icon

Cítite sa podceňovaná ako žienka domáca?

31. máj 2024

Ahojte,
prosím Vás, neviem čo chcem počuť, alebo sa len vyrozprávať, ale som smutná, sklamaná a nešťastná.
Môj muž mi dnes povedal, že som obyčajná žienka domáca.
Aby ste to pochopili, máme 7 mesačne dieťa, plne kojene. Skoro nikde nechodím len do obchodu a na prechádzku. Pre mňa to je teraz tak, že si vezmem rifle alebo legíny a tričko, troška sa namaľujem (make up , púder, bronzer, urobím obočie a dám špirálu), nič viac mi momentálne netreba. Ani vlastne nemám kde nosiť sukne a šaty, či výraznejšie líčenie. A hlavne vlasy mám väčšinou v copíku,drdole alebo zapletené,kedže mi ešte dosť po pôrode padajú a tak potom sú všade.
A práve tu,ON, vidí problém.
Vraj ostatné ženy si dávaju na sebe zaležať aj doma.
Ozaj som len ja taká hrozná?
To aj vy ste doma ako top modelky ?

Strana
z2
danieli
31. máj 2024

Tak mu povedz, kolko muzov ta pochvalilo, ze by chceli mat taku krasnu a upravenu zienku domacu, alebo kladivom po hlave…

betulinka1
31. máj 2024

Gratulujem ti ku skvelému chlapovi 👏👏👏. Nech menej pozera Instagram a ine picoviny, kde su top ciste domacnosti a top upravené zeny. Alebo nech ti zaplati opatrovatelku aby si sa kazde rano pekne stihla namaľovať a upravit. Kludne na 4 hodky doobeda bude stacit .

adaluc338
31. máj 2024

Noo, ja som sa ani nemalovala...a casto som si capla iba drdol doma, a topka bola ked som si skoro 3 tyzdne nemala cas umyt vlasy, a to ziadny cas na skraslivacie masky alebo pod, okrem rychlej sprchy nebol cas na ine, bezne som nosila teplaky, leginy, prilezitostne rifle. Nechty uplne ostrihane, ziadna farba, komplet som sa stala matkou na materskej. Ved na ihrisko do piesku som nepotrebovala sukne. Takze ak uz porovnava s inymi zenami tak ja som ani tolko nespravila preseba kolko ty. Moje deti vstavali bezne o 5 rano, a jedine co som ziadala preseba bola kava. Ved aj take dni boli ked som si rychlo dala jablko lebo na ine nebolo casu. Kozmeticku som navstivila po 3 rokoch. Nelutujem, a ani v manzelstve som nemala pocit ze by to bol problem, moj manzel ma podporoval,a daval mi najovo ze aka som dobra matka, vratila som sa do prace a moje zenske ja sa vratilo v plnom nasadeni. Ak tvoj muz chce doma top zenu, nech zaplati upratovacku, objedna veceru a nech nezabudne pani na strazenie a to par krat do tyzdna. A ked uz chce aby si vyzera ako zo salonu tak si sprav na seba cas, a najlepsie tak ze mu nechas dieta na cele doobedie a ked sa vratis domov opytaj sa ho co bude na veceru?, ci vypral? A precu so rozhodzane hracky. A potom ho posli umyt dieta, uspat potom umyt riady, a poumyvat dlazku, By som ho chcela vidiet.... 😆

timing
31. máj 2024

No je to kus blbca. A ako bolo povedane,nechaj mu dieta na vikend naj sa postara a som zvedava ci by vobec vymenil pyzamo. Nevedel by kde je sever.

Zeny,ktore mate synov, prosim ucte ich ucte ku zene. Normalne mam strach,co donesie dcera domov. Moja bude tak vychovavana,ze takeho debila bude pakovat zo zivota.

saraxyz
31. máj 2024

Mňa zaujíma, ako sa vnímaš ty? Resp.ako si sa vnímala predtým ako ti to povedal

angeli121212
31. máj 2024

Ako by som chcela vidieť toho tvojho top modela chlapa 😂😂 doma sa nemaľujem ani omylom a obávam sa že chodím ako taký huligán čo už 😂

nika23t
31. máj 2024

Pošlem Ti moju fotku, keď som doma, to budeš pre neho ako princezná 😊 Doma som nenalicena a vlasy v cope. Tepláky, legíny,, tričko. Keď niekam idem, rovnako ako Ty sa upravím. Manžel je hlupák. Porodila si mu dieťa a staráš sa o domácnosť aj o všetko, aby si on mohol fungovať v pohode a bez obmedzení.

medda_beda
31. máj 2024

Môjmu mužovi sa páčim nenamaľovaná, v pyžame, strapatá oveľa viac ako keď sa vyparádim.
Takže nie, nepobehujem doma pri upratovaní ako keby som šla do divadla.

Tieto maniere mal tvoj muž určite už pred dieťaťom len si to buď akceptovala alebo ignorovala.
Určite ti musel kafrať do vzhľadu aj predtým.

luccija
31. máj 2024

Ale veď ty si teraz žienka domáca🙂koľko žien aj čo nemajú deti chodia ako strašidlá píšeš, že sa primalujes, smradľavá asi nechodíš asi to ma pomýlené on si dá peknú košeľu a nohavice na puky, keď ide s dieťaťom von?Ja by som mu to šmahom ruky vrátila a vôbec si z toho nič nerob.Je to od neho primitívne veľa žien vie, že sa zanedbali, necítia sa dobre, lebo stále práčka, hrnce deti...tak určite to nepadne dobre takáto poznámka.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
31. máj 2024

Ďakujem Vám, žienky!
Veľa z Vás mi tu písalo,že som žienka domáca, a áno to naozaj som. Ale on to bral ako urážku.
A aby som nebola nespravodlivá, tak Vám asi musím napísať aj prečo mi to povedal.
Najprv opis mňa v danom momente:
čierne elatické tielko a čierne legíny (všetko čisté bez fľakov a dier), vlasy som mala zopnuté štipcom, a klasický make up ako som písala vyššie.
Bol obed a akurát som davala dieťatku príkrm, keď sa odomkli dvere a do kuchyne vošiel muž s kolegom a jeho ženou ( ona bola ako modelka mala umele mihalnice, umelé nechty, asi mala aj pery upravene, mala sukňu a asi 12cm opätky ale bola naozaj krásna), zoznamili sme sa, urobila som kávu. Muž s kolegom prebrali nejaké veci a oni odišli.
Potom muž začal, že sa hanbil za mňa ako nemožne som vyzerala, že iné ženy aj doma vedia vyzerať super a ja vyzeram ako žienka domáca.
Dievčatá, na moju obhajobu, ja som netušila že budeme mať návštevu!
Možno som nevyzerala reprezentatívne, ale byt tak vyzeral, no na to mi on už nepovedal nič keď som mu týmto oponovala. Že ja som na všetko sama, že varím každy deň, periem, žehlím, pratám,zmývam, staram sa o dieťa a vlastne aj o neho, na to sa nepozerá. S naším dieťaťom nebol vonku sám ani raz (iba ak so mnou), a sám bol iba ak som šla na pol hodinu do obchodu a rýchlo som utekala naspäť domov.
Do teraz mi nikdy nič také nepovedal, preto ma to asi takto vzalo. Stále sa snažim byť upravená ak ideme na návštevu alebo hoc k doktorke, no teraz som na to nebola pripravená.
Tak mi prosím povedzte, som právom nahnevaná ja alebo má to právo v tomto prípade on ?

janettdamian
31. máj 2024

Ejha toto nevyzerá dobre... on sa za teba hanbil a nechcem vedieť čo mu ide hlavou (kolegova žena). Neváži si to čo pre rodinu robíš, resp. v tom nevidí hodnotu.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
bora0123
31. máj 2024

Ja budem za chvilu 4 roky na materskej a uz ani neviem co je to bronzer, ale ak sa to neda jest tak ma to ani nezaujima 😂😂

marca12
31. máj 2024

Neznamena,ze je to aj pravda,ked to povedal. A on je co? Nejaky model? Pre chlapov zameranych na vyzor,je tazke vidiet svoje zeny unavene. Mali by ste sa o tom rozpravat a hlavne ho zapajat doma. Nech si nemysli,ze vsetko sa spravi same.

angeli121212
31. máj 2024

KOKOS ty sa este pýtaš či si právom nahnevaná.. samozrejme že si v práve.. si vo svojom byte, nevieš, že príde návšteva tak ako si mala byť akože oblečená.. ja aj keď viem, že príde návšteva sa neprezliekam do nobl oblečka som doma predsa.. psycho títo niektorí chlapy... to kde na nich chodíte?

angeli121212
31. máj 2024

autorka ja ti nechcem pridávať ale tvoj muž je neskutočný magor...

monicatko20
31. máj 2024

V prvom rade ta mal informovať o tom, že nepríde sám.. v druhom rade je to blbec..nehnevaj sa, ja som vyše pol roka chodila jak troska doma aj vonku..dieťatko sa narodilo predčasne, XY diagnóz.. koliky, reflux..nespal deň noc, vkuse plakal, nevedel sám kakat..nonstop všetko ogrckane..ja keď som si vlasy umyla raz za týždeň, tak som sa tešila.. môj muž bol práve tieto dni pre mňa najväčšou oporou..ani raz nemal žiadnu námietku na môj výzor, postavu ani oblečenie.. hold o domácnosti a varení ani nehovorím.. keď niekto mal prísť tak práve on bol ten, ktorý mi pomáhal upratať a niečo pripadne nachystať..a o maľovaní som ja teda mohla len snívať 🤣 po celonočnom plači malého a nespania som mala oči jak Číňan 🫣

alesto
31. máj 2024

Tú situáciu si tu radšej ani nemala pridávať, lebo to z neho robí ešte väčšieho debila ako vyzeral na začiatku 🙏🤦

jarnajar
31. máj 2024

@alesto no presne, dovtedy som si myslela, že je možno len neprebudený, ale toto je čistý debil

angeli121212
31. máj 2024

@alesto práveže dobre, že to napísala lebo aspoň jej ozaj s kludným srdcom možme napísať, že toto nie je normálne... ale je mi z toho celého akosi smutne...

janickacrazy
31. máj 2024

No autorka, vieš, keď tá muzova kolegyňa bude mať raz bábätko, tak tiež nebude taká nastajlovana ako teraz. Tvoj muž to ale zjavne pochopiť nevie. Naozaj mu začni pravidelne dávať dieťa na 2-3 hodiny, nech si to skúsi. Je to aj jeho dieťa, nielen tvoje. Drž sa..

lenkakravcova
31. máj 2024

Keby, že mi muž dovezie domov návštevu bez toho aby ma na to upozornil, tak mu asi vynadam.
Po dome chodíš oblečená normálne, pohodlne. Ak chce vodiť návštevu, nech to oznámi vopred. To bolo od neho dosť netaktné. Veď ty si ani nevedela, že prídu a neobliekla sa úmerne situácii (dajme tomu nejakej dôležitejšej návšteve).

bluka2
31. máj 2024

Ani by ma nehlo sa doma ešte raz namaľovať; až v novej domácnosti bez tohto debilka. Stavila by som sa o celú výplatu, že toto je vrchol ľadovca.

timing
31. máj 2024

Tak to je este vacsi hňup ako na začiatku. Jasne pozlatko sa mu zapačilo šuhajovi. Ver tomu,ze to iste by som mu spravila,casom. Naplanovala by som si to s nejakou kamoskou a jej frajerom.
Nechaj mu dieta na dlhooo a potom urob necakanu prepadovku a taku hubovu mu naloz,ze sa sa hned spamata.
Isto dom nebude tip top, on tak isto v elegantnom obleceni nebude, mozno nevyspaty...a by som mu flusla medzi oci,ze sa hanbim,ze stratil taku iskru.

barborachors
31. máj 2024

na vine je instagram plny umelin a zrejme aj nezrelost tvojho partnera súčasne. Ale mohla si mu povedať že keby viac zarabal, tak by mal aj krajšiu ženu alebo niečo v tom zmysle.

lavender94
31. máj 2024

Mňa by zaujímalo, či je on nejaký vyšportovaný nahodený poloboh, ideálne 24/7 dokonale upravený. Asi by mal byt, keď ti toto vytkne.

saraxyz
1. jún 2024

Tu máš odpoveď "Že ja som na všetko sama, že varím každy deň, periem, žehlím, pratám,zmývam, staram sa o dieťa a vlastne aj o neho, na to sa nepozerá..."

maris5
1. jún 2024

Mala si ho poslat kade lahsie, prist neohlasene s 2 ludmi k malemu dietatu, moze byt rad, ze si tam nebola s holym prsom a hrackami po celom byte. Neskutocne taka prepadovka.
Takze, zacni sa venovat sama seba aspon raz do tyzdna. T.j. o dieta sa bude starat muz a ty pojdes na prechadzku (sama), do kina, na kavu s kamoskami.
A postupne to bude viac krat do tyzdna. On je rovnaky rodic ako ty a ma sa o dieta starat a necakat, ze vsetko ty urobis. A na take, ze ty si teraz doma a on sa zacne starat ked pojdes do prace na take never, to nikdy nenastane. Musis to teraz zacat menit.
Mam suseda, robi manualne, zena cely den doma (dieta v skole) a on pride z prace a ide okna umyvat.

kiki68
1. jún 2024

No moj Sa tohto bal dost a potom bol prekvapeny, lebo som zacala byt este vyssia liga, uz v tehu som na modu davala strasne prachy. Mne musela kabelka ladit s kocikom, mne keby toto povie, tak mu vezmem kartu a obidem par butikov a dam spravit vlasy za aspon 500eur. Hned by sklapol 😂 Moj to neriskuje, ten len “ Ja viem, robilo to smutne oci a mnau “

Strana
z2