Chcem svoj vchod - bývanie so svokrou
Ideme sa sťahovať ku svokre do podkrovia, dole z chodby idú schody hore ku nám do podkrovia, hlavný vchod bude spoločný ale hore na konci schodiská to chcem zamurovat a dat tam dvere ale všetci sú proti mne aj môj chlap že sa to nedá a načo že oni mi tam chodiť nebudú ale ja tam ten druhy vchod chcem len neviem ako ich presvedčiť som zúfalá bojím sa ze mi tam hocikedy niekto vojde, alebo keď nebudem doma mám z toho depresie,alebo zavolať nejakú firmu co to pozrie a ukážu ako sa to dá ja už neviem čo robiť starí sa boja každej prerabky
@janinka007 Ja keby som bola svokra a stálo by to len na dverách. Rada by som synovi vyšla v ústrety. Ťažko súdiť.
@alofinka Ja si myslím, že nasťahuj sa aj bez dverí a uvidíte. Možno to nebude také hrozné. Si sa na to negatívne zamerala, Tvoj muž musí byť zúfalý.
@alofinka hm... cize cele byvanie vas stalo 10000:-/ kuchynu ti kupili oni... a stale nie je spokojnost☹
Uprimne - pises ze to aj tak zdedite, nic nie je prepisane a vy nie ste zobrati... ono zial zdedit nic nemusi manzel - toto spoluzitie moze priniest vela negativneho a mozete sa skaredo rozvadit - ak bude muz stat pri tebe tak mozte obaja v zlom odist, nech sa potom nejaka mila sesternica prihlasi co sa o nich na starobu postara, nech este dom na nu neprepisu - a muzovi na dedenie nezostane nic... druha vec - ty zial nemas pravo v tom dome na nic - dedenie nepatri do bsm - keby to muz aj zdedil a rozide sa s tebou, nemas pravo na nic... aj keby ste boli zobrati tak na nic nemas zial pravo...
Nechapem ze ste nezostali v podnajme a neriesili vlastne ked ste mali 10k na rekonstrukciu... taketo byvanie zial dobrotu neprinasa a nezazila som ani 1 par kde to dlhodobo fungovalo ( a to pritom 1 zacinal ako svat totalne zalubeny do svokrovcov, sme sa napocuvali o nenormalnych vyhodach byvania u svokrovcov... rozpravka skoncila po 5tich rokoch, aktualne napriek 3om vnucatam spolu nekomunikuju☹)
Ja riesim ze mozno na starobu ak sa budeme starat o niekoho, tak len s vlastnym vchodom, vlastnou kuchynou a kupelnou - vchody z roznych stran domu ... vtedy si to viem teoreticky predstavit - bavila som sa o tom s maminou - mojou naj kamoskou a spriaznenou dusou - a zhodli sme sa natom obe ...
Drzim palce aby sa vam darilo a nasli ste si cestu akysi modus vivendi...bude to ale asi tazka cesta plna kompromisov a tolerancie... k tym dveram - vyskusaj bez nich - uvidite - porozpravaj sa s muzom ako chcete zit - ak vam budu narusat sukromie, verim ze aj jemu to bude vadit - treba ho mat na svojej strane aby si neskoncila v tom dome ako vyvrhel..
Treba stanovit pravidla. Mozno dohoda ze ak ti tam nebudu chodit nevadi. Ale ak zacnu tak sa s muzom stahujes alebo musi bud si spravot so svokrovcami poriadok alebo on bude misiet nieco vymysliet. Niekedy niektory nepochopia kym nepoznaju. Ja mam tiez vseliakych svokrovcov a ked vyhadam si svoj argument tak chvilu je napatie ale potom je zas vsetko v poriadku.
Dohoda bola pokiaľ mi tam nebudú chodiť nemusí sa murovat on sľúbil ze nie, ak začnú chodiť, ak to porusia urobíme dvere
Ale už mením názor, som naštvaná na seba že som na to pristála
@alofinka A prečo?
@alofinka kašli na dvere mala bude aj tak behať hore dole.Ber to tak, že nie ste zadlženi na celý život, budeš mať po ruke babku, každé spolužitie má svoje plusy mínusy
Ešte by si mohla byť v 2 izbaku bez záhrady s hypo a dieťa sa nemá kde ani pohrať.Skus to brať z toho pozitivneho, ak je muž jedináčik chápem, že rodičom záleží, aby ho mali blízko či chceli Vám vyhovieť v bývaní vôbec to nemusí byť zle
To, že nemáte pôžičku je obrovské plus raz to ocenis
@dai uplny suhlas. A to ani zobrati nie su,pane boze!
No dievca zlate alofinka,vidim to tak,ze s tymi rozbrojmi by si mala prestat,lebo skoncis na ulici sama. UPLNE SAMA! Fu mas ale odvahu vyskakovat v takej pozicii,poviem ti alofinka.
Ja nerozumiem zeny hlupe,preco prerabate nieco co nie je vase? a v tomto pripade, to nie je ani prepisane, a ani na priatela. Ani tvoje to nebude. Ani ked sa vezmete teraz. A vlastne oni mozu mat aj zavet. Hoci je jedinacik, to nie je istota ze bude dedit.Odkial to vies? Preco by mali nieco vysvetlovat prave synovej PRIATELKE? Ved nie si ani jeho zena. Kedykolvek ta moze aj on sam vykopnut. A mala by si prestat pouzivat, my to mame pekne hore, nasa kuchyna je nova..mala by si hovorit kuchyna priatelovych rodicov je nova, horne priestory v dome priatelovych rodicov su prerobene. Lebo to tvoje nie je a nikdy ani nebude, to ti uz teraz garantujem.
@alofinka Vy tam ešte ani nebyvate, ale ty už vieš, že ti tam chodia, preto nástojis na dverách. Z toho pól roka ste sa nerozprávali. No a teraz tu o červenej karkulke.
@eliska13 nemat hypo je urcite obrovske plus... za takuto cenu? Fuu... u mna nikdy - radsej zadlzena po usi ako mat psychicke napatie kazdy den lebo svokra povedala co sa mi nepaci, zaklopala mi, jedlo spravila etc... tych malickosti co casom vadi bude milion - pokial by zacali skromne co i len v 1izbaku - vo svojom so svojimi - a mozu vytvorit zaklady a postupne na nich stavat...
baby ja sa čudujem niektorým komentárom.. to vážne máte pocit že nevesta má držať hubu a nemôže si nič povedať že veď je v cudzom?.. veľa krát práve rodičia majú veľký dom a synov si držia silou mocou aby bývali pri nich a nevesta musí ustúpiť a ísť bývať ku nim.. a že zo začiatku trvali na spoločnej kuchyni? nikdy nemôžu byť dve gazdiné v jednej kuchyni.. a na tom vchode by som trvala, lebo nikdy nebudeš mať svoj pokoj ak to tak nespravíte.. zavolaj si majstrov nech ti povedia ako a nacenia.. bez samostatného vchodu budete mať vždy pocit že bývate spolu so svokrovcami, bez súkromia.. a ak majú problém, tak by som prehovorila manžela ísť do vlastného, stavať nové je jednoduchšie ako prerábať... a keby sa somnou niekto nerozpráva pol roka len preto že chcem normálne žiť ako dospelý človek s vlastnou kuchyňou, nikdy by som tam nešla bývať..
@dai Súhlasím. Radšej hypotéka kt. splácam a mam to svoje mam kľud mam to po svojom ako kazdodenne nervy a ten pocit ze stále to tu nie je moje. Veď hypotéka nie je vyhadzovanie peňazí. To je podnájom. Tak ci tak mozno nastane den ked to nevydrží a tak ci tak si ju zoberú len mozno budú starší mozno budú mat viac deti a potom to uz take ľahké nebude 🙂
@alofinka určite trvaj na samostatnom vchode, a nie si jediná v takejto situácií.. ja sa snažím priateľa prehovoriť na vlastné ale zatiaľ nechce, že veď to raz bude jeho.. len u nás je situácia ešte o čosi komplikovanejšia, že nie je jedináčik
@janinka007 Presne !
Radšej sa zosobaste, daj dieťa do škôlky, nástup do roboty a vezmite si hypo.
A nielen vaše - tvoje výhody si presadzovať. Za lacný peniaz si spraviť bývanie u svokry a ta má držať hubu a krok, inak sa s ňou nebudeš rozprávať. Si obyčajná plytká osoba.
Tvoje dieťa bude aj tak chcieť voľne behať v dome, potom čo spravíš, aby si ho oddelila ? Uviazes svokru v kolni o stoličku ?
Nemá to vôbec dlhodobú perspektivu, lebo z tvojho prejavu si neprisposobiva, tak cucte radšej v garsónke a tam ti nikto chodiť nebude.
Si obyčajná prízemnosť - len to moje. Toz, toto nie je o dverách, ale o tebe hlavne. Môžeš tam mat aj čínsky múr. Si raz v cudzom a na cidzim pozemku. Nie doma vo svojom.
@alofinka no na dedenie, by som sa nespoliehala. Takto si tam len stále cudzia a cudzou aj ostaneš, aj keď ste do toho vrazili "vašich" 10 000 eur.
Dediť, ak vôbec bude, bude dediť iba tvoj priateľ. Aj keby ste boli manželia, dedí to stále iba on. A pri prípadnom rozvode z toho nemáš nikdy ani polovičku. Majiteľom po zdedení bude vždy len on.
Takže do budúcna, pre prípad zadných vrátok, by som už len kvôli tomu nebývala u svokrovcov, aby náhodou niekedy v budúcnosti tvojmu priateľovi nepreplo a poslal ťa tam, odkiaľ si prišla. A kľudne aj o 20 rokov neskôr.
@eliska13 raz to ocení. Hm, už teraz je z toho na prášky a to tam ešte ani nebýva. Ale niekomu sú bližšie peniaze ako vlastná sloboda, súkromie a dvere vlastného domova. Hoc aj murované 🙂
Peniaze vždy boli a budú, ale roky spolužitia, že prvé čo sa zobudíš, musíš pozdraviť svokru, tie sa ti nikdy nevrátia. Fúha, ťažká predstava.
My to mame presne tak isto...hlavny vchod spolocny..schodisko hore..povodne tam dvere neboli ale to bola moja podmienka takze sa to bez problemov spravit dalo...murar to velmi lahko vyriesi...a ja mam dokonca zvonka gulu takze sa mi sem nikto nedostane..takze ziadna klucka zvonka aby sem chodil kazdy ako na klavir...
@dai vieš, ale my rozmýšľame inakšie.Byvame kde bývame, máme aj ty aj my fajn prácu.Su ľudia mladí, ktorí nemajú na hypo či by im to vyšlo ledva ledva a bez svokrovcov by sa možno nepohli.svokrovci majú nevyužité podkrovie oni potrebujú bývať raz, keď nastúpi do práce bude rada, keď jej svokra vyberie dieťa, občas navarí či upečie koláč.Mne sa spolužitie paci, ale za určitých podmienok.Lepsie ako si nemoct dovoliť dovolenku, nejake povyrazenia mať bývanie za 10 t eur nie je zle.Apelujete, že to nie je jej.A čo potom tie ženy, ktoré s mužom berú hypo na 30 r a v prípade rozvodu čo dostanú?dlh nič viac, ak nemali našetrené.Dom, byt sa predá po x rokoch pomaly nič splatené
Mna fascinuje arogantnost ani nie nevesty ...hlavne ze uz "starych pochovala"
baby, zasa syna/dieta nie je u nas take lahke vydedit. na to musia byt vazne dovody. takze nestraste, ze syn nic nezdedi ,,, syn zdedi. akurat manzelka/partnerka nedostane nic. len v pripade, ze dokaze investiciu zo svojich/spolocnych penazi.
Jezis trvaj si na vlastnom vchode viem o com hovorim normalne to tam urob nech si brble kto chce co chce fakt znici ti to zivot aj vztach byvat s rodicmi a nemat zariadene poriadne sukromie
Keby nebola slahnuta ani by ta nenapadlo nieco taketo trvaj na svojom 😀
@ukulela môžu to ale prepísať na niekoho iného.
Ale tu nie je rec o tom ci je dobre mat ci nemat sukromie. Jednoznacne je najlepsie byvat zvlast, ak penazenka nepusti, je dobre riesenie aj byvat zacas u rodicov, idealne ak maju mladi sukromie. Len pochopte aj to ze to nebude fungovat ak si nevesta postavi hlavu a da si zamurovat dvere proti voli svokrovcov. Na to musi ist inac, svokrovci by sa mali rozhodnut ze bude lepsie ak bude mat kazdy svoje sukromie. Ja neviem ale tym ze si budem dupkat nohou a chcem a chcem , dosiahnem prd makovy. Skor ich presvedcit po dobrom ze bude lepsie ak Vas nebudeme rusit, aj deti nebudu behat, spinit, chytat zacapkanymi rucickami..... PO DOBROM, diplomaticky, sikovne, cim viac budes silit, tym tazsie povolia
Neviem ci vidite ten rozdiel.
Mne ak si zacne buduca nevesta dupkat a silit proti mojej voli, hned zacnem spracuvat syna aby ju poslal kadelahsie a nie krikom a silenim, pekne postupne ho na to uvediem, ze to bude jeho rozhodnutie.

@saslavka73 jasné, nech sa tam zamuruje, aspoň pripraví budúcej neveste, alebo zaťovi miestečko na bývanie, ked ten dom zdedia a vydržia tam 😝 Aj ked s nou by som asi bývať nechcela.