena sucast (nema to viac menej nic spolocne s urazanim sa), zalezi, ktoru časťˇ/časti ega využívame (ktorá časť je najaktívnejšia). V transakčnej analýze to Berne rozlišuje na ego dieta, ego rodič, ego dospelý. Ak jeden funguje v kombinacii Dospelý- dospelý a a druhy tiež, je to ok. Ale ak je jeden v móde Dospelý-dospelý a druhý Rodič-Dieťa je to dosť prúser. Ďalšia vec je, podľa xy výskumov medzi mozgom muza a zeny nie je žiadny rozdiel, pracujú rovnako. To čo vplýva na fungovanie mozgu sú hormóny (komunikácia, predstavivosť, priestorová orientácia atd.), prostredie a kopec iných vecí. To čo popisujes ako ženy rozmyšlajú inak ako by mali (teda nerozmýšľajú žensky, ale mužsky) sa vola rodove stereotypy.
@zoro9836 🙈🙈🙈 uff
@zoro9836 tymto tvojim vedeckym vysvetlenim uzatvaram nasu debatu o ulohe zeny a muza v rodine.
Co urobit, aby si ta muz zacal vazit ? Zvlastna otazka - asi by bolo treba rozviest, co si pod tym "vazit" predstavujes. Moze si ta vazit a ty o tom ani nevies, lebo to nevyjadri, ale vazi si ta.
Takze co mas pod tym na mysli ? To, aby prispel svojou troskou do chodu do domacnosti ? Alebo, aby ta viac ocenoval? Alebo, aby ti dal viac volna ? Na to si tz musis odpovedt a potom mu jasne pomenovat, co vlastne chces- ako ti tu mnohe popisali.
Celkovo ale plati, ze zena sa potrebuje citit milovana a muz potrbuje citit, ze si ho zena vazi. Ak ho dokola "cepujes" co ma a nema robit, tak sa pri tebe neciti ako muz, ale ako syn a potom aj reaguje ako syn - ignruje tvoje stale poziadavky.
Zacni sa k nemu spravat s ucou a ocenuj, co pre teba , vas robi a milo ho poziadaj, co by si potrebovala, ale sucastne ho aj pocuvaj. Aj on ma svoje predstavy a svoje tuzby.
Vo vseobecnosti plati, ako sa spraval jeho otec , tak sa bude v domacnosti spravat aj on.
Ak jeho otac nebol zvyknutz v domacnosti pomahat, tak aj on bude mat z tym problem. Kde sa to mal naucit?
Ak ti tvoj muz za to stoji, tak musis pomaly mu ukazovat ake mas tuzby a potreby, ale na druhej strane -nie vsetky ti bude plnit on.
Vztah je vzdy o kompromisoch.
@zoro9836 iba v jednom s tebou suhlasim, je to vychovou
@zoro9836 ty si jehovista??😃 Tolko kecov....
@zoro9836 vieš čo som si všimla na tvojich príspevkoch, a to nie len v tejto debate. Ty vždy vieš presne co majú ženy robiť, ako to majú robiť aby udržali harmóniu vo vzťahu a rodine. Takmer vždy je to ich chyba ak to skripe. Ak by sa náhodou ukázalo, že je naozaj chyba v chlapovi, tak on za to v podstate ani nemôže. Hneď ho obhájis a zas je v tom on nevinne a zdôvodnis to tým, že sú chlapi sú vychovavani ženami, že nemajú mužské vzory... Vo svetlých chvíľkach to zvalis na gény, pripadne na estrogény v životnom prostredí, čiže zas sú vinné iba a len ženy.
@zoro9836 lenku zmazali, lebo je troll a subezne zalozila 10 stupidnych tem.
A neposudzujem. No ty uvadzas ako ma zena vsetko robit. Najlepsie s laskou a radostou a muz jej to ( mozno) opatuje. Ano,mozno v rozpravke.... Preco by nemohol muz sam od seba iniciativne vsetko zacat robit s laskou,radostou a obetavostou a potom by sa cinila aj manzelka? Muz je nejaky chraneny tvor? Ja robim mnoho v domacnosti a mnohe veci s odporom, lebo musim. No zaroven moj manzel tiez robi mnoho veci v domacnosti, tiez neskace od radosti, ale preto,lebo musi. A teraz co? Nemame to robit? Obaja byvame, obaja robime co treba. Keby sme mali vsetko v domacnosti robit len s laskou, umreli by sme hladom a v spine. Nieto este dbat, aby manzel citil lasku z toho, ze umyvam WC.
@viestta on len uvadza, ako to ma byt podla Biblie. Lebo cirkev sa za 2000 rokov este neprebudila. Tam je este vzdy zena na urovni poskoka a zavisi od vole muza.
@stanulienkat áno, všimla som si, že keď mu dôjdu argumenty v debate, tak zaklincuje to tým, že nenasla som cestu k Bohu a preto mám také názory. Ale keď ju nájdem konečne precitnem a pochopim🙄
@zoro9836 prepáč, že sa pýtam, ty žiješ s partnerkou?