icon

Chlap ma strápnil pred susedmi

bakiska
23. máj 2016

Ahojte zienky, ja neviem co s mojim chlapom je, ale vcera ma neuveritelne strapnil pred susedmi a zacal po mne kricat a spravil zo mna totalnu chuderu. No budem konkretnejsia, rozpisem to cele ako to vlastne bolo. Mame 2 rocneho syna ja vcera vecer som debatovala so susedmi ked som kvety polievala a kedze som mala narodeniny tak som im ponukla si dat poharik alkoholu, tak som sla k nim na terasu a vravela som priatelovi ze tam idem, nemal nic proti tomu. Ja som sa tam zdrzala a potom vysiel a pytal sa ma ze kedy mienim prist domou a ja mu na to ze tu este ostanem nech on syna uspi tak siel do vnutra, siel ho uspat potom som ich asi po pol hodine sla skontrolovat a spali tak som sla naspat k susede a tam sme sa rozpravali az do v tej chvile kym moj chlap nevybehol von a zacal po mne strasne kricat ze co som to za mater, ked som tak dlho prec, mam ist okamzite domou, ze on ide rano do prace a hukal po mne jak pes, proste trapas. Ja som sa zobrala a sla radsej domou a snazila som sa ho ukludnit aby nekrical ale stale nadaval ze on ide rano do prace a ja ze ved spi mali ze co riesi ved aj on je rodic a tiez ma moze nehat trosku si vydychnut a on stale si svoje tvrdil. Strasne ma sklamal, toto som od neho necakala takyto pristup. Ved ma mohol slusne zavolat a.nie spravit mi hambu na celu dedinu. Nemam ho chut vidiet ani sa snim rozpravat. Keby nemame spolu dieta tak asi balim kufre a.idem prec. Pre mna to bolo strasne ponizujuce. Prosim aky mate vy na to nazor ako by ste sa cez to preniesli, ? lebo mna to strasne zabolelo, urazilo , sklamalo...

timea7
23. máj 2016

@bakiska tak si v potvrdila to, čo som si myslela od tvojho úvodného príspevku 😒 😒 😒 😒 Tvoj manžel je presvedčený o tom, že ty ako matka si povinná sedieť doma a ak aj náhodou niekam ideš, má predstavu o tom, do koľkej smieš zostať. 😒 😒 😒 😒 A žiaľ aj to, že dieťa je len tvoje. A ešte sa snaží v tebe vyvolať pocit viny, ak neplníš do bodky jeho predstavy. A darí sa mu to veľmi dobre. 😠 😠 😠 😠 O druhom dieťati by som v tomto prípade neuvažovala ani náhodou, naopak, ponáhľala by som sa do práce čo najskôr. Dieťa má dva roky, nemáš prečo byť s ním doma. Ani keby tvoj drahý vypustil z úst nejakú perlu typu - mama má byť s dieťaťom tri roky doma, čo si to za mater 😝 😝 😝 😝 😝 . Prečítaj si niečo o asertivite, potrebuješ to ako soľ. Pochybujem, že by tvoj partner išiel s tebou do manželskej poradne, absolvoval párovú terapiu, čo by vám mohlo pomôcť. Ale psychologičku by si mala navštíviť, aby pracovala s tebou, aby si sa prestala obviňovať z takých somarín, že si mala byť doma, keď muž vstáva do práce. 😝 😝 😝 😝 😝 Ako myslíš, že to robia ženy, ktoré pracujú na zmeny? Ktoré sa domov vracajú pred polnocou a ich manžel vstáva o piatej? Striedajú sa tak preto, aby bolo o deti postarané. Či v práci by si mohla byť v pohode? Len je problém, ak sa raz za čas utrhneš z reťaze a ideš sa zabaviť?

tinapa
23. máj 2016

@bakiska Tú kyticu by som mu ja hodila do koša... Mňa keď môj naštval, v zlosti som mu nedovolila ísť s nami (mnou, mojimi rodičmi a synom) na výlet..povedala som mu, že sa na neho nemám chuť pozerať. Bol na to fakt dôvod..a pomohlo.

charity
23. máj 2016

@bakiska Chce druhe dieta, aby Ta mal viac pod kontrolou... Pritvrdzuje az ked si na nom zavisla. Mate nerovnake prava. Neospravedlnil sa za neuctive jednanie a Ty zacinas hladat vinu v sebe.

Ticha domacnost vedie k pocitom viny u obete. To je predsa jedine logicke vysvetlenie, ze je obet na vine. Ak budeme kamosky a ja Ti zo dna na den prestanem zdvihat telefon, budes si spytovat svedomie, ze co zle si urobila. To je psychologia...

Vas vztah ma viacero znakov vztahu s toxickou osobnostou. Sama vidis, ze keby sa to stalo inej zene, tak si povies co je to za magora a chudak zena. Tak sa drz zdraveho rozumu aj ked sa jedna o Teba. Toto je pruser a ak to nezastavis, skoncis izolovana, tehotna s nerespektujucim muzom, ktory Ta krikom bude dostavat tam kam chce. Uz sa to deje. A bude to horsie.

moonlight1210
23. máj 2016

@bakiska zlatko, toto su tie bezvyznamne izolovane drobnosti, ktore sami o sebe nic neznamenaju.
pridu, prehrmia a zda sa zas vsetko v poriadku.
este si povies, ze preco si to tak moc riesila.
v skutocnosti to, ako presne prehrmia, stavia zaklady vasho dalsieho spolocneho zivota. kusocek po kusku.

tak si premysli, ako budes tuto situaciu riesit.
prinjmensom by mal tvoj chlap pochopit, ze si tymto postavil zakladny kamen tvojho budúceho odchodu od neho, ak sa bude takto chovat. za podmienky, ze si dost silna osobnost, co sa nezlakne faktu, ze by sa musela potom starat sama o seba. co by asi nejaky cas tak bolo.

alebo ty by si mala pochopit, ze postavil zakladny kamen tomu, ze ty sa naucis stiahnut chvost, sklopit usi a hoci budes v dusi zurit, navonok zatnes zuby a znesies od neho coraz viac. a on sa nauci, ze jeho pocity, nazory a nalady su zakon, ktory ty musis respektovat. on teba nie.

nevyhovaraj sa sama pre sebou na veci ako "nemam kam ist", "ako by som sa uzivila",... dokonca si vyhod z hlavy obavu, ako ta lahko nahradi inou. ak nahradi, tak co. jeho chyba, tvoja vyhra.
ak ta take veci trapia, zacni vopred riesit, ako ich odstranit. iba ak budes sebestatcna, iba vtedy budes mat silu spravat sa voci nemu rovnocenne a dat mu najavo, ze veci prepiskol.
inak to nikdy nedokazes ani neurobis a naucis ho, ze moze coraz viac. potom to bude tvoja chyba, ze ti skace po hlave.

a pred susedmi ta nestrapnil. ver tomu, ze si o nom mysleli, ze sa chova neprimerane. nech uz vykrikoval, co chcel o tebe. on v ich ociach bol ten debil.
nechapem, preco o tom hovoris ako o svojej hanbe.
co by si si ty pomyslela, keby takto dosiel sused po susedu k vam? ze je to krkavcia mater, chudak chlap, chudak decka? figu, pozerala by si na neho, ako na hystericku primadonu. to by bolo vsetko.
susedom bolo trapne za neho.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
zuzu7899
24. máj 2016

Nerobte z toho tragediu proste mu praskli nervy no boze zivot ide dalej no nie ?

mircalla
24. máj 2016

@ivetkab. zakladatelka mala zaujem o nazor na tu situaciu, nie vztah. A nie, neurobila to kazda jedna, ktora sem prispela.
Nie su zobrati - tvoj zaver - ma ta totalne na haku. Zachoval sa v tejto situaciii neprimerane - tvoj zaver - ma ta totalne na haku. Pytala som sa jej, ci sa taketo spravanie opakuje - mozno na zaklade toho by som si dovolila daky nazor. Ale kedze bolo z toho v soku, tak predpokaldam, ze to u nich nie je bezne. Waw. neviem, kde niektore beriete tu bohorovnost. Ja by som fakt chcela vidiet niektore z Vas, ktore v kazdej zivotnej situacii vzdy jednaju spravne, primerane a korektne, a ich manzelia tiez, nikdy sa s nikym nepohodali, nikdy nezvysili hlas, nikdy si nemuseli povedat - toto som pokaslala.
@sue🙂

timea7
24. máj 2016

@zuzu7899 héééj? Praskli nervy? A z čoho preboha? Že nesedela celý večer pri ňom? Ako písala autorka témy, jej partner nezvláda to, že by sa jeho žena mohla zabaviť občas bez neho. A čo ak mu prasknú nabudúce a jednu jej struhne? Kde je úcta k nej? Čo prišla na mol a vykašlala sa na dieťa? Nie, len si dovolila pokecať so susedmi ( o čom vedel), keď on s ich dvojročným synom spal. Ja by som teda z toho vedu robila, keby sa to stalo mne a obrovskú. Toto by bol medzník v našom vzťahu, ktorý by určoval naše ďalšie spolužitie. Veľmi dôrazne by dostal najavo, že bol výrazne cez čiaru a že toto mu tolerovať nebudem ani náhodou a ak ma nechce stratiť, tak bude musieť prehodnotiť svoje postoje ku mne. Úplne chápem ľudí,ktorým prasknú nervy v ťažkých životných situáciách, ale urobiť divadlo pre hlúposť, len aby som partnerke dokázal, že sa bude správať tak, ako si predstavujem JA, je úbohé.

mircalla
24. máj 2016

@timea7 z coho mu praskli nervy nevieme - nevies, co sa odohravalo v jeho hlave v ten dany den - mohlo to byt viac veci naraz a toto uz bola len posledna kvapka.

Mohol to byt ojedinely neprimerany vybuch, a mozno je ozaj typ, ako opisujes. Ale neviem, ako si mozes s tym byt taka ista. V realnom zivote asi preto je tolko rozvodov, ze vsetci su vzdy dokonali a spravanie jednotlivca sa nikdy nevymyka nejakym normamako tu na modrom koniku

mircalla
24. máj 2016

@bakiska osobne si myslim, ze ak mam dieta, tak o tej tretej rano sa uz ozaj patri prist domov, pripadne dat vediet, ze pripem vtedy a vtedy, citam teraz posledne strany. A naozaj si nemyslim, ze zena ma len sediet doma a starat sa o dieta, isteze si moze vyjst von, ono mozno je to problem skor vasej dohody. lepsie vopred rovno povedat, ze pridem az rano

natalym
24. máj 2016

Tak mu praskli nervy, možno mal v pláne s Tebou sexovať a ty si si sedela u susedov. 😉
Myslím, že sa to dá pochopiť.

lucijja
24. máj 2016

@bakiska ahoj, nemáš ty náhodou môjho bývalého muža? Správanie sedí do bodky. Keď som niekam chcela ísť, tak v pohode, choď, ale keď som odišla tak otočil a začali sms a telefonáty o tom, že už by som sa mohla aj vrátiť a aká som ja mater. Pribudli výstupy ako ten tvojho u susedov a na druhý deň žiadny pocit že prestrelil, staval mňa do pozície tej zlej... Tiež ma to trápilo, pochybovala som o sebe. Veci sa zhoršovali, výstupy pribúdali až sme nakoniec išli od seba. Až teraz s odstupom času mi je jasné, že ma chcel mať doma pri ňom, hoci si ma nijak extra nevšímal a že celé to nebolo v poriadku. Netrúfam si povedať, či je tvoj chlap psychopat, žiarlivý, alebo určiť hocakú inú diagnózu, ale dávaj si veľký pozor a maj oči na stopkách a myseľ otvorenú. 😖

lucijja
24. máj 2016

@mircalla ja si zase nemyslím, že keď má dieťa tak by sa patrilo ísť domov o druhej, tretej či nejako ohraničovať čas... veď písala, že ide na diskotéku/zábavu so sestrou, navyše po dlhom čase, nefláka sa pravidelne, to by bolo o inom, takže keď sa so zábavy vráti o štvrtej či piatej príde mi to normálne, raz som išla von sa zabaviť s tým, že chlap sa postará, tak nech sa stará. Pokiaľ jej muž nevola nadránom s tým, že malému je zle, plače, má teplotu a pod., ale iba s tým že: už by si sa mohla aj vrátiť, čo si ty za mater tak teda ako neviem, ale celé zle...

mircalla
24. máj 2016

@lucijja ja len na zaklade jednej situacie nerobim zavery, ze je psychopat, ma ju na haku a podobne....
to, ze sa jej chlap zachoval neprimerane som uznala

sama som obcas chodila von, ked mal maly 2,5-5 rokov, teraz ma to vobec nelaka, predtym tiez nic. nikdy nebol problem, dosla som v normalnom case, pripadne som dala vediet, ze sa zdrzim.
az na jedneho silvestra, ked sme sa sli zabavit do podniku, nedala som vediet, ze nasledne ideme este kamoske na byt....tiez som mala po 3 hod rano telefonaty a sms, kde trcim, co to ma znamenat. spatne som to vyhodnotila, ze som urobila chybu a mala som dat vediet.

danik1505
24. máj 2016

@bakiska tak ja poviem za seba.. tiež máme dieťa- ale skúsim to otočiť- tebe by sa páčilo, keby mal tvoj muž narodky a šiel by k susedom na pohárik na dve hodiny a tebe by len od plota zakričal, aby si uspala malého? mňa by to tiež vytočilo do vývrtky, nevravím, že by som kričala na ulici, ale doma by si to zlizol... asi som divná, ale mne by to tiež prekážalo...

isis
24. máj 2016

@danik1505 presne toto som pisala vyssie

lucijja
24. máj 2016

@mircalla chápem ťa, ani ja nerobím závery aký je, nemám na to titul 😉 len to správanie je také, že už by mi blikali všetky kontrolky nakoľko som si to odžila.
A inak, mne sa od terajšieho partnera nikde nechce, keby si mám vybrať zábavu s kamoškami a sedieť doma s ním tak som doma s ním, čím to asi bude, že? 😀

Ale toto mi príde skrátka veeľmi cez, čo spravil jej chlap... Strápnil ich oboch a bezdôvodne, len kvôli jeho mylným predstavám, žiarlivosti či panovačnosti...Aj mne by to veľmi ublížilo

jergova
24. máj 2016

@timea7 Veľmi pekne napísané naozaj.

robin_claire
24. máj 2016

@charity tieto tvoje psychoanalyzy, ktorymi perlis v kazdej druhej teme na zaklade par riadkov su ozaj na smiech. Uz som tu par krat citala tvoje odborne zavery a posudky ludi, je to ozaj smiesne. Mam skor pocit, ze sama si bola tyrana alebo nieco podobne a aplikujes to na vsetko a vsetkych

mijo53
24. máj 2016

Niektoré názory na zamyslenie, ísť so sestrou na diskotéku, keď mám manžela a dieťa, alebo na Silvestra bez partnera - toto nie je ponižovanie partnera? a ísť s fľašou k susedom, lebo mám narodeniny? tak ich pozvem k sebe na pohárik

mircalla
24. máj 2016

@mijo53 ponizovanie partnera? niekde je napisane, ze musime chodit vsade spolu, inak sa neda, ci? on tiez ide obcas von s priatelmi, povazujem to za uplne normalne. jeden z nas musi strazit dieta. ci mame teraz najblizsich 15 rokov sediet len doma alebo si mozeme obcas dakam vyjst? mimochodom poslednych 10 silvestrov som stravila doma. opat jedna sudkyna ludi. ponizovanie partnera - moje nervy.....prvy krat som niekam vobec sla, ked mal syn 2,5 roka, predtym som sa nehla z bytu. na zamyslenie je tu nieco ine.

danik1505
24. máj 2016

@isis necitsls som, prepac... ale aspon nie som sama taka "trafena" 😉

mandala77
24. máj 2016

@bakiska skús si zohnať knihu Ženy, které milují príliš alebo si nájdi články o spoluzávislosti na nete. ON sa zachoval nevhodne, on sa k Tebe správa tak, že Ťa chce mať pod kontrolou - takže daj to VON od seba. Neobviňuj sa, ani nerozmýšľaj, že si mala brať ohľad na to, že ide on ráno do roboty, lebo to ako rozmýšľaš - to je to, na čom on môže stavať. Na Tvojom pocite viny. A časom budeš izolovaná úplne a pre kľud v rodine si 2x rozmyslíš, či pôjdeš k susede na kávu.
Môže Ti táto diskusia dať chrobáka do hlavy a určite Ti ho dala, ale žiaľ, žiadna z nás Ti nepomôže ako z toho von. Ale otvorenie očí nebýva na škodu, skôr naopak.

marinablue
24. máj 2016

@mijo53 Nie, to určite nie je ponižovanie partnera. Veď partner o tom vedel a pustil ju tam . Ponižovanie partnera by bolo, keby sa žená flákala často . Ale raz za dva roky ísť na diskotéku so sestrou alebo sa raz za dva roky zabudnúť u susedov určite nieje o ponižovaní partnera.

mircalla
24. máj 2016

@mijo53
Nemam rada cierno-biele videnie a kolajnicky. Od dokladnej psychoanalyzy dotycneho az po druhy extrem - nikto sa nema pohnut z domu, lebo je to ponizovanie partnera. Toto je pre mna take malomestiacke myslenie z 18. storocia. Ale ak sa nemylim, ze ty si uz ve veku takmer dochodkyne, takze to beriem, ze preto je ten nazor, aky je.

alaguema
24. máj 2016

@bakiska no, ja žasnem, koľko žien tu tohto priateľa háji. Nie je to kosher, nie je to normálne. To bol prvý takýto výstup? Ja osobne by som asi tiež zvolila opačný postup - pozvala by som susedov k nám. Ale ok...aj napriek tomu sa veci takto neriešia. Je bezohľadné a sprosté ziapať takto po žene. Mal ti to povedať až doma, ak mal nejaké výhrady.

natalym
24. máj 2016

@alaguema Lenže už sa stalo.

alaguema
24. máj 2016

@sue ako by som reagovala? Rovnako. Napísala by som žienke, že ziapanie po mužovi pred susedmi je nevhodné a ponižujúce. Že sa zachovala ako hysterka. Keby to urobil môj muž, nešla by som za ním k tým susedom a dokonca by som ani potajme neplakala do vankúša 🙂 Pravdepodobne by som spala a oslávili by sme to spolu trebárs na druhý deň. Ľudia bazírujú na totálnych hovadinách a toto je jedna z nich. Oproti tomu vrieskanie po partnerovi na verejnosti je trapas a chovanie, ktoré je u mňa hodne cez čiaru.

xevulax
24. máj 2016

No poviem ti,len raz by mi miz povedal co som to za mater jedna by mu letela (nie nebijeme sa doma 😂 ale toto keby povedal bolo by velmi zle). Nema najmensie pravo taketo nieco vypustit z ust. Kto sa o malehobstata cele dni?kto k nemu vstava?maly viditelne prospieva a je zdravy takze mama si dobra. Nenechaj si do hlavy tlacit ze si urobila chybu. Si slobodny clovek (v tvojim pripade do slova a do pismena) k tomu si dospela nema najmensie pravo ti dovolovat alebo zakazovat niekam chodit. Mozes si robit co chces. (Sanozrejme s ohladom na rodinu,avsak ak by ta chcel obmedzovat lebo jemu nieco vadi- co je tvoj otec? Nie si jeho decko aby si ho na slovo pocuvala.maleho dal vecer spat- maly zaspal a co mu branilo ist si lahnit,ked maly zaspal?co je nesvojpravny,ze nevie ist do postele bez teba,ked sa tak vel.i potreboval vyspat? Milujem tieto reci chlapov oni rano vstavaju do prace.... lebo zeny si spia cele dni a sedia na zadku..... napisem ti ako to funguje u nas. Vzdy ked niektory z nas niekam chce ist povieme si popredu vtedy a vtedy idem tam a tam s tym a s tym. Koniec niketo sa nikoho na noc nepyta ci moze ci nemoze... ved sme dospeli ludia,nemam pravo muza niekam pustat alebo nepustat a naopak.... nikdy by si nedovolil.ku mne to co urobil tvoj a tak isto naopak,ani ja k nemu. Treba si sadnut a vydiskutovat si to. Treba mu ozrejmit fakt ze aj on je otec,nech sa stara aj on. Tiez mu treba ozrejmit,ze si dospela a slobodna osoba a mas pravo sa ist porozpravat so susedmi alebo s kymkolvek inym. To,ze si mama neznamena ze budes naveky zatvorena doma pri dietati a skakat muzikovi okolo zadku.

alaguema
24. máj 2016

@nyusika 😀 či máme dosť vína. No presne tak sa chová gentleman podľa vzoru chlap 😉