icon

Chcem svoj vchod - bývanie so svokrou

alofinka
30. júl 2018

Ideme sa sťahovať ku svokre do podkrovia, dole z chodby idú schody hore ku nám do podkrovia, hlavný vchod bude spoločný ale hore na konci schodiská to chcem zamurovat a dat tam dvere ale všetci sú proti mne aj môj chlap že sa to nedá a načo že oni mi tam chodiť nebudú ale ja tam ten druhy vchod chcem len neviem ako ich presvedčiť som zúfalá bojím sa ze mi tam hocikedy niekto vojde, alebo keď nebudem doma mám z toho depresie,alebo zavolať nejakú firmu co to pozrie a ukážu ako sa to dá ja už neviem čo robiť starí sa boja každej prerabky

alofinka
autor
30. júl 2018

Oni nás tam zavolali s tým ze nebudeme prerábať tak sme tam nešli a po pol roku zrazu že môžeme prerábať a teraz chcem vchod a už nie

bolavyzub
30. júl 2018

@janka0509 dobre, že si v tom momente zabojovala. V konečnom dôsledku to asi ocenia mladí aj starí, že majú svoj kľud 🙂 A pomáhať si môžu aj bez spoločného bývania. Aj keď chápem, že v niektorých prípadoch to musí byť veľmi ťažké rozhodovanie, hlavne keď starí rodičia apelujú na mladých, aby ostali...

janulka2811
30. júl 2018

Preco ste si nepostavili svoj vlastny dom,byvat v generacnom dome zo svokrovcami ... to je odvaha 😄

jamika27
30. júl 2018

@alofinka joj toto sú dobré témy ... idem čítať čo ti poradili, len jednu vec podotknem. Ešte tam len idete a už sú proti tebe a nechcú ti vyhovieť v takej banalite ako samostatný vchod? Ja by som nešla ku svokre ani keby mala ísť ku mne cez dva zámky. (nič v zlom proti svokrám, ale my sme mali tiež dobrý vzťah kým sme nebývali pri nich chvíľu) ... myslím, že už tvoja prvá otázka dáva jasnú odpoveď ... nohy na plecia...

ukulela
30. júl 2018

@alofinka oni ti vchod povolit nemusia. ty ich chces vydierat? ja rozumiem tvoje e potrebe sukromia .... ozaj, rozumiem. ale my sme preto boli 7 rokov v podnajme a teraz uz treti rok staviame a byvame provizorne. a to mi svokra ponukala, ze pridi po porode ku nam ...
ak je pre teba sukromie mega dolezite, preco ste vobec pristupili na to spolocne byvanie? inac ako to oni maju dole? maju vlastny vchod? alebo kde sa napr budete vyzuvat? v spolocnej chodbe - ci az u vas hore? chodba dole je (predpokladam) spolocna ....
z tvojej pozicie je to ozaj o vydierani - ostanem, kym nepovolia ... ako uz to, ze ste sa "pohadali" - teda nerozpravali pred prerabkou, kym oni neustupili, ti malo signalizovat problem v spolocnom byvani. ked si nieco budes vydupavat takto - bez snahy komunikovat - tak do konca spolocneho byvania /zivota to bude zle.

sasa1310
30. júl 2018

@alofinka takže už tam vám povolili, že ste si mohli prerobiť a ešte stále je problém? Ako fakt nechápem. Keď si videla, že nebola vôla, tak si vôbec nemala investovať peniaze do prerábky niečoho, čo vlastne ani nechceš.
Ako môže niekto dobrovoľne prerábať niečo, čo nie je jeho? Čo si tam ani dvere nemôže dať ani nič?

majka287
30. júl 2018

Nechoď bývať ku svokre aj keby ste mali neviem aké dobré vzťahy

charlie1980
30. júl 2018

Vy tomu vôbec nechápete. Zakladateľka je vlastne obeť, ktorú "nútia" ísť bývať k svokre (chuda zakladateľka), no ona nejde ani za ten svet z jednoizboveho prenajatého bytu do rodinného domu, lebo svokrovci neskáču tak ako si to ona praje.

No vieš čo, moja zlata, veď vam je dobre v tej garsónke, tam s nikým nič riešiť nemusíte, ušetrí si nervy, hlavne svokrovcom.
Prip.este môžte dať take schodisko skladacie ako na povalu. Vždy, keď odídete, poskladas schody hore a rovnako pred spaním, aby vam tam nikto nechodil.

eliska13
30. júl 2018

@alofinka to si sa dosť skoro spamätala, že chces dvere teraz pred sťahovaním, keď je všetko hotové.Ked neviete spolu komunikovať bude to ťažké.To, že chces mať vlastnú kuchyňu to bol dobrý nápad.Na dverách netrvaj tak či tak by Ti chodila vyklopkavat.Ked budete mať deti budú chodiť hore dole či dvere či poschodie stále bývate spolu, všetko bude počuť.. ani pohádať s mužom sa nebudeš môcť.Detom niečo zakazes odídu k babke...muž sa pôjde najesť k mame poznám to od kamosiek, ktoré bývajú so svokra mi
Bude to ťažké a neviem či to stojí za to
Dvere by tam išli spraviť, ale vymurovať či sadrokartón ..

kvetinka75
31. júl 2018

@bolavyzub ja som nátlaku odolala a urobila som dobre. Tiež bola a je svokra sama a muž stále opakoval, že nebude sa nám do ničoho montovať. Ale ako sa nemôžeme montovať jeden druhému do života, keď by sme bývali v jednom byte? Montovala aj tak, aj keď sme bývali niekoľko km od seba. No neviem si predstaviť čo by bolo, keby sme bývali spolu. A hlavne ten iný životný štýl. Keď som u nich občas prespala, tak ona už o 5,30 buchotala s hrncami, že ide variť a ja som bola zvyknutá a aj doteraz som , vstávať okolo 8,30. A v pohode sa všetko stíha.

Ešte ak by to bolo dočasne, že by sme stavali a potrebovali len prechodne niekde bývať, OK. To sa dá prispôsobiť a vydržať obidvom stranám. Ale inak nie. Nestojí to za to.

6mia6
31. júl 2018

@bolavyzub konečne som sa tu dočítala niečo seriózne.
Všetky len môj dom môj hrad.
A podľa mňa keď dovolili a dohodli sa že syn tam ostane tak to samozrejme prináša veľkú prerabku aj tu novu kuchyňu. Ani to jej nechceli dovoliť. Co si mysleli ze sa nasťahujú do jeho detskej izby?
Snáď si tu napíšeme o 20 rokov, hlavne tie co mate veľké domy a spomeniete si aj na @bolavyzub

nikattm
31. júl 2018

@alofinka načo si toto dovolila, ja som v takej istej situácii ako Ty a poviem Ti bola som sprostá že som si nevydobila svoje.... Len pekne bojuj za svoje dvere a nedaj sa odbiť s keď sa to drahému nepáči nech ide sám... Potom tam už nič nespraví ver mi

martinusik91
31. júl 2018

Celéé zle ale zálezi od toho akí sú svokrovci ale nám ani vlastný vchod nepomohol...

nika898
31. júl 2018

@alofinka este ma napadlo ze ked tam chces silou mocou dvere a sukromie odkupte od svokrovcov polovicu doma a potom ti uz s prepacenim budu moct akurat fukat praskovy cukor do zadku lebo to bude tvoje. A budete vlastne ako v panelaku ale bezabudbi odkupit aj polku zahrady 😉

martinusik91
31. júl 2018

@nika898 len to nie to ze si to odkupia im nijako nepomoze akurat sa zakopu totalne. Poznam to stale to bude ich len na papieri

szdan
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
31. júl 2018

@nika898 tiež si myslím, že to nepomôže. Ak tam bude chcieť svokra chodiť, tak jej bude jedno či je to ich alebo nie. Spraví si podľa seba. Len za to vyhodia peniaze a možno časom budú nútení ísť bývať sami. Ale už keď je to takto, tak by som sa nasťahovala a počkala ako sa vyvinie situácia. Možno bude prekvapená že bude kľud. Zašlo to už príliš ďaleko. Už keď majú všetko prerobené. Kopu peňazí to stálo. Netzreba hneď trucovať ako malé dieťa, že zrazu nechcem a hotovo. Niekedy veci v živote dopadnú inak ako si človek predstavuje. A ešte vždy je tu potom možnosť, aby si zabezpečili vlastné. No len potom čo s tými peniazmi, ktoré vrazili do prerábky. Tie im už asi nevráti nikto a určite budú chýbať.

misinka0611
31. júl 2018

@kvetinka75 Ja dúfam ze to co tam vrazili majú nejak ošetrené lebo za rok tu bude téma. Prerobili sme svokrovcom vrch a nechcú nas vyplatiť 🙈

olalka
31. júl 2018

Dá sa to riešiť tou sadrokartónovou stenou a potom zárubňa a dvere. My sme to tak vyriešili. Ale- už tam dávno nebývame 🙂 Mladí a starí majú byť samostatne, viem, že veľký dom a tak... aj moji svokrovci zostali sami vo veľkom dome. A je dobre im, aj nám 😀 a naše vzťahy sú teraz výborné 🙂
A to sme odišli do podnájmu, ledva sme mali vtedy na ostatné veci okrem bývania. Ale boli sme sami a to bolo na nezaplatenie. A potom postupne hypotéka a vlastný byt.
V záujme zachovania dobrých vzťahov, by som netlačila. Budete spolu denne. Prajem veľa šťastia.

kvetinka75
31. júl 2018

@misinka0611 no nie som si istá. Ale zaujímalo by ma to, či aj na to mysleli. Lebo poznám páry, ktoré sa na to vykašlali, že veď máme dobré vzťahy, nejako sa dohodneme a ..........zostali slzy pre plač.

victory7897
31. júl 2018

@alofinka moja rada-viac neinvestovat, zobrať hypotéku a kúpiť si byt Vlastný!!!! Nám nepomohol ani vlastný vchod, ani dvere, ja som ich aj zamykala keď sme doma neboli... Keď príde dieťa bude to horšie a horšie... A to mam svokrovcov dobrých ale vždy ten pocit že nie si doma ale kdesi na návšteve.. A to sme mali všetko hore vlastne, kúpeľňa, kuchyňa, prerobené komplet.. 3 roky sme vydržali... Mam šťastie že manžel súhlasil, zadlzili sme sa najviac ako sa dalo ale tu sme šťastní... Súkromie je súkromie..

eliska13
31. júl 2018

@nika898 a čo si pomôžu odkúpením?Pochybujem, že majú len tak 70t eur na vyplatenie svokrovcov, ak by mali kupujú či stavajú si svoje...
Takéto hádky, tiché domácnosti pol roka, trucovanie neveští nič dobré.Len má zaráža naozaj to, že dvere sa idú riešiť teraz, keď je všetko hotové

nika898
31. júl 2018

@eliska13 myslela som to ironicky. Keby som nemala na vyber asi by som tych par rokov drzala usta a bola stastna ze mozem byvat "zadarmo" kym si nasetrim a nie stazovat sa ze nemam dvere.

nika898
31. júl 2018

@kvetinka75 ako tym som chcela autorke povedat ze je hlupost trucovat a zduvat sa teraz ked sa uz maju stahovat. Pravidla sa maju urcit hnet na zaciatku.

nika898
31. júl 2018

@martinusik91 myslela som to ironicky ☺ lebo autorka uz zbytocne place nad rozliatim mliekom

alofinka
autor
31. júl 2018

Ja som na začiatku trvala na vlastnej kuchyni co sa mi aj podarilo a na vchode, všetko povolil a potom prišol môj otec murár a povedal ze to bude škaredé a nebezpečné tak ma všetci presvedčili tak som Povedala co bola chyba ze ak mi tam nebudú chodiť tak sa to nemusí zamurovat, ak tam budu chodiť tak to zamurujem, a on povedal ze ak ich tam nepozvem tak samovoľne tak oni nevojdu, a ze oni chcú tiež súkromie, spoločný vchod by bol a šatník, bohužiaľ, zvonku vchod nehrozí, oni sú ináč fajn len keď sa ma niečo prerábať katastrofa,majz to tam staré škaredé ale neriešia, mne to strašne vadí ja sa na to nemôžem dívať my máme teraz hore už všetko kúpené, prerobené, pekne, nové, akurát mi tam chyba ten vchod, dokonca kuchyňu co mi kedysi zakázali my ju teraz zaplatili zo svojho, investovali sme tam 10000 predpísané to nemáme že načo aj tak to ostane nám, chlap je jedináčik

alofinka
autor
31. júl 2018

A není sme zobrati mame dvojročnú dceru

kvetinka75
31. júl 2018

@alofinka tak potom vydrž, uvidíš ako to bude fungovať a potom budeš riešiť. Myslím, že tých pár týždňov ssa to dá vydržať.

janinka007
31. júl 2018

@alofinka v tom, ze nie ste zobrati by som videla vacsi problem, ako vo dverach v tomto pripade.

saslavka73
31. júl 2018

@alofinka Väčšina starších ľudí nechcú prerábať. To je pravda. Ťažko presvedčiť. Manžel nech skúsi, hádam vie ako na rodičov.