Chlap mi odmieta dávať peniaze na domácnosť a šetrí si na úkor rodiny
Zeny,co by ste robili keby vam chlap odmietal dávať peniaze na domacnost a odovodnoval to tym,ze on si setri na novu motorku,nech to teraz taham ja...lenze ja nemam z coho.
@zuzanockamt ano ak kupi ojazdenu. ale ak novu, kedze nevieme zameranie- rychla cestna, crosska, harley- to je asi ina palka Hlavne Harleyka a cestna budu asi ine palky. Ci sa mylim? 🤔
@hellwant áno, sú rôzne ceny...ak sa kúpi jazdená, je to pohoda
@zuzanockamt podľa toho, akú motorku si kúpiš a ako často na nej jazdíš. Máme doma dve, tak viem. Ale ked niekto apriori nema na domacnost, tak duplom nema na motorku.
@stanulienkat aj my máme dve, tak tiež viem 😀
@zuzanockamt no ale ked na to nema, tak nema. Ved co stoji kvalitna bunda, cizmy,helma,rukavice,gate...... Kazdy by mal mat konicka, na ktoreho ma. Ked kupi staru haraburdu, do ktorej bude mysie
t vela investovat... Vies, ja by som tiez chcela Porsche...
@stanulienkat no môj muž sa tomu venuje a jazdí už takmer 30 rokov, všetko si porobí sám, servisákov nepotrebuje, tak len to oblečenie. Má jedného veterána a jednu cestnú.
Ty mas vsetko platit aj pre neho stravu atd a on si setri na motorku? 😁 to si snad robis srandu. Tak to je riadny blb. Ja neviem fakt zeny kde vy na tie skvosty chodite..
Kedze chlap je evidentne debil ktoremu chybaju nejake kolieska, pytala by som od neho rovnaku sumu aku si dostavala pocas materskej. To bol tvoj financny prispevok, ked uz sa pozera len na peniaze. Ak ti neda aspon to, takl mu nevar, neper a nerob ZIADNY servis.
@sisa_s nemôžu. Až od 12 rokov. Ale.dieta som dala do škôlky par metrov od domu, takže zaparkujem motorku pred domom a idem ho zobrať. Keď moc nestíham, zaparkujem pred skolkou a motorku bud nechám parkovať tam alebo ju potlacime /na jednotke krokom ideme domov (a malý kráča predo mnou)
Keď takémuto súd určí výšku výživného, tak ostane v šoku. Na Slovensku je veľa žien, ktoré sú vydaté a živia rodinu. Keď však deti vyrastú z detských topánočiek, tak sú vyšťavené finančne aj psychicky a zo zúfalstva nakoniec podajú návrh na rozvod. Keď súd vyniesie rozsudok s určením výživného a nastane aj delenie majetku, tak exmanželia sú v šoku, že odkiaľ majú zobrať peniaze. Považujú to za strašnú nespravodlivosť a cítia sa ukrivdení.
Začiatok školského roku je finančne náročný a dobré je pripraviť sa finančne viac mesiacov dopredu. Odložiť nejaké financie bokom z každého mesačného príjmu, nie veľkú čiastku, ale postupne sa takto pripraviť finančne . Síce v prídavkoch na deti štát zohľadní zvýšené výdavky,ale budú vyplatené až v októbri. Zapíš si všetky výdavky spojené so začatím školy a rozrátaj si ich na 10-12 mesiacov, potom z mesačných príjmov si odlož bokom čiastku, ktorá ti po rozrátaní vyjde a takto sa postupne pripravíš rok dopredu a takto o rok už budeš finančne pripravená.
Vystav mu fakturu za služby v domácnosti. Nenechaj si nahovorit, ze nic nerobíš. Vaz si svoju pracu. Upratovanie, varenie, starostlivost o decka stoji velké prachy, ked si to clovek nerobi sam.
Tak nevar, nech si kúpi. Povedz že ty si šetríš na nový mobil alebo čo.

Ak su deti jeho poziadaj o vyzivne (skus UPSVaR, nasmeruju ta).... Co sa tyka tahania domacnosti...koho je byt? Prenajaty? Tvoj, jeho, hypoteka? Ak hypo na koho je pisana? Treba si striktne stanovit kolko bude prispievat na domacnost. Ak sa nedohodnete slaby som od neho... zivit aj deti ho kym on setri a motorku je cesta do pekla.