Chcem svoj vchod - bývanie so svokrou
Ideme sa sťahovať ku svokre do podkrovia, dole z chodby idú schody hore ku nám do podkrovia, hlavný vchod bude spoločný ale hore na konci schodiská to chcem zamurovat a dat tam dvere ale všetci sú proti mne aj môj chlap že sa to nedá a načo že oni mi tam chodiť nebudú ale ja tam ten druhy vchod chcem len neviem ako ich presvedčiť som zúfalá bojím sa ze mi tam hocikedy niekto vojde, alebo keď nebudem doma mám z toho depresie,alebo zavolať nejakú firmu co to pozrie a ukážu ako sa to dá ja už neviem čo robiť starí sa boja každej prerabky
@sasa1310 ano, v tomto prípade jedine co povedať je: NAČO? ako keď niesu dobre vzťahy od začiatku tak kašľať na to... Take zitie je potom utrpenieeee a diskusie s názvami "neznášam moju svokru" a pod. sa kopia... Strecha nad hlavou za cenu neustáleho vytáčania sa a stresu? Ďakujem, neprosím... 😂
@alofinka uplne ta chapem a da sa to spravit. Podla fotky by s tym bolo ale sakra roboty a bordelu. A teraz moj nazor. Ked ti to tak vadi mala si trvat na samostatnom vchode. Inak uplne suhlasim so svokrovcami tiez by som s tym vobec nesuhlasila ked je uz vsetko hotove. Davaj pozor aby sa kvoli dveram nenarusil vas vztah myslim ty a svokrovci ale aj ty a manzel a potom sa ti tam uz vobec nebude dobre byvat.
Tak k dverám sa ti nevyjadrím ci sa to da alebo nedá , nie je to moja parketa ale ist tam bývať pre teba nie je dobre rozhodnutie a myslim si , ze to vieš uz aj sama. Súdim podľa tvojho príspevku ze sa tam netešis. Neviem za akých okolnosti a preco ste sa nerozhodli pre vlastne bývanie ale ver tomu ze skor ci neskôr ho riešiť budes. Chápem ze chcem mi sukromie ale musela si vidieť ze nikdy pokial budes bývať takto ho mat nebudeš a je jedno ci tam mas dvere alebo nemas. Súkromie budes mat jedine vo vlastnom. Co sa týka tej prerábky. Mne by sa tiez nepáčilo keby mi niekto prišiel bývať do domu a chcel by v ňom robit veci s kt. ja nesúhlasím. Verím tomu ze ani tebe. Pevne nervy.
Ja si myslím ze tam ide skôr o to ze su urazeni ako to ze im chceš murovat v ich dome 😀😀😀
@lilka5566 skôr zistili kto im to ma prísť bývať do domu a nechcú ju tam. Ani sa nedivím.
@matazirafa prečo ja by som to tiež tak riesila. Teda ja by som nikdy nešla k niekomu bývať ak by som nemusela
Kamoška tak býva a uz je skoro sediva zo svokry, vleti jej tam kedy sa jej chce strávi tam pol dna.... Oni zo začiatku mali iba záves, vybojovala si aspoň dvere 😔😔
@lilka5566 no dobre ale ona tam ešte ani nie je, oni jej sľubili že jej tam teda nepôjdu a ona im začne dirigovat že bude to takto a takto inak neprídem? No tak nech ani radšej nechodí madam.
A inak k tomu co chces pocut,prerobit sa to myslim da.Sadrokartonom.
@lilka5566 odporúčam si vybojovať skôr vlastné bývanie😀
Napis prosim o pol roka, ako tento pribeh pokracuje :D sorry....
Nuž, dvojgeneračné spolužitie nikdy neprináša nič dobré, ešte som nepočula o jedinom pozitívnom prípade. Buď sa tí ľudia medzi sebou neznášajú, alebo sa ohovárajú alebo tam niekto trpí. Lepšia je cesta vlastného bývania, aj keď skormnejšieho.
Vydup si to stoj čo stoj!!! My to tak nemáme a chyba, veľká chyba ☹ Kedykoľvek si sem vytrhnú bez zaklopania, len dvere triesknu... Mám na to nervy. A to keď idem preč, otvorím dvere od nás na spoločnú chodbu a už sa vykrikuje: kde idete??? Pripadne keď prídeme domov tak nástup na chodbe, že čo nesieme... Vrrrr 😀
@maciatkolulu presne, to je najlepšie na svete 😊😊😊
@alofinka podla fotky, ktoru si pridala by sa dal vchod vytvorit pomerne lahko. Aj ked nie uplne v sulade s normou (takze nevravim, ze to odporucam). Okrem vypinaca a podlahy by ste nic nemuseli prerabat. Stacilo by zrusit zabradlie (to co vedie zospodu by ste mohli nechat a uchytit do steny, ktoru vymurujete). Este lahsia moznost by bola vytvorit stenu a vchod z mliecneho skla.
Problem je skor ten, ze kazdemu okrem teba to vadi. Osobne si tiez myslim, ze ked uz mas vlastnu rodinu a nastahovali ste sa s detmi k rodicom je praktickejsie mat dom prerobeny na dva byty.
No myslim, ze toto ste mali riesit pred prerabkou 🙈 a nie po rekonstrukcii. Kedze vy s nimi mate aj spolocny vstup je voci nim nefer ak by ste si vy prerobili vrch na byt s tym, ze budete casto prechadzat cez ich cast po schodoch a narusat im zas ich sukromie... Inak povedane vy by ste mali v ich dome viac pohodlia co nie je moc fer kedze je to ich dom.
Pokial ste platili len za prerabku a rodicov ste nevyplacali nemas na vyber nez respektovat ich pravidla (ani tebe by sa nepacilo keby niekto chcel menit dispoziciu tvojho domu 😉 ).
@matazirafa jooj take sľuby že jej tam nepôjdu, to pozname....este ani vybaleni nebudú a uz tam bude naklusana 😁
@lilka5566 tak to nemôžeš vedieť ale dobrotu to nebude robiť tak či tak
Autorka uz neodpoveda 😂 Asi nacisto upadla do depresie po tychto komentoch 😂
Choďte si bývať do svojho domu a tam si môžete robiť čo len chcete... Ja keby si predstavím, že mi cudzia žena príde do môjho domu, ktorý som si postavila za moje peniaze a chce rozkazovať čo ako bude, ani by sa nevybalila.
Lebo ak ste zaplatili len prerábku, stále je to ich dom a nie váš. Jedine ak by ste od nich odkúpili polovicu domu, vtedy môžete hovoriť že je to váš dom a chcieť si tam rozkazovať.
Ak sa už teraz bojíte straty súkromia, tak na čo ste išli do takéhoto bývania? Ak nemáte na vlastný dom, tak by ste absolútne nemali vyskakovať a mali by ste im byť vďační, za to, že vám pomohli
@zuzikak Presne tak 🙂 Môj dom....moje pravidlá 🙂 Niektoré ženičky sa stále nepoučili, že mladí majú bývať sami. Ja sama by som nikdy nedovolila, aby syn so ženou u nás bývali, lebo to vždy naruší akokoľvek dobré vzťahy.
@charlie1980 Keby bola rozmýšľala, nemusela "upadnúť" do depky 🙂
@deti95060810 Ty keby si bola moja nevesta a prikazovala mi v MOJOM dome, kde chceš dvere...tak ti zbalím tie dve igelitky, s ktorými si prišla a hnala by som ťa 🙂
@alofinka na modrej streche som videla niekolko albumov s nadstavbou u rodicov, ale vchod bol vzdy zvonka, alebo ked bol vnutorný, tak mali vchod aj rodicia, tym chcem povedat, ze ak sa oddelit, tak obe domacnosti, ale s tym bolo treba podla mna pocitat uz v zaciatkoch nastavby a nie teraz a hlavne sa na tom musia zhodnut obe strany, dom patri rodicom a ak tam oni vchod nechcu, tak je to ich vola a ich vec, ktoru bud treba respektovat, alebo hladat ine byvanie.
Tiež sme mali presne takýto problém,už staviame dom 😉
@timilv podľa mňa práve naopak, ved ak nevlastnia z toho domu nič a investovali doň peniaze svokra by mala byť rada a nemusela by robiť sceny
Ale to by som tiež nerobila vrazat peniaze do niečoho co ani kúsok nie je moje. Pre mňa úplná blbosť ísť bývať k svokre ale ak sa inak nedá....

ešte tam ani nebývali a už sa polroka nebavili. A do toho sa ona dobrovoľne sťahuje? To fakt majú prachy takú hodnotu? Ja osobne byť tou svokrou a robí mi takéto "poriadky" nevesta, ktorá prišla s igelitkou, tak v živote nedovolím, aby u mňa bývala. Nech si, kto, čo myslí. To je drzosť. Môže byť rada, že má kde bývať.
Princezničke som už odporučila ísť bývať ku svojim rodičom a robiť poriadky tam. Že čo je oni na to povedia