Čo ak muž nechce, aby som pracovala?
Muž dobre zaraba, hovori že nemusim pracovať, ( mam pracu ktora nieje priam dobre platena a travim tam vela času) hovorí že nemusim vobec robit ze sa o nas postara, no deti ja nechcem takže žena v domacnosti byt asi teda neviem v tom pravom slova zmysle, čo by ste robili vy?
Ja som bola pred MD zamestnana na HPP bola som sama s dcerou takze bez mami by som to nedala. Teraz po RD ratam, ze ine ako skrateny uvazok mozny nebude. Muz je mimo Sk takze som nato sama. Ale lepsie nieco ako nic. Ako nezbohatneme z toho ratam zas aj ocr s mladsim atd...ale pre mna uz len tych par hodin bude psychohygiena medzi ludmi s normalnou debatou(nie detskou) 😀nie vzdy je vsetko o peniazoch i ked samozrejme bez nich to nejde.
@lucia245 suhlasim. Ja som bola doma 4 roky. Starala.som sa.o domacnost. Ano, kazdy si mysli, ze som sedela na zadku. Starala spm sa proste o vsetko, co sa domu, zahrady a deti týkalo. Mala som sice cas aj na seba, vyrabala.domace dzemy, atd.
No realne ma.to bavilo asi rok a pol. Zacala.som mat blby pocit, neskor smutok,,aj depka ma chytala. O chybani kolektivu ani nehovorim. ......
Treba si dobre premysliet hlavne to, ze co bude naplnou tvojho dna. Mozes sa vzdelavat, studovat cudzie jazyky, spravit si skolu. A tiez to, ze co v pripade rozchodu/rozvodu/straty prace napriklad. Lebo sa moze stat, ze jedneho krasneho dna ostanes bez koruny, lebo ziadne vlastne peniaze mat nebudes a jeho uz tiez nie. Nie je to sranda, je treba si platit najvyssie mozne odvody do Socialnej poistovne na dochodok. CI ho o 30-40 rokov dostaneme je dalsia vec, ale to je teraz jedno. Zivot prinasa rozne situacie a pozri sa, kolko je tu diskusii, ze muz mi nedava peniaze, nemam kam ist s detmi, muz si nasiel druhu, rozvadzam sa a nic nemam. To je jednoducho realita zivota.
A dochodok ti budu z coho raz rátat? Ci bude ti aj nanho sporit?
Taka debata o ničom.
Riešila by som to polovičným uväzkom, takto budeš aj doma aj medzi ludmi
Toto skúšal pred rokmi aj môj manžel Švajčiar na mna 🤪že ty pracovať nemusíš ja sa o rodinu postarám ..nebudem rozpisovať ako to dopadlo ,ale ak ti ponuka akú takú istotu tak si nájdi prácu ktorá ta bude bavit ,kde nebudeš toľko času tráviť za minimálny plat ,vzdelávaj sa a uzivaj si manzela a život (ps vždy sa snaž nejaké peniaze si odložiť stoho čo zarobíš )
@dzulli1980 Vsetky zarobene peniaze patria do BSM,, takze odkladanie na ucet jej nepomoze.
Si svojpravna. Rozhoduj sa podľa seba!

Podla mna zalezi na to co chces, ake mas deti a pod. Moj muz tiez mi dlho hovoril ze robit nemusim, Ja som teda ale isla naspat na vysku a studujem a doteraz som robila len na polovicny uvazok. Podla mna je to tak najlepsie, ze clovek aj travi cas s detmi, venuje sa rodine a pod. Urcite je najdolezitejsie aby si bola spokojna ty, mozno si urob nejake kurzy aby si tiez mohla robit z domu a pod.