icon

Chystáte ráno mužovi dieťa do škôlky?

17. okt 2023

Ahojte,chcela by som vedieť ako to chodí inde v rodinách.. mame dve detí ,jedno škôlkarka, druhé bude mať 2r. Odzaciatku ako maly chodí do škôlky ju chystám ja. Aj tak som ranné vtáča takže mi to nevadi ale vadí mi postoj muža.. on leží a spi.. ja mu maku nachystam a az potom vstane a da sa dokopy a idú.. pride mi to nefér...nevien, niekedy ma to strašne vytáča ,ze som ako taka slúžka. A najhoršie ze ešte potom musíme čakať naňho a koľkokrát len tak tak stíhajú na cas do škôlky... Ja mam rada ked si veci zariadim v predstihu a mám čas, on všetko robí na poslednú chvíľu a mna to znervózňuje ze či stihnú prísť a nezavru škôlku alebo tak... No.. dnes sme sa pohádali,mala uz bola v bunde a on ležal s druhým v postelí a mojkali sa.. strašne ma stým vytočil. Rozmýšľam ci nebude najlepšie pre.obe strany,ze ja budem malu vodiť do škôlky ( aj ked som.foma na RD) a on zatiaľ nech čaká s mladším doma dokým prídem a ptm nech si robí ako uzná za vhodné.

Hnevá ma aj to,ze ked pôjdem do práce, bude všetko ohľadne tohto asi na mnee... Neviem si predstaviť ako budeme fungovať a plus ma hnevá ze toto vidía detí a do budúcnosti si môžu brať z neho príklad a robiť to tiež a to sa uz zbláznim. On nemá žiadnu disciplínu a režim, niekedy som taka smutná ze uvažujem ze pôjdeme od seba raz.. ( je toho viac,nielen tpto)

autor
Autor odpoveď zmazal
ibrunova
17. okt 2023

žiadne, že budeš ráno chodiť ty, a aj poobede samozrejme, nech si uvedomí svoj diel zodpovednosti, večer pochystaj, čo treba a ráno nechaj na nich.

maickamf
17. okt 2023

Moj manzel vstava skoro, zobudi mna aj malu a pomaha ako sa da. Jasne, ze niekedy sa pochytime kvoli blbostiam, ale vazne sa nemozem stazovat, ze by z niecim nepomohol, zvlast ohladom dcery. Sme spolu 11r.
Mozno bol tvoj muz nauceny z domu, ze mu mama obskakovala okolo riti a uz sa nezmeni...

lucia147852
17. okt 2023

Si veľký perfekcionista. Nechaj ho tak, je dospelý, je rodič, je to jeho zodpovednosť. Dovedie ju neskoro? Jeho problém. Nech si ho rieši. Ty nie si jeho matka. Ale ináč to sú chlapi, oni majú na všetko čas.

stanulienkat
17. okt 2023

Zrejme to máš od začiatku zle podelené. Pan manzel ešte asi nezistil, že má rodinu. Ja ti napíšem, ako to bolo a je u nás, ale tiež si myslím, že môj model je v menšine. Manžel od malička vstával k dieťaťu, prebalil, nakŕmil, okúpal, kočikoval .... do škôlky- nachystal raňajky, oblečenie, odniesol, aj priviezol. Teraz to funguje so školou- urobí raňajky, urobí desiatu, nachystá oblečenie, odprevadiť dieťa do školy/zo školy. Ja by som mohla spočítať na troch rukách, koľkokrát som bola s dieťaťom v škôlke a v škole za celý čas. Ale ja nemám lenivého manžela a chápe, co obnáša starostlivosť o dieťa a rozumie tomu, že ja nie som slúžka, ani pani na stráženie. Rozumie tomu, že dieťa je spoločné. Takže máš najvyšší čas pána manžela prebrať k životu a túto skutočnosť mu ozrejmiť, lebo keď pôjdeš do práce, tak sa zbláznis. On si žije svoj pohodlný život a ty sa môžeš roztrhnúť starostlivosti o vás všetkých štyroch. Musím podotknúť ale, že povaha práce môjho manžela mu to dovoľovala. Ak by mu to nedovoľovala, museli by sme sa rovnako obidvaja prispôsobiť, ale nie iba ja. A je jedno kto má akú namáhavú prácu a kto koľko zarába. Nikdy by som nepristúpila na model, že ja robím všetko a pán manžel si vala gule, alebo hra playko, ako tu každodenne čítam. Vidieť, že si rozumná žena a že to chceš riešiť. Treba sa s ním vážne porozprávať, respektíve nechať mu na pár dní doma deti, aby videl, co obnáša starostlivosť. Nastaviť mu budík o hodinu skôr a ty odíded z domu preč, povedz, že máš lekára a nech sa on postará aj o raňajky, aj o všetko.

anjelicek26
17. okt 2023

Autorka pripravit oblecenie a ruksacik na dalsi den je uz velka pomoc. Nervozitu prvych dni nejako zvladnes, naucia sa, zabehnu sa.

minenkak
17. okt 2023

A to je problém ,všetko chceš aby bolo spravené ako ty chceš a to neexistuje ak si to nespraviš ty .Tak buď sa zmier s niečím iným, alebo sa nerozčuľuj a rob si všetko sama

rebrambora
17. okt 2023

Nuz teraz som tehotna doma, tak na starsich co idu so skolky dohliadnem, aby sa nachystali, pripravim muzovi jedlo do prace, zaveziem ho do prace, deti do skolky a poobede takisto. Cize nenecham ho robit nic. ALE ak on bol doma a ja som pracovala, robil to iste. Tiez som si rano len vypila kavu, zobrala desiatu a sadla do auta.
Boli (a budu) casy, ked sme pracovali obaja a takisto bolo treba zaobstarat deti. To sme mali rozdelene. Ja som vstala sice skôr a nie kvoli tomu, ze som ranne vtaca, ale presne kvoli tomu, ze som ako tvoj muz - najradsej by som lezala a mojkala sa do poslednej chvile a vsetko mi dlho trva. Presne preto som vstavala naopak skôr a robila si vsetko svojim tempom. Ano, stane sa, ze jeden sa rano pozabudne a prideme niekam neskôr, je to v poriadku, ale stane sa to len velmi vynimocne - tolko situacia u nas doma.
Pred tym, nez ste mali deti dohodli ste sa na ich starostlivosti? Pretoze vsetko je len o komunikacii. Ono nie kazdy vie/chce komunikovat a je ochotny sa to naucit, cize ak to viazne tam, tak si si pekne zavarila s takym muzom. A do buducna. Ak je to ten typ, ze nechava cely chod domacnosti na partnetke, urcite to nieje ziadna novinka a tak porozmyslaj, ci by si si to nezmenezovala lepsie a pokojnejsie ty sama.
Tak sadnut si, dohodnut si pravidla a dodrziavat ich je snad jedine riesenie, ak tam vobec nejaka ochota je.

autor
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
17. okt 2023

Autorka mne pomohlo pochopit, ze muz to tak ako ja nikdy robit nebude, lebo proste nie je ja 😂 Odosobnit sa od dokonalosti a perfekcionizmu je tazke, ale nutne, Lebo fakt chystat potom dve deti a seba do prace paralelne a on pretoze to nerobi "dokonale" bude lezat v posteli? Come on... radsej horsie ako vobec...

majlo1234
17. okt 2023

Bud ho nechaj robit to jeho stylom, alebo bude ozaj vsetko na tvojich pleciach. Rozumiem ti, ze ta to rozculuje, ale vezmi si, ze jeho mozno rozculuje to, ako to robis ty 🙂

wiwi28
17. okt 2023

My mame jedno dieta ale ráno ho chystam aj nosim do škôlky ja. Manzel pracuje len v noci a rano nie je schopný vstávať. Ale ak treba tak ho vezme s tym ze syn je pripravený a oblečeny. Tiez je ten typ ze leží kym sa da a treba ho realne aj 5x budiť. Zas poobede ide vždy pre neho on a pekne si urobia nejaký program a ja mam poobede cas pre seba. Teraz si nechal syna 2dni doma a su cely den v lese na hriboch. Ano rano ma často zamrzi ze ja musim tak skoro vstavat a je to na mne ale manzel robi tolko inych veci a realne mi pomaha ze tie rana ma vzdy prestanu hnevať.

guiseppinka
17. okt 2023

@minenkak jeho nechystam. Ale ked mas byt nikde v case x a mas sa tam este dopravit a cesta trva tiez nieco, tak jasne, ze ich pohanam...

minenkak
17. okt 2023

@guiseppinka však tak chod sama

danyelia
17. okt 2023

Ahoj, u nás muž chodí často do práce na 6:00, vstáva skoro, je ranné vtáča, predtým nachystá raňajky, kávu a čaj, 4 deti budím ja, 2 väčšie sa chystajú sami, 5- ročnému nachystám šaty podľa výberu, obliečie sa viac- menej sám, malú skoro 3- ročnú oblečiem, robím to, aj keď je muž doma a ide do práce neskôr. Odnesiem ich pešo do škôlky, máme to blízko. Neviem, no ,,nachystať,, ráno deti mi nepripadá ako veľký problém, sama píšeš, že sa Ti dieťa nachystá samé, že mu len pomáhaš. Ty si na RD, muž pracuje, tak tých pár minút ráno na prípravu dieťaťa do škôlky mi nepripadá ako nejaký strašný problém. Veď to rob Ty, bude to rýchlejšie a nebudeš sa zbytočne stresovať...

nikasmile
17. okt 2023

Manžel každé ráno berie malého do MŠ. Večer nachystám veci a ráno už k nemu nevstávam. Chlapi si poradia ráno a mm nemá s tým problém.🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
17. okt 2023

@minenkak no ked ideme vsetci spolu, tak sama ist nemozem...

minenkak
17. okt 2023

@guiseppinka neviem čo chceš počuť,tak čakaj

guiseppinka
17. okt 2023

@minenkak nic nechcem pocut. Len som ti polozila otazku, na ktoru si odpovedala.

samimami777
17. okt 2023

Tak , buď chceš aby to spravil sám ale nebude to "po tvojom" alebo chceš aby to bolo po tvojom ale s tým že budeš musieť hold pomôcť. U nás to je tiež tak.
Môj chlap vozí deti v piatky do škôlky (po-št je v zahraničí) keďže vtedy nerobí a tiež musím sama deti nachystať lebo každé ráno si vyberajú aké oblečenie chcú (väčšinou podľa rozprávky) , takže dopredu oblečenie nechystám keďže nemám vešteckú guľu a neviem deň vopred či budú mať náladu na labkovú patrolu, Elsu, my little pony, LOLky atď a keby povedali chlapovi že chcú šaty s tým a tým obrázkom tak by im polovicu skrine vyhádzal kým by našiel šaty, pančuchy, legíny, kalhotky, tielko a mikinu s tým motívom 🤣 takže by to bolo akurát v konečnom dôsledku viac roboty neskôr pre mňa to po ňom upratať. Tiež si deti každé ráno vyberajú aký účes chcú a môj chlap ovláda len dva : enem učesať alebo šišatý cop 🤣 a oni väčšinou chcú zapliesť vlasy alebo farebné pramienky do vláskou, vyberajú si sponky a gumičky alebo čelenky aké chcú atď... to on by nad tým maturoval hodinu a kde sú Minnie uši a Elsa cop a koníková mašľa 😅 to by ma došli s plačom zobudiť že tatko z nich spravil strapaté čarodejnice a že tatko nevie nájsť to a to. Možno z rána by zvládol im nechty prelakovať (to chcú len občas mať nalakované ) a tetovačku podľa ich nálady im nalepiť v tom by som mu ešte verila 👍. Tak to máme momentálne tak , že vstávame v piatok spolu, on im chystá kakao/čajík a raňajky aj nám dvom raňajky a ja zatiaľ pomôžem deťom s hygienou a obliecť a upraviť ich podľa ich predstáv do škôlky, potom ich zavezie autom , príde domov a spolu raňajkujeme a bavíme sa kam na rande dnes pôjdeme kým sú deti v škôlke 😊. Chlap to skrátka na 100% nikdy ako ty nespraví takže buď treba ho nechať spraviť po svojom alebo mu pomôž ráno

januska12323
17. okt 2023

Stresy si robíš sama. Čo sa reálne stane keď nestihne prísť do škôlky? Nič, zazvoní buď ju zoberú alebo dostane oznam, že škôlka je už zavretá nech chodí skôr. Dieťa príde domov, ty povieš ja som ti to hovorila. Jeden deň bude doma a ďalší ho vykopni z postele skôr.

maciatkolulu
17. okt 2023

@jaskolka tak si si s ním,ale neurobila dve deti,ale si sa rozišla...rozumné,nesedeli ste. Ale autorka asi nechápe,že pokiaľ by toto mal byť problém a ona sa dozvedia,tak pán manžel bude mať deti tak 2x do mesiaca na pár dní a ruky úplne hore,kým ona bude makať a na všetko sama. Však nech skúsi a potom pozerá,ako si ex zakladá novú rodinu,kde možno by všetko fungovalo tip top....

tinka_17
17. okt 2023

Ja by som bola najradšej keby som si mohla ráno dcéru obriadit sama a aj odviesť 🙈😄 vstávame narovnako 5.50 ja idem dcérke a manželovi spraviť raňajky, on sa zatiaľ umyje oblečie a ideme spolu pre dcéru do izbičky. Manžel by všetko zvládol úplne sám ale dcéra by ho viac nasťahovala a skúšala. Mame ešte synčeka 1,5 roka tak ja som doma a oni 6.45 idú do auta aby nechytili najväčšie zápchy.

3petka
17. okt 2023

Chystám školáka, muž spi poprípade ak sa zobudí naš 6 mesačný tak ho zábava. Nechávam chlapa vyspať, cely deň robí ťažko tak má na to právo.

sonnenshein
17. okt 2023

My to mame tak, ze sme obaja plnohodnotni rodicia.
Niektore dni vstavam ja, niektore on, a niekedy ideme spolu, zalezi na tom, aky mame denny program. Dnes napriklad vstal muz, zobral dieta, kompletne ju obliekol, dal jej ranajky, odviezol ju do skolky, a ja som spala do pol 9tej. Zajtra to bude naopak, lebo nerobim z domu, ale idem do office.

nikpa
17. okt 2023

Nachystám ale večer. Veci komplet na kôpku, zavolám ho a poviem mu, že haló toto malému ráno oblečies a toto beriete so sebou... Nosí ho do škôlky len občas, takže treba mu vždy predtým zopakovať čo a ako a síce je to len muž ale podľa inštrukcií zvládne aj toto 😃

petulda333
17. okt 2023

Mme pride nelogicke co robite rano. Ved ked si hore a muz sa mojka s mensim,tak ju odnes do skolky ty. Preco ju nachystas a potom cakas za nim a mas stres? Ved on nech je doma ked ma cas,postrazi mensie a ty dceru odnes do skolky

fiafia
17. okt 2023

Napíšem ako to bolo u nás. Do škôlky vodil muž ale všetko komplet som nachystala večer pred tým. Teraz chodí do školy a je to rovnako. Všetko s dcérou nachystame večer on len rano dohliadne ci je všetko ok, spraví raňajky, vezme tašku a idú. Keď som z nejakého dôvodu bola ráno doma aj ja, chystala som všetko ja

henka123123
17. okt 2023

Rano vstaneme.moj chlap ide do sprchy ja zatial nachystam obe deti( 3 r a 5 r) spravim mensiemu mlieko.vezmem muzove kluce usadim obe deti do sedaciek a cakame uz v aute kym pride a zavezieme starsieho do skolky.potom nas hodi s mensim domov a ide do prace.poobede uz idem pre starsieho mhd