Chémia medzi mužom a ženou
Tak som baby dumkala doma. Zažili ste niektorá za svoj život tak silnú chémiu až vás len pomyslenie na danú osobu vykoľajilo? Myslím tým aj tie situácie, že máte partnera, ste vydaté eventuelne ,ale je tu niekto ,kto vás priťahuje takou silou ,ktorú neviete ani popísať.
áno zažila, síce som vtedy nemala žiadny vzťah, ale bola som po ukončení jedného v období - nechcem žiadneho muža v živote ani vidieť 😀 Našťastie som svoje rozhodnutie prehodnotila a on bol vytrvalý....Ale zažila som aj opak, vzťah takmer dvojročný, síce sme spolu nežili, tomu mužovi som nemala v podstate čo vytknúť, šikovný, pozorný, ale nikdy sa mi neroztriasli kolená, keď ma objal, ani mi nebehali po chrbáte zimomriavky, len on ma stále presviedčal, že patríme k sebe. Nebolo to tak, ak chémia funguje, pocítia to obaja a hneď a cítia to aj po rokoch.
@vishka uf,toto je co za reakciu? 🙄
Ak to beries ako rypanie a nie si schopna sa nad tym aspon zamysliet,ze by to tvojho muza mohlo ranit,tak kasli na to.
Ja tu nemam fotku z jednoduchych dovodov,chranim si sukromie.
áno, zažila som a napočudovanie, od iných chlapov som ani kúsok plamienka nemala a u dotyčného áno, keď ma objal, bolo to uff 🙂 a po pravde, stretla som kopec chlapov, páčili sa mi, ale žeby to nejako iskrilo, tak to nie.
@girlie_konik Ty ani netusis kolko krat sa nad tym pozastavim! Jasne ze by ho to mohlo ranit, ale ako som napisala. Vie o tom ako natom som. A vie aj o mojich ex. Snazila som sa vypovedat na 90% pravdu. Tych 10 zvysnych musi mat kazdy svoje sukromie. No ja som tu rozvinula diskusiu o niecom co zda sa existuje u kazdeho a kazdy ju vnima inak. Reagovala som tak ,ako som uznala za vhodne. Pre mna to bolo rypanie, no niekto kto mysli iba na seba by mozno zauvazil a diskusiu zrusil.
@alaguema Neprezivam to tak, no snazim sa najst aj ine cesty ako najst tie povestne motyle pri mojom muzovi. Neviem kam uleteli.
@vishka motýle patria do určitého obdobia vzťahu. Uleteli tam, kam všetky. Chémia na začiatku, motýle nasledujú a nahradí ich (alebo aj nie), partnerstvo, spoločné deti, spoločné ciele. Motýle nechýbajú, ten pocit spolupatričnosti potrebujú deti oveľa viac, ako nejakých večne zmotýlikovaných rodičov, tak je to jednoducho prirodzené, tak sa vzťahy vyvíjajú. Otázka je, či tam tie motýle vôbec niekedy u vás boli, či celé toto nie je o tom, že máš pocit, akoby ti niečo unikalo, akoby to, čo žiješ nebolo úplne to pravé...
@alaguema Tie motyle boli, rok aj dva. Potom prisli moje gynekologicke problemy a zacali sa riesit vazne veci. nemozem povedat ako to budu vnimat deti ak pridu, no ja som z rovratenej rodiny, viem ze sa to zvladnut da, no ovela radsej budem ak prirodzene nas budu vnimat ,ze sa s muzom mame radi aj o 30 rokov. Lebo my sa radi fakt mame, sme velmi sudrzni, vela komunikujeme, smejeme sa spolu,rada sa o neho staram. No mozno je chyba vo mne, som tak trochu introvert, chladny clovek, tri roky zo mna doloval aby som sa mala chut viac tulit. Kedysi som to neznasala. Skor by som povedala, ze je asi az prilis citlivy. neviem to popisat. Je to fyzicky silny chlap, no ako keby nebol dost muzny. Chapes ma?
@vishka tak fajn,hlavne ze uz si tu bez fotky 😉
ano mala, vraj pasuje genetika,ze nebudu vadne deti ak sedi ta chemia. Zena by mala behom par sekund vycitit ci je partner vhodny material na plodenie potomstva. Tak reku kde sme niektore ten nos dali 😀
@girlie_konik je prec ,lebo si ju menim 😉
@kiki68 haha presne 🙂
podla mna je chemia dolezita....
z ineho pohladu, ak vam chlap nevonia, alebo prestane vonat, vsetko ide do prec...
@vishka asi ťa chápem. Mala som niečo podobné v jednom zo vzťahov. Tiež sa mi nezdal dosť mužný, napriek tomu, že mal takmer dokonalé, vyšportované telo a bol fakt príťažlivý, ale tiež sa tak nejak dožadoval prejavov pozornosti, stále sa potreboval uistiť, že ho mám rada, cca po dvoch rokoch som vedela, že to nie je ono a čím menej som mala záujem, tým viac sa on toho držal, až mi to bolo nakoniec fakt nepríjemné. Rozišli sme sa. Retrospektívne to vidím tak, že medzi naozaj bola iba tá fyzická príťažlivosť na začiatku, to boli celé stáda motýľov 😀 On bol fyzicky naozaj veľmi pekný muž. Ale nič viac, nemali sme nič spoločné...Vám je spolu dobre a to je hlavné. Tie motýle proste nie sú navždy.
@maaaria3 ahoj Maria napisala si to mudro, odolat alebo ist za tym, prehodnotit nasledky ktore to moze mat, alebo na ne nemysliet? ak je chemia silna, zivocisna je to naozaj problem a odporucam 10 otcenasov a zdravasov a tuzba pominie 🙂
@vishka Ja som prezila dve chemicke lasky a z mojej skusenosti mam jasny zaver - odolat. Samozrejme neznamena to, ze sa treba uspokojit s "dobrym" chlapom aj ked to v posteli neklape, to vobec nie. Tam to klapat musi a pritazlivost takisto musi byt. Ale to extremne podlamovanie kolien a motyle.. nezarucuju ze laska pretrva a myslim, ze aj bez nich sa da prezit plnohodnotny a krasny vztah. Treba zvazit vsetky tie hodnoty, ktore ti chlap dava. Tuzba je taka mrcha, mozes kvoli nej prist o dolezitejsie veci. Pokial nie si vyslovene nestastna tak by som na tvojom mieste kaslala na motyle. Vzdy existuje nieco po com clovek tuzi, ci v oblasti vztahovej, materialnej, zazitkovej atd. ale to ze to potom ziska mu nezarucuje ze bude stastny.
@badox ahoj maspravdu, odolat , pretoze dobrych hereciek je malo, svedomie sa prihlasi o slovo a nerozbit si rodinu je velmi tazke
odporucam teda - snivat snivat a snivat a maximalne si tak pisat a pisat a pisat 🙂
a co si myslite o takejto chemickej laske, ktora netrva dni, tyzdne ani mesiace, ale roky? A kazdy den sa vidite..ale obaja mate svojich partnerov
@markina8 pockaj nerozumiem.. akoze ty si vydata za ineho on za inu, viete o sebe a je to take krasne silne a dlhorocne?
je potom este o to tazsie odolat pokuseniu nie? zvladla si to? 🙂 aj myslienkami? 🙂
Nie, boli sme kolegovia, uz nie sme, ale aj tak sa vidime kazdy den. Obaja mame len priatela/priatelku (mame pod 30) Nevieme sa nestretavat, aj ked sme skusali. Proste sme take spriaznene duse a keby nemame ani jeden nikoho tak sme urcite spolu...take zvlastne. Nechcem tu velmi pisat moj pribeh, len ma zaujima co si myslite o takomto
@147789laska
@markina8 ono je to krasne ak sa dvaja lubia ze?
potom to uz nieje chemia ale je to laska, priatelstvo, neviem k tvojej otazke zaujat asi spravny nazor ale chemia ak je silna nemoze pretrvavat roky... pretoze sa vasen, tuzba casom zmeni, mozno keby ste boli este viac spolu stratila by sa tam aj ta vasa tuzba po sebe
@markina8 to mas ako ked zijes pri mori a chodis na dovolenku k moru.
to je len natiahnuta prvotna faza zalubenia.
natiahnuta preto, lebo nie su vhodne okolnosti byt neustale spolu, akoby to bolo, keby obe strany nemali zavazky. takze ten vztah ostane preto ako prevazne kombinacia platonickej lasky, vzdusnych zamkov, idealizacie a projekcie svojich predstav a tuzob do toho druhého.
preto je tam napríklad aj velka davka tolerancie a ochoty chapat a ospravedlnit toho druhého, dokonca aj ked ukaze svoju odvratenu tvar (napr. ho zazijeme v stave tazkej opilosti, ked je vulgarny a agresivny. po prvotnom soku, namiesto sklamania a vytriezvenia, nastupuje obetave obhajovanie. najlepsie zalozene na nejakom romantickom vysvetleni - urobil to, lebo uz dlho mlcky vnutorne trpel pre svoju zlu zenu. t.j. analogicky otocene - pri mne by sa toto nestalo, mne by toto neurobil, lebo nas by spajala hlboka vzajomna laska a pochopenie, takze on v skutocnosti je dobry clovek, iba ona ho vyprovokovala chovat sa ako grobian, ...)
cim dlhsie taky stav lasky na dialku trva, tym viac sa stava rojcivejsim. lebo ten realny vztah so zivotnym partnerom dostava logicky zabrat realitou a povinnostami vsednych dni. a tento "vztah" je dokonalou moznostou ventilovat nenaplnene a sklamane potreby z reality od reálneho partnera.
ale som zaroven presvedcena, ze keby ten vztah dostal oficialnu zelenu, prekvapivo rychlo by vysumel. aspon drviva vacsina takých vztahov. mozno jeden zo sto by sa naplnil a preklopil do reálneho vzájomného krásneho vztahu na cely zivot.
a este aj tam by malo vplyv, v akom veku by sa tak stalo. cim starsi clovek, tym menej veci riesi ako zasadnych pre vztah, co este len zacina.
a taketo "lasky" nesu v sebe nebezepecentvo, ze v case manzelskej krizy, namiesto toho, aby sme zatiahli rucnu brzdu a trpezlivo riesili, skor mame tendenciu podlahnut sebaklamu a chovat sa hrdinsky.
@markina8 vela ludi ma tu nepochopilo, ja svojho muza nechcem opustit, do chemickej lasky niesom zalubena, ale mozem ti povedat ze asi sa s tym nic neda robit, lebo aj to moje uz trva vyse 5 rokov a je stale take intenzivne. Nevidime sa kazdy den, lebo nezijem na Slovensku, ale vzdy ked som doma sa vidime, pretoze mame rovnaku partiu ludi, kamaratov. Ja odolavam lebo chcem odolavat, a on sa nesnazi pretoze ma pozna. Ale vies to, jeden pohlad, usmev. Neviem co konkretne chces o tom vediet. Co s tym urobit alebo ako?
@badox Ahoj, asi si necitala moje prispevky , ja svojho muzia neplanujem opustit, do chemicna niesom zamilovana. Bola som, davno, ale musel odist mimo SK a pokazil to. Prisiel iny, dovolim si tvrdit ze lepsi. Teda, vsetko co ma som si vysnivala ale zabudla som dodat ze aj viac chemia si prajem :D
@vishka ja som to pisala vsetko v teoretickej rovine.. neurobila som si zaver, ze chces chlapa opustit, ale chapem ze ti nieco chyba a islo o to ze ak to najdes - nie v minulosti, ale nikdy nevies, kedy a kde sa ta chemia objavi (napr. ja som to nehladala, ani mi to nechybalo, len sa to proste objavilo) - tak aby si sa v tych pocitoch potom nestratila a zvazila priority 🙂

@vishka podvedomie reaguje okamžite, ukladá všetky zvyšné informácie, ktoré vedome človek nedokáže ani prijať, ani analyzovať a už vôbec nie, keď zacíti priazivý feromón 😀 Signály podvedomia sa dešifruje o dosť ťažšie, ako tie iné 😉
Ak pod pojmom chémia chápeš len fyzickú príťažlivosť, tak to nie je nič mimoriadne. Po svete behá kopec ľudí, ktorí sú vzájomne fyzicky kompatibilní a dokázali by spolu splodiť zdravé potomstvo. Máme mechanizmy, ktorými si to vieme dať vzájomne na vedomie. Toto zrejme ty nazývaš chémiou. To je ok, len si netreba tento jav romantizovať a považovať to za niečo výnimočné, lebo v konečnom dôsledku je to len pohlavný pud dvoch jedincov, ktorí sa k sebe fyzicky hodia. Nerobila by som si o tom nejaké dlhosiahle romantické predstavy, lebo ten človek sa k tebe vôbec nemusí hodiť inak, než len telesne. Zdá sa mi, že to nejak veľmi prežívaš 🙂 Zvlášť ženy zvyknú v tomto smere rozvíjať svoju predstavivosť do neskutočných, úžasných príbehov, chcú tomu dať dušu, ale ono je to naozaj len pud.