icon

Chcem toho od muža veľa?

13. jún 2022

Len potrebujem pocut nezainteresovany nazor, mame 5 mesacneho syna a cely den som s nim sama, manzel bud pracuje alebo robi nieco okolo domu (este dorabame vonkajsok), a chcela by som, aby aspon vecer sa chvilu venoval malemu, nech ja mozem od neho po celom dni vypnut, aj tak ho uspavam na noc ja, on potom je od 9 do polnoci vzdy pri telke alebo hra PS s kamosmi, proste ma svojho volneho casu habadej, ja iba pol hodinky cez den, kedy skor upratujem alebo varim, alebo sa konecne v klude najem(v domacnosti nerobi nic)
Vecer spolu maleho kupeme, ked mu poviem, nech ho nakrmi alebo uspi, tak uz to musi nejako komentovat, ale tak spravi.
Chcem vela? Malo?
Strasne mi chyba moj volny cas, za den ho mam tak hodinu dokopy rozdrobeny na minuty.

Strana
z4
chellina
14. jún 2022

Mne to príde nefér veru. Môj muž mi veľmi pomáha a je rovnocenný rodič. Máme doma 2 chlapcov 1.5 a 4,5 r. Okolo štvrtej pol piatej príde z práce a venujeme sa spolu deťom, tiež veľa dokončujeme na dome.. Ráno keď vstáva do práce pripraví nám raňajky alebo skočí kúpiť do obchodu niečo a keď deti nespia tak je ráno s nimi a nechá ma ešte dospať pokiaľ ide. Večer keď spolu deti uspíme často ešte sadá k PC a pracuje.. A popri tom vždy sprace kuchyňu riad do umývačky a tak... Keď toto čítam som šťastná že ho mám a že sa im toľko venuje ale možno to bude iné keď bude dieťatko väčšie a viac ho vnímať...

prechadzka
14. jún 2022

takto isto to mame i my.Jedno dieta a presne takto fungujeme od narodenia ,maly ma uz 2r a nic sa nezmenilo.Vecer v behu kolo maleho uspavam a zaspim snim...Drahy pozera tv alebo hra hry do noci.🙈

aceris
14. jún 2022

@evica17 vsetko zalezi od toho ake mas dieta🙄 urcite nemozes porovnavat co si ty zazila s jednym a co preziva ina mamicka na ihrisku co ma tiez len jedno dieta...By som ti mohla hodiny rozpravat. Ked som mala jedno, tiez som nevedela nic dokopy porobit v domacnosti. Ako babatko spal len na rukach alebo vrieskal od bolesti bruska. Skus so spiacim dietatom na rukach volaco robit, ci co i len si nachystat jest🤔Potom ked podrastol reval zas za vsetko od toho ze mu nieco nejde az po to ze sa stena neuhne🤦🏻‍♀️ Stale cakam na moment kedy prestane za vsetko revat a to uz ma 4🤷 Medzicasom mam o dieta viac a poviem ti ze je to
obrovitansky rozdiel. Keby som mala druhorodenu ako prvu, mozno tiez tak rozpravam ako ty🙊 Kazdopadne uz zvladam daleko viac ako ked bol len syn a malicky a pritom uz mam dve deti😂 a podotykam, ze druhorodena spi len v nosici nonstop s ceckom v puse! Inak nespi vobec🤦🏻‍♀️

autorka tes sa este ze mas aspon tych x polhodiniek pocas dna(pride cas kedy sa to moze zmenit😂)...skus si vtedy vylozit nohy a neupratovat. Nechaj viac upratovania na vikend a nech muz pomoze aj dnu a nie len okolo domu aspon jeden den cez vikend.

jan8ka
14. jún 2022

Vôbec toho nechcete ani náhodou veľa. Predstavte si, že vaše dieťa už chodí do škôlky. Myslíte, že váš manžel by riešil, že sa ešte musíte starať o dieťa po práci + starostlivosť o domácnosť a nemáte žiadny voľný čas? Len naozaj uvedomelých partnerov to zaujíma, a pritom by sa to riešiť malo, no myslím že sa to zlepšuje len pomaly.

taga
14. jún 2022

Ja ta uplne chapem, pre.mna bolo najtazsie obdobie ked som mala len jedno dieta a male... niekto povie, ze jedno dieta a take male to je nic - to.mozu povedat maminy, ktorych deticky spokojne pol dna kukaju v postielke na hracky. Ja som take nemala, dieta si stale vyzadovalo pozornost.
Naopak, teraz ked mam dve a starsie, je to ooooovela lahsie: same sa najedia, same zbehnu na wecko, prehraju sa spolu, nechybam im kazdu minutu dna..
Takze ja ta plne chapem...

Taktiez chapem, ze ak.ma muz robotu, ze si sam manazuje pracu, beha po kavickach a po vonku s kolegovcami / klientmi, tak je uplne odveci, ze ti tu mamy vycitaju "ved on cely den robi..." ved hej robi, a ty tiez robis! A mozno aj ovela namahavejsiu robotu obcas ako on!

Takze, ano, urcite by ti muz takisto mal dat priestor, aby si zrelaxovala, oddychla si, prisla na ine myslienky.. on taky priestor ma! Vecer supni dieta na podlozku k nemu a chod sa prejst. Niektori muzi sa nevedia dietatu venovat od narodenia, vytvoria si k nemu vztah az ked je vacsie a viac vnimave... ale no a co - stale je to aj jeho dieta..

queen_el
14. jún 2022

Chápem ťa a nechceš veľa. Aj ja mám 5-mesačného a manžel sa mu venuje každý deň pred prácou, aj po práci a chvílku aj cez obed (chodí domov). Malý nie je veľmi dobrý spáč, ale teraz mi už pospí aj hodinku, dve, čiže čas pre seba mám, ale aj tak je to iné, nemôžem ísť nikam bez neho, max. na hodinku, manžel by ho aj postrážil, ale nevie ho nakrmiť, keďže kojím. Veruže by som občas vybehla trošku na kávu a podobne a áno závidím, že manžel môže ísť kam chce, nemusí sa prispôsobovať. Čo už, je to také obdobie.
S malým by mal tráviť čas aj preto, aby mal potom nejaký vzťah s otcom.

eskop
14. jún 2022

Aj u nás to takto bolo ..mala.od narodenia nespala dobre ani cez deň ani v noci .. muz je 12hod v práci plus cesta hore dole, takže nonstop som bola s malou ja.. teraz ma vyše roka a ja konečne mám sem tam poobede keď spinka a ja nemusím varit,žehliť alebo neviem co doma robiť tak mam čas pre seba.. rok som čakala na toto🤣🤣🤣

zuzuliatko18
14. jún 2022

Ja ta chapem, tiez som introvert a narodenie dietata, hoci vymodleneho, mi znacne zmenilo cely zivot a hlavne potrebu chvile kludu na dobitie bateriek. Myslim, ze kto nie je introvert, toto celkom nepochopi.
Ked bol drobec malicky, chodila som s nim na dlhe prechadzky kocikom, on spinkal a.ja som naberala energiu. Ako rastol, boli obdobia, ked to bolo komplikovane, pretoze spaval Malo a ja som nevedela co skor, ci domacnost ci jeho obriadit, ci odpocivat. Teraz spava cez obed a potiahne 1-2 hodky. Beriem to ako svoj cas na oddych a regenraciu, snazim sa neriesit vtedy povinnosti, pokial nemusim a robim si svoje. Proste hladam si ten cas pre seba kde SA da. Manzel je dlho v praci, do toho staviame Dom, takze riesi tieto veci. Ma toho vyse hlavy.
Casto sa vsak rozpravame a snazime sa najst sposob, aby sme to obaja zvladali.

bashee
14. jún 2022

Autorka, uplne ta chapem. Ak ma tvoj muz sedavu robotu za pc, tak nechces vela. Ja mam uplne detto 1 dieta, muz stale v robote ale je podnikatel a maka manualne, ohucany riadi svoju partiu. Domov pride zapraseny spoteny, ma toho dost a cely dom a zahradu nam vysperkoval. Vsetko poplati, kupi. Maleho mi akurat tak vezme cez vikend skoro rano aby som trochu dospala. Keby robil za pc a presedel cely den tiez by sa mi to nepacilo. A btw tiez som introvert a necitim sa stastne lebo mi chyba balans ale raz to hadam pride, dieta podrastie etc. Spolieham sa len nato. Ale aj pre toto druhe uz nechcem. Na vsetko sama, nespava najlepsie a ja vecne unavena, bez chvilky pre seba. Drz sa

betulinka1
14. jún 2022

Chces toho malo. Si mu dala velku slobodu. Nakupit, navarit, uspavat aspon 2x cez pracovny tyzden, v piatok alebo sobotu. Kočíkovať cez vikend automaticky po obede, zatial v klude upraces. Mam sice vacsie deti a chlap mi chodi cez tyzden neskor z prace, ked pride o siestej siedmej, urcite ho nechcem nijako riesit, nech si oddýchne. Ale cez vikend chodi na velke nakúpi on + vari. Ja varim vecere cez tyzden, periem ja, upratovacku koordinujem ja. Okolo domu iba on. Ale tento rezim neprisiel sam, tiez sme postupne nastavovali rezim aj sme sa pohádali, aj sme si obaja vykomunikovali nase predstavi. Jasne, ze domacnost je hlavne na mne ale velka voľnosť nerobi dobre. Jedno ta poteším, cim bude dieta vacsie, tym viac ti chlap bude pomahat, ak ho zapojis uz teraz. Oni celkom nevedia s tymi malymi detmi ale je to prirodzene. Preto by som na nom v tomto veku nechala castejsie uspávanie, kocikovanie ale nejake dlhe venovanie nečakaj

dankanka
14. jún 2022

Zial takto je to v mnohych domacnostiach..ale cim je sieta vacsie, tym viac casu si vies ukrojit aj pre seba..

steigrula
14. jún 2022

@matullienka Ahoj na tvojom mieste by som si s muzom sadla a povedala mu ako to skutocne citis a co potrebujes.Ziaden krik rozkazovanie vycitky proste sa s kludom dohodnut . Tak ako moze oddychovat on mozes aj ty len sa proste vy dvaja musite dohodnut kto kde a ako… Lepsi rozhovor nez depresivna matka s rozhadanym muzom ;)

matullienka
14. jún 2022

@steigrula ja? To si chcela asi autorke napísať nie?

lejduska
14. jún 2022

Ahoj, akoby som videla seba,s tým rozdielom ze robil na rodičovskom a ja do večera doma s dcérkou v byte,večer prišiel,okupali sme a ukladali a potom playko,sobota zas u rodičov, nedeľu mal futbal a zúrila som,že zo 7 dní nie je žiaden pre rodinu, tak neochotne sa toho zriekol. A teraz už robí na svojom (aj na svojom) a je to ešte horšie lebo bývame u svokry. Pracu tu vyhladava lebo ho baví,s malou mi síce pomáha no v robote okolo svokrinho domu vidí zmysel a mňa to vytáča. Môžem tu napísať tisíc dovodov a argumentov prečo je to pre nás ženy zle,no všetko je subjektívne, a určite aj tvoj (aj môj) majú nejaký svoj názor a pohľad na vec a bolo by fajn ho zistiť aby sme došli ku kompromisu. Tiež by som bola rada aby drahy okresal niečo čo zrovna robiť pri svokrinom dome nemusí. Neviem kde robíme chybu ze to takto mame 😅🙈

euka210
14. jún 2022

Nie, nechces vela, chces to, co chce asi kazda matka...trochu vypnut od dietata, na chvilu nemysliet na jeho potreby.
Urcite nech Ti bud viac pomaha v domacnosti, alebo vezme maleho von do kocika.

veve14789
14. jún 2022

Ahoj no neviem ako sa venuješ 5 mesacnemu celý deň ale tak myslím ze ani toto netreba preháňať lebo si na to zvykne a bude ta vyžadovať úplne všade.. to je moje ponaučenie z prvého dieťaťa.druhe dieťa keďže už nebolo samé sa kľudne povalalo v postieľke s hračkami aj hodinu -myslím 5 mesačne. Teraz ma 2 roky a niekedy ju len skontrolujem pekne sa hrá alebo si kreslí maľuje..co sa týka muža som to tak spravila že keď uz teda boli deti dve a hlavne je aby mama bola v pohode tak som začala oddychovať kedy sa dalo
Pravdaže na úkor domácnosti co sa mu už nepozdávalo takže sa zapojil sám do starostlivosti aj do domácnosti keď videl ze to jednoducho nestíham . držím palce.oddychuj.vsetko ta počká.

zoeeoz
14. jún 2022

Kriste pane, každá druhá mamička potrebuje čas na seba ale hlavne ze 9m vzdychaju všetky ako sa tešia na babo..a hľa keď je tu, tak by tu ale nemuselo byť 24/7...

anabella235
14. jún 2022

Ahoj. Ja si myslim, ze tu vobec nejde o oddych. Ide o zdielanie seba navzajom a z toho plynuci pocit naplnenia. Takze skoro všetky rady su takmer nezrealizovatelne naivne a vedla.

andreatytler
15. jún 2022

Aj my sme spolu kupali. Je to pekne robit nieco spolu.
Vobec nechces vela. On ma denne 3 hodiny pre seba. Ty nic. O vykende ani nehovorim.
Nechces vela pre seba, lebo potrebujes vypnut od dietata.
Nechces vela pre svoje dieta, lebo ono potrebuje spoznat otca
Nechces vela pre svojo muza, lebo on si potrebuje vytvorit vztah k dietatu.
Cize toto potrebujes zmenit nielen koli sebe, ale najma koli im dvom. Musis im vytvorit priestor aby spolu travili cas. A ty musis ten volny cas venovat len a len sebe. Ziadne upratovanie, varenie. Najlepsie ak pojdes prec z domu, lebo inak ti to neda a vzdy si nieco najdes. Pre mna bolo dolezite mat tento volny cas pravidelny. Ak som mala zly den, tak som sa uplna na ten moment kedy budem mat volno a islo to lahsie.
Ja som introvert a ta vecna energia co z mojho syna ziari cely den ma neskutocne vycerpava. Moj muz uspava 5x do tyzdna, vstava k nemu v noci, dava mu ranajky a odvezie ho do jasli. Cez vykendy s nim chodi poobede von a jedno vykendove poobedie do mesiaca mam uplne pre seba a chodim nakupovat. Maju spolu velmi pekny vztah.
Ak tvoj muz nebude chciet travit cas s dietatom, nedonutis ho, ale musis mu dat prilezitost a priestor. Moze to trvat par mesiacov, kym sa muz do toho dostane. Nenechaj sa odradit prvotnym frflanim, alebo tym ze to muz nebude robit podla tvojich predstav. Niekedy staci aj polovicato.
Vyclen pre muza minimalne 1 hodinnu denne a pol dna kazdy vykend co bude s malym. Kludne a bez emocii mu daj fakty a svoje poziadavky a potom z toho nezlav.
Ak sa muz nechyti, vydrz kym bude mat dieta 1.5 roka a bude vediet chodit a daj ho do jasli a chod sa 5x do tyzdna zrelaxovat do prace bez najmensich vycitiek svedomia. Vela zien to tak robi. Nie je dolezita kvantita, ale kvalita casu co stravis s dietatom.

katika9145
15. jún 2022

@anjelicek26 presne...

katika9145
15. jún 2022

No poviem ti...moj muz rovnako,akurat nehra pc hry🙂mam 4 deti male,ale teda volny cas mam a vecer ako je vecierka tak najneskor do 21,tak potom uz mam volno...ako by si chcela vyuzit ten volny cas? Ved 1 dieta take male,sak to je uplny luxus....nemusis byt pri nom,ked spi...alebo ho nechaj sa pohrat aj sameho na podlozke, v postielke...ty nemusis byt non stop pri nom...kedy by som pri 4 detoch vsetko stihla, hlavne,ked muz ide rano o 6:30 do prace,pride o 17tej...alebo je aj 2tt prec...

andreatytler
15. jún 2022

@ruzovakrava Urcite ta nikto nezozerie, len to maju ludia ink ako ty.
Pre teba je praca okolo dietata pohodicka a praca vo firme, alebo okolo domu makacka.
Pre mna je to uplne opak. Prerabali sme dom. Kedze som v tom lepsia ako moj muz, robila som to ja. Rano hodina cesty, potom 12 hodinova makacka na dome a potom hodina cesty spat. Kazdu sobotu a nedelu, 3 mesiace. A napriek tomu som sa na tie vykendy tesila.

juliet86
15. jún 2022

ja ta chapem a mavam jednu hodku vypnutie vecer cca 3-4vecery do tyzdna.

nikasaj
15. jún 2022

ahojj ja mám už skoro 5 ročného ale ja som robila tak že som tu chvíľku kým spalnapr len dala kávu a natiahla nohy,alebo sadla a čítala obľúbenú knihu kúsok km spal keď bol hore zas kolo malého a tak občas aj som na chvíľku oči zavrela nehrozilo státie pri sporáku, ani upratovanie určite cez víkendy ja mám doobedie pre seba že porobim čo treba doma pipratam, alebo pozehlim čo treba .variť jedine ku večeru ak už je muž doma .no my ešte máme malú výhodu bývam zo svokrou v 3.izbovom byte nie v dome je tam toho na pranie určite menej hoci rýchle prebehnutie tyč. vysávačom aj 3x do z,zdna lebo sme prach. alergici a inak tiež mám rada chvíľku času pre seba😉😇.vtedy kým bol menší a spal viackrát tak fakt len toto mi pomáhali udržať sa vpohode.

steigrula
15. jún 2022

@matullienka ano pardon neviem preco mi ta oznacilo 😅

stevvvka
15. jún 2022

Nechces vela.

Toto vsetko mu povedz. Jasne poziadavky. Potrebujes psychicky vypnut. Dieta aj ked spi, stale si v strehu. Niekedy pospi aj 2 hod, ale to my dopredu nevieme, kolko pospi,.

To, ze si nemozeme naplanovat doptedu svoj den, lebo nevieme, kedy presne sa precika, poserie az za usi, pojdu mu zuby.. To je fruszrujuce a tvoja psychika potrebuje pravidelne dobit. Ze si pojdes zabehnut, ked dieta zaspi, nepomoze, lebo ty nevies, kedy presne zaspi.. Ty si nastav cas, vtedy a vtedy idem von z domu, bez ohladu na to, co dieta robi. Samozrejme nie nechat ho uprostred revu.. Ale plus minus par minut. Musis sa zmierit tym, ze male dieta ti teraz organizuje cas. Toto tvoj partner potrebuje pocut. Velmi trefna potnamka, ze jemu sa zivot nezmenil.. Tak mu to povedz. Na zaciatok mu nechaj dieta, ktore je najedene, prebalene... On ked si zvykne byt s nim sam, po case si bude istejsi a zvladne ho v pohode nakrmit, prebalit, uspat... Ale ty cas potrebzjes nutne bez dietata. Idealne prec z domu, zmenit prostredie.

Potrebujes byt sama bez dietata. Mozno aj s kamoskou, to je jedno, ale bez dietata.

Ja by som navrhovala raz tyzdenne 2 hod mimo domu a raz tyzdenne 2 hod mizes nieco ty porobit vonkz okolo domu namiesro muza. Ono sa to nezda, ale aj taka fyzicka praca ako prehadzat tonu piesku lopatou vie byt za urcitych okolnosti relax.

On tiez potrevuje travit cas s dietatom.

Strana
z4