icon

Čo by ste robili na mojom mieste? Prebrala som švagrinej robotu..

13. dec 2019

Zdravim žienky..som tu na MK uz dlhsi cas ale teraz musim takto anonymne..Ide o moju prácu a moju svagrinu resp. aj zvysok manezlovej rodiny..Stahovala som s muzom uz tehotna do ineho mesta ..v tom istom meste byva aj svagrovci, a svokrovci..ked mi koncila materska svagrina vtedy otehotnela a kedze som bola zufala ze kde pojdem pracovat svagrina mi navrhla aby som ju isla zastupit do jej prace ze vsak ona ide na matersku teraz a za tie tri roky si najdem nieco zatial mozem pracovat tam ze mi to vybavi u sefky..jej sefka vtedy zacala hladat na jej miesto tak jej to prislo vhod..ta praca je zhodou okolnosti taka ktoru som aj ja robila predtym takze som mala skusenosti co sefke len vyhovovalo..takze som to miesto dostala..svagrina nastupila na matersku porodila..a odvtedy uz ubehli pomaly tri roky..svagrina sa chysta vratit na svoje povodne miesto ..ja som tu stale v tejto praci pretoze za tie tri roky som sa tu neskutocne uchytila.(skusala som si hladat aj pracu inde ale nikde to nebolo ani zdaleka tak dobre ako tu).neilen ze ma ta praca bavi a viem si dobre zarobit ( čo nam velmi pomohlo nakolko mame hypoteku, a dovtedy sme zili len tak od vyplaty k vyplate) ale velmi som si sadla aj so sefkou a kolegynami. Az tak dobre ze sefka uz nechce svagrinu zobrat naspat ale chce si tam nechat mna..vraj je somnou velmi spokojna a ze svagrinu tam drzala len preto lebo nemala za nu nahradu..vraj pracu velmi flakala robila často kiksy a stale sa na nieco stazovala...Svagrina sa to dozvedela a teraz som samozrejme po celej rodine vykreslena ako svina ktora jej prebrala miesto..svokrovci zacali na mna naliehat ze mam dat laskavo vypoved a uvolnit svagrinej jej povodne miesto..ze toto sa nerobi ze ona mi pomohla sa zamestnat a ja jej spravim toto..sefka a kolegyne chcu aby som zostala a sefka sa vyjadrila ze aj ked dam vypoved tak zoberie svagrinu naspat len kym za nu nenajde zas nahradu..lebo uz dlhsi cas rozmyslala ze ju vyrazi..co by ste robili vy na mojom mieste?..mna ta praca fakt bavi ..sefka mi vychadza v ustrety aj co sa tyka času lebo vie ze mam dieta v skolke..aj dobre zarobim vdaka comu sa zlepsila aj situacia u nas v manzelstve kedze sme sa dost zvykli hadat pre peniaze..teraz si vieme aj odlozit aj si dopriat..len svagrina ma teraz nenavidi..neboli sme ani predtym nejake kamosky ale tolerovali sme sa...moj muz nechce ani pocut o tom ze by som dala vypoved..so sestrou sa nikdy nemuseli takze mu je fuk ci bude urazena..

autor
13. dec 2019

stale tu pisete ze som ju ja podrazila a ja jej vrazila noz do chrbta..ale ved ja som predsa nerozhodla o jej vyhadzove!!!..ja som len na chvilu nastupila na jej miesto a robila svoju robotu..ako som ju ja podrazila?...

darinkaninka
13. dec 2019

Do tej práce ťa odporučila tvoja švagriná, inak by vzali niekoho cez výberové konanie. Už to švagriná určite oľutovala, pustila si blchu do kožucha. Inak aj za dobrotu na zobrotu. Chcela tu pomôcť, keďže si sa presťahovala do nového prostredia.

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

Ved odid a cakaj. Myslim, ze Ty vobec necitas, co Ti tu zeny pisu, len si melies svoje. Na tahu je sefka. A nikde nie je napisane, ze to, co Ti sefka hovori, aj dodrzi. Mozno zoberie niekoho uplne ineho-nevyzera byt ani trochu korektna, takze by som si nelamala hlavu tym, co este nie je.

simsalabim
13. dec 2019

Neviem, ci je take lahke ju hned prepustit. To by musela porusit pracovnu disciplinu a tak. Ale opytam sa ta inak - ako by si sa citila na jej mieste?

qetka
13. dec 2019

Ja by som to nechala tak, nic by som sama nerobila... Svagrina sa vratit musi, kedze jej miesto musia drzat. Ty mas zmluvu na dobu urcitu - na zastupovanie pocas MD, cize ako sa vrati z RD, tak koncis. nemusis davat ziadnu vypoved. pokial zrusia jej miesto, nemozu ta na to iste pol roka prijat. Jej budu musiet dat odstupne. Vyhodit ju za state delikty nemozu, ak jej chcu nieco vytknut, musi dostat upozornenie a mozu ju vyhodit, ak sa to do 6 mesiacov bude opakovat. To, ze kedysi robila chyby a pod., to nehra ziadnu rolu, za to vypoved nemaju ako dat.

katka164
13. dec 2019

...si závislá na niekom z nich?ak nie,tak ti na názore jeho rodiny,ktorá mimochodom nechce vidieť a počuť pravdu nemusí záležať😉ale chápem,že je to blbý pocit.Manžel stojí pri tebe a jeho podpora sa vyrovná určite desiatkam neporozumení😉

maminkasisa
13. dec 2019

A to rodina chce, aby ste nakoniec obidve ostali bez prace? Je na zamestnavatelovi, koho prijme a koho prepusti

maca1984
13. dec 2019

Nie ze my necitame ale asi ty necitas...a stale si melies dokola to iste.Vsak urob ako uznas za vhodne,nam to moze byt kazdej jednej fuk,je to tvoj zivot,tvoja rodina,tvoje rozhodnutie.Ty budes niest nasledky,nie my

darinkaninka
13. dec 2019

ty ani nerozhodujes o jej vyhadzove. Využila si situáciu a výdatne na švagrinú kydas. Keby si svoju prácu nevykonávala poriadne, nemala by dobu neurčitú. Ty máš dobu určitú. Ak si tak nenahraditeľna, určite si šéfka nechá aj teba.

ciusinka
13. dec 2019

My citame co pises, tak ty aj urob to, co pises, takze ODID a potom uvidis, ci je to naozaj tak, ako pises, uvidis, ci svagrinu naozaj realne vyhodia, ci jej zrusia miesto a kedy ho budu moct znovu vytvorit..Ked tato situacia realne nastane, svagrina dostane vypoved, jej miesto bude zrusene a po X mesiacoch ho znovu vytvoria, tak POTOM zacni riesit to, ci tam nastupit a co povie rodina atd..Ale ked budes chciet cakat kym to miesto znovu vytvoria, tak budes niekolko mesiacov bez prace..A predpokladam, ze ty by si bola najradsej, keby si plynulo presla z doby urcitej na neurcitu a nemusela si nikam odchadzat, ale tak to bohuzial nefunguje..

ukulela
13. dec 2019

svagrinu podla zakonnika prae musia naspat prijat. tebe sa konci zmluva. takze ty vypoved davat nemusis, nemas preco. je na vedeni, ako sa zariadi - ak su s tebou spokojni, ponuknut ti miesto, alebo spolupracu ukoncit. ty mozes hrat mrtveho chrobaka. a radsej si ho hrat mala - toto malo riesit vedenie, nie sa ty handrkovat so svagrinou. okrem toho nie je to az take jednoduche ju yhrat sud o neplatnostprepustit, musia mat dovod. a tiez ak to urobia nekorektne, ona este moze vyhrat sud o neplatnost vypovede ... plati, co som napisala. toto mal riesit nadriadeny so svagrinou, nie vy dve handrkovat pred celou rodinou.

majamat
13. dec 2019

@nice202 moznonepozname. no joli tomu si zas nemusime vyrabat konspiracie. tak mozeme "pracovat" len s takouto info, lebo nu nemame.

sara07
13. dec 2019

@777januska777 neviem či si niekedy robila pohovor ako prijimatel alebo niekoho poznáš , momentálne je občas problém nájst aj skladníka myslím človeka čo maka, nerobi kraviny, tak velakrat držia to čo maju aby nedostali ešte horšie ako mali
na pohovore su všetci majtri sveta

sara07
13. dec 2019

@qetka stačí jej dat plán ktory nesplní alebo urobi chybu kde má firma stratu a môžu ju vyhodit hned, zákon je krásne napísany ale realita je ina,

autor
13. dec 2019

ja sa nehandrkujem so svagrinou..len ona na mna utoci..ja som ticho..ja ju neohovaram ani v praci ani v rodine..len sa branim ked mi pride svokra nadavat ze preco som jej prebrala miesto a ze to si o mne nemyslela a podobne..ale neutocim na nikoho..vysvetlila som aj svokre ze aj ked odidem tak u maju v plane prepustit..tak mi pohrozila aby som sa ja potom neopovazila tam vratit

autor
13. dec 2019

@darinkaninka napisala som len to co mi povedala sefka ze co robila v praci..ako ja na nu kydam??..pred nikym som nikdy o nej nepovedala ani pol slova zleho..len tu som sa prisla trochu vyrozpravat..

autor
13. dec 2019

@maminkasisa nechce aby sme ostali bez prace ale ze do tej firmy sa potom uz ani ja nemam vratit..pre pokoj v rodine..mam si najst nieco ine

dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

A zrovna tie reci, ze ak Ty odides, ju aj tak vyhodia, by si si mala odpustit, lebo to tak vobec nemusi byt. Tak sa necuduj, ze su vsetci nastvani, lebo Ty sa spravas ako taka klebetna hus. Svagrina nastupi a ak ju vyhodia, tak ju vyhodia, toto si Ty nemala vypustit z ust a mohla si mat svaty pokoj. A naozaj nikde nie je napisane, ze to tak dopadne, to je mozno len Tvoje zbozne prianie.

klejkaez
13. dec 2019

ženy majú pravdu, nič pekné ohľadom roboty a švagrinej nevidím tu v komentároch, pýtaš sa čo robiť, teraz... základ, že dohodli ste sa v rodine s ňou iba o zastúpe, sama vieš aké je to ťažké bez práce.
ona ti ju dohodil a, tak sa nezachovaj s prepáčením ako tá sviňa šéfka....
očividne si mimo rozumného pohľadu na vec

prepáč, ale pravda vždy bolí nekaleho človeka

qetka
13. dec 2019

@sara07 nie je to uplne lahke vyhodit niekoho, predsalen ZP je viac na strane zamestnanca. Kazdopadne ale, prijat ju musia naspat a pokial ju chcu planovane vyhodit, tak bud zrusia miesto, alebo si budu na nu musiet pripravit daky plan, na ktorom ju nacapaju. A mozno dopadne ako moj kolega, ktory cely cas hovno robil, ale to co sa mu takto dalo pisomne, vzdy do poslednej bodky splnil a velmi tazko sa hladalo, za co ho prepustit... nakoniec bola jedina sanca zrusit mu miesto a pol roka sme robili za neho 🤷‍♀️

marryen
13. dec 2019

ja si myslím, že keby švagriná pristupovala k práci tak ako popisuješ, tak by jej dávno nepredlžili zmluvu, keď bola zamestnaná na dobu určitú. Keďže jej predlžili zmluvu na neurčito , tak je to akési divné nie? 🙄

klejkaez
13. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl presne
iba ona má podľa komentárov problém byť férová, a podrázit nohy svagrinej.
muž ma česť vidieť, ze v nepeknej situácia podrazi nohy ... sľub neznamená všetko očividne

drahomirrra
13. dec 2019

Ono problem ma dve roviny. Prva je moralna, tam si zlyhala absolutne, rodine sa toto proste nerobi. Ja by som jej miesto odmietla hned pri ponuke, lebo by som bola kus predvidava. Druha je sefka a pravne veci. Baby tu niektore trepu pekne od veci. Nie je nic lahsie, ako sa zbavit zamestnanca. Proste organizacnou zmenou zrusi jej miesto a autorke prispevku vytvori nove s minimalnou odchylkou v zmluve, pod inou organizacnou castou. Voila! Nic zlozite. Horsie je, ako to sefka komunikuje. Keby som bola nou, neriesim to so zamestnancom. Mladu by som vzala podla zakona spat, zrusila organizacne, dovidenia. Autorku by som medzicasom preradila na inu poziciu a zmenila jej zmluvu na neurcito. Pokial som dobry riadiaci pracovnik a nezaujima ma, kto ke komu svagor, segra, Fera kona brata pes. Ano, doba je tvrda a bohuzial, ak je autorka lepsi pracovnik, nie je o com.
So svagrinou by som rec nehadzala, lebo bude mat svoju pravdu, nech to dopadne akokolvek. Uz je to zbytocne.

sense
13. dec 2019

Vypoved by som.nedavala.... toto by som.nechala na sefku...

Ale abi by som to nerozoberala so svagrinou

marryen
13. dec 2019

@drahomirrra ale keby akože zrušila jej miesto, tak by jej musela dať odstupné, nie? Možno sa chce tomu vyhnúť, vieme ako zamestnávatelia radi platia odstupné 🙂

beronsche
13. dec 2019

predpokladam, ze ty mas zmluvu na zastup pocas MD, cize nastupom svagrinej tvoja zmluva zanika. Sefka musi zo zakona svagrinu prijat, ak nie na povodne miesto, tak na miesto zodpovedajuce povodnemu, cize nie, ze jej ponukne robit upratovacku a hotovo.. Sefka chce teba, vie, ze povodna pracovnicka, ktoru nechce, je tvoja svagrina - mam pocit, ze chce, aby si za nu urobila spinavu robotu.. Vies, ty to svagrine vytmavis, co a ako a ona nenastupi... Pretoze to nie je zase take jednoduche niekoho vyrazit... A tiez zrusit prac.miesto a vzapati vytvorit totozne.. A toto sefka vie..

ledgerka
13. dec 2019

pozeraj sa len na to co sa tyka teba. A teda, mas zmluvu na dobu urcite, robotu si si robila, sefka je spokojna. Nikoho si neohovarala ani si nikomu vedome neprebrala pracu. Takze svedomie mas ciste. Zmluva skonci, predpokladam ze sefka ti ju chce predlzit. Ak ti ju predlzia akceptuj to, ak nie hladas novu pracu. Co urobi sefka so svagrinou a jej zmluvou, do toho sa neplet a nechaj sefku nech to vyriesi. To iste povedz cele rodine a svagrinej. Podla mna to tu sefka dost zle zahrala, nemala vypustat taketo informacie, mohla predvidat co to sposobi. Teraz s tym uz nic nespravis, hocico povies/urobis budes vyzerat ako ta zla. Tvojho muza chapem, ide o vasu rodinu a z mojho pohladu si neurobila nic zle. Viem si predstavit ze odides, svagrina pride spat, vyrazia ju a na otvrene miesto budu volat teba. Tak ci tak budes za zlu :D tak aspon s pracou 🙂

cacianka
13. dec 2019

Tu sa mota dohromady pracovne pravo s rodinnym.je to tazka situácia, ale prizenena rodina sa nemá co starat do pracovnych veci.
Ano podla ZP musíš odísť a uz je len na firme a sefke ako to poriešia so svagrinou a potom s tebou. Neber si veľmi k srdcu útoky niektorých slepic oni nie su v tvojej koži, neobuvaju si tvoje topanky a ani nemaju kanceláriu s tebou. Hladaj pracu inde, co uz ine ti zostava, a ak sa uvolni nejaka pozícia tam kde si tak sa môžeš s čistým svedomim uchadzat.ty sama dobre vieš ze si svagrinu nepotopila a ak ti ma jej rodina rozkazovať ci mas ci nie tam nastupit tak ich aj s muzom poslite do pi.i

boldo87
Odpoveď bola odstránená
ledgerka
13. dec 2019

sorry zeny, ale kebyze ja niekomu dohodim a pracu a neukazem sa tam 3 roky tak pocitam zo vsetkym. Moze sa zmenit management, moze si svagrina lepsie robit pracu, hocico sa vo firme za 3 dlhe roky moze stat. Uprimne by ma take cosi nesokovalo. Neviem ale asi zijem v inom svete. V nasej firme sa 3 roky zmenilo doslova vsetko. Tiez by som sa nechcela vratit do prace kde viem ze ma nechcu.