icon

Chlap a nízky zárobok. Ako ho motivovať?

18. nov 2022

Ako by ste motivovali chlapa k tomu aby mal vyššie ciele? Zarobí 800,- hovorí, že on je s tým spokojný. Má to vôbec zmysel? Neviem sa zmieriť s tým, že sa vôbec nechce mať lepšie.

luk25
19. nov 2022

@katka700 Všetky tri body ti vyvrátim , muž keď je slabší mesiac v práci tak ma tých 800€ na výplatu, ja zarábam tiež 1. Absolútne nepozerám na akcie,dokonca dokážeme každý mesiac aj niečo ušetriť aj kúpiť nové veci-napr.minuly mesiac si muž kúpil kosačky, tento mesiac máme objednané skrine 2. Ja pracujem 5 hod.denne, príjem tiež ako manžel,takže mám kopu času na deti. 3. Perfektné sa dopĺňame s manželom keď vyjde tak že ja som v práci muž je doma s deťmi,postará sa navarí, a to ešte aj pomáha so ztp synom,robí veci okolo domu, záhrady,. Máme veľký dom na hypo ale je pravda že na dnešné pomery máme malú hypo lebo všetko okolo domu si porobil muž sám, čo by nemohol kebyže má dve práce lebo podľa viacerých tu 800 je na zivorenie🤦 Víkendy trávime spolu s deťmi,aj na výlety chodíme.....
@lucinka1988 ja neviem kde vy zijete ale 800€ nie je zivorenie....viď môj príspevok a to ešte ani nepíšem že máme ztp syna kde sú obrovské výdaje na stravu atd. a áno poberám na neho príspevok až 43€🤦🤦🤦
Bola som 5 rokov na materskej, za ten čas sme postavili dom a nemám pocit žeby mi deti srali na zem a vrestali od hladu🤦🤦🤦🤦
@zoeeoz

mooonika1975
19. nov 2022

@skizuzka tak človek, čo zarába 2000 by mal mat pozíciu , ktorá vyžaduje vzdelanie a vzdelaný muz by mal vedieť, že je úplne jedno , kto v rodine, kde mame všetci rovnaké práva a povinnosti , nosí viac. Takze asi to nebude až take ruzove

zemiakovysalat
19. nov 2022

@luk25 ak mas ztp syna mala by si mat prispevok k tomu. To over na socialke načo mate nárok.

luk25
19. nov 2022

@zemiakovysalat no veď mám na 43€😁viac nám nedajú lebo zarábame obaja s manželom na ich pomery nadpriemer😁

lucinka1988
19. nov 2022

@luk25 Dobre, tak pridite žiť do BA a skúste sa stravovať kvalitne, zdravo, dopriať deťom zážitky, kvalitné oblečenie a zdravotnú starostlivosť, denne čerstvé ovocie a zeleninu, zaplatiť krúžky, zobrať ich na výlety a dovolenku aspoň 2x ročne z 800€. Rada sa poučím a zároveň prehodnotim svoj doktorát z financií aj svoju finančnú gramotnosť, keď mi date návod, ako to všetko pokryť z takéhoto platu. Naozaj sa veľmi rada poučím☺️

lucinka1988
19. nov 2022

@kristiii Dovolím si Vás poopraviť, skúste prosím čítať s porozumením a pozorne skôr, ako na niekoho reagujete. Ja hovorím o rodine s deťmi- teda 2 dospelí a 2 deti..Vy hovoríte o jednej dospelej osobe a 1 dieťati, čo je polovičný počet z toho, čo uvádzam ja..Na druhej strane, pre niekoho je dovolenka aj aquapark vo vedľajšej dedine a výlet na pole vo vedľajšej obci- kto chce, pochopí, čo tým myslím, nechce sa mi rozpisovať, pre iného je dovolenka v zahraničí so všetkým komfortom, čo k tomu patrí. Pre nikoho je kvalitná strava to, že deťom dá raz za týždeň jablko a banán a vari lacné nekvalitné jedlo, pre iného denný prídel ovocia v zmysle jahody, maliny, čučoriedky, kvalitne ryby, mliečne výrobky a pod..Pre niekoho je auto autom, aj keď sa pomaly rozpadá a o bezpečnosti polemizovať, niekto si kupi kvalitnejšiu značku a nové auto..Niekomu stačí žiť v podnájme a malej garzónke, iný žije v priestrannom novom byte alebo dome. Niekde si žena celý rok nedopraje absolútne nič, inde do seba pravidelne investuje, čo jej pridáva na psychickom aj fyzickom zdraví a mohla by som pokračovať do všeobecná. Ja som ten druhý prípad, finančnú gramotnosť mám zmaknutú viac než dosť, okrem môjho doktorátu v tejto oblasti posobim aj ako vysokoškolský učiteľ a vedec (to len tak mimochodom), nehovoriac o tom, že zijem na tomto svete nejaký ten piatok a ceny v obchode vidím veľmi dobre..A tiež mám predstavu kvalitného života, pod ktorú nepôjdem..A neboj, hodnoty mám na správnom mieste, písať knihu by som o nich mohla😉

lucinka1988
19. nov 2022

@skizuzka to si ani nemôžeš dovoliť tu napísať, lebo dnes sa tu na Tebe "vybujačí" celý MK, lebo by Vám malo stačiť 800€ v hrubom a ak nestačí, ste finančne negramotní..Btw, nevedela si. že z 800€ v hrubom sa dá žiť úplne kvalitne??Ro máš dosť medzery🤭🤭😂

kristiii
19. nov 2022

@lucinka1988 tak za mňa dvaja dospelí a dve deti sa rovná dvaja zarábajúci, čiže sme na tom istom ako jeden dospelý a jedno dieťa...či zarábať má len chlap či ako? A o čítaní s porozumením by som veľmi nevyskakovala, autorka nikde nespomínala 800 v hrubom ani že žijú v Bratislave (s čím si reagovala na inú osobu). Ale okej, beriem, ak podľa teba každý kto nežije vo veľkometrážnej novostavbe a nemá auto maximálne z roku 2020 živorí, tak potom áno, živoríme a vôbec mi to nevadí.

zuzanockamt
19. nov 2022

@lucinka1988 To, že ty by si z takého príjmu žiť nevedela, tak to neznamená, že sa to nedá. Rodina, kde obaja zarobia 800€ v čistom a majú deti, normálne funguje.

lucinka1988
19. nov 2022

@kristiii dvaja dospelí a dve deti sa rovná mnohokrát aj scenár, že žena je doma na MD- nie môj prípad, ja síce som na RD, ale zarábam..Model, že má zarábať iba chlap nie je pre mňa..A tiež si nemyslím, že život by mal byť o to , že človek chodí od nevidim do nevidim do roboty, platiť účty a dlhy a byť rád, že je..Lebo keď mi ešte napíšeš, že si z Tvojbo platu odložíš mesačne sumu, z ktorej sa časom niekam posunieš alebo zabezpečíš dieťaťu kvalitné vzdelanie a budúcnosť, zamyslím sa nad sebou. Navyše, je rozdiel, keď niekto zdedí bývanie a platí len réžiu alebo si musí v okresnom meste zabezpečiť bývanie sám. A inak pointa môjho príspevku bola ale že úplne iná.. Tak či tak, áno, 800€ pri kvalitnom živote je žalostne málo- pre mňa. Ak Vám to stačí, fandím Vám a silno držím place, nech to tam ostane aj naďalej!!!

lucinka1988
19. nov 2022

@zuzanockamt nevedela, lebo mám v živote trochu vyššie ciele a inú predstavu o živote seba a svojich detí. A som rada, že to tak je!!

zuzanockamt
19. nov 2022

@lucinka1988 To je fajn.

fialka555
19. nov 2022

Najvyšší čas, aby sa chlap spamätal a..... vymenil ťa. ......

kristiii
19. nov 2022

@lucinka1988 odložím, aj dávam každý rok mimoriadne splátky hypo (nie, nezdedila som chvalabohu nič). Ja ti rozumiem, že ty máš vyššie nároky na váš životný štandard, to ti nikto neberie a je to v poriadku, ale tvrdiť o ľuďoch, ktorí zarábajú dajme tomu okolo tých 800, že zivoria, len preto, že ty by z toho nevedela vyžiť, respektíve by si živorila, je proste mimo

lucinka1988
19. nov 2022

@kristiii Toto už zbytočná diskusia, naozaj, nerozumieme si..Nevadí, drž sa, držím palce, nech sa Vám darí!

zemiakovysalat
19. nov 2022

@kristiii inak velky rozdiel robi kedy si brala hypo pred 7-8 rokmi ako teraz... vtedy este ceny nehnutelnosti boli relativne dole, aj splatky... teraz zda sa mi ze je ovela tazsie dostat hypo a samozrejme vyssie mesacne splatky.

iwesska
19. nov 2022

Tak hlavne,ze ste sa tu uz stihli pohadat😁Ako vidite, autorka vobec nereaguje,cize ciel pridat prispevok s cielom vyvolania vasni,je splneny👍

dianasp
19. nov 2022

Keď chceš mat ty vyšší standard tak si nájdi ty lepšie platenú prácu ;)
Môj muž ma tiež taký príjem, ale je praci spokojný, domov chodí s úsmevom a to je pre mna podstatne. Ušetriť síce neusetrime keďže som na rodičovskej dovolenke, ale ani nemáme dlhy. Nadštandard nepotrebujem, nadštandardom pre mna je, že muž je šikovný a teda nepotrebujem platiť žiadnych majstrov, lebo doma spraví všetko čo treba a je skvelý otec. Jeho zárobok nepovažujem za hodnotiaci aspekt jeho osobnosti a pokial nie je rodina vyslovene v nudzi tak to považujem za povrchne.

angela85
19. nov 2022

Ja ako žena,ktorá sa prispôsobuje mužovi,deťom a domácnosti,tak zarobím cca800 a príde mi to malo. Ale robím kúsok od domu,neprecestujem. Robim po-pia a poobede viem deti vyzdvihnúť zo školy a škôlky. Takže veľké plus. Tak sa tvojmu mužovi čudujem. Môj zárobok dorovnáva mužov 😉.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
katarinka289
19. nov 2022

@mooonika1975 moj muz zaraba viac nez 2000 a nema ziadne extra vzdelania.Plati stare zname,ze remeslo ma zlate dno

mooonika1975
19. nov 2022

@katarinka289 tak toto platí možno tam, kde to ocenia, niekde na západe , lebo tu ide všetko lacné, nábytok z Poľska, handry z Pepca a Lidla. Poznám x ľudí, čo majú zlaté ruky a plat , alebo živnosť sa točí okolo 1000€. A keďže si hľadá robotu, tak pre niekoho robí, takže to by som rada vedela, tých viac 2000 ktorý zamestnávateľ dá . Akože naozaj. Nie rýpačne.

katarinka289
19. nov 2022

@mooonika1975 sam na seba.Obklady a dlazby

kvietocek87
19. nov 2022

@jurajpb byť chlapom hanba by ma fackovaka,aby som nevedela zabezpečiť svoju rodinu a to nemyslím nejaký extra luxus.Tiez to tak povedal aj môj manžel.Ten mi dokonca necháva moju výplatu,ani nevie načo ju miniem . Kupujem z nej potrebné veci či do domácnosti alebo deťom, sebe.Keby už bolo veľmi zle,tak by hľadal lepšiu robotu alebo by za ňou odišiel.Musim si poklopat, zatiaľ je všetko ok

zobaka
19. nov 2022

Väčšina chce nejaký štandard, ja žiaľ patrím momentálne k tým chudobnejším a predstava stráveného života na hnusnom sídlisku, keď svet je tak nádherný mi vôbec nerobí dobre, osobne si myslím, že ženy, ktoré čakajú od života možno aj chlapa trošku viac nie sú rozmaznané ani zle, uznajte koho by nepotešila aspoň raz ročne dovolenka pri mori, keby vás chlap raz týždenne zobral do reštaurácie, či vám kúpil kabelku. Čím som staršia tým viac cítim ako by som chcela ešte zažiť niečo pekné, dobrodružné, nie rutinu, ktorá má ničí, ale chlapa kvôli tomu meniť nebudem, keď vyriešim svoje zdravotné problémy budem sa snažiť si splniť sny sama

liljana
19. nov 2022

@kvietocek87 Muzi su evoluciou zamerani na zensky vzhlad. Ked je zena mlada a pekna, mlademu muzovi nerobi problem sa pre nu aj zodrat. Testosteron. Vela zenam to samozrejme vyhovuje, ze maju pohodlie a doslova toto zneuzivaju, nech ide aj na tyzdnovky do zahranicia, len aby boli doma. Ked ale bude on aj ona starsia, tak vacsinou zeny su neprijemne prekvapene, ze muz z testosteronu vekom "vytriezvel". Potom tu nariekaju, ze ako im bolo predtym dobre a po rozvode im skoro nic nepatri, nemaju kam ist a za co zit s detmi.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
lucinka1988
19. nov 2022

@zobaka krásne si to zhrnula, konečne jeden z mála komentárov, ktorý to tu prizná, otvorené, bez irónie a závisti a pod..Držím silno palce!!!

lucinka1988
19. nov 2022

@slniecko5 Ja tiež silno čakám na tie tipy, veľmi by mi to naozaj pomohlo, ak by som sa dozvedela nejaké zázračné praktiky, ako s takým príjmom žiť na úrovni..My sme to tiež nedokázali a tiež máme s manželom spolu ďaleko viac, ale samozrejme pripúšťam možnosť, že možno roky robíme niečo zle..Bavme sa o BA alebo inom väčšom okresnom meste a rodine s 2 malými deťmi. Bez irónie budem veľmi vďačná tomu, kto ma naučí hospodáriť a žiť kvalitne s takým príjmom. To by sme ale že strašne veľa ušetrili😏
A take rodiny, čo si s týmto príjmom žijú "úplne slušne" poznam. ísť než dosť, denne mi tu v pekne smrdí tráva, ktorú po večeroch fajčia, z depresií kvôli finančnej situácii, tiež vidím, ako fungujú, ako trávia voľný čas a a dokonca sa mi pochvália aj čo jedia..Ale teda o nejakom aspoň ako takom dôstojnom živote nemôže byť ani reči