icon

Chcem svoj vchod - bývanie so svokrou

alofinka
30. júl 2018

Ideme sa sťahovať ku svokre do podkrovia, dole z chodby idú schody hore ku nám do podkrovia, hlavný vchod bude spoločný ale hore na konci schodiská to chcem zamurovat a dat tam dvere ale všetci sú proti mne aj môj chlap že sa to nedá a načo že oni mi tam chodiť nebudú ale ja tam ten druhy vchod chcem len neviem ako ich presvedčiť som zúfalá bojím sa ze mi tam hocikedy niekto vojde, alebo keď nebudem doma mám z toho depresie,alebo zavolať nejakú firmu co to pozrie a ukážu ako sa to dá ja už neviem čo robiť starí sa boja každej prerabky

natalka13
30. júl 2018

Ja uz mam dieta samostatne,a keby mali u nas byvat, donutim ich urobit si vlastny vchod zvonku.

kvetinka75
30. júl 2018

@gertrudka222 tebe by s pacilo keby ti do domu prisl byvat nevesta a robila si vsetko podla seba? Hlavne ak by vedela ze s tym nesuhlasis?

charlie1980
30. júl 2018

S takou nevestou bych sa aj bala byvat, ze by ma na starobu strcila do nejakeho kumbalu, len aby som jej nezavadzala.

sisaka
30. júl 2018

Raz bývaš v niekoho dome, treba akceptovať, že ti nepatrí a vyskakovať len toľko, koľko ti oni dovolia.
Podľa toho, čo píšeš - problémy su od začiatku a keď sa nastahujete prídu ešte väčšie. Vlastne ľutujem obidve strany - svokrovcov, že im niekto prišiel rozkazovať do ich domu a aj teba, že ste sa s mužom ulakomili na lacné bývanie a tým obetovali kľud a súkromie. Tuto chybu robia mladi ľudia dokola a dokola a nepoučia sa na druhých ľuďoch ani za nič.

deti95060810
30. júl 2018

jasné že sa to dá, len ťa chcú opiť rožkom...postav si hlavu že kým nie sú dvere - nesťahuješ sa...

katmi
30. júl 2018

@deti95060810 😀 😀 ďalší fasa názor 😀 😀

lacibo
30. júl 2018

@alofinka neviem, ale podľa tej foto by to bolo asi naozaj komplikované riešiť..( neviem či by som si tam chcela vtvoriť tmavú akože chodbu ..na topánky..potom by mi to tam prišlo také stiesnené, a kazilo by to asi aj celkový vzhľad interiéru, asi preto to nechcú prerábať..skôr by som to brala ak výhodu, že je dole spoločný vchod, ke´d si tam môžem aj odloži´t tpánky, kabáty a tak a aj moje návštevy.. chápem že chcete mať súkromie..no asi sa musíš zmieriť s tým, že si v cudzom, nie vo vlastnom a nikdy to nebude také, ako keby ste boli sami..a brať to ako dočasné riešenie, veď postupne sa osamostatníte nie?..ak si inak so svokrovcami rozumiete, tak to je hlavné.. nebudú ti tam chodi´t..a ve´d na spálni aj kúpelni máte dvere nie,😉 ( aj s kľúčom?).. a ak si s nimi nebudeš rozumieť v jednom dome, tak ti nepomôžu ani dvere to mi ver.. jednoducho nemôžeš byť s nimi v konflikte a pritom bývať pod ich strechou - to sa nedá!

sasa1310
30. júl 2018

@alofinka odporúčam ti ísť bývať ku tvojim rodičom a murovať u nich. S tým už bude určite súhlasiť aj tvoj manžel aj tvoji svokrovci.

katmi
30. júl 2018

@deti95060810 svokra bude len rada, že tam nebude kaziť vzduch 🙈😅😅😅

monyka92
30. júl 2018

Tak nemusi byt priamo murovanie ved staci ze to oblozi sadrokartonom a dvere skus zakopmonovat do zasuvnych ako je rolldoor a nejako na zamok ;) to je zakrite a da sa to hoc kedy zburat 🙂

katmi
30. júl 2018

@monyka92 zbytočne jej radíš ako to urobiť, keď svokra to tam nechce vôbec.. a po pravde..ani sa jej nečudujem

bucko555
30. júl 2018

nechapem tvoje rozhodnutie byvat so svkrou ja by som ani s mamou nebyvala. Sama je len sama ked chcem niekoho vpustim ked nie tak nie, budete sa denno denne stretavat na dvore zachvilu si zacnete liezt na nervy manzel to nebude chapat a nakoniec sa rozvediete. Poznam dost takych pripadov nikdy nesuhlasit zo spolocnym byvanim ani keby nieviem ake dobre vztahy su.

henikav
30. júl 2018

Keby nevesta zavolala murara do mojho domu, ktory som ja zaplatila, proti mojej voli, tak leti tak rychlo ze si ani dvere nestihne otvorit. Tolko k tym radam ze kasli na to zavolaj si murarov. To sa lahko muruje v dome ktory zaplatil niekto iny. Staci si kupit vlastny dom za vlastne peniaze a mozete si tam vybudovat aj zamok na stracej nozke.
Pozri si to naopak, o par rokov si k vam prinesie syn alebo dcera partnera a zacne vam prikazovat co mate robit v dome na ktory sme makali a platili cely zivot. Vsetci sa postavite do pozoru aby ste jej vyhoveli?
A so svokrovcami ani s rodicmi by som nebyvala ani den, radsej by som sa utiahla v minibytiku, ale vlastnom, kde si mozem robit co chcem a mam sukromie

felicitab
30. júl 2018

Akože ženy, aj si niektoré uvedomujete čo píšete alebo vypustíte prvú myšlienku z hlavy? Tak svokra dom postaví, celý život sa oň stará a nakoniec sa má podriaďovať neveste? Vám by sa to páčilo, keby vám chce o takých 20 rokov niekto rozkazovať vo vašom dome?
Možno to bude znieť divno, vzhľadom na to, že nemám ani 30 rokov, ale nechápem väčšinu mladých ľudí. Tak buď budem bývať u svokrovcov/rodičov, bez nutnosti hypotéky či úveru, ale podriadim sa svokrovcom/rodičom. Alebo si našetrím/vezmem hypotéku a idem bývať do vlastného a budem sám sebe pánom.
Ani by mi nenapadlo rozkazovať rodičom/svokrovcom ako majú fungovať veci v ich vlastnom dome a žiadať od nich aby sa mi prispôsobili.

@alofinka Svokre a celej rodine sa nečudujem, tiež by som nechcela aby mi v podstate cudzí človek rozkazoval v mojom dome.

otazocka123
30. júl 2018

Z vlastnej skusenosti ti poviem, ze pokial budes byvat v jednom dome zo svokrou, nepomozu ti ziadne dvere, ani pancierove. Tiez sme takto skoncili, vsetky peniaze sme investovali do prerabky vrchneho poschodia. A aj ked nas delili na schodisku dvere, nepomohlo ani to. Raz to je ich dom a tak to aj ostane. A v kazdom dome moze vladnut len jedna zena. Nikdy nebudes mat pocit, ze je to tvoj domov, vzdy budes byvat v ich dome. A ked pride dieta, bude to este ovela horsie. U nas sa to postupne navalovalo, jeden problem za druhym. Ked sme doma neboli, hned bola svokra hore skontrolovat. A ked nechodila hore neustale mala pripomienky. Nakoniec sa to uz nedalo zniest a pre svoje vlastne dobro som sa zbalila a ostahovali sme sa docasne do podnajmu kym sa nevybavila hypo a nekupili sme domcek. A poviem ti, bolo to to najlepsie rozhodnutie.

kvetinka75
30. júl 2018

@henikav presne tak, treba sa na to pozrieť aj z druhej strany. A nie ja som nevesta a všetci padnite na zadok. Robiť si môžeš čo chceš, ale vo vlastnom.

janinah
30. júl 2018

Vypínam pc a idem sa modliť za dobrú nevestu....lebo neverím vlastným očiam čo tu čítam...kde je vďaka,pokora,úcta,tolerancia,slušnosť....ja chcem a cééééém....

kvetinka75
30. júl 2018

Ja som môjmu mužovi - vtedy ešte priatelovi narovinu povedala, že pokiaľ nevyriešime bývanie, tak svadba nebude. Lebo tiež boli všelijaké návrhy, že spolu so svokrou. Mali a máme dobré vzťahy ale za 3 roky chodenia sme sa viac spoznali a vedela som, že by boli problémy. Aj boli ale dalo sa to uniesť, keďže neboli denno-denne. Nemyslí to v zlom ale my sme v podstate rovnaké povahy a každá si chce to svoje a na spoločnom by to nebolo dobré, lebo vkus aj životný štýl je iný. Boli situácie za tie roky, že chvíľu sme boli u našich, chvíľu u svokry, pri prerábkach a poviem, najlepšie rozhodnutie - bývať sám.

katmi
30. júl 2018

@janinah 😀 👍👍

monyka92
30. júl 2018

@katmi jaaj tak to som asi preskocila...nevsimla som si :/ len som postrehla , ze sa to neda a murovanie..to tak , ked citam medzi riadkami 😂😂😁 tak v tomto ale viem poradit !! Mlady maju byt sami!!! Jednoznacne ja by som nevedela byvat ani s mojou mamkou vedela by som pisat na to ale radsej si necham komentar pre seba 🤭 inak , nepoznam ta neviem ako to tam u vas je ale skus si predstavit zeby si bola na jej mieste ze ty das strechu nad hlavou das cast domu a synova nevesta len ohrna nosom a hada sa , a vydupavala nohou svoje podmienky v tvojom dome ktory si si budovala minimalne 20 rokov !! Ze, kvoli tvojmu synovi musis ustupovat aby bol stastny musis trosku ustupit aj ty a vzit sa aj do jej koze daj jej cas trosku povybavjte a mozno to casom aj sama navrhne lebo jej to pride etickejsie ze si tvoje navstevy budu robit bordel od topanok na tvojej chodbe

kvetinka75
30. júl 2018

@janinah ale veď tak sa vychováva dnes. Moje dieťa môže všetko a ostatní sú mi ukradnutí. Ohľaduplnosť očakávam iba voči sebe.

wiqi
30. júl 2018

@alofinka
Tiez sme riesili ten isty problem. Zabradie sme nechali neporusene, tesne za neho mm na konstrukciu namontoval sadrokartonove steny, zarubnu a dvere. Je to uplne super, ak mas zaujem mozem pofotit. Je to zalezitost dvoch dni a v buducnosti sa to pripadne da zase zmontovat. Stoj si za svojim, ten pocit, ze nemas sukromie je hrozny, ked uz raz suhlasili, ze tam budete byvat, tak nech sa nestaraju do vas. Chod do toho. Drzim palce

janinah
30. júl 2018

@wiqi oni sa nestarajú do nich,oni sa starajú o svoj dom...to je trochu rozdiel...

duun
30. júl 2018

Slovo architekta - v tomto priestore by sa skutočne len veeľmi ťažko dalo niečo vymurovať - keby sa vložila stena na okraj podesty a dvere rovno na krajný schod, aby vám hore ostala podesta ako chodba-predsieň, tak je to proti norme = nedali by vám ohlásenie stavebných prác.

Môžete murovať bez nich, ALE, je to čierna stavba = môže sa to veľmi ľahko obrátiť proti vám.

Ešte vidím ako schodné riešenie síce proti norme, ale dať preč zábradlie a na celú šírku osadiť stenu s presklením a dverami, uzamykateľnými. Bolo by to síce "otvorím dvere a vypadnem do schodiska", ale - mali by ste oddelené byty - pach z kuchyne, prievan, hluk od detí, bezpečnosť na schodisku atď.

Môj osobný názor - bez vlastného uzatvoreného, uzamykateľného priestoru by som to nepovažovala za iné ako dočasné riešenie, kým si nenájdeme iné vlastné bývanie. Takéto riešenie bez oddelenia zvyčajne nedopadne dobre :( a pokazí vzťahy na roky alebo navždy.

duun
30. júl 2018

riešenie od @wiqi so sádrokartónom je to asi najlepšie - vyzerá to síce nie veľmi logicky, ale naozaj - je to odstrániteľné a oddelí to byty. Aj fyzicky aj psychicky. Budete vo svojom. Ak s tým nebudú svokrovci súhlasiť, potom je lepšie čím skôr odísť. Nemá to perspektívu.

gertrudka222
30. júl 2018

@kvetinka75 tak nepáčilo ale riešila by som to ešte vopred. Keby som sa s ňou takto zo začiatku nedohodla, tak by som tam ani bývať nešla. Radšej by som si poriešila podnájom ako bývať so svokrovcami a nemať súkromie!

gir
30. júl 2018

Baby, autorka sa už ide reálne sťahovať, takže jej manžel je presvedčený že jej to vyhovuje,len tie dvere. Oni neriešia vlastné bývanie. Predpokladám že jej manžel ako syn určite financoval aj pracoval na prerábke a zrazu si princezná zmyslí že chce sama. To mala riešiť dávno. Síce nikdy nieje neskoro ale mňa ako jej muža by porazilo. Bývalá som u svokry pokiaľ sme stavali dom,sme v jednej dedine. Šťastie že deti sa narodili už v novom 🏠. Mám v pohode svokru,svokor je super ale aj keby mi zlatý palác postavili, nikdy by som s nimi nebývala.

annaanna
30. júl 2018

veď si postavte dom, kúpte byt a budeš mať presne to, po čom túžiš......
bude spokojná aj svokra aj ty

rik01lulaka
30. júl 2018

V tvojom prípade by som fakt srala na dvere...tie ti nepomôžu...my sme tak byvali rok, my vrch svokra spodok a spolocny vchod a katastrofa...ak so svokrovcami tak jedine to urobit ako viacgeneracny a to tiez nieje 100% spokojnost nakolko aj tak dvor spolocny a aj tak ti svokrovci budu do vsetkeho somrat co si u "seba" urobis...je a vzdy to bude ich dom...

alice.jant
30. júl 2018

V prvom rade máš zlatých svokrovcov, že vám na začiatku takto pomôžu s prvým bývaním, môžte pokojne slušne bývať kým si zariadite vlastne. Samozrejme, spolunažívanie je o kompromisoch.
Myslis, že tvoji svokrovci nemajú radi súkromie? Určite hej, napriek tomu vás prijali do domu a dali vám celé podkrovie. Aby si bola spokojná pristúpili na kuchyňu. Kompromisov až až z ich strany si myslím. A takisto obetujú svoje súkromie. Pre vás. Vašu (ich) rodinu. Ja rozumiem tvojej potrebe pocitu súkromia "vo svojom", ale trochu vďačnosti by neuškodilo. Aj preto lebo to "vaše" bude stále vnútri ich domu.
Samozrejme my nevieme aké máte vzťahy, ak sú zlé nerozumiem preco ste pristúpili na sťahovanie, ak dobre tak treba veriť keď ti povedia ze tam chodiť nebudú a nerozumiem prečo robiť cirkus ešte skôr ako tam bývate.
A možno by si to aj v kľude vyriešila a dostala tvoje dvere, ak by si zmenila trochu prístup. Vysvetliť tu potrebu dverí aj inak, ako ze máš už depresie z myšlienky že tam leze keď tam niesi.