Chlap ma strápnil pred susedmi
Ahojte zienky, ja neviem co s mojim chlapom je, ale vcera ma neuveritelne strapnil pred susedmi a zacal po mne kricat a spravil zo mna totalnu chuderu. No budem konkretnejsia, rozpisem to cele ako to vlastne bolo. Mame 2 rocneho syna ja vcera vecer som debatovala so susedmi ked som kvety polievala a kedze som mala narodeniny tak som im ponukla si dat poharik alkoholu, tak som sla k nim na terasu a vravela som priatelovi ze tam idem, nemal nic proti tomu. Ja som sa tam zdrzala a potom vysiel a pytal sa ma ze kedy mienim prist domou a ja mu na to ze tu este ostanem nech on syna uspi tak siel do vnutra, siel ho uspat potom som ich asi po pol hodine sla skontrolovat a spali tak som sla naspat k susede a tam sme sa rozpravali az do v tej chvile kym moj chlap nevybehol von a zacal po mne strasne kricat ze co som to za mater, ked som tak dlho prec, mam ist okamzite domou, ze on ide rano do prace a hukal po mne jak pes, proste trapas. Ja som sa zobrala a sla radsej domou a snazila som sa ho ukludnit aby nekrical ale stale nadaval ze on ide rano do prace a ja ze ved spi mali ze co riesi ved aj on je rodic a tiez ma moze nehat trosku si vydychnut a on stale si svoje tvrdil. Strasne ma sklamal, toto som od neho necakala takyto pristup. Ved ma mohol slusne zavolat a.nie spravit mi hambu na celu dedinu. Nemam ho chut vidiet ani sa snim rozpravat. Keby nemame spolu dieta tak asi balim kufre a.idem prec. Pre mna to bolo strasne ponizujuce. Prosim aky mate vy na to nazor ako by ste sa cez to preniesli, ? lebo mna to strasne zabolelo, urazilo , sklamalo...
citala som vsetky prispevky a tak mi neda neprispiet🙂
tak moj nazor:
1.burcite nemal takto nakricat na zenu a este aj pred susedmi. da sa to aj inak...
2. myslim ze kazda zena na materskej ma pravo sem tam vypadnut von a otec by sa mal postarat. je to predsa jeho dieta.
3. autorka pisala, ze po pol hodine sla dnu pozriet aka je situacia a obaja spali. tak neviem ci mala sediet pri ich posteliach a pozerat ako spia alebo co...
4. samozrejme z uhla toho muza by som tiez pochopila ze bol nahnevany, kedze spal nevedel, ze ona medzicasom uz dnu bola, myslel si ze tam je este stale a nastvalo ho to... ale, i tak mu to nedava pravo takym sposobom svoj hnev vyjadrovat pred susedmi.
@sue toto je o inom. Keby s nou chcel stravit pekny vecer a oslavit jej narodky tak by v klude povedal nieco ako: Tesil som sa, ze dnes stravime spolu pekny vecer...
Normalny muz by nevybehol von a nezacal po zene strasne kricat, ze co je to za mater, ked je tak dlho prec a nech ide okamzite domov. 😖
@jana_eyre myslím, že to tu aj tak zbytočne hodnotíme, lebo zakladateľka témy aj tak na nič nereaguje. Skôr mi to pripadá ako super téma na hádanie sa. Nemám chuť sa hádať ani reagovať na navádzanie na hádky. Mám svoj vzťah a žijem si spokojne svoj život. Zakladateľka si žije a formuje ten svoj vzťah, tak nech jej to klape, a koniec k téme 😀
@whitecat666 ja som vobec neobhajovala chlapa 😊...podla mna su si takmer kvit.............
...poznáte len jeden názor ..... hrdličky sa udobrujú a vy polemizujete nad niečím, čo v konečnom dôsledku nemusí byť ani pravda ...sú aj dôležité veci v živote ako riešiť cudzie problémy .........
Mile damy citala som vsetky prispevky a.som rada ze ste reagovali. Ale neda sa na vsetky odpisovat a este popritom aj o maleho sa starat. Sice teraz je chlap stasne aktivni pri malom sa snim hra a tak. Samozrejme som uz otvorila tu temu pred nim a jednoducho mi povedal ze on rano siel do prace a chcel sa vyspat, ze keby na druhy den nejde do prace tak by mu bolo jedno ci tam sedim do rana. Samozrejme sa tvari ako obet jemu som ukrivdila. Ako dobre mozno som mala byt doma, ale mohol slusne ma.okriknut ze mam.ist domov a doma sa o tom porozpravat toto jeho vystupenie tak lahko nepreglgnem... mame tichu domacnost a bude to najblizsi týždeň tak. Keby sa adpon ospravedlnil za ten krik na mna ale nema o to zaujem o tom kriku sa.nechce bavit prekruti to vzdy na to ze on rano vtaval co uz spm pocula 100krat od neho
@bakiska prepáč, ale to, že niekto ráno vstáva do práce, nie je argument a vysvetlenie k tomu, prečo sa nemôže dve hodinky postarať o SPIACE dieťa!!!
máš 2ročné dieťa, o rok ak nie o mesiac pôjdeš do práce aj TY!
to znamená že dieťa necháte 6dní do týždňa na pospas osudu, lebo obaja budete VSTÁVAŤ DO PRÁCE?
asi jediný prípad, keby som tento argument chápala by bol, keby tvoj manžel bol čo ja viem, napr. nervový chirurg a ráno ho čakala dôležitá a ťažká operácia ( alebo niečo podobné tomuto )
inak fakt neberiem.
A este ktomu vela vad sa ma.pytalo ze ci uz mal taketo vystupenie niekedy pred tym. No pred.tym ako.sme.mali dieta akceptoval mpje disco s kamoskami a tak. Ked sa mali narodil uz som nechodila nikde lebo som dlho kojila.ked som prestala kojit bola u mna sestra a v dedine bola zabava na ktoru sme sli so sestrou do 8 tam bol aj moj chlap so synom potom sli domov spat a.nehal ma zabavit sa. No dokym mali nezaspal som sa vobec nebavila a myslela len na.maleho ci bezomna zaspi az ked mu prisla od chlapa sms ze spi tak som sa tam zacala bavit. Ale prekvapilo ma ze o 3 rano mi zacal vyvolavat neocula som mobil bol tam strasny hluk ale mobil som si kontrolovala kazdych 20 min ci nevolal a tak a za 10 min som mala zmeskanych asi8 hovorov a mala.som sms ze by sa mi patrilo prist domov a zas tam bola ta hnusna veta ty si ale mater. Od tej zabavy som nikde nebola a.ked som sla na navstevu niekomu vzdy len s malim sam snim nebol este skoro vobec. Ked idem na.nakup nehavam ho u svokri taktiez ked som sla kadernicke strazila ho svokra.jednoducho chlap moj s nim sam nebol
@sue tak jednoznacne by som mu tam nesla kricat, nech sa okamzite berie domov a ze co je za otca. Neviem, co tohto chlapa vytocilo, ale mal si vycitky nechat na doma. Spravat sa k nej ako k nejakemu soplavemu decku, ktore ho ma posluchat. Joj baby, co je tam na vysvetlovanie, ze si mala vybrat iny vecer, ked on rano nevstava, ze sa mozno bal, ze sa nezobudi, ked syn zacne plakat...a bla bla bla...to je uz mi len vysvetlenie...keby nevedel, kde sla, zrazu by sa vytratila zo zahrady a on by sa bal, co je s nou a jej by nebolo do rana, ok, beriem, nasral sa a vybuchol...ale za okolnosti, ako ich popisala zakladatelka...no neviem, nech sa na to pozeram, z akeho uhla chcem, nechapem...
@bakiska Necitala som celu diskusiu. Ale ja ti napisem za seba na margo tvojho posledneho prispevku. Ked sa ide moj manzel zabavit von, nemam problem. Ale mam niekde v sebe zafixovane, ze je to ok do 1.-2. hodiny v noci - to chodi na pivo, nie na diskoteky. Ked je vonku dlhsie, ja sa zobudim, mrvim sa, nervozna som a neviem zaspat. Vyvolavat mu nevyvolavam, ale sem-tam mu napisem nie moc peknu sms, ze uz mal byt davno doma kedze na druhy den mame dohodnuty program od rana a on nie je z tych, ktorym staci spat 4 hodiny a su fit. Takze ja tvojho manzela viem pochopit, ze ked uz je po nejakom case, ktory ma on niekde vnutri zafixovane, ze je to vecierka, moze mat potom problem. K tej scene u susedov mozem napisat akurat to, ze to mal podla mna riesit s tebou doma.
@bakiska čiže v podstate 2x z dvoch prípadov keď si bola vonku bez malého na pár hodín vypnúť zo služby 24/7.....reagoval takto blbo extrémne žiarlivo, hulvátsky? t.j. vždy :(
fakt nie moc dobrá štatistika.
zamysli sa nad tým.
aj nad tým, že rodič nie je len jeden. že sú dvaja. a ak predsa aj ty aj on máte vždy pocit, že len matka je tá čo sa vie postarať o dieťa a tá čo má pri ňom sedieť, tak je potom na zamyslenie, na čo vlastne tam ten druhý rodič vlastne je........na zárobok a robenie scén.......?
Neviem aj ja sa citim byt za to vsetko vinna ale takto sa spravat nemal a.aspon jedno ospravedlenie alebo lutost od neho keby mi dal najavo ze ho to mrzi. On nechodi po zabavach ani disco nebavi ho to. Ked sa.mali narodil mal tu kamaratou a zapili maleho ja.som to akceptovala. Zas druhy krat tu mal v noci kamaratou ked som bola u rodicov s malim a.sme tam ostali na noc. Nevycitala som mu to. A este jedna vec ja mu vzdy vycitam ze je malo so synom vsetko je len na mne a ked zacne temu ze by chcel 2 dieta tak ja vzdy mu na to ze o jedno sa.nevie postarat tak naco su mu dve deti.
@bakiska za čo presne sa cítiš byť vinná?
@katarinamarkova ze tiez som mohla.brat ohlad na neho ze ide do prace. Ale vobec mi to neprislo ked spali. Mohol mi aspon naznacit ze tam nenam byt ale nie tento.krik to bolo mooc. Keby toto.vidim u niekoho jak by toto spravil zene tak si poviem ze co je to za magora.chuda zena. Ale necakala som ze mne sa taketo nieco moze stat
@bakiska a aká je tá jeho mega zodpovedná dôležitá práca?
@katarinamarkova pracuje v jednej firme robi tam team leader.
@bakiska čiže po slovensky: majster v montážnej firme.
🙂 🙂 🙂 prepáč.....teraz nie na tvoju adresu......ale ak je všetko tak ako opisuješ, tak sorry príde mi ani neviem aké je správne slovo.....trápne? hlúpe? detinské? nezrelé? egoistické? .......... sa vyhovárať na to, že sa potrebuje vyspať, že ráno ide do práce.
ak spí normálne každý deň, tak sorry, aj keby nespal v tú noc vôbec, tak normálny zdravý chlap lavou zadnou zvládne 8hodinovú šichtu v závode.
vieš kedy môj manžel odišiel zo slovami, že dnes sa potrebuje vyspať do práce?
- keď ho na ďalší deň ráno čakala 18hodinová cesta autom, po nej cca 5hodín spánku a následne práca..........malý pišťal, lebo bol chorý a podľa hodín mu vychádzalo do rána už len cca 6hodín spánku....vtedy mi dal pusu - zlato zdrhám do obývačky.
@bakiska tichá domácnosť nič nevyrieši, len postaví medzi vás múr a nakoniec aj tak bude musieť niekto to dusivé ticho preklenúť a ustúpiť. Asi dobre predpokladám, že to budeš ty, či?
V žiadnom prípade nesmieš dovoliť, aby sa do pozície obete pasoval on. Prečo píšeš - ako dobre, možno som mala byť doma - ty si o tom presvedčená, že si mala byť doma? Lebo ja teda nie a to by si mi mohla byť dcérou. Tu ale neriešiš, či si mala byť doma alebo nie, ale to, že si tvoj parter dovolil na teba kričať a to dokonca pred inými ľuďmi. Samozrejme, že sa o tom nechce baviť, lebo mu to nevyhovuje. Čo malo spoločné to, že on ráno vstával a ty si sedela u susedov? On hádam kvôli tomu vstávať mohol , či nie? Iná situácia by bola,keby si pravidelne niekam chodievala, vracala sa nad ránom a on by sa v noci budil, či si doma, alebo nie, či bude môcť odísť vôbec do práce, čo ale nie je váš prípad. Skutočne nechápem, čo má spoločné to, že on ráno vstával s tým, že ty si nesedela pri ňom, keď spal. Nie je to u vás bežná situácia, tak mu nemá čo vadiť. Mám pocit, že mu ani tak neprekážalo to, že si bola na svoje narodeniny u susedov a nie s ním (tak či tak spal), ale je presvedčený o tom, že matka malého dieťaťa má večer čušať doma 😖 😖 😖 . Ja by som mu povedala, že neriešime to, či so bola u susedov, alebo nie, ani to, či vstával do práce, ale to, že si dovolil na teba kričať a to ešte pred ľuďmi. Nedovoľ v žiadnom prípade, aby z toho on vyšiel ako obeť.
@katarinamarkova presne to aj mne napadlo...že či je kardiochururg a na druhý deň má transplantovať niekomu srdce.
A vôbec - prečo vlastne nemohol spať ? Bolo to spomenuté ? Dieťa spalo, žena vedľa neho nechápala...veď čo nespal ??
@nyusika lebo ak je niekto chorobne presvedčený, že matka má svoje miesto inde ako aktuálne je, tak mu to asi spať nedovolí 🙂
@katarinamarkova
Jasne. Chlap-hrdina-dub-stroj. Sedlak ☺
@bakiska Mne sa zdá že tento problém nemáte stále s manželom dostatočne vydiskutovaný. A zdá sa mi, že ťa to stále trápi. Mali by ste pokračovať v diskusii až kým to nejako obaja nespracujete a nepochopíte z pozície toho druhého. Je normálne že každý z Vás má na to čo sa stalo u sesedov a prečo sa to stalo iný názor, je dôležité aby ste si ich vyjasnili a vydiskutovali.
@nyusika tiež ma ten kardiochirurg napadol 😎 😎 😎 😎 . A žena, ktorá ej na MD s tromi deťmi, jedno kojí päť krát za noc,medzitým sa sem tam zobudia aj ostatné....tá sa ako vyspí ? A má počas dňa zodpovednosť za tri deti. Aby sa už len nezbláznil z toho, že ráno vstával do práce. Som zvedavá, ak budú pracovať obaja a dieťa bude choré, uplakané aj v noci, kto bude k nemu vstávať....či si hodia mincu.
@nyusika 🙂 tak toto si zapamatám, keď budem malého učiť vzory mužského rodu 🙂
Buď chlap - hrdina, kľudne zasaď dub, kúp si nejaký ten stroj, ale prosím nikdy nebuď sedlák, ten do vzorov mužského rodu nepatrí.
@bakiska Inak páči sa mi ako si ho odpálkovala s tým druhým dieťaťom 😀 Veď sa ho nabudúce opýtaj že kto bude vstávať v noci ak sa zobudia obe deti naraz a on sa bude musieť vyspať do práce. Že či má doma stroj na klonovanie manželky 😀 Aby jedna vstala k jednému a druhá k druhému kým milostivý bude spať aby bol ráno čerstvý do práce. Ja mám o trochu viac detí ale s chlapom, ktorý by aj nakojil keby to bolo možné 🙂 A ktorý by k susedom po špičkách prišiel a slušne by ma poprosil aby som už išla domov keby som sa tam náhodou zabudla 😀
@marinablue slušne by sa opýtal, či máme dosť vína...aké poď domov 😃😃

@isis ahoj, poviem ti, to je taka stara dobra klasika plna predsudkov.chlap si ma odsediet 8hodin v praci a to je cela jeho povinnost.zena ma byt 24 hodin 7dni v tyzdni s dietatom a vzdy partnerovi "poruke".tak takto si to predstavuje 95%ludi.aj zena ma pravo trochu sa odreagovat a porozpravat sa s inymi ludmi.ved maly uz spinkal, mal si aj tvoj partner lahnut a spat, ked rano vstaval do prace.podla mna sa urcite nezachoval spravne, ALE myslim, ze to zas nie je nejaka neodpustitelna zalezitost.urcite mas z toho hnusny pocit, ale zas stavaju sa aj horsie veci.riesila by som to tak, ze by som ho ignorovala, kym by si chybu nepriznal.drz sa