Chcem tak veľa?
Chcela by som Vás čo toto budete čítať poprosiť o radu. Už naozaj neviem či chcem tak veľa. Pred týždňom som porodila môjho syna. V pondelok sme prišli domov . V byte bol neporiadok taký ako keď som odchádzala do pôrodnice. Priateľ celý ten čas čo som bola ja v nemocnici upratoval rodičovský dom. ( na byt kde malo prísť dieťa sa ako keby zabudlo ) . Hovorím si to nič.. Ale malý nemal pripravenú ešte ani postieľku. Postieľka ma čakala na chodbe rozobratá a ešte k tomu aj špinavá, lebo to bola už staršia postieľka. Priateľ potom odišiel do roboty. Tak som sa rozhodla že ju umyjem a postavím. No zistila som že ta postieľka ma iba 2 výškové nastavenia a chýba jej nastavenie to úplne hore pre novorodencov. Keďže mam problém s krížami a som po cisárskom reze nevedela som si predstaviť dávať malého tak nízko. Keď priateľ prišiel z roboty tak som mu povedala, že tá postieľka je zlá. Na druhý deň doniesol ďalšiu.. Zas som ju išla skladať a zas som zistila že tam chýbajú také železné stuple alebo ako to mam nazvať aby sa dala poskladať a ešte k tomu tá postieľka bola dohryzená od psov. Tak som to znovu povedala priateľovi že je zlá a chýbajú tam veci a ešte k tomu je od psov. A on mi nato, že ho len buzerujem a nič mi nieje dobré, že som obyčajný tyran. Poviem Vám naozaj už začínam pochybovať... Som ja blázon, že chcem pre svoje dieťa normálnu postieľku? Ďakujem naozaj všetkým ktorý mi napíšu svoj názor....
@sorciera24 to mi pripomina ten vtip, ze zena mi nemusi kazdy den pol roka pripominat, ze treba opravit pracku... 😀 😀
@lienka565 a este pikoska, dcerka zacina 1. rocnik a ked som manzelovi povedala, ze jej treba dokupit nabytok, stol, atd...ze naco...vsak bude pisat ulohy na stole v kuchyni 😀 😀 😀 Proste prakticky chlap...
A vyzera to tak, ze zavidi tym svojim nezadanym kamosom...na to pozor
@lienka565 mne by postielka nechybala, maly spava s nami od narodenia, takze toto pre mna problem nie je
@adri266 odbocim od temy, ale naviazem na teba--- s tym stolom ale ma aj pravdu🙂 My sme napriklad mali zariadenu so sestrou celu detsku, pod oktom velky stol so suflikmi, dvoma stolickami a lampou.a ja si nepamatam ze by som tam niekedy robila ulohy...ked som bola na prvom stupni, vacsinou som robila ulohy v kuchyni na stole..zo zaciatku aj s nasimi niekedy, potom uz sama...pamatam sa ako mozno stvrtacka, ked som uz nechodila do druziny, ze som dosla domov o jednej a sadla za stol v kuchyni robit ulohy...neskor som sa ucila a pisala akekolvek ulohy na posteli, alebo na zemi...uzasne na chrbticu ked si to tak spomeniem,ale normalne za stolom v detskej som naozaj takmer nikdy nesedela..a sestra tiez nie...
@zuzanockamt ja netvrdím že postieľka je nejaký veľký problém ale aby mi niekto povedal že som tyran a že ho buzerujem len kôly tomu že som chcela normálnu postieľku normálne nieje...a podľa mňa chlap sa má postarať aspoň o tú postieľku či tam bábo bude spávať alebo nie... teraz je malý stále na posteli a nie je to vôbec dobre... v noci sa človek normálne ani nevyspí...
@m.i.r.i ono netvrdim, ze to aj tak nebude, ze budeme pisat ulohy, kym ja budem nieco varit v kuchyni...ale tam ide aj o ine, napr. policky na knihy do skoly a vsetky tie somarinky...
@janinah ja nabytok vyhliadnuty mam, ale proste stve ma to, ze sa trebars ani nepozrie, co sa mi paci a neohodnoti to..lebo viete aj ako to byva s chlapmi. Objednam bez jeho *pozehnania* a on mi potom bude vycitat, ze to nesedi, ze nepasuje, ze rozmery nie su dobre... 😠
poskladana postielka podla mna nie je prioritne to najdolezitejsie co matka potrebuje mat po prichode domov z porodnice.. myslim, ze poriadok a utulne prostredie kde citit teplo rodiny je ovela podstatnejsie ako poskaldana postielka .. opytaj sa sama seba ci to si tam nasla?
@adri266 jooj no a to inak poznam aj ja...ja by som si aj bez neho poradila, ale u nas to je tiez tak, ze objednam, donesiem, on potom hundre, ze zle, uz som si aj sama skladala niekedy, lebo zle..ale ked teda poviem jemu, ze tak kup ty, povedz co to ma byt, niekedy mu aj linky poslem priamo na stranky, ze tu povyberaj...a nedockam sa toho nikdy...teraz tak uz 2 roky vyberame obrazy...mam v dome stale hole steny..a ma ide porazit...on mi stale povie, ze tu si take cosi predstavuje a take..ja mu poslem stranky, tam samozrejme tisicky obrazov, jemu sa vobec nechce tam nieco vyberat, vyberiem teda ja, tak to je samozrejme zle.... 😠
@m.i.r.i 😀 😀 😀 presne tak...najprv nechce vybrat a potom mi vycita, ze som si nas byt zariadila podla domu mojich rodicov, co vooooooooooooooooobec nie je pravda...ja som chcela jednofarebne svetle koberce, on viacfarebne a tmave, a take mame.
ale tiez nema cas vybrat, alebo povie, vyber Ty a potom tie vycitky . Ide ma z toho niekedy slak trafit 🙄 🙄 🙄
Neviem čo ti ženy píšu, ale ja len toľko. Postieľka mala byť podľa mňa už pripravená skôr ako pôjdeš do pôrodnice, aby si vedela v akom je stave a či je vhodná pre miminko. To je asi tak všetko k postieľke. Čo sa týka neporiadku po príchode z pôrodnice, je na jeho svedomí a nezodpovednosti. Venoval sa záležitostiam, ktoré neboli až tak dôležité. A čo malo byť najdôležitejšie, nato nejak nemyslel. Ty asi najlepšie poznáš svojho muža a čo môžeš od neho očakávať. Či vie sa postarať o domácnosť.
@adri266 nemôžeš aj variť a súčasne s malou úlohy písať,však uvidíš sama....a tú nerozhodnosť poznám tiež / ale u nás sa k tomu pridáva aj ozaj nedostatok času na menej podstatné veci/,už rok vyberáme sedačku,nebyť toho,že stojí cca 3000 eur,tak ju už dávno objednám sama,za tie peniaze nechcem takú,čo by sa mu nepáčila či nesadla 😒
@lienka565 prečítaj si po sebe čo všetko si v téme napísala a tam máš aj odpoveď 😉 . On s tebou a dieťaťom žiť nechce a asi ani nebude. Neviem prečo ťa odhovoril od potratu keď teraz sa nevie rodinne správať. Ako 35 ročný si už zvykol na pohodlie čo má doma a aby sa staral o svoju vlastnú rodinu, to je už teraz zaťažko. Skôr by som sa pozastavila nad tým, prečo rodičia nezasiahli keď si prestavoval vlastnú izbu. To im akože narozprával že budete bývať u nich? Alebo je to inak a rodičia mu to prikázali? Kašli na neho, nič z neho mať nebudeš. Požiadaj o výživné na súde a postielku si objednaj sama, s tým ti snáď niekto z tvojej rodiny pomôže, alebo aj nejaký sused.
@zuzanockamt ani si to neviem predstaviť, aby 3 ročný syn spal medzi nami ☹ a tu nejde o to, že dieťa sa môže vyspať aj medzi nami.... ale to, že to nevedel spraviť za 4 celé dni? Doniesol 2 zlé postieľky a sám si pritom zariaďuje izbu? Nechcelo sa mu ísť kupovať kočík a výbavičku?
@lienka565 No ja by som ho asi tak pomasírovala, že viac detí by v živote nemal... 😉
@adkoalauri to mi vobec nevadi, ze si to nevies predstavit 🙂 ... podstatne je, ze si to viem predstavit ja a moje dieta 🙂
@lienka565 isteze nie si tyran len si si bohuzial velmi zle vybrala partnera. Spravanim typujem na adolescenta...ak je starsi potom je to horsie ako zle. Tvoje ocakavanie pripraveneho bytu, najma detskej izby s postielkou, funkcnou a cistou! bolo uplne v poriadku a namieste. Nemiestne bolo to, ze pocas tvojho pobytu v porodnici partner upratoval na inej adrese. Smutne. A ze ho vlastni rodicia nenakopali do zadku asi tiez o niecom vypoveda. 😝
@lienka565 my sme postielku stavali spolocne, mesiac pred porodom. teda ja som len drzala nejaku dosku, ked to sroboval a davala rady, ako dat stojan na baldachyn, lebo to by si vyzadovalo, ze muzik si musi navod precitat. 😀 aj prebalovaci pult sme postavili spolu. neviem, ci by to zvladol sam, tolko som mu pilila usi, ze to chcem mat urobene, az to vzdal so mnou. ale nie o tom som chcela. tvoj partner je asi nezrely muz, musis sa s nim porozpravat uplne na rovinu, ako si predstavujes veci, nech sa vyjadri, ci chce byt s vami a co pre to urobi. moj manzel tiez pred porodom vyhlasoval, ze on sa ho nedotkne 3 mesiace, prebalovat mam ja a kupat tiez. proste sa bal, a to mal uz 35 tiez. teraz sa pekne stara o maleho, chodi kocikovat (aj ked teraz uz maly beha) pravidelne, prebali, urobi mliecko aj o stvrtej rano, hraju sa... ak tvoj partner nebude prejavovat zaujem ani casom, tak potom ho naozaj nepotrebujes. 😒
podla mna vsetko suvisi s tym, že ty si už vo vnutri z jeho spravania sklamana a to ako mu už len pripominas, že co nie je dobre, citi z tvojho hlasu, co je normalne, po porode je kazda zena viac citliva, viac ocakava od partnera, ale bohuzial muzi maju niekedy klapky , nevedia sa vcitit, nevedia pochopit, oni si myslia, že prides domov z porodnice a budes hned fungovat ako pred tym, mna by porazilo, ja tieto veci mam pripravene už 2-3 mesiace pred, ked odchadzam, vsetko je už nachystane a este aj veci, ktore ma priniest su pripravene niekde na viditelnom mieste, aby ich nezabudol, alebo nedajbože nemusel hladat, ja som sa naucila, aby som sa potom nestresovala. prajem vela trpezlivosti a lasky.
Ono sa to postupom casu zmeni,
@lienka565 obávam sa, že tvoj partner nie len že nemá záujem o dieťa, ale ani teba....nie že nedozrel na rodičovstvo, ale ani na vzťah. je to človek zrejme zvyknutý na svoje pohodlie, svoje koníčky, svoj spôsob trávenia voľného času a toho sa nevzdá. Nemá zmysel s ním strácať čas, máš svoje šťastie-svoje dieťatko, nepotrebuješ muža, ktorý ti nie je oporou, ale príťažou. malinký ti dá more lásky a ty časom prehodnotíš to, čo si tu napísala, že už nechceš žiadneho muža, existujú aj takí, ktorým slová láska, úcta, zodpovednosť predsa len niečo hovoria.
@lienka565 ahoj, ak môžem, hoci nerada sa zapájam do takýchto diskusií a tém týkajúcich sa partnerských vzťahov, ale napíšem svoj názor - ked prejde toto hormonálne bláznive obdobie po pôrode ... žiaľ po pôrode sa hormony bláznia a treba tomu čas, aby sa aj hormony ustálili - a potom začni konať. Teraz, krátko po pôrode, dokonca aj po operácií!, pretože cisársky je vlastne operácia - sa musíš dať hlavne Ty do poriadku, nech sa Ti rana dobre zahojí a nemáš s ňou neskôr problémy... A ty vôbec nie si tyran, ved je to úplne normálna bežná vec, že otec pripraví prostredie pre bábätko ...
Ale k veci - potom si musíš s partnerom sadnúť a vyriešiť základné vzťahové veci, ako píšeš, bývate - našťastie- v Tvojom byte, takže to máš v podstate navrch. Ak sa chlapec (35 ročný a chlapec??? - ak som dobre pochopila) neuvedomí, treba to riešiť. Problémy medzi partnermi sú na to, aby sa spoločne riešili, a hlavne spoločne! Daj mu ešte čas, napr. tých 6 týždňov po pôrode, kým sa Ty nezotavíš a uvidíš, či sa chlapec uvedomí a naštartuje. Drž sa a verím, že sa všetko vyrieši k spokojnosti .
No,ja neviem,ale ja som isla do porodnice z cistého bytu a postielku a vsetko ostatné som mala pripravené....
@lienka565 ahoj, jediné riešenie a to keďže priateľ si zariadil izbičku u svojich rodičov a ty ak vládzeš po cisárskom reze poskladať postieľku, tak zbaľ mu kuchre a DOVIDENIA priateľ! a ak nie, tak ťa čaká ťažký, ťažký boj s partnerom. držím palce, viem čo píšem, u mňa už preteká krčach s trpezlivosťou!!!!
Budete to mať len a len horšie!
toto podla mna nieje problem len postielky. a nie nechces vela.
@pragmaticka
Ako,, ja nemôžem tieto odpovede, niekto tu napíše svoj problém a iná začne písať celú stranu ako sa má najsamfasa, akého má najsamfasa muža a celú rodinu a najsamfasa rozum v živote.
No niekto to hold nemá a asi v problémoch nechce počúvať chvály druhého, radšej sa zdržím komentára, alebo napíšem nejakú radu dievčaťu, mamičke ktorá má pravdepodobne dos ťveľký problém, je čerstvo mamička po pôrode.

@lienka565 čakala som nejaké 23ročné ucho /on/,ale u 35r. je celá situácia fakt na pováženie,niežeby bol rád,že sa konečne decka dočkal,ale robí somariny..no neviem,píš ako sa to bude vyvíjať,zaujíma ma to