icon

Chcem odísť od manžela, ale deti so mnou nechcú ísť. Čo mám robiť?

jaluma1986
23. nov 2018

Asi 2 roky mame z manželom problemi a moc velke a ja už nevladzem s nim žiť.Uz je to v takom štádiu že má uráža ponižuje a aj bije dopočula som sa že mal nejakú známosť. A nasla som mu strašne veľa správ čo si pisal zo zakaznickami už som pár krát odisla ale deti somnou nešli lebo ich namotava na peniaze drahé dary a tak.prosim vás čo mám robiť keď chcem odísť a deti somnou nechcú ísť ja to tu už nemôžem vydržať vyhráža sa mi te má zničí že pozri sama sak ani deti tá už nechcú atd je toho fakt moc

Strana
z2
juliet86
24. nov 2018

pomocobetiam.sk

jaluma1986
autor
24. nov 2018

@whatever1 tak mám odísť a čím skôr a potom začnem všetko riešiť alebo najprv začnem riešiť a potom odídem ako to mám spraviť...takto keď odídem použije to proti mne na súde že som už 6 krát odišla čo som to za matku jed opustila svoje deti už toľko krát v tomto sa mi stále vyhráža že má svedkov ja dom vždy odišla jed som bola dobitá pred detmi a oni sa ba to pizerali

jaluma1986
autor
24. nov 2018

@11mirka22 začínam to tak pomalí robiť malým sa venujem na plno ale mám taký pocit že oni nechcú snažím sa všetko robiť z kľudom.Naoriklad včera sa z otcom zamkli v deckej tak mi to bolo ľúto až som troska plakala ale potom som si povedala že dosť otočila som sa a išla dom spat už na silu nič robiť nebudem ako sa moje deti rozhodnú tak budú mat

stefi_k
24. nov 2018

A zavolat policiu a sanitku ta nenapadlo. Podať trestne oznanenie, nechat ho vykazať z bytu. Deti su už dost velke vysvetlit im že takto sa nežije, že ich lubiš a budu u teba vždy na prvom mieste a vitane. A najst si dobreho pravnika

canerko
24. nov 2018

Po kazdom biti si mala ist na pohotovost a policiu,mat vsetko zdokumentovane.Mne sa bivaly tiez vyhrazal ze deti nedostanem.Boli 4 a 12 rokov.Tak som sa ho len hladne opytala ze kolko chce alimenty abi som platila,?No hned sa ich vzdal.A teraz ich nevidel od predminuleho leta.Takze tak
Hraj jeho hru a uvidis ako vytrezvie.Aj on sa vyhrazal ze deti nikdy nedostanem
Tak som len povedala ok teraz je cas abi dom aj ja zila,budem ti platit a tym to hasne.

mogaa
24. nov 2018

@jaluma1986 pokiaľ budeš mať dôkazy že ťa bil, tak deti mu nezveria.....na súde nestačí slovo, musíš mať dôkazy...Na tvojom mieste ked ťa zbije treba ísť hneď k niekomu kto ti to dosvečí, najlepšie suseda, treba ísť hne´d k lekárovi do správy napísať že zranenie po bitke od manžela - policajti...čím viac dôkazov pri súde budeš mať, tým lepšie...ak sa potvrdí agresivita, tak manželovi ich nezveria....ale je otázne čo budú deti hovoriť pri sociálnej pracovníčke, ešte pred podaním žiadosti o rozvod alebo zverenie detí do starostlivosti sa poraď na sociálnej kuratele....deťom opakuje že ich máš rada a nech sa stane čokoľvek vždy sa môžu na teba obrátiť....ak príde k rozvodu a deti by boli zverené ex, deti kontaktuj, musia vedieť že kedykoľvek môžu prísť k tebe.....

whatever1
24. nov 2018

@jaluma1986 co tak tajne nahravat vase rozhovory? A aj ty budes mat nieco v rukach. Ak sa ta dotkne, co len skrabanec tak k doktorovi a na políciu.A s detmi bude jednat kolizna opatrovnicka, pozna ak budu klamat alebo zatajovat...

whatever1
24. nov 2018

@jaluma1986 neviem ako to mate s byvanim, ale pozistuj na co vsetko mas narok...

jaluma1986
autor
25. nov 2018

@whatever1 som tiež majitelka domu tak polka náleží mne to viem isto

mogaa
25. nov 2018

@jaluma1986 no najskôr prebieha rozvod a zverenie detí vo starostlivosti jednému z rodičov až potom majetkoprávne...na tvojom mieste si najskôr zaobstarám dôkazy že ťa manžel bije , potom môžeš osloviť nejaké centrum/organizáciu pre týrané ženy tam ti poradia čo ďalej a zároveň to môže aj pomôcť na súde že ti naozaj ubližoval- pomohli by ti zohnať ubytovanie.....pre teba je prvoradé mať dôkazy že ťa bil, odložiť si nejaké financie z čoho budeš na začiatok fungovať, zohnať ubytovanie a až potom odísť....potom môžeš požiadať o zverenie detí do starostlivosti, o rozvod a až potom o majetkoprávne vyrovnanie....Na súde sa ťa určite budú pýtať prečo si 6x odišla a aj si sa vrátila....máš dôkaz že ťa manžel aj podvádzal? nejake sms, maily...peniaze budeš potrebovať aj na právnika, ak chceš deti tak musíte mať aj kde bývať....kludne predtým ako odídeš a máte spoločný účet, vyber polovicu úspor(aj máte spoločný účet) potrebuješ niečo z čoho budeš žiť a úspory sú spoločné....a samozrejme už maj aj svojho právnika ktorý ti poradí čo robiť ked sa ti začne vyhrážať....ak aj odídeš neznamená to že strácaš nárok na delenie majetku....manžel ťa len zastrašuje a vyhráža sa ti že prídeš o deti, rozviesť sa zrejme nebude chcieť aby neprišiel o polovicu majetku....

sasa1310
25. nov 2018

@jaluma1986 deti nechcú s tebou byť, lebo si nerozhodná. Nemáš svoj názor, nevieš si dupnúť, nevieš sa sama o seba postarať. Mne to tak príde z tých tvojich odpovedí. Raz napíšeš tak, potom tak. Dieťa potrebuje istotu a u vás majú väčšiu istotu u otca. Urobil si pred nimi s teba handru a deti ťa tak vnímajú.
Ja odporúčam odísť a bez detí. A po čase, ako im ukážeš, že si silná, a že si to dokázala, určite zmenia názor a sami budú k tebe chodiť viac a viac.

whatever1
26. nov 2018

@sasa1310 ak zije s agresorom ktory jej podryva autoritu tak si moze mat nazor aky chce a cim viac si dupne tym horsie. A vie presne co chce-odist, rozviest sa a svoje deti. Len sa pyta na nazory a skusenosti ako postupovat...

Strana
z2