Chémia medzi mužom a ženou
Tak som baby dumkala doma. Zažili ste niektorá za svoj život tak silnú chémiu až vás len pomyslenie na danú osobu vykoľajilo? Myslím tým aj tie situácie, že máte partnera, ste vydaté eventuelne ,ale je tu niekto ,kto vás priťahuje takou silou ,ktorú neviete ani popísať.
@alaguema nemyslim si, ze chemia rovna sa signal podvedomia. Ten signal podvedomia ti pride o nejaky cas, ci je ten clovek spravny alebo nie. Ci ma zmysel s nim ist do vztahu. Ta chemia o ktorej ty hovoris je to, preco ti ten clovek vonia, preco sa pacis ty jemu a on tebe. To je ta sila pritazlivosti. Ale ja hovorim o pudoch, ktore keby nas ovladali asi je viac vrazd a zlomenych srdci na svete. No inak mas pravdu. No nemozem uvazovat nad tym co by bolo keby, pretoze to keby sa nestalo z nejakeho dovodu. Myslim ,ze moj muz je pre mna ten pravy. Sme este mladi, odisli sme do zahranicia, zacali sme riesit financie, ucty, byvanie a to k mojej uz aj tak dost chladnej povahe neprospelo. Viem ze ak pride dieta ,tak sa vsetko obrati o 180 stupnov.
@magduska2 Boze co nas este caka, pri posmyleni ze mame vo vienku polygamiu. Pštros. Chcem byt pštros 😅
Ano stalo sa mi to.vydata som sice nebola iba zadana a nakoniec som sa koli chemii rozisla s dlhorocnym priatelom a nevyslo to ani s chemiou 🙂 takze som sa poucila a ruky pred od vsetkeho nepoznaneho
@vishka mne sa to stalo raz, ale to som nemala partnera. Stretla som ho, stacilo par minut a chemicke rekcie boli riadne vybusne. Nildy som to predtym nezazila a vlastne ani potom v takej sialnej sile. On bol vtedy tiez single. Stacilo, ze sme sa len dotlkli a hormony sa zosaleli. Potom sa mi ozval, lebo citil to iste, boli sme spolu presne tyzden. Bola to chemia, ale postelna..famozna,ale ked sme mali travit spolu cas mimo postele bolo to katastrofalne..nemali sme sa o com rozpravat, odlisne nazory a vlastne, ani sme nechceli ten cas spolu vobec travit... 😀
@ella_joy Kazda jedna tu ma uplne odlisnu situaciu 😀 My sme mali spolocne aj to aj to aj proste vsetko , ale stretla som svojho muza. Takze ta chemia moze byt asi s hocikym. S tym koho mas milovat, alebo len mas mat dobry zivocisny sex. Alebo mne raz praskne hlava od tolkeho dedukovania 😀
trochu off topic, ale autorom textu kratkych lasok je Daniel Hevier
Aj mne sa to stalo, som stastne vydata a po inych chlapoch som nikdy nepozerala a zrazu prisiel novy kolega a bum chemia ako blesk, ledva som spavala co stym narobim nastastie som to ustala nic sa nestalo, teraz uz pracuje aj on inde aj ja inde a tak je to dobre 🙂
@vishka pre mna su take pocity v jednom pripade dosledok ex vztahov a toho, ze ten vztah z istej strany nebol ukonceny tak ako mal, ostali tam iste nevypovedane veci a clovek sa v tom pripade vracia k tomu, co by bolo keby atd....a v druhom, ze u svojho terajsieho partnera postrada niekto niekedy nejake vlastnosti ci prejavy, ci celkovo ta vasen a city tam neboli take nesputane, ake mali ci mohli byt....
mas tu fotku, muz by sa urcite potesil, keby si toto precital.. 🙄
To sa casto stava. Aj vydatym zenam 🙂 Ze jednoducho stretnete niekoho, kto vas pritahuje, neviete preco, ako, mozno nie je ani pekny. Ale proste vas na nom nieco laka. Vecsinou taketo "chemie" ale nestoja za to, aby ste svojho muza/partnera podviedli,ci opustili. Take chemie dlho nevydrzia. Treba to len prekonat, posnivat,porozmyslat, a uvedomit si ze vas manzel je ten najlepsi na svete 🙂 Preto ste si ho snad aj zobrali za manzela 🙂 pekny vecer
po dvadsiatich rokoch manzelstva budes pocitovat chemiu uz aj ku hlasu chlapika v rozhlase co rano uvadza spravy 😀 😀 😀
@girlie_konik hlavne ze ty mas fotku. Vie o tom ze niesom tak sialene do neho, ale som.To by som si ho nebrala inak.Do druheho nie som zalubena ani s nim nic nemam.A ked chces rypat,tak si najdi niekoho ineho 😉
@vishka Je to chvilkove pobluzbenie, zivocisny pud, priroda, hormony. Treba ich "ustrazit" 😀 a mysliet. Niekedy sa to u zien odbija (muzi tikaju v tomto smere inak).
ja ano, spoluziak z vysky, ale nic sme neriesili, nakolko som mala priatela, aj ked chemia medzi nami bola brutalna. Dnes som vydata, no doteraz ked sa ozve, srdce mi buuuusi ako sialene a pritom svojho manzela neskutocne milujem. Nedava to zmysel, ale je to tak...
@charlie1980 mila Charlie a ako teda tikame? 🙂 rad by som vedel, aby som mohol suhlasit 🙂
@pampuliska je to OK bol to laska, bola to tuzba, to uz nikdy sa nezmeni, navyse ak aj po case dobre vyzera 🙂) tu je dolezite drzat si od neho odstup pretoze pride k naj - horsiemu /najlepsiemu?/ 🙂
@147789laska Dakujem za mile oslovenie 😀 Spravidla, nie vo vsetkych pripadoch...
Zena : ak je pobluznena hormonmi, je schopna bezhlavo a bez rozmyslania kvoli tomuto pobluzneniu vhupnut do noveho vztahu (ktory nezarucuje uspech), bez uvazovania nad tym, za aku cenu. Nakoniec, risk je zisk, vsak...?
Muz : Najprv sa zorganizuje, vyberie si, Co a ako mu to vyhovuje, taji a zahladzuje "stopy" Napriek zivocisnym pudom 😀 Rodinu nerad rozbija. Ked aj, je to nasledkom tzv.druhej, tretej puberty (okolo 50.tky)
No Ale som rada, ze tu mame aj chlapa, ktory sa k tomu urcite vie jednoznacne vyjadrit 🙂
@charlie1980 milá Charlie, takže muži sme na tom pomaličky lepsie ako zeny, zeny sa zamiluju vrhnu do noveho vztahu a rozbije sa tym rodina
muz zahladi stopy, samotzrejme ze ma vycitky uvedomi si vsetko a stane sa este lepsi manzel 🙂
takze mile zienky, neverte chemii, nespustajte sa 🙂 na to sme tu my muzi 🙂
@147789laska Neprekrucaj moje pismena. Ten zaver si si vysvetlil po svojom a tak ako si si ho vysvetlit chcel. Radsej by si prisiel svojim vlastnym nazorom ako prekrucat nazor diskutujuceho 😉
@charlie1980 ano prepac, ale bolo to mile nie? 🙂
chemia, mas pravdu, muz je pudovo zalozeny tvor, ked je mu v praci... dobre, ked je mu flirt opatovany, ked narazi na chemiu tak je schopny podviest ani neplanuje ide do toho bezhlavo len rozmysla kde a ako ale nie je sebec, chce aby aj tej zene bolo krasne rozmaznava ju a moze to byt obohatenie
zeny - podla mna maju vycitky, rozmyslaju, trapia sa a len maloktore skutocne naplnia tuzbu a podlahnu chemii, potoms a tazko vracaju do stereotypu
@147789laska Chemia ma Este velmi daleko od zamilovania sa. Aspon ja to tak vidim a selektujem. Mozem mat rada svojho psa, Ale aj kamarara. Mozem milovat otca mojho dietata, Ale inak ako moje dieta. Moze ma niekto pritahovat, neznamena to Este laska. No aj definicia lasky je u kazdeho rozdielna. Tzv.chemia je casovo ohranicena a nerozvija sa. Laska ano.
@charlie1980 ved ja som slovo laska nespomenul 🙂
chemia je uvod, je to startovacia ciara, je to zaklad k tomu aby muz/zena tuzili/branili sa rukami nohami podviest, naplnit chemiu, zistit ake by to bolo
bol by som rad vediet, kolko zien tu na MK bolo skutocne nevernych a za akych okolnosti
@147789laska Tak teraz ti napisem moj nazor, aj za cenu toho, ze ma tu zeny asi ukamenuju 😀 Nevera v skutocnosti neexistuje. Sme sucastou prirody. Rozdiel je len v tom, ze narozdiel od zvierat nas priroda obdarovala aj rozumom (samozrejme, kazdeho v inom rozmere 😀) a preto sme schopni konat nielen pudovo. Manzelstvo je uzatvorene na zaklade slubu dvoch rozmyslajucich ludi. Ale aj toto si vymysleli iba ludia. Z moralneho hladiska, pretoze rozmyslaju. Nikto a nikdy nemoze nikomu patrit. Ani moje dieta nie je moje, je samostatny jedinec na Zemi. Ja ako matka sa o neho musim postarat. Ani manzelia nie su nasi, su otcovia. Sme otcovia a matky. Sme sucastou prirody. Princip je v zachovani populacie. A prezit tento zivot podla nasich predstav. Ci uz zenaty, vydata, v partnerstvach, slobodni, detni, bezdetni, podla moznosti stastni.
@charlie1980 preco by mali? co zle si napisala? len fakt, keby si napisala ze muz a zena su prepojeni nikdy by neboli nevery, neboli by vojny, neboli by rozdiely medzi muzmi a zenami a nielen v sexxualnej oblasti
podla mna je vsetko aj o moznostiach, zenaty muz pracujuci s manzelkou a neustale 24 hodin s nou zavrety nebude mat tolko prilezitosti ako muz cestujuci na sluzobky s mladou kolegynou...
Vishka pripomenula si mi jednu z mojich krasnych spomienok.. dodnes ho volam mojou chemickou laskou.. "Zamilovala" som sa v priebehu par hodin skolenia a hned po nom sme skoncili na kave lebo ta chemia fungovala aj z druhej strany.. Odvtedy mi vsetky sladke romaniky s laskou na prvy pohlad nepridu take nezmyselne, lebo som to zazila 🙂 Nikdy predtym ani potom sa nieco take spontanne silne neobjavilo. Samozrejme bolo to platonicke a kratke, obaja sme mali ine vztahy a rozum to uhral. Dnes si sem tam vymenime echo ako sa mame.. prijemna spomienka 🙂

no ja by som to ani nenazavala chémia, ale karma 🙂 často sa stáva, že sa nám do života zapletie velmi blízka osoba z minulého života, a tá prítažlivosť je TAK velmi silná že to ani nechápeme, a máme pocit, že tú osobu poznáme už "odjakživa". jednoducho silno karmický vzťah minulého života.
a ano, treba používať zdravý rozum a rozlyšovať, ako to mnohé písaliu predomnou.