Čo by ste robili na mojom mieste? Prebrala som švagrinej robotu..
Zdravim žienky..som tu na MK uz dlhsi cas ale teraz musim takto anonymne..Ide o moju prácu a moju svagrinu resp. aj zvysok manezlovej rodiny..Stahovala som s muzom uz tehotna do ineho mesta ..v tom istom meste byva aj svagrovci, a svokrovci..ked mi koncila materska svagrina vtedy otehotnela a kedze som bola zufala ze kde pojdem pracovat svagrina mi navrhla aby som ju isla zastupit do jej prace ze vsak ona ide na matersku teraz a za tie tri roky si najdem nieco zatial mozem pracovat tam ze mi to vybavi u sefky..jej sefka vtedy zacala hladat na jej miesto tak jej to prislo vhod..ta praca je zhodou okolnosti taka ktoru som aj ja robila predtym takze som mala skusenosti co sefke len vyhovovalo..takze som to miesto dostala..svagrina nastupila na matersku porodila..a odvtedy uz ubehli pomaly tri roky..svagrina sa chysta vratit na svoje povodne miesto ..ja som tu stale v tejto praci pretoze za tie tri roky som sa tu neskutocne uchytila.(skusala som si hladat aj pracu inde ale nikde to nebolo ani zdaleka tak dobre ako tu).neilen ze ma ta praca bavi a viem si dobre zarobit ( čo nam velmi pomohlo nakolko mame hypoteku, a dovtedy sme zili len tak od vyplaty k vyplate) ale velmi som si sadla aj so sefkou a kolegynami. Az tak dobre ze sefka uz nechce svagrinu zobrat naspat ale chce si tam nechat mna..vraj je somnou velmi spokojna a ze svagrinu tam drzala len preto lebo nemala za nu nahradu..vraj pracu velmi flakala robila často kiksy a stale sa na nieco stazovala...Svagrina sa to dozvedela a teraz som samozrejme po celej rodine vykreslena ako svina ktora jej prebrala miesto..svokrovci zacali na mna naliehat ze mam dat laskavo vypoved a uvolnit svagrinej jej povodne miesto..ze toto sa nerobi ze ona mi pomohla sa zamestnat a ja jej spravim toto..sefka a kolegyne chcu aby som zostala a sefka sa vyjadrila ze aj ked dam vypoved tak zoberie svagrinu naspat len kym za nu nenajde zas nahradu..lebo uz dlhsi cas rozmyslala ze ju vyrazi..co by ste robili vy na mojom mieste?..mna ta praca fakt bavi ..sefka mi vychadza v ustrety aj co sa tyka času lebo vie ze mam dieta v skolke..aj dobre zarobim vdaka comu sa zlepsila aj situacia u nas v manzelstve kedze sme sa dost zvykli hadat pre peniaze..teraz si vieme aj odlozit aj si dopriat..len svagrina ma teraz nenavidi..neboli sme ani predtym nejake kamosky ale tolerovali sme sa...moj muz nechce ani pocut o tom ze by som dala vypoved..so sestrou sa nikdy nemuseli takze mu je fuk ci bude urazena..
tak to je riadna rana pod pás...zruší jej miesto a vytvorí nové pre teba s tou istou pracovnou náplňou, neviem či je to v súlade so zákonom....
povedz mi koľko ponúk si počas tých troch rokov zaslala o uchádzanie sa do novej práce ?????
pisala som v prispevku ze som hladala aj inde bola soma si na 7 pohovoroch..ale nikde tie podmienky. sa ani nepriblizovali..hlavne platove
No tak robiť pod takou šéfkou by som nechcela, podľa mňa je to riadna sviňa. Ak je toto ochotná urobiť, že jej zruší miesto a tebe vytvorí nové a ani ju to nehnevá, tak ako takej osobe môžeš veriť? Prepáč, ale ja by som takej osobe neverila, lebo pamätaj, že môže prísť ešte lepšia zamestnankyňa ako si ty a potom to isté urobí tebe. Toto je človek bez chrbtovej kosti a never jej to čo hovorí, lebo keby chcela tvoju švagrinú vyhodiť urobí to už dávno, ale neurobila, aspoň ty sa zachovaj normálne a odíď.
poprosila by som šéfku aby zavolala svokrovcom alebo si ich zavolala do práce a vysverlila im to presne ako to je
že ak uvolníš miesto tak budete obe bez miesta , nech im to povie alebo napíše , sice medzi vami to nebude nikdy dobré lebo ona si to neprizná ale možno trocha svokrovci pookreju
pripadne tak ako to je proste povedz svokrovcom,že keby neostala tehotna tak ju vyhodia, a ak uvolniš miesto aj tak ju vyrazia a ste obe nezamestnané
švagrina -, tam by som to asi skôr napisala lebo so švagrinou asi normálna komunikacia nebude by som ostala v práci
vztahy nech urobíš čokolvek dobre nebudu už nerieš, manžel má na to aky názor ak stoji pri tebe nerieš ostan
to že ona robila chyby, flakalo to nie je tvoja vina, keby bola taká dobra tak teby by uzatvorili hned pracovnu zmluvu na 3 roky a rovno by si mala napísané že zastupuješ rd a zmluvu by si mala len na určity čas, bežne sa to takto robí ak chcu naspät babu
@boldo87 nečítam..... a myslím, že ak by si ty bola v koži jej švagriny určite by si takto nereagovala...ak ťa po materskej niekto oberie o prácu, čo je dobre platená a nemáš sa kam vrátiť...kto vie, kde jej pravda...nemusí byť to vôbec pravda, že nerobila svoju prácu dobre...jej verziu nepoznáme....poznáme len verziu zakladateľky .... on niekedy šéfstvu trčia zo zadku len nohy a nie každý ma svedomie a schopnosti sa podlizovať
@777januska777 prepac, ale ked mam raz zamestnanca, s ktorym nie som spokojna, tak sa ho chcem zbavit, viem o com hovorim, a dobri zamestnanci sa tiez tazko hladaju, sef je zodpovedny, tak chce mat dobrých ludi, a nie hasit problemy
Ja by som odisla tak, ako to bolo dohodnute. Ak by sefka potom svagrinu prepustila, tak by som sa o miesto uchadzala.
@777januska777 šéfka má nad sebou šéfou a určite plnenenia planov a je zodpovedna za to čo má pod sebou nič iné to nie je ,však keby autorka nebola šikovna tak vyrazí aj ju hned
@maminkasisa no veď ale ak sa jej chcela zbaviť, tak to mala urobiť už dávno. No nwm, ale keby som ja bola šéfka, tak by som si vo firme nedržala nejakého zamestnanca, ktorý je neschopný a pravdepodobne nebola moc neschopná, keďže mala zmluvu na dobu neurčitú.
@sara07 no pochybujem, keďže nevyrazila ani tu akože "neschopnú" švagrinú.
ono tak za dobrotu na žobrotu ..... popravde nedivila by som sa tvojej švagrinej ak by ti uštedrila pľuvanec do tváre... ja osobne by som to spravila
sefka sa vyjadrila ze nema problem to svagrine povedat do oci aj komukolvek..povedala ze posledne mesiace uz to bolo medzi nou a svagrinou dost zle a svagrina to dobre vie ze s nou nebola spokojna..vela krat ju napominala dosvedcili to aj kolegyne ze neraz boli svedkom toho ako jej dohovara.. takze to nie je tak ze jej to robi poza chrbat ze jej tahala medove motuzy ako je vsetko super a teraz ju chce odrazu vyrazit..povedala mi ze aj keby som ja nenastupila tak by casom musela svagrina odist..ze si to ja nemam vycitat ze je to len koli mne..drzala ju tam lebo nemala nahradu za nu..tu zmluvu na dobu neurcitu jej dala ešte veduca ktora tam robila pred touto sefkou..tato sefka co je teraz nastupila pred dvoma rokmi
@irusa a aj my vysvetlis ze zaco?
@777januska777 no ale ak bola tehotna, tak ju nemohli vyhodit, hodilo sa im, ze ide na MD, a tri roky je dlha doba, a ak ta praca bola tak dobra, mala sa hned vratit a nie cakat 3 roky...
tak nech to šéfka proste jej povie do oči, napíše aj svokrovcom
uzvarite to
švagrina to neskusne ale to jej je problém
a ostan pracovat tam kde si , ja by som ostala
fakt keby bola taka dobra by jej aj kvetinky zalievala keby tam nebola ako sa vraví, ak nemáš inu prácu nemen, teraz sa dobrá práca velmi tažko zhana o tom kto zhanala vie svoje
A preco sa toto nezacalo riesit skor ked ste vedeli ze po 3 rokoch sa chce vratit? Mala.by aj ona viac vasu najst si nieco ine. Ja bybsom to brala ako podraz. Po 3 rokoch sa mam vratit, ratam s tym a zrazu toto.
táto nová šéfka nastúpila pred 2 rokmi a švagrina je na materskej 3 roky? tak ako s ňou táto nová šéfka mohla mať konflikty?

len o to ide ze svagrina si mysli ze ju tam uz sefka nechce koli mne..ze som ju za tie tri roky tam ociernovala a ze som splhala u sefky a pchala sa jej do zadku a ze preto ju tam uz nechce