Čo by ste zmenili, ak by sa dal vrátiť čas?
Ahojte baby, tie čo mate 35+ 40+ atď., Čo by ste zmenili vo svojom živote ,keby ste mali napríklad znovu 30? Čo by ste urobili inak ak by sa dal vrátiť čas?
Mala by som skôr deti, to ma mrzí veľmi...
hmm...v zasade asi nic, vsetko je v podstate ako ma byt...snad by som si ovela ovela viac uzila cas s blizkymi, ktori tu uz niesu ☹
Mám 34 a keby si dal vrátiť čas tak už nechcem druhé dieťa.. Chceli sme aby nasa dcéra mala súrodenca..o to som bola radšej ked sme zistili ze dievčatko...ze budu parťačky kamošky ...ale osud to zariadil inak a naša mladšia je autistka..:( Neverbálna, cely den plač, krik a záchvaty zlosti...staršia je prváčka a stale mi hovorí že takú sestru nechce, ze sa ani nemôze do školy učiť..náš život sa zmenil od základov...nechodia k nám žiadne návštevy, pretože im prekáža ako sa naše dieťa správa a už ani my nie sme takmer nikde vítaní..
@babyfrog tak rodičovstvo je niekedy náročné a teraz táto situácia okolo korony tiež nie je práve úplne jednoduchá, ale tvoje bábo je ešte malé a veľa mamičiek má taký pocit niekedy, že to nezvláda, možno by bolo dobre sa poradiť s psychologom alebo požiadať o pomoc s bábom niekoho, ak sa dá, mamu, svokru, sestru, kamošku, možno si len unavená a nevyspatá a tým pádom všetko vidíš čierne, ja som tiež mala také pocity pri druhom dieťati, ktoré bolo plačlivé a nespavé, uvidíš, že bude lepšie, drž sa
@15katka11 fúuu tak to je krutè.Strašne veĺa autistov už mam podozrenie či to s niečim nesuvisi napr.horm.antikoncepciou Za mojich čias ja som žiadneho autistu nepoznala.
Fu.ja by som asi zmenila vsetko. Hlavne to, ze som si znicila prvy vztah ktory po 15 rokoch vnimam, ako jackpot :( to je asi na samostatne forum...cely moj divny zivot. A psychologa.
Ak by sa dal vratit cas, mala by som viac deti, cim som starsia, tym viac to lutujem. Lebo ako sa vravi, jedno dieta je iba pre strach.
Ale som vdacna aj zan.🙏
Chcela by som spať otca ...viac chvíľ
Hm zaujali ma hlavne odpovede , že chcela by som mať viac detí. Je to pre mňa povzbudením lebo tri už mám a čakám dvojičky🙂
@susily ano mam s nim deita a som s nim stale a stale je to dement ako vzdy aj bol, ked si to tak dozadu preberiem :D bohuzial doslova v hodine dvanastej necakane sa nam podarilo... a potom zase mam na lutovanie to, ze som aj napriek tomu neodisla :D ked ja som taka krava... urobi smutne oci a ... no krava :D teraz je to dlhodobo katastrofa, ale fakt len kvoli dcere sa vobec bavime, stretavame.. v podstate nic ine ani neriesime.
Ja si myslím že všetko čo sme prežili alebo vďaka všetkým skúsenostiam sme tam kde sme.
Tak ja mám obe deti po 40.tke, čo bude nevieme, ale pokúsime sa s manželom pre ne urobiť všetko čo budú potrebovať. A neľutujem že až tak neskoro, toto je žiaľ vec ktorú človek veľmi neovplyvní.
Ja by som zmenila to, čo sa zmeniť nedá... resp. čo sa nedá ani ovplyvniť... niečo, čo som nespôsobila ja... donedávna som nechcela meniť nič, no v priebehu 2 rokov sa v mojom živote udiali také veci, ktoré iba treba prijať a žiť ďalej ako sa dá. Ide o zdravie moje a mojich najbližších, ktoré sa veľmi pokašlalo... a opraviť sa to už nedá... ja preto vždy vravím zdravie je najviac
Mala by som deti skor a vela. Chyba bola ze som pocuvala rodicov a ti na mna tlacili deti az po skole...a tak to aj dopadlo..mam sice 2vysky,dieta ledva jedno,dalsie uz nebudu a to ma mrzi. Takze deti a tie by som zhrabla este ako male a zili v zahranici. Lepsie pre ne aj pre dospelych. Nic z toho sa mi uz nesplni ☹ No nic,hlavne nech sme zdravi 🙂
Lutujem ze som nemala viac deti( mam 2, mohli sme dat este 2) a este ze som dlhsie nezostala pracovat v zahranici
Ahoj. Asi nic. Cestovala som a pracovala do 36r v oblasti,kt.ma naplna a dava zmysel. Mozno by som mala dieta o nejaky ten piatok skor,aby som,teraz necitila ten tlak,ze druhe ano,nie hned ale uz ani nie je tolko casu na vahanie. Mozno matersku by som uz inak zobrala ... Bolo to uzasne obdobie,prave konci,ale malo som sa starala o seba a svoje dobijanie bateriek 😉 a zrusila by som vsetky socialne siete. Strasne zrali energiu,pozornost, cas...
Nic by som nemenila.
Boli zle veci. Clovek si povie, ze ked by to a hento ukoncil skor, urobil skor, tak... (= zeby potom mozno bol rychlejsie nadobudol tie zivotne plusy). Ale bez nich by som nebola, kde som.
Nic by som nemenila.
@7miriam77 taký zivot som vždy chcela.A ked si cestovala z kraja do kraja vystaclčila si si s angličtinou? To sa neda zvladnuť učiť sa vždy novy jazyk? A to si inštruktorku robila či z domu pracovala? Ja som vždy chcela cestovať len s pracou sa mi to nedalo sklbiť
@karolinakr ahojky, odisla som ako 20 rocna do Holandska, Rotterdamu, ako au pair, ta rodina mi zaplatila studijne ang.jazyka a pochytila som pocas roka aj holandcinu. Tam som ostala 2 roky...a po tom to uz islo 😀 Izrael, Amerika, Australia,Arabske Emiraty, Irsko, Anglicko, Spanielsko, Grecko, ...do Izraela som sa vratila az 3 krat 🙂 velmi ma ta krajina dostala, moja srdcovka. Inak vsade som pracovala ako casnicka, 2 krat som pracovala na vyletnej lodi, raz v Amerike, plavila som sa na bahamy, mexiko, key west, uplna krasa. Druhy raz som sa plavila pre Europsku spolocnost Viking...Casnicku ma bavilo robit,aj ked som to nevystudovala, proste som sa to naucila 🙂 v zahranici je ten job ohodnoteny, vacsinou som zila zo sprepitneho 🙂 Sny si treba plnit 🙂 zijeme predsa len raz 😘
@7miriam77
💟 Krásny život čo viac si priať ajaj keby som ešte raz mala 18..
Nečítam diskusiu...ale na toto mam jednoznačnú odpoveď.
VŽDY všetko robím podľa môjho najlepšieho vedomia a svedomia, s použitím všetkých dostupných informácií, ktoré mám. (Bohužiaľ nie vždy sú informácie kompletné, ale to je život).
To znamená, že za daných podmienok by som sa rozhodla rovnako a meniť nechcem nič. To je tiež život.
Inak by som sa niekedy rozhodla, len keby som mala iné informácie/iné podmienky. Pokiaľ by sa len mal vrátiť čas, a ja sa dostala do tej istej situácie ako v minulosti....postupuje m rovnako.
@simca06022011 Citim to podobne, na druhej strane si vravim, a co keby sa mi s takym naladenim na kazdom nieco nepacilo a mala by som chut odist? Co hovoris na to? Sama, a nechat si urobit aspon jedno dieta?
@babyfrog píšem len svoj názor. Podľa mňa by si si mala len oddýchnuť. Možno @janickacrazy by ti vedela poradiť ako toto obdobie zvládnuť. Určite si tá najlepšia mamina na svete, nepochybujem o tom. Ta zodpovednosť mi skôr pripadá ako len strach o tom čo bude a o tom aby sa malinká mala dobre. Ak by ti na nej nezáležalo, túto zodpovednosť/strach by si nemala vôbec. Tebe na nej záleží a ona sa už dobre ma, už len preto, lebo ma matku ,ktorá ju miluje a záleží jej na nej. Mala bude rásť a bude len lepšie a lepšie uvidíš.
@15katka11 ani neviem čo povedať. Staršia to pochopi, keď trošku vyrastie. Vieme ti nejak pomôcť?
@zuzudrnda s tým súhlasím. Často zabúdame na seba. No tie sociálne siete ani mi nehovor, naozaj berú len čas a energiu. Ja už zvyknem chodiť hlavne len sem, precitať si pri káve zaujímavé témy a skupiny.
@dkethe skús si prečítať niečo o spomienkovom optimizme. Väčšinou zabudneme na to zle a pamätáme si len tie dobré veci.

V júni 2004 keď som mala.cerstvych 20 by som mamu prinútila ísť na magnetickú rezonanciu a striehla by som aby sa jej nič nestalo.. nečakane totiž zomrela na mozgovú príhodu.. a povedala by som jej že ju ľúbim.. pár veci by som zmenila zo svojej puberty, to nebudem špecifikovať.. lepšie by som sa učila, viac snažila.. a mala.by som skôr deti a viac..