Chcem opustiť partnera. Našla som si iného
ahojte maminky,prosím vás neodsudzujte ma, aj ked viem, že takých bude asi dosť. s partnerom sa poznáme takmer 3 a pol roka, nie sme zobratí,po dvoch mesiacoch známosti som otehotnela, zostali sme spolu, máme krásneho syna. no pred pol rokom prišiel problém, z mojej strany. stretla som niekoho, s kým mi je super, rozumieme si a chceme spolu žiť. terajší priateľ už zohnal byt, čaká sa len na to, kedy to ja poviem tomu môjmu. len neviem naozaj ako.súčasný partner mi nijako nikdy neublížil, je to super chlap, miluje malého a viem, že aj mňa. lenže ja nemôžem takto žiť ďalej,keď ma to stále ťahá niekam inam. boli ste niekedy niekto v takejto situácii??? ☹
@claudica 😕 😕 naozaj si si musela vela prezit... v tomto fandim vsetkym takymto zenam co nasli odvahu odist.... u nas v rodine to bolo trochu naopak.. odisla matka (alkoholicka za inym)a nechala nas (vtedy este 10, 12, 15 rocne deti tatovi) a ten sa toho chopil ako prava mama a lepsie nam ani nemohlo byt..... 😉 (kedze robi manazera a v praci bol 24 hod denne aj tak vedel vsetko tak zorganizovat aby bol aj s nami) tak ja som tiez odbocila len si mi to tvojim pribehom trochu pripomenula a zaspominala som si 😅
vazim si vsetkch takychto rodicov co taketo veci v pohode zvladaju.
@klaudiam nikdo ta odsudzovat nebude ! bola som v podobnej situacii ked si s niekym dlho tak sa to bohuzial niekedy stane .. Zazila som kratky ale intenzivny vztah a tiez som bola rozhodnuta odist od mojho partnera aj keby ho nepodvediem mam na to dovod .. Ale ostala som s nim a to si budem asi este velmi dlho vycitat .. Som s nim len kvoli detom a preto sa snazim o tento vztah bojovat .. Mozno ho milujem stale alebo ho nemilujem a je tam ta zodpovednost kvoli detom .. Je pravda ze zamilovanost niekedy vyprcha a charakter sa ukazes az po nejakej dobe .. Ked ho milujes musis niekedy aj riskovat aj za tu cenu ze to nevyjde .. Ja som na to nemala odvahu mozno som rada ze mam financne zazemie a dobre si uvedomujem ze pre moje deti je to velmi dolezite aj ked moj manzel travi cele dni v praci a ja presviedcam seba a deti ze to robi pre nas 😒 niekedy si vsak hovorim ze ci by nam nebolo lepsie keby sa nam niekto venuje v malom,utulnom domceku .. Ale to som odbocila od temy 😖 drzim palce 🙂 🙂 🙂
@klaudiam s tymto s tebou suhlasim...lebo ani ja by som si nedovolila tvrdit ze moj muz ma nikdy nepodvedie...to ziadna zena nemoze povedat s istotou...
tak ale naaozaj pokial svojho muza nemilujes je zbytocne s nim byt. no zas pokial sa lubite neodisla by som od neho koli nejakemu inemu ku ktoremu ta to taha..aj mne davaju najavo muzi ze sa im pacim a vedia ze mam muza..je len na mne ci chcem riskovat manzelstvo koli nejakemu flirtu...ale to su take skusky v zivote. ja riskovat nechcem pretoze by som o svojho muza nechcela prist..pokial je taky aky je ..
@klaudiam ahoj, dosť podobný príbeh ako moj ... až na to, že ja som opustila mojho muza po 14 rokoch a s 3 deťmi. časom medzi nami začali problémy, ktore z jeho strany neboli riešene a ja som časom zistila, že pomaličky každý večer plačem a už tak ďalej nechcem žiť. Zrazu som aj ja stretla partnera, s ktorym som si lepšie rozumela až nakoniec došlo k tomu, že sme sa rozhodli žiť spolu. Povedať to celé môjmu manželovi veru lahké nebolo. Ale nakoniec to zobral podla mna velmi dobre a musím povedať, že takto si asi viac rozumieme ako predtym. Sanžíme sa vychádzať jeden druhemu v ustrety a nakolko to prebehlo celé bez hadok, tak aj deti netrpeli tolko, ako keby sme sa vadili. Nikdy som si nemyslela, že sa raz rozvediem, ale nakoniec sa mi to stalo. Teraz mám s mojim druhym partnerom synčeka a musím povedať, že ja svoj krok nelutujem ...Držím ti palce ak si sa už takto rozhodla, aby to dopadlo cele dobre a ty, aby si to nelutovala 😉
@jetta myslím, že áno. lebo aj minule som volala s týmto v obývačke, nevšimla som si, že chalani už prišli domov. a tak isto aj nedávno, nechala som zapnutý facebook, išla fajčiť na balkon a muž prišiel skôr z roboty domov a ked som vošla dnu, sedel za pc. len neviem, prečo mi nič nepovie.
@jetta neviem, naozaj, možno ten chat na facebooku nečítal, ale ked som volala, to počuť musel, aj keby nechcel. naozaj netuším. a takisto.... kedysi sme spolu spávali každý druhý deň, občas fakt každý deň, teraz raz za mesiac, lebo fakt nemôžem, spávať s dvomi chlapmi.... a takisto mu neviem už povedať, že ho ľúbim. a ked sa ma na to spýta, či ho ľúbim, poviem mu len suché hej.... myslím, že to vie, 100% presvedčená byť nemôžem. len nechápem, prečo je stále ticho, prečo mi to nepovie
nemozes si byt ista ci vam to vyjde, ani s terajsim, ani s tym novym, zasadny rozdiel je v tom ze ten terajsi je a navzdy bude OTEC tvojho syna, to sa nezmeni
drzim palce, asi to skusis s tym ktoreho milujes, to je prirodzene a sama vies ze to tak citis, tak prajem tebe aj syncekovi co najmenej bolesti a zraneni, nech vam to dobre dopadne 😉
bolo koze dobre,šla sa na ľad šmýkať 😉
v tejto debate súhlasím s vierou 27
@klaudiam no, ťažko niečo radiť, ale teraz sa nerozhoduješ len za seba, ale aj za malého, pochybujem že mu bude dobre pri "inom tatinovi" ako pri svojom. Budem možno trochu ostrá, ale keď máš to srdce ublížiť naraz dvom ľuďom... a píšeš, že manžel je super chlap, tak fakt neviem. Ja mám jednu známu, tiež si niečím podobným prešla, malý mal vtedy niečo okolo dvoch troch rokov, tiež sa nevedela rozhodnúť, s priateľom boli spolu okolo 4 mesiacov ale schovávali sa ďalej, že ešte chviľu, bála sa to manželovi povedať, a po pár mesiacoch bola aj rada, že manželovi nič nepovedala, pretože časom sa jej priateľ vyfarbil, zamilovanosť aká bola na začiatku, už nebola... a teraz je vcelku spokojná, aj keď sa priznala, že z času na čas na neho myslí, ale vie že urobila dobre,že počkala čo bude časom... musíš vedieť ty čo chceš, ale čo naozaj chceš, teda chcete... držím palce aby vám to vyšlo
@klaudiam no klaudi, mas to pekne zamotane, JA len tolko, ze teraz jednas v euforii zalubenosti, akonahle pridu vsedne dni so vsetkymi stereotypmi, starostami a aj naladami tak ta eurforia vyprcha. Podla toho co pises, tvoj partner, otec dioetata je zodpovedny, milujuci tato aj partner zda sa. Stoji nova zalubenost za pokazenie zatial zjavne fungujucej rodinky? Si si ista, ze natolko otca svojho dietatka nemozes vystat, nelubis ci viac neznesies, ze Ti treba zacinat odznova s niekym inym? Nie je sanca, ze sa este tvoje city k nemu mozu zmenit a nadobudnut na intenzite? Sama si musis zvazit a to velmi dobre klady oboch partnerov a aj ich zapory. Len u toho noveho je to este zlozite, kym spolu nezijete tazko sa posudzuje nakolko Ti vyhovuje. Tak drzim palce nech sa rozhodnes spravne. 😉
Klaudiam, život je príliš krátky aby si ho strávila s niekým koho nelúbiš, ked možeš byt s tým koho lúbiš. A myslím si že žiadne dieta by nechcelo byt s otcom za cenu neštastnej mamy, nemyslím si že takáto neštastná žena vytvorí domácu pohodu. Držím ti palce.
viem, že pre niektoré z vás som sebec,lebo beriem otca svojmu synovi. áno,možno je to sebecké, že ublížim dvom ľuďom.lenže aj ja som len človek z mäsa a kostí, ktorý chce žiť aj svoj život. a možno som zlá matka, že sa nechcem obetovať. ale videla som svoju mamu ako trpela kopec rokov s niekým s kým nechcela byť, i keď tam to nebolo o nevere z jej strany. a udržiavať vzťah len kvôli deťom ako to urobila moja mama, to ja nedokážem. mám 25 rokov, celý život pred sebou a naozaj si neviem predstaviť, že by som mala byť do konca života s niekým s kým nechcem, aj keď je ku mne dobrý. a aj keby som tento svoj "milenecký" vzťah ukončila, neviem, mám pocit, že by som zas hľadala niekde inde.
@darina77 áno, toto si myslím, že nešťastná matka nemôže vytvoriť šťastnú rodinu. a nehnevajte sa, ale ja šťastná nie som, napriek tomu, že môj partner je super človek,máme krásne dieťa,máme všetko, čo chceme,jednoducho nie som šťastná....
klaudi, drzim palce...a daj potom niekedy vediet 😉
@klaudiam Nechcem ta odsudit, ale toto je velmi vazne rozhodnutie, ktore celkom ovplyvni tvoj a synov zivot. Polroka znamosti je zalostne malo na to, aby ste sa dobre poznali, vedeli takmer vsetko, poznali dobre a aj zle vlastnosti cloveka... To sa ukaze vacsinou az po roku - dvoch rokoch, ked zamilovanost vyprcha. Ja som to nepriamo zazila, ked zamilovanost vyprchala a ukazala sa prava tvar aky je. Podla mna by si mala este pockat ako sa to cele vyvinie. Tvoj partner zrejme vie o tom, ze mas ineho, asi caka kym to povies ty...
Kedze pises, ze mate vsetko co chcete, krasne dieta, partner je super clovek...a ty nie si stastna, lebo si sa zamilovala do ineho... Priznaj sa, kolko zien alebo parov maju vsetko - lasku, peniaze, vlastne byvanie, krasne deti, super manzelstvo, pracu... Takych je na svete velmi malo. Ale kedze si ty myslis, ze ku stastiu ti chyba len novy partner, tak chod do toho. Ale pamataj si, ze s byvalym sa budes musiet nadalej stretavat, komunikovat kvoli synovi... Je toho vela co viem, kamaratka to podobne zazila a ja podobne ako dieta. Drzim ti palce, aby si sa spravne rozhodla a neolutovala.
Väcsina tu uz bola povedana... dieta do troch rokov je najviac naviazane na matku a rozvod celkom dobre znasa...na situaciu "ocka vidame cez vikendy" si rychlo zvykne, stane sa z toho rutina... neskor je to tazsie... takze ak do toho chces ist, tak teraz.
@klaudiam ahoj - ano, ja som bola v takej situacii ako ty. keby si mi tuto otazku polozila pred 3 rokmi, tak ti poviem, ano chod za svojim stastim a neobzeraj sa. ale dnes ti poviem - nerozbijaj svoju rodinu. Nemas na to dovod. Keby si povedala, ze partner pije, nezijete spolu, nevychadzate, tak by sa o tom dalo uvazovat. viem ako sa citis, si sialene zamilovana az to boli a nevies si predstavit svoj dalsi zivot po boku terajsieho priatela. snivas krasny sen po boku noveho partnera. niektore sny sa plna, mozno aj ten tvoj sa splni. ale za aku cenu? ano, da sa s tym zit, nebudes ani prva ani posledna. zijeme zvlastnu dobu, rychlu, chytime sa kazdej prilezitosti bez ohladu na nasledky - ci uz je to vztah, alebo praca, to je jedno. budem teraz kecat trochu, ale rodina, rodinne zazemie a spokojnost v nej je to najdolezitejsie co moze byt. nikto to nebude s tebou mysliet uprimnejsie ako prave tvoj partner, tvoj syn. vsetci okolo teba, ci uz kamarati, surodenci a aj tvoj novy partner - myslia hlavne na seba, na svoje stastie. je to prirodzene, kazdy zije svoj zivot svoj pribeh a chce byt stastny.
Ja som mala priatela, sla som do toho bezhlavo, bola som sialene zamilovana. A chcela som s nim zit. Problemy vo vztahu sme nemali - snad sme si len zovsedneli. Trochu chaby dovod. Manzel bol v pohode, zazemie sme mali vybudovane atd... Samozrejme, ze vdaka mojmu romaniku som zacala byt doma neznesitelna, bolo dusno a zacali sme sa hadat. A manzelovi som jedneho dna povedala, ze od neho idem prec, ze mam nasho manzelstva plne zuby,ze sa neznasame. Nepovedala som mu ale, ze niekoho mam. Ale myslim, ze to vedel - stale som si kontrolovala mobil, mala ho pri sebe, ked som volala sla som dalej od neho, icq ficalo naplno... Manzel sa ma aj pytal ci niekoho mam, zaklamala som, ze nie. Nedokazala som mu to do oci povedat. Ale mojim rozhodnutim odist od neho sa mu zrutil svet. Takeho nestastneho som ho nikdy nevidela. Skratim to - zostala som s nim s tym, ze dame tomu volny priebeh. Vztah som po case ukoncila, zo dna na den. Nechcela som vodit za nos priatela a tusila som, ze nemam v sebe dost sil naozaj sa zbalit a odist. Priatel to respektoval, chvilu sme este boli v kontakte, ale uz to boli len take dozvuky. Je z ineho mesta, takze naozaj sa uz ani nevidime, ani nie sme v ziadnom kontakte. Viem o nom len to, ze sa ozenil (po 2 rokoch).
Poviem ti, ze dat dokopy moj vztah s manzelom bolo aj tak tazke. Stratil zazemie, stratil doveru vo mna (napriek tomu, ze som neveru nikdy otvorene nepriznala). A este jedna vec, ja som v tom case nemala dieta. Takze odist som mohla v podstate bez problemov. Dnes dieta mam, 2 rocneho chlapceka a poviem ti, ze moja priorita c. 1 je aby bol moj chlapcek stastny. Aby mal mamu, otca, svoju rodinu, ktora ho miluje. Trvam na tom, ze (pokial manzel nepije, nebije nas, nedespoti atd. a teda nic take nerobi, stara sa o nas, ma nas rad) svoju rodinu nikdy neopustim a urobim vsetko pre to, aby sme boli spolu pretoze to je MOJA RODINA.
Drzim palce, nech sa rozhodnes spravne. Vela stastia. 🙂
@nada37 krásne si to všetko napísala, úplne súhlasím, ja mám tiež deti a prvoradé pre mňa bolo a vždy bude, aby boli šťastné, aj keď ja mám skvelého manžela, ktorého veľmi ľúbim
klaudiam,pochopili sme tu viaceré,ale miriam asi jediná napísala čo chceš počuť 😒
mne to pripadá,že si sa rozhodla ísť za iným mužom a tu si chceš potvrdiť ,že robíš správne,je to tvoj život,ale si už zodpovedná aj za dieťa,takže aspoň 10xmeraj-rozmýšľaj a raz rež 😒
@janinah nie, tak to nie je. ja som rozhodnutá, nepotrebovala som vedieť názor, to vôbec nie, mám v tom jasno. skôr napísala pár dôležitých viet "Zrejme partnera s ktorym mate dietatko az tak velmi nemilujes, dokazom toho mozno je aj to, ze aj napriek tomu, ze mate dieta ste neriesili doteraz svadbu. Z mojho pohladu to o niecom tiez vypoveda." nepýtala som sa na nikoho názor, pýtala som sa na to, či tým niekto prešiel, ako to riešil a ako to oznámila dotyčná osoba partnerovi. nepotrebujem si nič potvrdzovať 😒

@claudica ano to mas pravdu, musia ta obaja velmi lubit 😉
ale zakladatelka temy sem uz velmi neprispieva...aj ked je pravda ze hladala nejaku radu ako to povedat muzovy...no s tym sme jej tu nepomohli ani jedna...