icon

Čo robiť, keď muž zabudne na meniny?

29. sep 2024

Dobrý večer, ani neviem prečo to sem píšem, ale som tak sklamaná veľmi zo svojho muža, a asi aj z okolia.
V piatok sa ho pýtam či vie, čo je v nedeľu, otvorí kalendár v mobile a odpovedá, máš meniny.
Príde nedeľa a on nič, vôbec nič. Pol dňa čakám, potom sa už urazím, ešte on sa cíti byť urazený že som vraj zas zdutá....
Zobrala som sa a išla preč autom, so slovami "idem si osláviť svoje meniny sama" (trklo mu), zobral sa a šiel 5km pešo kúpiť kvety a bonboniéru.
Vždy kúpi čo by som si priala, kvety nosí, len tak.
Ale toto ma tak veľmi sklamalo, že keby postaví predomňa nejaký luxusný drahý dar, nehne to somnou.
Aby ste si nemysleli , že mi ide o dary, tak to vôbec, zarábam kúpim si aj sama. Ako chlap je úžasný, ale popravde nieje to prvý krát...
Väčšinou si dáva poznámky do mobilu, aby nezabudol.
Hnevám sa na každého, rodičia a rodinný príslušníci ani nenapíšu. (Matka koľko krát zabudla, takmer vždy, aspoň sa robila, nevie ani zagratulovať)
Ja sa snažím vždy každému gratulovať hneď, zaobstarať darčeky, nech sú šťastní.. No len na mňa sa každý rok nejako zabúda. (Každý sviatok)
Pokiaľ chcú a potrebujú niečo (urob, zavez,požičaj) vedia aj volať.. A mňa to tak strašne mooc mrzí 😪
Píšem to cez slzy, ani neviem, čo čakám za odpoveď, ale opustila som sa 😄

tilly
30. sep 2024

Ahoj Miška 😉. Ja som mala meniny včera tiež a môj muž tiež zabudol 🤣🤣🤣🤣. Keby mi neprišli gratulovať rodičia, tak si ani nespomenie. Ale keďže nie som dieťa, nič nečakám. Mňa osobne tieto sviatky otravujú. Na darčeky si nepotrpím, na gratulácie tiež nie. Keby mi nechodili správy z fb, tiež by som si nespomenula.
Mne sa len páčilo, aký bol zarazeny a sypal si popol ma hlavu, že zabudol. Tak sme sa zasmiali a život ide ďalej 🤣

basulaak
30. sep 2024

Preboha, ja ta nedavam. Get a life…

dusankomoj
30. sep 2024

@fido69 no,pri mojom šťastí by som od milenca dostala rohlíky ku tej paštete,nech to mám kompletné a nie kvety 🤣🤣🤣🤣

zobaka
30. sep 2024

v principe oslavovat meniny je somarina, oslavovat ako sa volame? ale zase darcek z pozornosti by mohol byt, otazne je, ako sa k tebe sprava zvysok roka, vylety, vecera, doma v posteli

kris_tin257
30. sep 2024

V nedeľu sme mali s mužom výročie, ja som zabudla. Došlo mi to až keď muž mi doniesol kyticu (ovocie v čokoláde), chvalabohu nie je urážlivý inak by tu zakladal podobnú tému ako ty 😂

kittykat22
30. sep 2024

bohuzial niektori ludia su beznadejni. A ja som jedna z nich. Neviem dodnes kedy ma narodeniny mama ani sestra. Teraz mi uz volaju ze jedna aj druha ich maju. Mam to aj v pripomienkach a niekedy nepozeram na kalendar alebo to mam blbo a aj tak zabudnem. Neviem kedy ma narodeniny muz - pletu sa mi 2 dni po sebe a ani za boha si to nedokazem zapamatat. Dokonca som zabudla ze mam narodeniny a meniny ja sama - len zacali chodit spravy. jedine co fakt viem je datum narodenin dietata a meniny mam pripomienky asi 3 tyzdne dopredu. Ked bol maly skutocne som na meniny raz zabudla. Bol maly - nevedel. Ale bolo mi to velmi luto. Nerobim to naschval - ale toto jej pre mna seriozna problem. najradsej mam vianoce. Tie oslavuju vsetci a to nezabudam. Mozno je tvoj muz ta ista beznadejna sorta ako ja.
Edit. Viem ze muz ma meniny niekedy v marci. Ale presny datum? Niekedy na zaciatku. Sme spolu 20 rokov 🙈

kittykat22
30. sep 2024

Inak v jednej cukrarni ma uz poznaju. Volam vecer pred meninami muza uplne zufala, ze som zase zabudla ci mi mozu spravit tortu. uz sa smeju len ma pocuju. Vzdy mi stihnu spravit tortu a napisat meno. Teraz to mam vychytane tak, ze viem kde robia torty dopredu a staci len kupit. Napisu meno a pozdrav a hura uz letim domov cela vybavena o 3 poobede 🙈

euka210
1. okt 2024

Asi si to nedostavala ani v detstve, tak tuzis po tom aj teraz. Ja len poradim, ze prijmi muza takeho aky je, ja mam oba sviatky cez Vianoce a myslis, ze moj na mna nezabudne? Svagrina napise a moj nic...zamrzi, lebo ide len o spomenutie si a zagratulovanie, ziadne darceky nepotrebujem. Ale inak, ako vykomunikovat si to sa inak neda. Vztah nestoji na meninach, ale na inych, hlbsich veciach.

nikaeli
1. okt 2024

A ja ti rozumiem. Pretože život sa skladá z maličkostí a keď práve táto maličkosť dopĺňa tvoju mozaiku šťastia, tak chápem, že ťa to zamrzelo. Pre niekoho je to blbosť (aj pre mnohé tu diskutujúce), no pre teba nie a v tom je tá pointa. Ja mám taký zvyk od detstva - od mojej mamky - vždy na začiatku roka vyznačím v kalendári všetky meniny a narodeniny našich najbližších. Ja som zas taká, že si pamätám všetky dátumy a deň, dva predtým pripomeniem aj manželovi, že zajtra má tvoja sestra sviatok, nezabudni. Myslím, že každého poteší, keď si naňho niekto spomenie a povie 'všetko najlepšie'. Je to milé, hrejivé, ľudské. Nepoznám nikoho, komu by to neprinieslo úsmev na tvár 🙂

kesis
2. okt 2024

Jooooj moj manžel raz zabudol aj na moje mnarodeniny 🫣😄
Stále sme len ľudia a môže sa stať. Dôležitejšie sú iné veci a tie ste napísala že aký je 🩵
Čiže hlavu hore a v konečnom dôsledku je to iba deň v kalendári 🙂

magdusaaa
2. okt 2024

Nič si z toho nerob ,môj muž mi pravidelne vinsuje k narodkam o deň skôr ,sme spolu 13 r.a on si stále myslí ,že som 16 okt narodená ,a ja som 17.my sa tomu zasmejeme a život plynie ďalej.

ivik4
2. okt 2024

Fuj ake hrozne komenty 🙄
Mna by to mrzelo tiez

candii
2. okt 2024

Môj muž zabudol na moju 30-tku .. tiež má to mrzelo

gaabriela2212
2. okt 2024

Preto sa svojho muža stále pýtam " Láska už máš darček o 2 dni mam sviatok" To je chlap aj ked vie zabudne 😆 proste len pripomínať 😆 Nerobila by som z toho drámu. A ešte ked šiel pešo 5km tak to by mu bolo odpustené 😃

1mina
2. okt 2024

Je úžasný chlap ako píšete, tak to by mi stačilo a nerobila by som z toho vedú. Ja sama zabúdam na meniny aj vlastné aj cudzie 😂 aj u nás bežne sa to doma stane. Moje posledné meniny v júli - muž zabudol, trklo mu keď mi volala prastarká , tak s dcérou mi dodatočne natrhali kvietky a kúpili čokoládu 😃 moji rodičia mi gratulovali o týždeň neskôr tiež pozabudli a svokra prvý raz že zabudla úplne 😂 ale mne osobne to nejak nevadí, po pravde som ten tip že sa cítim trápne pri gratulovali a najradšej by som to obišla. Teším sa len na meniny a narodeniny deti

natalka30
Autor odpoveď zmazal
staromodna
2. okt 2024

Odpadnem zo slovenskej mentality. To ako vážne? Za meniny sa uraziť? Ja nechápem prečo na Slovensku sa tak veľmi nalieha na tie meniny akoby to bol neviem aký sviatok. My doma meniny neoslavujeme vôbec, nakoľko nepotrebujem oslavovať meno v kalendári. Nedávame si kvôli tomu darčeky. Ak sa chceme obdarovať, máme na to 365 dní v roku...este kebyze ide o narodeniny, tak sa to dá pochopiť, ale kvôli menu v kalendári urobiť cirkus, tak tomuto naozaj nerozumiem....

veronikakos
2. okt 2024

Meniny??? To fakt?......aha ja mám doma piatich chlapov, z toho má jeden zatiaľ ani nie jeden rok a s jedným som sa zmierila " SU A BUDÚ TO CHLAPI"
Oni takéto veci v hlave nenosia....musíš im to proste povedať, nemajú ďalších dvadsať zmyslov ako ženy. Im to musíš fľusnuť do očí a hotovo....
Manžel má narodeniny a meniny deň po sebe, aj mu urobím oslavu , deti učím zablahoželať mu, ja to takto nachystané z jeho strany nemám, ale nejak sa nad tým nepozastavujem. Dostanem darček, pusu a sme spoko....ja som mu vďačná za kopec iných veci, ktoré pre nás robí...napríklad v pohode ostane so styroma deťmi doma a ja idem na víkend so sestrami na wellnes...a necekne ani slovo, aj sa opýta ci som si oddýchla.....tak sa snáď nebudem rozčuľovať nad nejakým dátum, na ktorý určite zabudne lebo je to chlap

any_soj
2. okt 2024

Toto je asi tvoj jazyk lasky... Je pochopitelne, ze sa citis sklamana, ked nie je naplnany. Ale odporucam ti skusit zistit aky je jazyk lasky tvojho partnera, ci mu ten jeho naplnas na 100%. To sa nam neda asi nikomu. Ak je tvoj muz taky, ako opisujes, tak to nie je z jeho strany nedostatok lasky. Naopak, vyzera, ze ta ozaj chce stastnu po svojom boku.

silvia2013
2. okt 2024

Mať tvoje problémy....booože, robila si pred ním urazenú ako pubertiačka.

adriana1810
2. okt 2024

Moj zabudol na tretie vyrocie svadby .. a to on teda nezvykne zabudat ani na vzdialenych pribuznych.. A co uz..zivot ide dalej.
Urob si radost sama, s kamoskami.. netreba to prezivat

zacharovi
2. okt 2024

Aj moj zabudol 😝A to ma sialene miluje, mame krasne dlhorocne manzelstvo, je uzasni...to su chlapi...to si neber osobne ♥️

oblecenieavecicky
2. okt 2024

Ja Ti úplne rozumiem. Tu nejde o dary, ale to gesto. Tiež by ma to zamrzelo.

mircalla
2. okt 2024

Skutocne velka drama hodna placu. Ja bezne zabudam aj na meniny deti, vobec ich totiz neoslavujeme a neriesime, zbytocny sviatok. Oslavujeme len narodky. Na svoje meniny zabudam dokonca tiez, kym mi niekto napise. Zato narodky vzdy robime velke party pre deti a darceky pripravujem mesiece vopred. To vazne places kvoli tomuto? Uf. Kebyze narodky...vyrocie....ale kvoli meninam plakat?

helenbozka
2. okt 2024

Sorry, ale... Spamätaj sa! Je to len meno zapísané v kalendári!!? Koľko mojich známych ani nezakopne o tie moje a ja tie ich! NARODENINY sú podstatne iná záležitosť. Na moju tohtoročnú 35-ku zabudol môj brat, ktorý si odo mňa celoživotne požičiava (💶 💸💰), kamošky, s ktorými sme si minulý rok navzájom kupovali darčeky... A najväčší gól - aj ja som na svoje tohtoročné narodeniny zabudla 😁🥳🙈🤷🏼‍♀️ ( to je už asi sprievodný znak toho veku 🤔😁) nič sa nedeje. A mimochodom, keď sa manžel dal na 5 km pešiu cestu hanby kúpiť bonboniéru a kvety, tak je to úctyhodný výkon... 😉

mircalla
2. okt 2024

@helenbozka Este aj isiel riesit, aj tak je zduta..
Chcela by som mat niektorych problemy, ked ich toto rozhodi na par dni

elisebah91
2. okt 2024

Pridávam do skupiny ,,môj muž zabudol,, alebo poplietol...

Do pôrodnice zabudol dieťaťu zobrať veci(nachystane v taške) a mne veci na prezlečenie. Našťastie bol koniec roka a mala som dlhu bundu. Nočnú košeľu som zakasala do legín dala čižmy, bundu a bolo 😅.

Autorka mrzí ma že muž zabudol, a že všetci zabúdajú.
Skús to s ním komunikovať. Že toto je pre teba dôležité(ak si čítala G.Chapman tvoj jazyk lásky sú dary-to nie je v zlom, musíš prečítať). A ak sa stane že aj tak zabudol no tak mu odpusť, iste sa snažil zohľadniť túto pre neho nepodstatnú vec, lebo pre neho sú podstatne zas iné veci čo sú pre teba nepodstatné. Vysvetlené v knihe.
A že sa hnevas na všetkých? Ale prosím ťa, na čo ti je to dobré..keby ti to pridalo k životu apson pol roka tak sa hnevaj..ale nepridá a urobí to len zle. Tak načo?

ihned13
Autor odpoveď zmazal
evkamotka
2. okt 2024

Moj muz zabudol raz na vyrocie svadby. Vzali sme to s humorom, obcas ho za to podpichnem

andy_sixx24
2. okt 2024

Ja už toto neriešim 😆 on nevie ani kedy sám má narodeniny /meniny 🤣🤣🤣 nebudem sa predsa stresovať že nevie tie moje už som si za tie roky zvykla na všetko 🤣