icon

Čo robiť, keď muž chce dve deti?

1. jún 2024

Možno to niekomu príde zvláštne, ale ja som asi odkakživa nastavená tak, že jedno a dosť, jedine čo by som predychala su dvojičky, ale určite by som nechcela dve deti. Neviem si to predstaviť, nechcem si to predstaviť a dosť ma mrzí, že mame na to iný názor. Ani jeden nechceme ustúpiť, takže som zvedavá ako to s nami dopadne….

Strana
z6
drahomirrra
3. jún 2024

Neprotirečím. Ty si vyberáš, čo sa ti hodí. Hovorím, že na zásadných veciach v živote sa musíte zhodnúť. Nezhodujete sa. Máš evidentne úplne normálneho muža, ktorý chce deti. Hovorí že dve, ale to proste znamená, že nemá problém mať viac detí a bez problémov by ich prijal. On je ten, ktorý nemá problém. Ty si tá, ktorá dáva ultimáta a obmedzuje. Tam je vaša diskrepancia.

To "obnášanie" je skôr myslené na finančnú stránku veci. Máš osemsto argumentov, aké je dieťa drahé, ale psisko platíš. Netušíš, koľko dieťa stojí, ako na tom budete finančne o pár rokov, vlastne nemáš žiadnu východziu pozíciu, ale už vieš, že dve nezvládneš. Tak to utni a hľadaj muža, čo chce jedno, alebo žiadne a stačí mu pes.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
autor
3. jún 2024

@matkamirko ja sa na plány moc neupinam, viem, že sa veci môžu zmeniť. Ale nemať plán a neriešiť nie je môj štýl. Mám lepší pocit, keď život plánujem a asi by som nebola teraz šťastná, keby neplánujem a nechám život len tak plynúť. A zase na druhu stranu keby počet deti nechám na náhodu, mohlo by sa kľudne stať, že tu fakt budem za par rokov vyplakávať, že nemám peniaze, môj vzťah je v koncoch som unavená a dotuje ma moja matka… pretože takto dopadnú ľudia, ktorí neplánujú. Nemám toľko peňazí aby som si povedala že yolo a užívala si života. Chcem mať spokojný život, bez rizík, bez nečakaných neriešiteľných situacii a chcem tomu dopomôcť ako sa len dá.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
3. jún 2024

strasne prehanas. preotze ty sa nedopracujes k viacerym detom nahodou len tak, cize ked mas jedno, vidis ako to ide = dobre, zle, aka je situacia s tebou/muzom, rezerva financna a vsetko, az potom sa mozes relevantne rozhodnut. Opisujes uplne ale uplne extreny, mas opbavy, z dotovania ta matkou? preco? jedno dieta budes mat, nebude rozpocet na dalsie dieta, uvidi to aj muz... je aj druhy pripad,ze v momente ako ti to jedn odieta podrastie, hodis svoje planiky s peniazmi na ucte a pod a ratanim eur za hlavu a budes chciet druhe dieta. Plan neplan. Obetujes mozno dovolenku na 2-3roky pri mori, ale budes mat dieta. Albeo nie...
Mimochodom TO co opisujes sa kludne moze stat aj ludom, ktori planuju, staci par zasahov osudu a clovek je hned dole aj s jednym dietatom ;)
este sa ti moze stat aj to (pri planoch treba s tym predsa ratat), ze ako 50rocna si povzdychnes, ze mala som to druhe dieta mat.. na co su mi peniaze na ucte alebo nieco podobne.

lenkakravcova
3. jún 2024

@autorka
Kde som ja napísala že som niečo viac lebo som matka a žena domáca? 😀
Čítaj moje komentáre s porozumením.
Si karieristka. Karieristka nemusí byť vôbec na vedúcej pozícii. Len ju proste baví viac práca než rodina.
Nie je to nič zlé ani nie si nič menej. Ale bude len dobre pre teba keď si to sama priznáš.

lenkakravcova
3. jún 2024

@autorka
Tá poznámka o rozmýšľaní "suskou" bola dosť odveci. Akože si myslíš že keď ľudia plánujú dieťa tak rozmýšľajú pri tom pohlavnými orgánmi? 😅🤣
Väčšina populácie, ktorá má 2-3 deti ich chceli a plánovali normálne dlhodobo (ja tiež mám deti 2-3 roky od seba).

"Chcem mať spokojný život, bez rizík, bez nečakaných neriešiteľných situacii a chcem tomu dopomôcť ako sa len dá". Nikdy nevieš kedy ťa, tvoje dieťa alebo muža prejde auto. Alebo kedy nás tu trafí nejaká jadrovka (v dnešnom vojnovom svete), alebo kedy príde ďalší "covid" prípadne nejaká biologická zbraň.
Nemať deti z takého dôvodu je hlúposť.
Nechápem prečo sa tým obhajujes. Stačí keď napíšeš že deti nechceš lebo si karieristka a nechceš sa starať o deti. Však to bol aj prvý argument o delení povinnosti ktorý si použila. Druhý sú pre teba peniaze a znizenie životnej úrovne (možno a možno nie) súvisiace opäť s tvojou prácou. To je pre teba to gro. Všetky tie ostatné omáčky môžeš vynechať.

Fakt bude lepšie keď si k tomu s mužom sadnete a dáte poriadnu debatu. Ak ani jeden z vás nebude chcieť ustúpiť, tak sa zbytočne spolu netrápte.

aurora33
3. jún 2024

Ved ty sa na vsetko pozeráš cez peniaze

kulumulu123
3. jún 2024

Mam kamaratku ktora mala 2 deti a chceli este jedno posledne... No a prekvapenie prislo ked namiesto jedneho posledneho to boli trojcata... A namiesto 3 deti ich mala zrazu 5... Ale oredychali to obaja 🙈
Chcem tym iba povedat ze zivot prinasa vselijake situacie a nic nie je vytesane do kamena 👍

michalabu
3. jún 2024

Mas tu myslim viacero rozumnych odpovedi, na protivne komentare nereaguj, take sa tu vzdy zial najdu. A uz prosim vobec nepocuvaj rady ze sa mate kvoli tomu rozist. Pozri sa, spat k tvojej prvotnej otazke alebo skor konštatovaniu, ze nevies ako to s vami bude.. este raz opakujem, trapis sa zbytocne. Podstatne je, ze obaja deti chcete, problem by bol keby jeden z vas nechcel vobec a druhy ano. Pocet sa casom ukaze. Uz som ti to písala, nemas zarucene, ze sa vobec podari a ak ano po prvom uvidite obaja.. dieta ludi meni aj zeny aj muzov, cloveku sa vo vela veciach zmeni pohlad na rozne situacie. Takze podstatne je, ze dieta chcete obaja, a ked sa podari uvidite ako dalej.. mozno vas vtedy financie ci vek uz nepustia, a nemyslim, ze ze manzel bude na druhom trvat ak to okolnosti nedovolia. Obavy momentalne nie su na mieste.

animus
3. jún 2024

Nemám žalúdok čítať všetky komentáre, tak idem rovno k veci. Manžel chcel 5 detí, ja som v téme počtu detí nemala nikdy celkom jasno. Po prvom dieťati sme veľmi dlho uvažovali, či bude vôbec druhé, nieto ešte ďalšie štyri. Záver je taký, že máme dve deti a viac ich už nechceme, zhodli sme sa natom obaja. Komentáre ako prepocitavas deti na peniaze si nevšímaj. Áno, deti stoja kopu peňazí. Treba si však uvedomiť, že to ženy, ktorých deti namiesto ovocia a zeleniny jedia polotovary, ktorých deti namiesto zdravej barefoot obuvi chodia v topánkach z pepca, ktorých deti v autách ani nesedia v autosedackach "lebo načo", ktorých deti nechodia na výlety, dovolenky a netušia čo sú to spoločné chvíle a zážitky, ktorých deti nemajú voľnočasové aktivity, koníčky a mohla by som pokračovať do nekonečna, tak také ženy to nepochopia. Denne sú tu témy ako ušetriť a píšu to ženy, matky. A potom ťa tu idú osočovať lebo prepocitavas deti na peniaze 😂 Sú to názory žien, ktoré si myslia, že kde sa uživí jedno dieťa, druhé/tretie/štvrté sa stratí a to hovorí za všetko 😉

silvike
3. jún 2024

Spokojny zivot bez rizik ? Nesranduj. Ved zivot sam o sebe je obrovske riziko. Skor by som povedala, ze na 100% sa ti v zivote zopar krat, minimalne raz udeje nieco uplne necakane, na co vobec nie si pripravena. Ach, ako ludia vsetko chcu mat pod svojou kontrolou. A pritom v tomto celom kolose su tak malicki a nemohuci.

autor
3. jún 2024

@silvike to je pravda, život prináša nečakane situácie či chceme alebo nie, ale to neznamená, že nebudem premýšľať nad tým čo robím, aby som eliminovala čo sa eliminovať dá.

karolinakr
3. jún 2024

@kulumulu123 😀 😀 to som sa snažila vysvetliť, ale bez uspechu..

silvike
3. jún 2024

Tak len premyslaj a eliminuj. Drzim prsty ;)

ljzozv
3. jún 2024

@0kristina0 inak je všetko fajn, alebo ako mám chápať tvoj výbuch?
Ja jej neradím nemať deti, ale že ak má všetko prepočítavať ohľadom deti cez financie, tak nech ich teda vôbec nemá a nemusí riešiť výdavky.
O čom bol tvoj príspevok??
Nechce sa mi čítať opäť diskusiu, ale v autorkinych príspevkoch je cítiť len téma o peniazoch, koľko stojí dieťa, nie o čase stráveného s dieťaťom , čo nič nestojí.
A áno... toto je inak príspevok veľmi slušné napísaný, však?

0kristina0
4. jún 2024

@ljzozv este raz a posledny krat. Co je teba do toho ako ona rozmysla? Kto si ty, ze jej kazes nemat ziadne dieta? Nech si prepocitava kolko chce, stale lepsie ako potom vyplakavat a zakladat na MK statusy, komu uz prisiel rodicak. Nebude pre to horsou matkou a mozno bude lepsou ako si ty.

ljzozv
4. jún 2024

@0kristina0 ešte raz teda aj ja...
Ja jej nekazem a nezakazujem mať žiadne dieťa, jedno dieťa, dve deti, desať detí...
Je to diskusia a v rámci slušnej diskusie som jej len napísala, že v rámci diskusie nemá podľa !mňa! Racionálne alebo pragmatické vyjadrovanie o počte detí, lebo všetko autorka rieši len cez peniaze... Komentovala som len jej príspevky tu vo fóre. Netuším ako sa k tomu stavia v reálnom živote. Ale jej vyjadrenia k ostatným prispievateľkam milé neboli, viď môj sken.
A nechápem vôbec urážkam v diskusii 🤷‍♀️
Toľko k tomu a nemám to už ani chuť rozoberať.
Jedna vec je nad tým rozmýšľať, a druhá vec ísť do diskusie a názory ktoré mi nevyhovujú urážať.
Ja na rozdiel od autorky uvádzam aspoň svoj nick 🙄

ljzozv
4. jún 2024

@0kristina0 a v konečnom dôsledku, čo je teba do toho , čo píšem autorke??
Hádam môžem napísať svoj názor, tak ako ty a na rozdiel od teba , ja tvoj názor neurážam a uznávam, že je dôležité si toto vopred vyjasniť s partnerom.
Na druhú stranu peniaze nie sú všetko a neurčujú, či je daný človek dobrý alebo zlý, lebo ma hlbšie do kapsy.
A keď sme už pri Tom, nemyslím si, že ten kto napíše, že kedy príde na účet rodičak , je horšou matkou ako ty či ja... 🤨
Opäť urážaš... Fakt nechápem... Ale toto je asi klasika na MK. Písmenká, ktoré môžu vyznieť rôzne, si každý vysvetlí po svojom, ja som autorku uraziť nechcela, ale hľadieť na svet len cez zelené papieriky si nemyslím že je celkom správne. A to som aj vyjadrila. Končím s touto témou.

0kristina0
4. jún 2024

@ljzozv neviem co vidis ty ale ja tam vidim jasne napisane aby nemala ziadne dieta, mozes napisat aj 5 prispevkov po sebe, toto uz neukecas

ljzozv
4. jún 2024

@0kristina0 a kde jej tam niečo kazem? Alebo prikazujem??
Poukázala som na to, že ak je problém s výdavkami na dieťa, tak keď nechce mať zvýšené výdavky, tak je najlepšie nemať žiadne. Nečítaj čo tam nie je... Pozri si aj tú vetu pred tým, lebo to bol dôvod následnej vety 😉, ktorú si vyznačila.
Aj jedno dieťa sa môže stať, že bude stáť viac ako u iného tri deti dokopy. Je zbytočne chcieť sa za každú cenu hádať. Nevidím v Tom zmysel. Ak ty hej. Nech sa páči s niekým iným.
Autorka sa musí sama rozhodnúť čo je alebo nie je pre ňu lepšie.
Opakujem, že matka ktorá ma jedno dieťa, bude písať v podstate chvály na mať len jedno dieťa a tá ktorá má viac detí, tak vidí plusy zase v niečom inom.
Nemusíme sa zhodnúť, ale prečo ma urážaš?

Strana
z6