Chcem bábätko a partner nie
Ahojte. Chcela by som sa spýtať. Poradiť . Mám 26rokov, môj partner 40 rokov. Ma dve deti 14 a 11 rokov. A sme spolu 3 roky. Má problémovu ex ktorá má problemi s alkoholom. Vždy som prinom stála nech sa dialo čokoľvek a poviem len toľko, že to bolo všetko ťažké.. socialky, súdy.. keď nebolo času na nás ale stále sa riešila ex. Vždy nas to len posilnilo a chcela som aby vedel,že VŽDY som tu preňho. Povedal mi,že s ex bol 18rokov ale ju nelubil nikdy. Ze bol mladý a myslel si, že to tak asi ma byť ..že až primne zistil čo je láska a co je ľúbiť. Ako partner je úžasný. Obetavý, chápavý, verný, milujuci proste mi nemáme medzi sebou absolútne žiadne problemi.
Len ja mam problém. On deti má a ja chcem aby sme mali aj spoločné. Ale on ho nechce. Povedal mi,že on má problémov už dosť 😪 to ako ja by som s babom bola problém? ☹ starám sa o domácnosť, o jeho deti.. v práci sme si vymenili zmeny tak aby sme sa mi obchádzali aby mali s kým byť, keďže začali žiť s nami a u nás. Snažím sa.. aj keď veľa krát sa cítim sama. V srdci cítim, že by som chcela aj svoje/naše dieťa a bola by som šťastná :( bojím sa ze sa koli tomu rozideme. Ale ja bábo chcem :(
Počúvaj rozum kým nie je neskoro
@neviemcosozivotom0 chod ku psychológovi a rieš svoju závislosť na partnerovi, ta bude mat niekde korene, pravdepodobne v detstve. Alkoholik ma tiež pocit, ze bez alkoholu už nič nebude a preto ma strach sa ho vzdať aj jemu rozum vravi niečo iné a "city" niečo iné.
Nebud taka naviazana na partnera...nerobi to dobrotu...
@trollfacewow to ze ma bez neho nič nebaví, to ze nemôžem večer spať keď je na nočnej. Ze mi ide do placu keď idem ja spať po nočnej a on je v robote. To ze chodíme všade spolu.. ale on to ma tak isto. Je mu bezomna smutno a píše mi keď som na nočnej ze nemôže bezomna ani spať.
Napadá mi pri tebe hláška z Poirota: "jeden miluje a druhý sa nechá milovať"
ze ten druhy nechce ziadne decko neznamena, ze ju nemiluje 😉
@neviemcosozivotom0 Máloktorý chlap ti povie ,,túžim po bábätku,, a ešte k tomu keď už otcom je.Ja svojho tiež milujem a túto vetu nepoviem nikdy.Rozdiel je v tom, že on o tom vie od začiatku.
Dobré ráno.
@leuchtturm ďakujem ❤
Pod vasou skvelou chemiou si predstavujem hlavne ro, ze vam vyhovuje sex... Ved sa striedate na smeny, ak som dopre pochopila vidite sa az vecer... Na co ti takeho? Prehovaraj ho este pol roka... Sama musis prist na to co ti on sam uz povedal. A to to, ze vazne nechce dalsie dieta iba teplu veceru, jeho deti vychystane mladou priatelkou a prazdne vajcaa..
Z vlastnej skúsenosti, keď muža nezaujíma po čom najviac túžiš, a je mu jedno ako sa pre to cítiš...u nás to skončilo rozchodom
@neviemcosozivotom0 presne si si dala odpoveď "ale JA ZATO nestojím aby sme boli rodina. Všetko by sa zmenilo. 😪" proste on deti mat nechce takže máš 3 možnosti 1.zmieris sa s tým a ostaneš pri nom aj keď osobne si myslím ze skôr alebo neskôr tento vzťah krachne zrovna na tom ze ty deti chceš ale on nie. No len aby už potom nebolo neskoro aj pre teba.... 2.odides od neho a založí si rodinu s človekom ktorý bude o teba a vaše dieťa stát... 3.na tajnása vysadis antikonc. a budeš sa tváriť ze proste zlyhala ale nakoľko on deti nechce rátaj s moznostou bud ta pošle na potrat alebo ta opustí resp urobí obidve naraz.... Deti by sa mali rodiť preto lebo sú chcenie a milované nie preto aby polepili vzťahy ktoré sú niečím nastrbene - vo vašom prípade tvojou túžbou po dieťati a jeho raznym odmietavý postojom.... Držím palce aby si sa rozhodla tak aby ste boli nakoniec všetci šťastní....
@neviemcosozivotom0 nečítala som ostatné príspevky, len z tvojho úvodného je jasne, že tvoj partner ťa nemiluje... Miluje iba to všetko co mu poskytujes, lásku, oporu, starostlivosť záujem, starostlivosť o jeho deti... Žiaľ teba nie... Keby ťa miloval neodsudil by ťa na život bez vlastného dieťaťa,, keby ťa miloval, splnil by tvoje základné životné túžby (čo byť matkou je). Možno chvíľku potrvá, kým sa s tým zmieris, kým toto pochopíš, ale skôr či neskôr odídeš... Teda ak sa máš aspoň trošku rada.... Nenechavaj sa zneužívať... Lebo vždy budeš len ty tá čo dáva.. Si mladá, môžeš si vyberať, on už veľmi nie...
@kulumulu123 v živote by som to s tou antikoncepciou nespravila. 🤢🤢🤢 chcem dieťa ktoré bude z lásky, že obaja hi budeme chcieť a budeme sa naňho tešiť. A nie ze uuups teba tatko nechcel a ja som vysadila tabletky. Kým on nepríde sám ze ho chce, tak takúto spinavost by som nikdy neurobila. 🤦♀️
@neviemcosozivotom0 ale potom si si mala hľadať mladšieho a bez záväzkov.Smutne, ale pravdivé.Postarat sa o 3 deti je ťažké.si na ňom príliš závislá čo by si robila, keby Ťa opustil?nestracaj čas, alebo sa zmier, že máte deti spoločne. Ale jedného dňa Ta ten pocit dobehne, že chces byť mamou ešte viac, keď už teraz tak túžiš po dieťati.daj mu rok a zariad sa
@neviemcosozivotom0 mozes cakat roky rokuce, kym on bude s tebou chciet dieta. Mozno sa raz dockas, a mozno sa nedockas nikdy. Raz ti to vsetko docvakne a aj tak ho opustis, len medzitym stravis najlepsie roky v chemickom vztahu. Tvoja volba, asi si to musis prezit.
@neviemcosozivotom0 tak vidis, ako ta miluje. Az pri tebe zistil, co je to laska. Si laskou jeho zivota, lebo s manzelkou , ktorou bol 18 rokov a maju 2 deti, nikdy nebol do nej zalubeny. Az do teba je. A ty sa velmi bojis rozchodu, lebo on je uzasnym a zapadla si k nemu, lebo uz ti nasiel unho program a priority, co treba robit. No co viac si priat? Bud das prednost vlastnemu dietatu, mas 26 rokov , nie 80, ze, alebo budes dalej zapadat ku nemu, velkej laske , aku este nestretol, lebo manzelku za 18 rokov este nelubil. Proste - ako ti povedal, muselo to tak byt. Uplne ste nam to dokazali obidvaja a vas 14 rocny vekovy rozdiel je super a nie je poznat a vobec nevadi🙂))) je to dokonca aj jeho a tvoja vyhoda. Aj to tak ma byt. Rovnako ako pri jeho manzelke. Ta bola vekove asi s okolo do 5, 4 rokov rozdielu, vsak? Hmmm, snad ani ti nemusime radit. Snad ta raz osvieti.
Som matkou dvoch detí a ver, že nikdy, nikdy by som si nevybrala medzi chlapom a dieťaťom, chlapa. Lások má človek v živote veľa, každá je iná, každá zaľúbenost, atď. Len jej treba dať šancu. Aby si ty svoje rozhodnutie neoľutovala, keď už bude neskoro.
Obetovala si vlastne 3 roky a keď ste si mali užívať najkrajšie obdobie, riešili ste ex, jeho deti pomaly v puberte atď. Na jeho mieste ťa tiež milujem bez hraníc, pre.tvoju obetu.
Ale čo máš z toho vzťahu ty???
@neviemcosozivotom0 bojíš sa, že nenájdeš už nikoho, s kým by si chcela dieťa.... Ale si si istá, že práve s týmto mužom ho chceš? Teda pre mňa na tom mať s niekým konkrétnym dieťa je úžasné to, že nás oboch fascinuje, že tento malý človiečik vznikol z našich tiel, že je zhmotnenym a neoddelitelnym spojením niečoho z nás dvoch. Nielen ústupkom, že dobre, tak TI ho spravím. A este na tvojom pôvodnom príspevku ma mrzí a zaráža, že za 18 rokov spoločného života nemiloval svoju partnerku, matku svojich detí. Pre mňa by to bola výstražná kontrolka a nerozumiem, ako sa tým môže v podstate chváliť, akoby to bol benefit pre váš terajší vzťah. Pre mňa je to skôr otáznik, či je naozaj schopný milovať. Nie v zmysle chémie, ale v zmysle postaviť dobro druhého pred svoje vlastné. On sa ti chváli, že ju nikdy nemiloval... Ved to je desivé, ak to tak naozaj je. A je otázka, či je naozaj schopný milovať. Nie či sa ti zdá, že ťa miluje. Skús si vypočuť tento podcast - Ako si nezobrať teľa - 1.cast 10 spôsobov, ako vstúpiť do zlého vzťahu. Opisuje, čo si všímať na druhom, či je naozaj schopný lásky... https://open.spotify.com/episode/2iBa0NjaAmII7h...
@neviemcosozivotom0 mala som kolegynu ktora v mladosti nemala dieta kvoli chlapovi... lebo on nechcel a ona sa prisposobila... teraz ma vyse 50 je sama bez deti aj bez chlapa, nema skoro nikoho a neskutocne to lutuje... aka bola blba... nesprav taku istu chybu najdes si ineho lepsieho a mladsieho s ktorym tie deti mat urcite buded 🙂
Poznam viac parov, kde starsi rozvedeny partner uz deti z predchadzajuceho vztahu ma a s novou partnerkou/manzelkou nie. To je pomerne bezny jav v tychto vekovo nevyrovnanych vztahoch. Zeny sa rozhodli z lasky k muzovi to akceptovat. Jeden takyto pan teraz nahle zomrel a ostala 48 rocna partnerka sama. Bez partnera a bez dietata. Takze sa zariad, ako uznas za vhodne, rad mas tu dost.
@neviemcosozivotom0 len toľko k tomu - si poriadne, ale poriadne naivná...zbaliť kufre a čau...že chémia 🤭😂
Veľmi zvláštna chémia. Veď práve chémia vyvoláva u chlapa potrebu sa množiť a oplodnovať.
A este 1 poznamka - aj ja keby som mala doma takeho mladeho sluhu tak mu vyznavam lásku a chémiu z nocnej služby, ved mi navaril upratal opral ožehlil deti komplet obriadil a ked pridem aj ma pomiluje. A naco dieťa, veď by sa nestaral 100% o tie staršie, odpadol by full servis
Nesúhlasím síce s týmito rozbormi vášho vzťahu, ale jediné rozumné riešenie je rozísť sa, lebo sa nezhodujete v jednej z najzákladnejších otázok partnerského života. Každý sa sám za seba rozhoduje, koľko chce a zvládne detí. Žiadne "keby ťa miloval, spraví ti dieťa", to tak nefunguje, to je úplne choré zmýšľanie. Bolo by to aj jeho dieťa a keď ho nechce, nie je povinný ho mať ani z lásky k tebe. Ešte môžeš skúsiť s ním v kľude podebatovať, prečo konkrétne už dieťa nechce a či sa s tým dôvodom dá niečo robiť. Ale keď nie, tak od seba, lebo za pár rokov budete akurát obaja nešťastní. Ani jeden z vás nie je zlý, len sa k sebe nehodíte, lebo chcete každý iné veci od života.
@neviemcosozivotom0 Prestan verit na rozpravky, prestan ich citat jeho detom…odid, preplaces par noci, ale zachranis si zivot. Si mlada, zivot pred sebou. On je pre teba starigan. Nerob niekomu sluzku, o svoje decka nech sa stara sam. Uvidis, ze ak odides, uplne sa zlozi a bude ta prosit ako male decko. Ale nie preto, ze ta lubi, ale preto, ze sa mu staras o jeho decka, co mu zabezpecuje pohodlie v zivote. Ak sa uz rozhodnes, nesmies polavit.
@neviemcosozivotom0 si si ista ze sa lubite? Lebo mne to vychadza tak, ze iba ty lubis. A to je dost malo. Preto s tebou dieta nechce. A ano boli by ste problem. On ma vyrastene vypiplane deti, z teba sluzku a aupairku , ma si kde vyprazdnit, vsetko funguje jak hodinky a on iba chodi do prace a zaraba kym ty vychovavas a behas okolo zadkov cudzich deti. Si myslis ze toto vsetko vymeni za vrieskajuce babo, plienky, neprespate noci, ked si to uz preskakal? Ma 40. Chce uz svoj klud. Za par rockov deti vyletia z hniezda a on si akurat oddychne. Dieta vo vyssom veku a s vacsim vekovym rozdielom je ako bumerang. Vrati ta zase na zaciatok kolobehu. A on si to velmi dobre uvedomuje. Bojis sa ze si nikoho nenajdes? Mas 26. Nekonci sa ti zivot. To skor on sa moze bat ze dalsiu taku blbu nenajde. Preto ti lasku vyznava a oblbuje ta. Lubim ta nie je dokaz lasky. Su to iba slova. A toho ze ta moze za 15rokov vymenit ked ta uz nebude potrebovat sa nebojis? Potom sa ti moze stat ze naozaj ostanes sama. A hlavne bez dietata.
@leuchtturm ze ten druhy nechce decko,neznamena,ze ju nemiluje.......
To suhlasim,ze dieta chciet nemusi,lebo nemusi.
Ale ona po nom tuzi.
A nie je to kabelka,ci nove auto.
Je to dost vazna vec vo vztahu.
Podstata je,ze nechce,resp.nemaju obaja rovnaky pohlad na pre nich dolezitu vec.
Co trapi autorku uz teraz,co bude po rokoch?
Takyto vztah stastny nebude......a s laskou to nic nema.
Dievča milé, na to je jediná cesta. Ísť od seba a každý sám. Zásadná vec vás rozdeľuje, on deti nechce a ty áno. Nezmení sa to. Nikdy. Zbytočne sa budes trápiť a mučiť, a roky ti budu letieť. Reálne on je oproti tebe úplne inde, už ma za, sebou manželstvo, rozvod a veľké deti. Už zažil narodenie, revy, plače plienky, zúbky, vzdory a podobne. Vie co chce a deti ďalšie(opäť to isté) to nie sú. Čiže obrovský rozdiel medzi tebou, ktira si nič z toho ešte nezažila. Toto nikam nevedie. Nie a ešte raz nie.
Dievca, ty nie si zamilovana, ty si ZAVISLA od druhej osoby (a tvoj "partner" si to plne uvedomuje ;) ). Daj sa trosku dokopy, lebo toto ti ziadnu dobortu do zivota neprinesie

@neviemcosozivotom0 laska je len jedna za zivot? Tak v tvojom pripade asi ano, ked nedas sancu inemu vztahu. Ked si najdes muza s ktorym budes cakat dieta, tak na ex zabudnes ako mavnutim carovneho prutika.