icon

Čo robiť, keď manžel kradne peniaze?

16. okt 2024

Ahojte, idem sa vyplakať. Mám doma zlodeja a neviem čo mám robiť 😭 dnes sa to prevalilo a ja som v hroznom šoku, ani nespím… nenašla som žiadne slová, keď mi to hovoril a to je u mňa veľmi zlé znamenie. Vôbec neviem ako to spracovať, ako sa ďalej správať, ako fungovať…
Kradol niekoľko rokov systematicky po malých čiastkach hotovosť z práce. Vyšplhalo sa to na sumu, ktorá nás teraz možno zruinuje 😭 vraj aby sme sa mali lepšie… 😭
Ja ani neviem čo od vás dievčatá chcem… asi len prázdnu diskusiu a podeliť sa s niekým o moju bolesť 😭

dadka1997
16. okt 2024

Ja by som s nim nebola, tiež ex kradol, ale nie pre nás, ale pre gembling

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
belle_vie
16. okt 2024

@hipuska
Toto je take hlupe riesenie, na ake moze prist len clovek, co je schopny pregemblit 260 tis.
Nielenze detom nic nezanechaju, ale este uvidia, ako preziju, ak niekto z nich bude PN, pripadne pride na dochodok. Ale hlavne ze prehralu 260 tis. a stale maju pekny " standard".
A celkovo fandim ludom, co prehraju stotisice a potom vyplakavaju, ze chcu oddlzit :/.

petracandle
16. okt 2024

Po poslednom autorkinom príspevku si myslím, že je to vymyslené. Ako by sa dalo nenápadne ukradnúť sumu nad 10 000€? 😃 a že ho tam pri takej sume a takom správaní nechali ďalej pracovať?? Ani nevolali políciu? Ok, teraz tú o Snehulienke

dadka1997
16. okt 2024

@1ryba presne to poznam, kradol v robote, a bohvie este kde ... nebola by som uz nikdy so zlodejom, bohuzial

tetapetra
16. okt 2024

@petracandle nebolo to jednorazo,ale roky. To sa nazbiera. Veľká kopa pýta viac. Možno začal malou sumou,ak nikto nič tak pridám a potom už človek stratí prehlad

mamamasama
16. okt 2024

@doriiis s týmto úplne súhlasím.

zalka
16. okt 2024

@petracandle a uctovnicky? Co obce obrali o státisíce, alebo správca bytovky keď okradol ľudí. A tiež im na to prišli po hĺbkovej kontrole a auditu. Ty nevieš na akej pozícii pracoval zadavatelkin muž. Také príbehy píše život...

andymi
16. okt 2024

Prosím ťa a ako mu na to prišli? Ako vyrátali presná sumu? Treba sa normálne o tom porozprávať, zistiť či to robil kvôli zlej finančnej situácii alebo či má naozaj nejaký zdravotný - psychický problém. Mám známeho, finančne na tom nie je zle, peniaze síce nekradne (aspoň o tom neviem), ale "ukradne" všetko čo mu príde pod ruku podľa toho kde momentálne robí...veď sa niekedy zíde. Úplné prkotiny ...naposledy rozvážal tovar pre kamaráta a vyhodili ho potom, čo zistili, že z každého rozvozu chýba pomaly pol palety a smutné je, že jeho rodinný príslušníci videli, že pribúdajú doma veci a vôbec nezasiahli.

januska12323
16. okt 2024

Minuli ste v rozpočte navyše tisíce eur a nič si si nevšimla? Tomu neverím. Skôr to minul inde a u teba vyplakáva aby si ho náhodou nevyhodila z domu. A ešte chce meniť prácu no určite, nech pekne ostane kde je, naberie nadčasy a začne splácať.

sense
16. okt 2024

@lasona kedysi keď som robila ešte na SVK, sme mali v bufete jednu zenu, z ničoho nič sa prišlo na to že spreneverila značnú sumu peňazí. Bola prepustená na mieste. Jednoducho bufet následne nejakú dobu nefungoval.

hipuska
16. okt 2024

@belle_vie ved nechaju. Maju dom, byt. Peniaze na cierno, takze si aj odkladaju. Majetok je prepisany na rodicov. Plan je, prepisat vsetko na deti ked budu mat 18 rokov.

bumerang45
16. okt 2024

daj ho do blocku

simca06022011
16. okt 2024

by ste sa divili ake je to lahke prehliadnut vo firmach (teraz napisem xy prikladov, nemusi vobec ist o tento pripad)... staci ze sedia trzby na oko, berie sa hotovost, plati sa v hotovosti z firmy.. tam hore dole 20-30-50EUR sa nezisti, pokym firma nema naozaj dobre kontrolne mechanizmy. Kontroluje napr. objednavky, voci trzbe na paskach, platby terminalom, voci odovzdanej sume, vydavky osve, a hlavne prebera to zodpovedna osoba, kotra to vsetko vzdy dokladne porata a kontroluje. Vo vela firmach som videla, ze vobec neriesia na uzavierkach platby kartou/hotovostou, ked sa spytam ako to vedia potom riadne kontrolvat, tak netusia. My na to mame taky system, ze dovi a aj tak sa to da obist keby chcem, staci niekde do systemu zadat, ze niektori den odislo napr 30eur na phm, vecer v trzbe to chyba, a niekto neskontroluje.
Inde sme zazili klasiku = neblokuje sa, cize vlastne kasiruje zamestnanec do vrecka len tak, moze vzniknut manko tovaru ak sa predava tovar (to casto vyskladnia ako poskodeny, strateny, prost enieco sa vymysli, do urcitej sumy je to casto v pohode). Alebo napr. cez neuhradene faktury, ze po istom case niekto zacne reisit pohladavky, a pride na to, ze uhrady vzal ale nezaevidoval zamestnanec. Alebo predaj tovaru = bezna vecicka medzi casnikmi to bola.. kupia flasu a predaju z pultu svoju, potom kedze nejde kadeco v takychto prevadzkach oficialne sa na to pride.. a mohla by som donemoty pisat ako to robia ludia.. pride na to len ten co chce a vie... casti nejaky naivny sef, maanger co veri v dobrotu zamestancov ani nedokaze taketo veci vymysliet, nie to aby ich vedel skontrolovat :D

liv1
16. okt 2024

@petracandle ale da sa, da sa. Kamosi mali kaviaren a prisli na to ze ich zamestnanec okradal o desattisice korun. Mozno statisice za tie dlhe roky. Prisli na to nahodou. Najviac kradnu a najma kradli casnici, ked este bola doba ze sa blocky nedavali, ked sa pancoval alkohol, ked nosili vlastne cigarety a tie predavali a ine lakociny. Cele zle

bosorkabb
16. okt 2024

@petracandle sú také prípady.
Moja mama dlhé roky robila vo firme ktorá mala penzión, jedálne, reštauráciu. A tam bola jedna vedúca ktorá kradla roky. Proste si vždy časť peňazí nechala. 100 eur a podobne. Robila to roky možno aj cez 10.
Prislo sa na to náhodou. Nikto z firmy to neriešil trestným oznámením ( nechceli aby sa niekto hrabal v papieroch).
Ta pani tam robila ešte 5 rokov, z výplaty im dávala po 100 eur. Potom išla do dôchodku a platiť prestala. Ďalej sa to neriesilo. Nebola ochota majiteľa firmy.
Nebol moc čistý ani firma nie. Tak to nechali tak.
A to bežné mäso sa bralo a podobne. Výplaty na ruku, zvyšok na účet. Je to na dlhé písanie ale deje sa to.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
zuzubb007
16. okt 2024

Čo máš robiť? To snáď vieš čo nie? Okamžite sa s ním rozved, a nech si svoje resty rieši sám, chudák toto robiť musí byť človek bez chrbtovej kosti a najväčší hajzlik, akože kradol a ty si nevedela kolko zarába alebo čo si si myslela, že peniaze padajú z neba?

deborahzelenkava
16. okt 2024

Dobra hanba 🙊

h2
16. okt 2024

@doriiis Akože keď nekontrolujem mužovu výplatnú pásku, neporovnávam so sumou na účte a on nerobí to isté s mojou výplatnou páskou a mojím účtom, tak máme laxný prístup k financiám???

h2
16. okt 2024

Autorka, ak to zamestnávateľ neriešil s políciou a dokonca ani tvoj muž nedostal okamžitú výpoveď (čo je teda pre mňa nepochopiteľné), tak ste obišli ešte veľmi dobre. Lebo pokojne mohol tvoj muž skončiť aj v base.

doriiis
16. okt 2024

@h2
@13uzivatelka11
@liv1 ...tak my sme v tomto divni asi.Uplne normálne si kontrolujeme s mužom naraz výplatne pásky.Kedze ich dostávame naraz.To nie je o finančnej gramotnosti vašich mužov,ale o tom,že aj mzdarky a zamestnávatelia sa môžu pomýliť,alebo vás nenápadne odzubat.By ste sa divili,ako často vám podľa pásky nesedia hodiny,odmeny,atď.Kto si nekontroluje výplatne pásky,škodi akurát tak sebe.
A hlavne,keď niekomu robia výplatu v zahraničí,tak,ako nám.Takze u nás je v prípade problému komunikácia trošku iná ako len ,,zbehnúť na mzdové" a vysvetliť si to s pani Mariou.
Áno presne vieme,koľko máme obaja dostať a podľa toho plánujeme mesačný rodinný rozpočet.
To,že niekoho nezaujíma,či si jeho polovička z výplaty odkladá niečo pre seba je jeho problém.O financiách treba mať dokonalý prehlad

h2
16. okt 2024

@doriiis Ale to, že nekontrolujem mužovu výplatnú pásku, ani on moju, neznamená, že nekontrolujeme každý svoju.

doriiis
16. okt 2024

@h2 ....pozri.Pre nás je úplne prirodzené vedieť,koľko zarába ten druhý.Zarabame spoločné pre nás a nie jednotlivo zvlášť.Absolutne nemáme pred sebou žiadne tajomstvá.Ak to funguje inde inak a vyhovuje to všetkým zúčastneným tak je potom všetko v poriadku.Viac k tomu nie je čo dodať.

doriiis
16. okt 2024

Autorka....mňa by zaujímalo,za aký čas sa mužovi podarilo toľko nakradnut.10 000 € + je dosť výrazná suma aj pre veľkopodnikateľov.To museli byť inak dlhé roky,keď zamestnávateľovi tie peniaze nechýbali.

h2
16. okt 2024

@doriiis Ale ty to, že mužom nekontrolujeme výplatnú pásku, chápeš úplne ináč, než to je v realite. Ja viem, koľko zarába môj muž a on vie, koľko zarábam ja. Nemáme v tejto veci tajnosti. To, že mu nekontrolujem tú pásku, nie je preto, že on by mi ju nechcel ukázať, lebo si chce uliať prachy bokom. Ale preto, že ma to nezaujíma. Takisto ani ja nemám problém mu ukázať moju výplatnú pásku, ale v živote to odo mňa nechcel, nevidím na to žiadny dôvod.

doriiis
16. okt 2024

@h2 ...no však Ok.Ak ťa to nezaujíma,tak ok.Mna to zaujíma.Take je to jednoduché.Nic viac,za tým hľadať netreba

h2
16. okt 2024

@doriiis Veď ja by som za tým ani nič viac nehľadala, keby si ma nepodpichla tým "laxným prístupom". 😁

liv1
16. okt 2024

@doriiis my nemame vyplatne pasky, podnikame. Ale aj keby sme mali a kontrolovali, aj tak ako zistis ze muz ma vo vrecku peniaze z roboty? Ak nemas detailny prehlad o kazdom vydavku ktory odide z rodiny, nie je sanca ustriehnut. A co ty vies co si on kupi v praci, na pive, v obchode, hocikedy. To uz aka kontrola by to bola, keby som vedela o kazdom muzovom vydavku alebo on o mojom 😁