icon

Chlap mi odmieta dávať peniaze na domácnosť a šetrí si na úkor rodiny

10. sep 2021

Zeny,co by ste robili keby vam chlap odmietal dávať peniaze na domacnost a odovodnoval to tym,ze on si setri na novu motorku,nech to teraz taham ja...lenze ja nemam z coho.

0silvia0
10. sep 2021

@desore
@stanulienkat ja by som si asi na mieste autorky našla ešte jednu prácu a vyhlásila by som mužovi, že ja už som sa o deti a domácnosť starala dosť, tak mu túto úlohu prenechávam. Išla by som z roboty do roboty, doma sa večer najedla jedla, ktoré uvaril pán motorkár, ľahla do ustlanej postele, ktorú upratal pán motorkár, ráno obliekla oblečenie, ktoré vypral, ožehlil a uložil do skrine pán motorkár atď. Hneď by ho motorka prešla. A z dvojitej výplaty by som išla na wellness

denkatn
10. sep 2021

co by som robla? nedaj mu veceru, povedz ze z jeho porcie sa setri na motorku.

marcellka32
10. sep 2021

Kúpiť motorku nie je len motorka, bude dokupovať oblečenie, výbava, neviem čo ešte, ale verím, že to lacné nie je...takže stále ti bude odkrajovat z rozpočtu, napriek tomu, že by nemal, vyzerá to na tú druhú pubertu

tykat
10. sep 2021

Chlap alebo manzel?

stanulienkat
10. sep 2021

@0silvia0 myslim, ze by s tym napadom doma nepochodila.😁 podľa opisu to nevyzerá na chlapa, ktorý by ju čakal s uprataním bytom, navarenou večerou a postlanými posteľami.

desore
10. sep 2021

@ivkazba Vies, aj on moze argumentovat, ze dava do spolocnej pokladnice viac, ma si zena najst lepsie platenu pracu. Mozno by bol idealny kompromis, zena setri na motorku, zena na plasticku operaciu ( kabelku LV, topanky Blahnik atd]

stanulienkat
10. sep 2021

@desore žena šetrí na plastickú operáciu, otec na motorku a deti treba poslať na brigádu aby mali čo jesť😁🤣

aaao
10. sep 2021

Zamyslela by som sa nad tym co za debila som si to vybrala 🤣🤣

anjelicek26
10. sep 2021

Ked setri na motorku 40 - co robi s tymi dalsimi stovkami eur s vyplaty, co ti nedava? Co s toho plati?

denkatn
10. sep 2021

musis si s nim spravit poriadok teraz, lebo potom bude chciet kabriolet a potom "male lietadielko". proste jeho musis obmedzit v pohodli co ma doma, aby bol ochotny komunikovat, ako baby pisu jeho veci neoper, neozehli, nedavaj mu veceru, alebo ked tak len chleba a povedz, ze z tvojho platu utiahnes seba a dieta, ale jeho nie a kedze setri na motorku... tak bude jest chlieb. skus nebyt agresivna, lebo tadial cesta v partnerstve neviedie, to sa s nim mozes rovno rozsit, co urcite zvazujes, lebo dlhodobo to takto neutiahnes. musis dosiahnut tu dohodu, ze kolko on z jeho platu da na domacnost a zvysok si moze setrit na motorku. odvtedy bude dostavat normalnu veceru.

radolina
10. sep 2021

No skvele, ako nepoznam vasu financnu situaciu, no ak kvoli motorke musis skrtat niektore potrebne veci, co potrebujete, tak neviem, nadsena by som z toho teda nebola. Trocha egoistickeho chlapa si si nasla

dskjhfdlkdjhl
10. sep 2021

To kde chodite na taketo vadne kusy? Bol vypredaj nepouzitelnych chlapov? Ty si doteraz na domacnost nedavala? Vsetko tahal on?

sissy27
10. sep 2021

keď máš všetko ťahať sama, tak sa môžeš rozviesť a budeš mať o jedného príživníka menej, bude ti to aj vychádzať. A on nech si nájde iného sponzora.
Motorka a benzín, údržba, výbava, výlety... kde chce na to zobrať, keď už prvotná investícia položí rodinný rozpočet?
Ako ja nie som zástancom toho dávať nejaké ultimáta a obmedzovať partnera, ale v tomto prípade ak sa neuvedomí a nenájde si druhú robotu alebo brigádu aby si kúpil hračku, tak by som sa naozaj rozviedla. A môže si šetriť na úkor niekoho iného.

hellwant
10. sep 2021

Aj tak tu krizu nechapem, mam 39 a preco by som mal zrazu manzelke povedat, doteraz som vas zivil je cas na mna? Mne sa napr. velmi pacia moderne lovecke kuse, veľmi by som si chcel kupit a naucit sa strielat na terc. Rozpocet to nema sancu zruinovat. Manzelka to nechce, lebo sa boji, ide o zbran-pritom dedo dava synovi strielat zo vzduchovky, ale odbocil som- tak si ji nekupim, lebo nemam chut na hadky. 🤷‍♂️

monro
10. sep 2021

@anjelicek26 40 je jeho vek, nie suma, ktorú si šetrí 🙂

ivkazba
10. sep 2021

@desore základ je, že motorka sa nekupuje v rodine, kde sa na ňu musí šetriť tak, že sa obmedzí rodina.

liljana
10. sep 2021

Var a kupuj jedlo iba pre seba, polku najmu nech polozi na stol. Nech sa ide miesto obeda nadychat benzinovych vyparov a vyspat na cerpaciu stanicu, ked po motorke tak tuzi, ze nic ine ho nezaujima.

sense
10. sep 2021

Ste manželia? Tak potom je všetko spoločne à nur že jeden šetrí a druhy ťahá, a keby mne chlap povie ze on ťahal na materskej v momente by som mu vyčíslila koľko za tie roky by stala opatrovateľka a žena do domácnosti.
Povedz mu ze nemáš, že ty si chceš rovnakú čiastku šetriť na auto alebo na neviem co inr
Alebo nech sa stará, vari, perie, na OCR a po lekároch s deťmi chodí on

veronikazuko
10. sep 2021

Povedala by som mu:" ak chces novú motorku,tak si nájde bočný príjem a šetrí,ale doma sa budeš starať tak ako doteraz!" Alebo nech ide dovtedy,pokiaľ si nenasetri bývať k rodičom a nech sa starajú o neho🤣

anjelicek26
10. sep 2021

@monro blbo citam 😖

marcellka32
10. sep 2021

A to stále sa do toho investuje, taká lepšia motorka je pomaly ako dom, stále niečo dokupujes...zrejme nechápe, že deti ste mali SPOLU a spolu sa majú vychovať, čo obnáša aj finančna starostlivosť, trepnut vetu doteraz som platil ja, teraz ty je sprostosť, pokiaľ by mu to finančne vychádzalo tak nech sa páči, ale on ide na tú motorku šetriť, čiže nevychádza

desore
10. sep 2021

@stanulienkat Ver mi, ze vsetky deti nad 16 rokov by som poslala do prace minimalne na mesiac. piatky, sviatky, v ktorukolvek nocnu hodinu a za zarobene peniaza by zaplatili najom, energiu, poistky. Ziadne iphony a znackove oblecenie pre vlastnu potrebu. Az potom by si zacali viacej vazit pracu rodicov a nefrflali pri kazdom jedle.

stanulienkat
10. sep 2021

@desore moje slova... mám vyskúšané na vlastnej koži a plánujem tak viesť aj moje dieťa.

simca06022011
10. sep 2021

@hellwant no vidis, tak toto zase ja nechapem, ak niekto nieco chce robit a ma na to, tak robit to lebo druhy sa boji je uz vela. A teda kusa a motorka su pre mna dve odlisne veci. :D poznam xy ludi, ktory strielaju ci uz z tej kuse alebo lukov a nikoho komu by sa nieco stalo. To sa neda povedat o motorkach.
Ja sa bojim soferovat, poviem chlapovi, ze od zajtra konci s autami... napr.

0silvia0
10. sep 2021

@hellwant môj muž si splnil sen a kúpil si luk, teda vlastne dostal od Ježiška😍 tak ale ten je podstatne lacnejší ako moderná kuša.

jankapepe
10. sep 2021

@hellwant výhovorka na hocičo čo je za tým že rodina, deti a žena sú u neho na poslednom mieste.
Či je za tým gambler, alkohol, iná žena alebo jednoducho cesta ako odísť s peniazmi .....

ckatka
10. sep 2021

@simca06022011 u nás je to presne naopak. Môj si motorku kúpil a ja tiež...A práve preto aby sme mali viac času na rodinu. Totiž - autom mu cesta do prace trvá hodinu...keď je blbá dopravná situácia, niekedy sa trepe aj hodinu a pol. Kdezto na motorke je za cca polhodinu doma. Nie ze by šiel rýchlo, ale vie obísť problémové miesta a presmyknut sa cez kolonu, obísť pomalé vozidlo a podobne.
Ja rovnako. Keby nemám motorku, nestíham vyberať dieťa zo škôlky, pretože mám debilne spoje a autom nemám kde parkovať. Chodím (takmer) za každého počasia, aj v zime. Pokým nie je vytrvalý lejak s vetrom, tak idem. A čas mam pre rodinu.

lucia147852
10. sep 2021

Ste manželia? Lebo ak áno peniaze sú spoločne a má smolu. Tsk či tak mozes od neho žiadať výživné aspoň na deti, ak ste manželia aj na seba. Ale ináč ke to totálny hnup

ckatka
10. sep 2021

@hellwant možno ti poradim....aj môj muž chcel zbrane...A tiež som "zakazovala" lebo som sa bála mat doma zbrane (deti a tak).
Long story short....
Vysvetlil mi, prečo sú pre neho dôležité. Normálne na mňa vybalil svoju obavu, že nás ako rodinu nedokáže ochrániť holými rukami, ze mladší už nebude a proste doba je aká je a je možné že ľudia keď nebudú mať na jedlo, budú robiť zúfalé veci.
Dopadlo to tak, že ja som mu povedala ze okej, ale ak to ma mat doma, chcem to vedieť používať v prípade že doma nebude.
V súčasnosti máme zbrojaky obaja, na strelnicu sme chodili spolu, dokonca si dovolím tvrdiť, že som lepší strelec (on sa zasa vyzná v typoch a mechanike a pod....). A každý máme niekoľko svojich zbraní a za sebou nejaké kurzy v TCA, ktoré nam naozaj veľa dali. Aj mentálne.
Žena sa proste o deti báť bude. Ale keď ju naučíš so zbraňou zaobchádzať a povieš jej, že svoje deti musí vedieť ochrániť aj bez teba, možno ťa pochopí. (Aj keď luk/kusa je iné ako pištoľ, princip môže byť rovnaký. Žena len potrebuje vedieť PREČO je to pre teba dôležité. A možno potom dostaneš niečo k narodeninám 😂)

hellwant
10. sep 2021

@simca06022011 zena sa boji o syna, ked su rozne spravy ako deti sa hrali a zabili surodenca, ci seba. Tie kuse maju dostrel cca do 300 m ( presnost do 100 m)a ked sa clovek nauci strielat, celkom presne dokazu prestrelit medveda do tych 100m. To nedokazu ani pistole policajtov. Preto sa boji.