icon

Chcem tak veľa?

lienka565
29. aug 2013

Chcela by som Vás čo toto budete čítať poprosiť o radu. Už naozaj neviem či chcem tak veľa. Pred týždňom som porodila môjho syna. V pondelok sme prišli domov . V byte bol neporiadok taký ako keď som odchádzala do pôrodnice. Priateľ celý ten čas čo som bola ja v nemocnici upratoval rodičovský dom. ( na byt kde malo prísť dieťa sa ako keby zabudlo ) . Hovorím si to nič.. Ale malý nemal pripravenú ešte ani postieľku. Postieľka ma čakala na chodbe rozobratá a ešte k tomu aj špinavá, lebo to bola už staršia postieľka. Priateľ potom odišiel do roboty. Tak som sa rozhodla že ju umyjem a postavím. No zistila som že ta postieľka ma iba 2 výškové nastavenia a chýba jej nastavenie to úplne hore pre novorodencov. Keďže mam problém s krížami a som po cisárskom reze nevedela som si predstaviť dávať malého tak nízko. Keď priateľ prišiel z roboty tak som mu povedala, že tá postieľka je zlá. Na druhý deň doniesol ďalšiu.. Zas som ju išla skladať a zas som zistila že tam chýbajú také železné stuple alebo ako to mam nazvať aby sa dala poskladať a ešte k tomu tá postieľka bola dohryzená od psov. Tak som to znovu povedala priateľovi že je zlá a chýbajú tam veci a ešte k tomu je od psov. A on mi nato, že ho len buzerujem a nič mi nieje dobré, že som obyčajný tyran. Poviem Vám naozaj už začínam pochybovať... Som ja blázon, že chcem pre svoje dieťa normálnu postieľku? Ďakujem naozaj všetkým ktorý mi napíšu svoj názor....

sorciera24
29. aug 2013

@lienka565 ak chces budovat svoj vztah, tak problem ries s nim a nie tu..... tu ti tak kopa zien povie svoj nazor, zbuzeruje ta alebo polutuje....ale to nepotrebujes....potrebujes vyriesit problem...a to dokazes len s nim.....nie s nami....(ste spolu malo, inak to nemohlo ani doapdnut...ale stale amte vas vztah vo vasich ruakch...VY! nikto iny.....je len na vas, co chcete a ako sa k tomu postavite....(len malickost...obaja!....to je to najtazsie....ale inak sa neda, kedze vztah tvoria dvaja..)

juliana77
29. aug 2013

@mima4 Čítam tvoje príspevky, zaváňajú silnou morálkou a zodpvednosťou. Súhlasím.

Voľakedy sa hovorilo, že vojna urobila z chlapca chlapa, pretože vždy boli takí aj takí a aj budú, ale tí, ktorí mali problém s disciplínou doma v škole, na vojne skrotli a naučili sa, čo to je musíš a naučili sa zodpovedať za svoje skutky.
Tu čítam príspevky, kde deti pomaly rozkazujú rodičom, deti rozkazujú čo sa doma robí, varí, kam sa pôjde a to je potom ťažko takýchto jedincov posunúť do fázy, kedy treba zodpovedať za niekoho a prispôsobiť sa niekomu.

hradnapani
29. aug 2013

@lienka565 zariadil si izbu v rodicovskom dome? zbran? zakaz kupovat novu postielku?... ☹ ☹ ☹ fuha... to vyzera zle, prepac.
Ale chvalabohu nie si odkazana na neho a mas vlastny byt, to je velmi dobre. Len teraz upratat vo vztahu, len skoda, ze prave teraz to musis riesit...

janinah
29. aug 2013

možno by stálo za pokus zaangažovať aj svokrovcov,trebárs zavolať svokrovi a slušne požiadať,či nemá čas poskladať postieľku,keďže mladý to nestihol/bez slovka výčitky na adresu jeho syna/ ak sú normálni,tak svokra dôjde s koláčom a svokor so šrubovákom 😉

lucia243
29. aug 2013

Ahoj lienka ...ja som mala priatela vyse dvoch rokov a otehotnela som snim ked sme boli spolu 3 roky narodil sa nam syn ked mal mal 2-3 mesiace som svojho uz ex priatela a mojho syna otca surovo vyhodila z domu preco ??? ked som bola tehotna v poslednych mesiacoch nejavil ziadny zaujem zaujimalo ho vsetko moznelen neto ze sa ma nas syn narodit... ked som sadostala do nemocnicena falosne kontrakcie... taksom sa mu ani dovolat nemohla pretoze si uzival s kamaratmi dakde na chate a ked sa dozvedel,ze som v nemocici ani sa neuracil prist domov a prist za mnou lebo som este neporodila ..tak naco hejze( este ze sme byvaly u mojho otca a on za mnou chodil aj 3x denne ked mi daco trebalo ) Ked sa maly narodil jedinu vec vybavil a to posiel s maleho krstnym kupit do Polska kocik.. inak nepohol ani palcom....prve 3 tyzdne po narodeni maleho sekal dobrotu pomahal mi kupat maleho... ( ja som mala 2 tyzdne po narodeni maleho pisomne matury) Po 3 tyzdnoch ho to preslo ... a bol koniec nasemu rodinnemu zivotu...cele dni nebol doma,chodil domov v podnapitom stave o pol noci , po pol noci alebo az nad ranom samozrejme jasom nic nespala aj ked som tu moznost mala ale samozrejme som cakala jeho a cakali ma prakticke matury a ustne matury...vydrzalasom to tak 3 mesiace po ustnych maturach somho poslala kade lachsie... ateraz je uz 1,5 roka potom... A som stastna preco ??? rok mam toho najuzasnejsieho priatela no uz teraz snubenca na svete, ktoreho maly velmi lubi ( dokonca sa maly hneva ked moj priatel stiska mna a nie jeho ) Akurat ma caka na druhy mesiac sud o zverenie syna domojejopatery a o vyzivne ... a moj ex javy o maleho zaujem 1x za mesiac alebo 1x do 2mesiacov :D otec roka :D

lienka565
autor
29. aug 2013

@sorciera24 Som si toho vedomá že si to budeme musieť vyriešiť my dvaja a nikto iný.... len som bola zvedavá či som tyran keď som chcela len normálnu nepoškodenú postieľku lebo pravdu povedať už začínam niekedy pochybovať o všetkom čo robím.. možno to súvisí aj s hormónmi 🙂

mima4
29. aug 2013

@juliana77
rada ta doplnim k tomu rozkazovaniu deti...potom taki rodicia to neras riesia telesnymi trestami, bitim vlastnych deti...lebo si urcite veci neustriehli..povolovali, dali sa ovladat, boli otrokmi deti..a zrazu im to zacne prerastat cez hlavu. Ja som napr. vo francuzku, kde som sa starala o deti, nikdy nevidela, aby deti "krutili" rodicmi, od malicka boli vedene k zodpovednosti za svoje skutky, za svoje spravanie, vela veci si nemohli dovolit, co si dovoluju deti na slovensku..a pritom telesne tresty su tam trestne...
No na vychovu vzdy musia byt dvaja. Matka nikdy nenahradi otca. Otec je zodpovedny za disciplinu deti, za to aby posluchali, aby mali jasne vymedzene hranice.. no Bohuzial slovensky model je taky, ze matka vari, perie, pracuje, okrikuje deti, je otrokynou domacnosti/deti/muza... a muz okrem prace sadne k telke, PC... s prepacenim nazere sa a uz ho niet... potom sa necudujme, ze vyrasta to co vyrasta.

Neviem ci to je moralizovanie, ale mozno je to zivotnymi skusenostami, ktore mam a hlavne tym co vidim... Moja teoria je taka, ze radsej sama, ako zit v nefunkcnom vztahu, rodine ... a povazovat nieco take za prirodzene.

sorciera24
29. aug 2013

@lienka565 nie si tyran, ked si chcela postielku 🙂 to sme chceli asi vsetky, aj ja...ale skor...(tak 2mes. pred porodom)...preco ste ju vlastne nespravili skor? (nepochytila som)

maria1989
29. aug 2013

@lienka565 jasné že nie si, vezmi si to opačne: ak by tvoj chlap prišiel z nemocnice, nedoliečný /jasné, že sa to nedá porovnať s dieťaťom, ale pre príklad/, ty by si sa nesnažila, aby mal doma pohodlie, kým sa dolieči? 😉

anatalia77
29. aug 2013

@lienka565 tak on nie je pripravený mať dieťa a starať sa o neho?Dúfam,že to nezoberieš ako fakt a nerozhodneš sa akože "čakať"kým on dozreje. 😕 vieš,niekedy,keď čakáme na zrelé ovocie zo stromu,tak sa nám neraz stane,že prezreje a padne na zem ☹ je otlčené a má nábeh na hnilobu...

lienka565
autor
29. aug 2013

@lucia243 nuz nebolo Ti čo závidieť ale teším sa spolu s Tebou že to máš za sebou..🙂 aj ten môj by najradšej chodil za kamarátmi do krčmy ale vie že sa mi to nepáči tak tam zatiaľ chodí len občas.. ale už niekoľko krát mi povedal, že ho kamaráti ohovárajú, že sa na nich vykašlal... dobré... asi sú mu prednejší kamaráti...no ako pozerám na moju situáciu budem ju musieť riešiť podobných spôsobom ako Ty.... nebude to prvý krát čo zostanem sama 🙂 zvládla som to vtedy,zvládnem to aj teraz a čo sa týka mužov... tak to nie.. ja som s nimi už definitívne skončila... ja už neverím že je aj normálny chlap a keď je tak je šťastne zadaný.....

lucia243
29. aug 2013

A nepytala si sa ho preco si zariadzuje izbu v rodicovskom ked byva stebou ????

lienka565
autor
29. aug 2013

@sorciera24 pravdu povedať neviem.... ja som chodila po obchodoch už dávnejšie.. posledné mesiace však boli pre mňa dosť kritické... veľké bruško tie veľké teplá... keď som povedala priateľovi nech ide so mnou pozrieť kočík tak mi povedal, že sa mu nechce... a čo sa týka postieľky tvrdil mi že ju majú doma, že je v dobrom stave a načo by sme ju skladali skôr však on ju potom poskladá... nuž nejako mu nezvýšil čas.... ja som sa pred pôrodom nechcela rozčulovať tak som to nechala tak... a dúfala som že kým budem v nemocnici tak všetko stihne....

juliana77
29. aug 2013

@mima4 písala som, súhlas s tvojím názorom a asi si to zle pochopila, mne to moralizovanie neprekáža.

Doplnim tvoje porovnanie fungovania výchovy u nás a vo francúzsku. Vždy ke má človek možnosť porovnať, automaticky rozšíri svoje myslenie a aj možnosti. To je to isté, ak žena zotrváva vo vzťahu,ktorý sa značne podobá manželstvu z ktorého pochádza myslí si, že nič iné neexistuje. Ale existuje, réžiu máme v rukách.

maminuska
29. aug 2013

@mima4 s tvojim článkom suhlasím len by som poprosila o vysvetlenie :

pretoze muz ma viest zenu

lienka565
autor
29. aug 2013

@lucia243 pýtala... povedal, že to on už dávno chcel urobiť... ale dôvod naozaj neviem... možno toto čo teraz celé robí mal pripravené... on mal v dome malú izbu... keď sme mamine oznámili že som tehotná tak sa dohodli že dostane v dome väčšiu izbu keďže tam chodievame na víkendy... aby sme sa pomestili.. tak si ju začal zariaďovať... vrazil do izby skoro 500 eur... kúpil si tam posteľ... vymaľoval...a dal si nový koberec...a teraz asi sa chce tam sám presťahovať... už rozmýšľam aj nad tým že to celé pripravoval o nás sa nestará robí len napriek a chce ma asi vyprovokovať aby som ho vyhodila z bytu a aby sa tam mohol presťahovať...

anatalia77
29. aug 2013

@lienka565 ty dúfaš...očakávaš..a potom si sklamaná.Fakt s ním hoď reč a hotovo.Neviem,či by som sa cítila absolútne v pohode,keby sa okolo mňa motal muž ako vánok,aj to len preto,aby sa nepovedalo ☹
Mňa ako ženu byto ponižovalo.To radšej sama,ale to asi nechceš počuť.

anatalia77
29. aug 2013

@lienka565 a ešte si aj vytváraš domnienky o tom,čo on mieni urobiť so svojou detskou izbou.Zbytočne si vytváraš peklo na zemi.

sorciera24
29. aug 2013

@lienka565 no, tak mozno si mala nastojit, ze ju chces skor, ze ju chces poumyvat, nachystat...nech ti ju nachysta.....kebyze mu to 5krat zopakujes, neverim, ze by to neurobil...... ja len, ze chlapov taketo veci enbavia a proste nenadchynaju tak ako nas (my sme v euforii z vyberu kocika......oni to beru max. ako nutny doprovod......).....(ja som kocik objednala sma z netu....len som mu ukazala aky a ci moze byt.....kukol nan a ze ok....).....postielku som naschval mud ala robit skor....lebo chlapi nepocuju na prvykrat, resp. maju vela casu....ale postavil, hadam ju nebudem stavat ja.....len ja mozno fakt, ze este nedospel do toho uvedomovacieho stadia, ze to ozaj treba...halvne pre vase dieta...treba sa o tom rozpravat....len vy ste proste nemali este tolko casu si na seba zvyknut a zosuladit sa...(proste rok je na to fakt malo....preto sa zazraky cakat nedaju.....ale ak sa chce vzdy sa da.....ale ako pisem, musia to chciet obaja.....a nie je to o rozkazoch, je to o kompromisoch a pochopeni aj toho druheho.......)

lienka565
autor
29. aug 2013

@anatalia77 to si vystihla naozaj mám pocit že je tu len nasilu.... prvý deň keď sme prišli domov si malého ani nevšimol... druhý deň ráno som musela ísť na wc a malý veľmi plakal a on nič nechal ho tak trvalo to asi 5 minút...potom som sa s ním rozprávala začal si nás všímať, ale teraz mám pocit, že je to celé na silu a nie úprimné....

adri266
29. aug 2013

@juliana77 presne tak, vojna bola na nieco dobra...a tiez suhlasim s babami, ktore pisu, ze vela zavisi od toho, v akom modeli rodiny chlapec zil...ak jeho matka nevie, co je potrebne, tak potom ani synak to nebude vediet...
@lienka565 baby Ti tu radia,z e mas utekat. Ja Ti radim, prediskutuj poriadne, co od neho chces, celu vasu situaciu s nim. A daj mu sancu. Uceny nikto zo stromu nespadol a aj moj manzel mal uplne ine predstavy o dietati, kedze dovtedy so ziadnym nemal skusenosti...Dieta zivot partnerov zmeni. Pises, ze dieta bolo nechcene, ale teraz ho Ty chces a mozno on nie je zrely...daj mu trochu casu, davaj mu dieta na kocikovanie, na ruky, nech sa medzi nimi vazba vytvori. Ak ho bude odmietat uplne, tak to bude potom problem...a co jeho rodicia vravia na celu situaciu? nedava mu niekto rozumy?

sissy27
29. aug 2013

@lienka565 nechceš veľa, len zjavne si si vybrala partnera, ktorý ti ani toto málo nevie / nechce / nemôže dať...

mima4
29. aug 2013

@juliana77 ja som pochopila tvoj prispevok spravne 🙂

@maminuska lebo muz je na to stavany, ma lepsie vodcovske schopnosti, vie lepsie niest zodpovednost (to ze to mnohi nerobia, to je prave chyba), vie byt lepsou oporou rodine, ma tieto geny v sebe... a mal by prevziat hlavnu zodpovednost za rodinu, nie zena. Ma branit svoju zenu/rodinu, zastat sa jej... si vezmi vecnu temu "nevesty a svokry"... to je prave to, ze muz straca vedenie v rodine, neuvedomuje si, ze jeho zena sa ma o neho opriet...
Taktiez je to aj biblicke... zena ma byt ta, ktora prinasa muzovi potesenie do zivota 😉 je jeho inspiraciou, laskou, rovnocenou partnerkou... a muz ma byt ten, ktory ma zenu viest, viest celu rodinu... nie sa vykydnut za PC ci telku... ako pubertak... ale zaujimat sa o clenov rodiny, o to co prezivaju...
To je moj nazor 🙂

lienka565
autor
29. aug 2013

@adri266 neviem čo vravia rodičia mamina tu síce bola čo sa týka postieľky to nahnevalo aj ju... a či mu dáva niekto rozumy.. neviem možno kamaráti čo ešte nemajú deti...

anatalia77
29. aug 2013

@lienka565 nevšimla som kolko máte rokov,aj keď je to asi nepodstatné ☹

janinah
29. aug 2013

@lienka565 že si malého nevšíma...to môže byť aj tak,že on nevie čo by mal s ním robiť,ako presne si ho všímať,možno ani nevie ako ho vziať na ruky čo robiť ak plače....,tu by si mu mala pomôcť naučiť ho to,predsa len je to otec a syn

lienka565
autor
29. aug 2013

@anatalia77 🙂 ja mám 32 on 35 🙂

lukaskam
29. aug 2013

@lienka565 niečím podobným som si aj ja prešla len to bolo o 11 rokov skôr tiež mal pán dokonalý za ťažko vôbec odviezť kočík ( podotýkam že vybrala som ho sama a zaplatila tiež) o kúpe nejakej výbavičky nemal ani šajnu a postieľku tak ta ma našťastie čakala pekne nachystaná ale len preto že som si to sama urobila. ja som ho našťastie vyhodila ešte pred pôrodom tak som si ušetrila nervy po návrate s pôrodnice. A myslím že to bolo to najrozumnejšie čo som mohla urobiť. Preplakala som kopec nocí a tajne dúfala že však sa uvedomí navonok hrala silnú a vo vnútri ma to tak strašne mrzelo ale prešlo to. S drobcom sme boli sami 3 roky potom som stretla môjho terajšieho manžela zobrali sme sa pred 5 rokmi už sme štyria sme rodina. Malého si manžel osvojil a tak je aj v rodnom liste ako otec. A chápem že píšeš môj syn ja som to brala od začiatku že môj však bol len môj teraz je to už len zlá spomienka a my máme našich synov. Prajem ti veľa síl aby si to zvládla a neboj raz to bude tiež len zlá spomienka.

lienka565
autor
29. aug 2013

@janinah môže to byt aj tým ale keď niekto chce tak hádam urobí všetko preto aby sa to naučil a ja naozaj neviem či on vôbec má záujem sa to naučiť

anatalia77
29. aug 2013

@lienka565 ale keď niekto chce tak hádam urobí.....
tu máš odpoveď na tvoje otázky,a stačila cca hodinka??