Cítite sa využívaní pri návšteve rodičov?
Ahojte,keď pridem domov na navštevu k rodičom tak
-umyvam stále riad po všetkých
- keď mama pracuje upratujem byt
- mama spi ráno a ja chodím nakupovať
-vyzdvihujem poštu atd od kuriera
Kamaratka mi vravi že to ona by určite tak nerobila.Ide o to že mám v poslednej dobe pocit že si rodičia nevažia moju návštevu ,iné kamaratky keď prídu tak mama im vari pečie atd aj ˇne pride blbe že pridem na pár dni raz za mesiac keďže priateľ je v zahraniči v práci tak aj prespim,ale mne by to tiez bolo trapne že niekto ku mne pride a chodi na nakup a ja spím atd..alebo umývy po mne a priatelovi riady… Neviem či je lepšie keď rodičia dlho nevidia dieťa tak si ho potom važia ako často? Mám kopu kamaratiek čo žije mimo našho rodneho mesta aj susedky ale nikdy som nevidela nikoho chodit na nakupy,vyzdvihovat baliky rodicom atd.. čo si o tom myslite? Je to divne?
Ty prosím ťa koľko máš rokov? 12? Vtedy by som to ako tak pochopila..🙄🙄🙄
Ako ste vsetky „vdacne“ vasim rodicom , a ako mate pocit ze im nieco dlzite, lebo vsetky by ste hned role kopali keby bolo treba .
Je rozdiel ist na navstevu ,a je rozdiel chodit rodicom im pomahat .
To by ste si mohli vyjasnit autorka.
Ked idem na navstevu ,opytam sa ci nieco pomozem to je jasne , ale aby ma zdierali to nie . A to som rocnik 84. ziadna rozmaznana princezna .
@anonym_4be181 Autorka okopáva role? V čom ju zdierajú?
Chodí domov niekoľkokrát mesačne. Zjavne tam nepríde raz mesačne na zdvorilú návštevu, ktorá trvá 30 minút.
Kokos ze ,,vdacne"... to je vtip roka 😃. To ze umyjem riad ,pomozem s nakupom, navarim su bezne veci ktore spravim automaticky a nie ze vdacnost. Pane boze 😃😃
To uz aky kripel by som musela byt aby som to robila z vdacnosti. Stale je tema o tom ze sme u rodicov , nie na 2hodinovej navsteve u kamosky
Chodim k rodicom malo. O to viac sa snazim co najviac pomoct. Ak treba aj chliev vypracem. Co na tom? Nejako mi usla pointa.
Nakup. Pokosit dvor. Umyt okna... to je samozrejmost.
Ale teda-ja sa u mamy nikdy necitim ako na navsteve. Tam som vzdy doma ❤️
@anonym_autor Zaťažuje ťa vykonávanie činností, ktoré opisujes?Z môjho pohľadu nechodíš na návštevu, ale prídeš domov.Doma je potrebné robiť aj domáce práce, prípadne s nimi pomôcť.Prave to sa deje aj v tvojom prípade a miesto toho,aby si spochybňovala, či to je ok,malo by ťa tešiť, že aspoň občas vieš pomôcť rodičom.
@chocolatebox toto! Bolo mi to známe😀
@rozculena ten kuriér ju vždy prezradí 😂
Inak ale je zaujímavé ako sa táto diskusia ubrala lebo tie predchádzajúce boli take na vazkach. Tak tuto buď napísala miernejšie (z pohľadu co robí) alebo sa opäť potvrdilo pravidlo ze diskusia sa vyvíja tým smerom aké sú prvé komentare. Nevadí, uvidíme zase o par mesiacov ako dopadne ďalšia diskusia 😄
Ja rozumiem,o čom hovoríš,ale neviem,či je na to reálne nejaké riešenie,ak nechceš riskovať,že sa pohadate..U nás to funguje tak, že keď ja prídem k našim napríklad na víkend aj so synom,tak robím všetko ako keby som bola doma,varím,upratujem,vykladam a nakladam umývačku atď,proste sa to odo mňa očakáva..Môj brat žije v zahraničí,príde domov tak raz/dvakrát do roka,tak to on príde na All inclusive pobyt,nemusí robiť nikdy nič,a to je tu kľudne aj mesiac..
Keď pozvem deti na oslavu (pár hodín) "obskakujem" ja. Keď ma prídu pozrieť na pár hodín, tak normálne dám niečo na stôl, porozprávame sa, zoberú si samé čo chcú. Ak prídu na pár dní normálne sa zapájajú do chodu domácnosti.
Keď tam s nimi nejakú dobu bývaš a stravuješ sa zadarmo, tak je slušné ponúknuť nejakú pomoc. Alebo prispieť do domácnosti finančne. Ale nenechať sa využívať. Možno by bolo dobré prísť na dve hodiny na návštevu a ubytovať sa niekde inde? Potom od teba nemôžu nič požadovať, lebo návšteva predsa nepracuje.
@anonym_autor Mne by bolo trapne neumyt si aspon po sebe riady, ked som doma u nasich. Mama umyvala aj umyva cely zivot pi vsetkych. No raz za mesiac dva mozem aj ja umyt. A po nedelnom obede detto po vsetkych komplet spratat kuchynu. Pre mna samozrejme. A vyzdvihnut balik ? Ved to robime aj v praci s kolegynami, ked niektora nie je v praci. Neviem, no mne take veci pridu samozrejme.
@anonym_autor žasnem ako môže byť niekto tak hlupy ako ty
@anonym_autor plus este kazde rano robim sebe aj mame kavu
@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 zazaluj mamu
lenže dievčatá, ono ide asi aj o to - či je to pomoc alebo vyslovene rodič čaká, že to dieťa urobí za neho 😏
ja za seba poviem že som za mamu nikdy nič nerobila automaticky. sčasti preto že som nikdy nežila v domácnostiach v ktorých žila keď som bola dospelá, sčasti preto, že pomoc je pomoc, teda niečo navyše k tomu čo robí rodič…
moja kamarátka to má ako autorka - resp. ešte vyšší level - tam sa vyslovené čaká na to kým kamoška príde - keď nepríde, nebude to urobené 😏
@biba_18 Toto sčasti poznám aj ja. Niekedy ma to vytočí, niekedy sa už nad tým ani nezamyslam. Ale áno, ja nemám absolútne problém pomôcť, ( aj finančne), popratat, nakúpiť, vybaviť. Ale veľa veci proste čaká na mňa. Prídem po 3- 4 týždňoch a kopa vecí neurobenych, absolútne žiadny záujem zo strany mamy. Pritom je na dôchodku, úplne mobilná ( chvalabohu), funkčná, sebestačná. Jej sa proste nechce, pritom má času do bludu, ale ona len TV, alebo knihy a koniec. A ja sa na ten bordel nedokážem pozerať proste, tak to urobím
@biba_18 Toto sčasti poznám aj ja. Niekedy ma to vytočí, niekedy sa už nad tým ani nezamyslam. Ale áno, ja nemám absolútne problém pomôcť, ( aj finančne), popratat, nakúpiť, vybaviť. Ale veľa veci proste čaká na mňa. Prídem po 3- 4 týždňoch a kopa vecí neurobenych, absolútne žiadny záujem zo strany mamy. Pritom je na dôchodku, úplne mobilná ( chvalabohu), funkčná, sebestačná. Jej sa proste nechce, pritom má času do bludu, ale ona len TV, alebo knihy a koniec. A ja sa na ten bordel nedokážem pozerať proste, tak to urobím
@anonym_9e23f8 a tá moja kamoška má fakt aj ťažkú robotu. aj život celkovo 😒
@anonym_9e23f8 a tá moja kamoška má fakt aj ťažkú robotu. aj život celkovo 😒
@biba_18 Neviem, čo ozaj sú poniektorí takí leniví, alebo čo
keby zbehnem mame na návštevu, napr. len na kávu, je v podstate jedno kto umyje.
ale ak prídem na celý deň, alebo 2 či 3 a prespávam, je úplne jasné že nie som návšteva ako cudzia suseda, či kolegyňa, tak priložím ruku k dielu a porobím čo treba. či za seba, aj za mamu. nie som hnilá hnida a domov nie je penzión či stanica.
a predstav si, že čím je mama staršia, pomáhame viac. nedá sa nám kvôli vzdialenosti len skočiť na kávu a odchod, ale ideme na víkend a pracujeme. mama nás čaká s navareným a aj napečeným jedlom. keby si len videla čo všeličo robíme, tak by ťa asi odviezli na psychiatriu už len z pohľadu, rozmaznanú hlúpu princeznú.
cez rok 2x umyjeme okná, upraceme špajzu, prezliekame postele, operiem aj za 2 práčky, upracem terasu, pokosíme 2 dvory, vyčistíme kurín, upracem kotolňu, polievame v záhrade, vynášame burinu, zberáme úrodu, ked treba povysávame, raz za rok vydrhneme koberec , pred pár dňami som kompletne gruntovala garáž, ked bolo kúre nie tak muž nakálal drevo aj sme poukladali polená, prehádzal uhlie. raz za čas upraceme povalu , hospodárske stavby, pivnicu, Mama varí, pomaly, ale aj ja a riady umývam v drvivej väčšine. aj sliepky opatríme, pozametáme chodníky, lieky vyzdvihnem z lekárne, urobím nákupy vecí aj mimo kuchyne., aj auto sme jej umyli, kávu nam robí môj muž, aj čaj, prestierame stôl 3x denne, aj spraceme.
predstav si ruky nemáme zodraté ani neohŕňame nosom že musím mame behať okolo riti lebo spí...
Kokos prepadla by som sa od hanby, aby ma mama ktorá má svoj vek obskakovala, a ešte k tomu ktorá je celý deň v robote ,pre mňa je samozrejmosť, že všetko by som robila, dokonca, keby som tam bola tak samozrejme nákup zaplatím zo svojich peňazí, že ťa hanba nefackuje a ešte by som rodičom aj navarila, keďže pracujú, čo chceš prísť na wellness a vyložiť si nohy??? Prevziať balík, ty kokos to ťa musí naozaj zničiť, lepšie by bolo keby si nechodila v pravidelných intervaloch na niekoľko dní otravovať rodičov
@anonym_autor toto čo robíš ty zvládne aj moja 11 ročná dcéra a dokonca úplne v pohode a bez reptania. Vidím že si ťa rodičia rozmaznali
@anonym_autor a oni ta pozyvsju ci ram.chodis ako domov?
@anonym_autor aby z teba neubudlo 🙂.
@citronove_koliesko domov sa pozýva?
My keď ideme na návštevu k mojej mame tiež tam robím niektoré veci, plus manžel vždy ide k nej v pracovnom oblečení lebo zakaždým niečo treba porobiť alebo opraviť.
Ku svokre keď ideme vypitam si od nej zoznam a idem jej nakúpiť do obchodu potraviny.
Veď sme rodina a podľa mňa rodina si má pomáhať.
No áno mám kamarátky čo keď idú k rodičom nechajú sa obskakovať od rodičov lebo ony išli na návštevu tak nech sa rodičia starajú. Podľa mňa to je divné.
@anonym_autor aby z teba neubudlo 🙂.
@citronove_koliesko domov sa pozýva?
@anonym_52fe31 no ved prave, ked idem domov tak mi pride normalne fungovat ako doma. Tj. aj upracem aj nakupim aj pomozem.

takja chodim domov raz za rok .. a ano vtedy pomozem ..ale uz menej .. cim je starsia tym chce mat vsetko po svojom .... tak jej do toho nekafrem ... ale prist len tak a nechat sa obskakovat s nicim nepomoct - to nie to by som nedala ....