Chcem opustiť partnera. Našla som si iného
ahojte maminky,prosím vás neodsudzujte ma, aj ked viem, že takých bude asi dosť. s partnerom sa poznáme takmer 3 a pol roka, nie sme zobratí,po dvoch mesiacoch známosti som otehotnela, zostali sme spolu, máme krásneho syna. no pred pol rokom prišiel problém, z mojej strany. stretla som niekoho, s kým mi je super, rozumieme si a chceme spolu žiť. terajší priateľ už zohnal byt, čaká sa len na to, kedy to ja poviem tomu môjmu. len neviem naozaj ako.súčasný partner mi nijako nikdy neublížil, je to super chlap, miluje malého a viem, že aj mňa. lenže ja nemôžem takto žiť ďalej,keď ma to stále ťahá niekam inam. boli ste niekedy niekto v takejto situácii??? ☹
@iwusca ja ťa úplne chápem a viem, ako sa cítiš. Možno mnohé z vás so mnou nebudú súhlasiť,ale myslím si, že ak sa u teba nejedná o momentálnu depku, budeš sa v tomto vzťahu len a len trápiť. Sama som vydatá druhý krát, prvý manžel sa strašne po svadbe zmenil - nedá sa to napísať pár slovami, skrátka - po narodení syna sme sa odcudzili jeden druhému. Viem, že väčšinu dvojíc dieťa spojí, my sme sa brali tiež s vidinou veľkej rodiny a spoločnej budúcnosti. Syn sa narodil až po 13-tich mesiacoch po svadbe, takže náš vzťah nebol o tom "musíme sa vziať". Chodili sme spolu dva roky, vždy všetko bolo "super". Po narodení syna sa začalo všetko pomaličky meniť. Až neskôr som pochopila prečo. Ja - hoci 21 ročná, som bola na rodinu pripravená, on - 26 ročný nie. Po troch rokoch sme sa rozviedli. Mne trvalo 11 rokov, kým som sa vydala druhýkrát. On sa oženil po dvoch rokoch, má dcéru - a je opäť rozvedený. Skrátka, sú chlapi, ktorí rodinu nezvládajú. A sú ženy, ktoré im to nebudú tolerovať. Ak sa rozhodneš akokoľvek, mysli vždy na to, ako to pochopí vaše dieťa, čo bude pre neho lepšie, ktorá cesta schodnejšia. Ja som sa rozhodla odísť z kratšej cesty a neubližovať obom, ani sebe, ani synovi. Tvrdenie, že neodísť od niekoho kvôli tomu, že je dieťa malé a otec mu bude chýbať, u mňa neobstojí. Dieťa veľmi rýchlo pochopí, že doma niečo nefunguje, hlavne keď to trvá dlho. Ale ak je to len obdobie, ktoré prejde a opäť k sebe nájdete cestu, lebo sa ľúbite a skutočne ide len o "blbé" obdobie, tak držím palce! Lebo len všetci traja budete rodina🙂!
@marcincinova asi sa ku vsetkemu otacas uplne zle. to nie je tvoja chyba. 😠 uz to nikdy o sebe nepovedz. ked je taky hrdina, a povie ti ze on by za tebou prisiel az na sud, tak je to obycajny a prepac ten vyraz ale je čurák 😲.
ty ho vlastne mas rada? ja si myslim ze kym sa postavi taky dom to su dva roky. a budes to este dva roky trpiet? pisala si ze mate dieta , ak je male ok ale za dva roky uz bude vediet co znamena slovko pica. to chces?
napis este nieco. mozno sa najde niekto kto ma podobnu skusenost.
Presne tak,kým sa postaví dom,tak ešte dva roky.To je pravda.Asi sa fakt bojím toho,že by za mnou neprišiel,neviem.Lebo ja ho mám rada,keď sa nehádame tak je všetko super.Rozumieme si.Jediný dôvod,prečo to škrípe,že nechcem u nich bývať.A on to nedokáže pochopiť.Proste nemám rad jeho mamu a on o tom vie,že iba kvôli nej nechcem byť u nich.
@marcincinova je to skutocne tazka situacia, myslim si ze nik ti po nete neporadi. aspon by si nemala nikoho posluchat. jedna vec je o ton diskutovat, a druha to riesit. 😒 ja s mojim druhom sme uz spolu skoro sest rokov, obaja sme divoky casto sa hadame, ale nas to viac bavi a celkom radi sa po tom udobrujeme 😀 . aj u nas obcas lietaju ostre slova ale je to obojstranne, a hlavne ako vravim sme temperamentni a preto je u nas krik. 😀 . nenapisala si ci ho mas aspon rada, lebo milovat ho uz asi nemilujes
@grenadinka napísala to-hneď nad tebou-že ho má rada 😉
@zlatka10 ahoj, čítala som tvoj príspevok o rozchode, ja som momentálne tiež vo fázi, že rozmýšľam o odchode zo spoločnej domácnosti, nemá to už význam...so svojou mamou mi začali vykrikovať veci rôzneho hlavne finančného charakteru a už je to na mňa veľa, a nemám síl odporovať a dávať do poriadku nalomené mosty 😒
vpodstate ak to tak citis preco nie..ja ta podporujem..srdcu nerozkazes.. 🙂
/akurat ze podla mna je to len vymena cervenej ponozky za modru..stale je to len ponozka 😉 /
@klaudiam
Krasne si popsala otce Tveho ditete. 😉
Tento popis je zakladem pro uspesny spolecny zivot 😉
Nevymenuj jistotu za sliby ci touhy tisice krasnych a promarnenych noci!
Casem poznas, ze fyzicka pritazlivost je nic oproti te dusevni...
Casem poznas, ze i po 20ti letech manzelstvi je krasne intimni sblizeni pomoci pevnych zakladu - spolecnych vzpominek a spolecneho videni budoucnosti...
Zkus se zamyslet nad tim, zda Tva nova Laska neprisla ve chvili, kdy tve srdicko bylo bolave.
Lasce se neporouci,to je pravda... ale jejimu konci jsme na vine MY...
Jsi na jakesi krizovatce, zvaz dobre situaci, protoze tve "ne" by melo byt definitivni, jinak se budes trapit po cely zivot. ☹
Zvaz tzv. jistoty pro tve dite, zapomen na chvilku na to, kam te to mementalne tahne a uvedom si, kam te bude za rucicku tahnout cely zivot Tvuj syn...
Hodne stesti v rozhodovani 🙂
ani nevies ako Ti rozumiem, drzim palce
Preco som tuto temu nenasla skor :( mohla som si zachranit rodinu
@luckakatarina ja by som chcela vedieť ako to nakoniec dopadlo
Nooo to by som tiez chcela vediet...pevne verim ze dobre aspon dufam ze lepsie nez moj pribeh
Ahojte,ja som chlap a chcem povedat co sa mne stalo a deje sa teraz.S manzelkou sme 4 roky zobrati,mame spolu 4rocneho syna a stalo sa mi taketo nieco.Sme spolu celkovo 11rokov a mali sme v zivote pekne chvilky aj zle,no bohuzial,bolo viac tych zlych.Ja som si stale musel s niekym vypisovat tajne,aj ked som to myslel len zo srandy,o sexe..atd..po celu roky a nikdy som nevidel moju zenu tak ako ju vidim teraz...skratka jej to zacalo liezt na nervy..aj ma prichytila priamo ako si pisem,citala si vsetky tie spravy..dobre,povedal som jej uz to nebudem robit a prestal som,zrusil som ucet prestal som...po case som si ho znova zalozil a robil to iste,znovu mi to zena prisla a odvtedy sa deje to co sa teraz deje..Pred rokom si zacala vypisovat s kamaratom,proste len tak...po case to zacalo byt intenzivne,uz sa aj stretli,nasla si robotu tam prisiel a tak..brali sa stale ako kamarati,az zistila ze ten chlap ju lubi a ze lubi aj ona jeho,ze je jej lepsie s nim ako so mnou..stale co sme doma jej tolerujem pisanie s tym,lebo mi vravi ze ona sa sama musi rozhodnut co chce...on ma aj zenu deti...atd..a ja ze mam s nou maleho,tak to mam velke plus a to ju taha dozadu..Sranda je ze ked som bol za nou,tak som ho tam aj stretol,aj sme si ruky podali,no je to proste chore...a on si uvedomuje,ze ako mi je,mi tvrdil,ze on za to celkom nemoze ako to je..zena mi tvdi ze to ja som ju zmenil ze je taka aka je..mal som zenu rodinu...a teraz toto...a skratka toto vsetko ma nakoplo a som jej povedal,ako ma to vsetko za tie roky mrzi,ze som nemal robit tie p....viny....ze som si ju mal vazit,ze to teraz vidi pri niekom inom...a este mi povedala,ze by chcela aby som ju lubil tak ako on ju,ale to je ako??ja vobec nechapem co mam robit,ona mi vravi ze nemam robit nic,ze to mam nechat tak,ze sa musi ona sama rozhodnut...ale viete ake je to tazke zit s tym pocitom v praci,stale na to mysliet?ved to sa neda na to nemysliet,zoziera ma to den co den...Ide o to ze ju lubim a nechcem ju stratit..asi tolko moj pribeh.
@strike no vidis, takto to dopadne, ked su ti virtualne "kamosky" prednejsie.... teraz fakt len cakat, ale nemyslim, ze to ona sa musi rozhodnut. To skor ten jej nema gule na to, nechat zenu. Keby bol sam, tvoja zena by uz bola daaaavno "rozhodnuta".
@strike aj také sa stáva. Pomôž jej v rozhodovaní svojími skutkami. Nie je neskoro na to, aby si si ju opäť získal a oživil v nej niekdajšie city voči Tebe. Menej rozprávaj...myslím o tejto situácií. Ináč debatujte veľa a o všetkom. Zaujímaj sa o ňu ako o samého seba. Zapájaj sa do povinností, alebo, čo vidíš že treba, urob. Ženy sú veľmi všímavé. Urobil si veľkú chybu. Je to ľudské. No úžasne je, že si to plne uvedomuješ a chceš napraviť. Ja vám veľmi fandím a držím palce. Nech to čím prechádzate vás nerozdelí, ale zocelí váš vzťah, vašu rodinu 🙂
@klaudiam je jasne, ze teraz velmi inu odpoved ako schvalenie tvojho umyslu a zelanie len vela dobreho , pocut asi nechces .....
...a neviem, ci tieto pismenka nie su pre teba zbytocne .....ale ak si sa stala matkou , mala by si rozmyslat nad tym, co je dobre pre tvoje dieta a nie pre teba .....dieta ak ma mamu a otca v jednej domacnosti a to vytvara v nom pocit bezpecia a tato situacia v nom postupne vyposobi, ze bude vediet ludom doverovat aj v dospelosti ...a hlavne bude mat svoj vzor - svojho otca stale pri sebe ....nie len kazdy druhy vikend .....
....nezazila som odchod k inemu partnerovi, ale urobila moja blizka priatelka , ktora mala dve deti ....a tiez sa zrazu zamilovala a rozhodla sa pre radikalny krok .....a jej rozhodnutie sposobilo iba vela bolesti ....ten partner pre ktoreho odisla ju opustil, ona sa odstahovala k rodine , deti vytrhla z ich prostredia ....a hlavne od ich otca .....a trpeli hlavne deti , dievcatko este stale ( a to presli uz skoro tri roky) trpi smutkom a nic ju nebavi , chlapcek je agresivny a nikoho nerespektuje .....a nehovorim o bolesti jej byvaleho manzela ....
.....ale kedze teraz si zamilovana a vsetky problemy sa zdaju malicherne .....tvoj sucastny partner to bude musiet pochopit, tvoje dieta sa bude musiet prisposobit, aby ty si mohla ist za hlasom svojho srdca ....tak asi ta to velmi netrapi ....
...tak si zi svoj krasny vysnivany zivot, aj ked si ublizila minimalne dvom ludom , ktori ta milovali ...
@obsadenemeno presne 😀 to jej rozhodovanie je akoze o com? ci novému partnerovi uplne rozbije rodinu a pripravi deti o otca? Uzasna zienka... Novy sa jej moze vykaslat na to, ked ma doma vsetko znicit. Dost nechutne zamotane a ona v tom nie je zrovna ako neviniatko. Jedna vec je mat doma chlapa co robi somariny a druha odbavovat sa nicenim rodiny
@obsadenemeno no a toto je presne to,ja som jej hovoril,ze vsak ja pojdem za nim,tam kde byva,vsak ja mu poviem a ona ze kludne,ty chces aby sa rozviedli,ja ze hej,no a co a ona mi povedala,no vsak sprav to aspon bude mi to ulahcis...ale jedno nechapem...jeho zena by bola bez neho stratena,bez jeho penazi,on ju zevraj tak nelubi...tak ale naco sa dopekla brali?to uz vtedy nevedel,ci ako?No a ide o to,ze ta madam dotycna bola aj tam kde moja robi,zevraj si ju obzriet,nic nepytala,len ze sa pozera a dalsiu vec nechapem,ze ten chlap pise smsky v jej blizkosti,ze boli v bezpecnej vzdialenosti na gauci,to mi moja vravela,ked spolu pisali a ja som sa zas na to ako debil pozeral...a jej to akoze nevadi?zevraj ona si mysli,ze si pisu len tak,cele je to na hlavu...
@rudkocam a este s niecim som sa nepriznal,ked som pisaval s tymi zenskymi,tak som im posielal aj fotky mojho ... No a na zaklade tej fotky volala mojej ta kamoska z toho chatu,ze toto a toto sa stalo a to bol posledny kamen nasho vztahu..tam to s nou seklo a koniec a preto sa zacala tato romanca ktora je...ona mu to totizto vsetko vyrozpravala,lebo nasla konecne v niekom oporu,skratka si sadli..ako za tie foto sa strasne hanbim,je mi to trapne o tom aj tu pisat..ja som jej povedal ze ma to vsetko mrzi a ona ze dobre,ze ona chce na vsetko cas,ze si to musi vsetko dobre premysliet to pre a proti,ale tolkokrat som padol na hubu,ze mi to otvorilo oci,aj ked neskoro...mi vravela,ze kde som bol cele tie roky...ze cakala na takuto komunikaciu cely ten zivot,kde som bol,ze teraz som si to uvedomil,ked ju mozem stratit?.....
Vsetko je to cele ako zly sen a este jedno priznanie mam...strasne bolestne,ze pokial bola tehotna v nemocnici,tak som si s tymito stetkami vypisovaval v noci a ked sa maly narodil,tak som v tom pokracovaval a az teraz ked som si uvedomil ze ju mozem stratit sa menim...asi mi teraz budete za to nadavat,ale ja som totalne vsetko olutoval a chcem zacat novy zaciatok,len moja zena to zatial tak neciti ze ma lubi a nevie mi verit,dat mi ZNOVA sancu aj ked som povedal ze som uz zas so vsetkym skoncil,ALE UZ FAKT NATRVALO! A na druhej strane mozno mal tento clovek zasiahnut do nasho zivota,aby mi otvoril oci,ze aky mam byt,ja fakt neviem..bolo mi povedane,ze ho lubi tak,ako kedysi mna.
@strike tak jej povedz, nech si zbali svestky a ide k frajerovi....keby sa tam objavila s kufrom, hned by inu pesnicku spieval..... aby nebola prekvapena, ze je len dalsou v rade na "klobasu"..... 😒
a zase....ak zostane s tebou, kde ma zaruku, ze si nezacnes zase vypisovat na nete??? Vy chlapi ste nepoucitelni.....
@obsadenemeno no ja neverim ze odide,na to gule nema a oni si to obaja uvedomuju,ze sa do toho strmhlav nemozu vrhnut,lebo by rozbili 2 rodiny..ona si to proste musi vsetko premyslet co a ako...ja ju aj napriek tomuto vsetkemu strasne milujem..a kde ma zaruku?no ona mi tiez tvrdi,ze ked budem s nou mat istotu,ze to zacnen robit znovu,ale ja som povedal,ze som s tym nadobro skoncil a nemienim robit,co som robil predtym,za tym si stojim a budem stat,uz by som ju nikdy nesklamal .nikdy by som to nedopustil...
@strike no tak obaja ostanu pri sucasnych partneroch a budu po sebe tuuuuuzit, no...... ty vole, cervena kniznica je suviks oproti tomuto....
ver mi, pokial by bol on rozhodnuty, rozhodla by sa do minuty. Bohuzial.
Ale on je ten, co drzi vsetky karty v rukach. Bola tu uz podobna tema. A ked manzelka pritlacila na milenca, zrazu cukol, prestal odpovedat na spravy, zacal sa vykrucat. A ona doliezla potom s placom za manzelom.
No ja by som na tvojom mieste nedavala prilis vela casu na "rozmyslenie sa". Ona si musi uvedomit, ze to tak nemoze tahat donekonecna. A to, ze ju zrazu lubis - no, stracas ju. Vtedy zrazu city oziju....... je to v ludskej nature.
Na dvoch stolickach sa sediet neda, daj jej nejaku casovu hranicu, dokedy sa musi rozhodnut. Lebo podla mna, ona uz rozhodnuta je. Len caka, ako sa rozhodne ten jej amant. Mozno by si mal zacat chodit na kavu s jeho zenou.... 😉 mozno by sa potom nieco pohlo.

@iwusca - neboj sa, vacsinou je to len obdobie, ktore prejde 😉 Kedysi davno som citala take akoze rady novopecenym rodicom (najma narocnych a uplakanych deti). Utkvela mi v pamati jedna taka rada, ktora sa sice tykala placu dietatka a aj ked by som to nepovedala, dost casti mi pomaha v takych akoze tazkych situaciach (ktore sa mi v danej chvili zdaju tazke): Je to len docasne, nebude to trvat vecne a bude to lepsie 😉 A aplikujem to nielen na detsky plac, ale aj na vela inych situacii. Zatial to ucinkuje - dokedy, to neviem. Ale to neriesim, kym to funguje 😀