icon

Čo robiť, keď muž zabudne na meniny?

29. sep 2024

Dobrý večer, ani neviem prečo to sem píšem, ale som tak sklamaná veľmi zo svojho muža, a asi aj z okolia.
V piatok sa ho pýtam či vie, čo je v nedeľu, otvorí kalendár v mobile a odpovedá, máš meniny.
Príde nedeľa a on nič, vôbec nič. Pol dňa čakám, potom sa už urazím, ešte on sa cíti byť urazený že som vraj zas zdutá....
Zobrala som sa a išla preč autom, so slovami "idem si osláviť svoje meniny sama" (trklo mu), zobral sa a šiel 5km pešo kúpiť kvety a bonboniéru.
Vždy kúpi čo by som si priala, kvety nosí, len tak.
Ale toto ma tak veľmi sklamalo, že keby postaví predomňa nejaký luxusný drahý dar, nehne to somnou.
Aby ste si nemysleli , že mi ide o dary, tak to vôbec, zarábam kúpim si aj sama. Ako chlap je úžasný, ale popravde nieje to prvý krát...
Väčšinou si dáva poznámky do mobilu, aby nezabudol.
Hnevám sa na každého, rodičia a rodinný príslušníci ani nenapíšu. (Matka koľko krát zabudla, takmer vždy, aspoň sa robila, nevie ani zagratulovať)
Ja sa snažím vždy každému gratulovať hneď, zaobstarať darčeky, nech sú šťastní.. No len na mňa sa každý rok nejako zabúda. (Každý sviatok)
Pokiaľ chcú a potrebujú niečo (urob, zavez,požičaj) vedia aj volať.. A mňa to tak strašne mooc mrzí 😪
Píšem to cez slzy, ani neviem, čo čakám za odpoveď, ale opustila som sa 😄

janinah
30. sep 2024

Nerob somára z komára.
Šťastie nie je o darčekoch ako píšeš v závere svojho výlevu.

danica2711
30. sep 2024

ja zabúdam na meniny (ináč je to taký smiešny sviatok, skoro v žiadnej krajine sa neoslavuje) svojich blízkych permanentne a nikto z nich sa nezdúva ani neplače. To sa fakt kvôli takej prkotine "opúšťaš" a vyplakávaš? Spamätaj sa trochu, nič dôležité sa nedeje

olimuc
30. sep 2024

Prajem pekne meniny …. Tak dlho sme zili v krajinach (nikto okrem mna a syna nema Svk kalendar) , kde sa neoslavuju, ze zabudnem aj na svoje … vlastne mi ich niekto zo Svk musi pripomenut. Ja tiez negratulujem nikomu k meninam .. nikto to nepreziva

janka1011
30. sep 2024

Ach jaj, to vážne takto vystrájaš za meniny?? Omg 🙄

dskjhfdlkdjhl
30. sep 2024

Z takejto prkotiny urobit taku dramu. Trochu slabe nervicky, nie?

ina2405
30. sep 2024

A nemáš pms, to by som ešte trošku chápala? Mne je ľúto chlapa, čo sa trepe pešo 5km a žena je aj tak sfučaná. Vidíš ako mu na tebe záleží? Hádam ťa to už prešlo.

veronka1996
30. sep 2024

Jednoznačne rozvod, niet inej cesty! Chrapúň, ktorý zabudne na meniny manželky, nestojí ani za troška pozornosti!

simca06022011
30. sep 2024

tak tento rok som na svoje meniny zabudla aj ja... :D a napr. na jar, som aj vedela, ze zajtra ma chlap meniny, aj som na tomyslela, ale proste rano mi to uplne vypadlo.. ja proste taketo veci nejak extra neprezivam...

simca06022011
30. sep 2024

a inak ked ta tak trapi, ze nik ti negratujule a ty utekas gratulova ta riesit hned, tak zmen pristup. Ja osobne si myslim, ze sa to uz dnes precenuje. Malokto to takto uz preziva... moj chlap dokaze robit dramy, preco nie je oslava a neriesi sa nieco, nikdy vsak nic neorganizuje, nerobi a aj zabudne na sviatky inych :D takze to beriem odtial potial. Dokonca nemam ani kalendar uz a je mi jasne, ze kopa ludi tiez... cize mne ani netrkne ze dneska je Ferka, zajtra je Katky... :D prost ebud viem, alebo neviem...

dusankomoj
30. sep 2024

Autorka, moja mama, dcéra a ja sa voláme rovnako Eva. Hovorím mužovi,aby nezabudol kúpiť niečo babám na meniny (lebo s takýmto menom sa na nás zabúda pravidelne 😭🤣) kúpil, zablahoželal a ja stojím a čakám a NIČ! On na mňa vyvalil oči, že AHÁ aj ty si Eva! Tak sa pýtam: čo si si myslel, že ako sa volám? Odpoveď: LÁSKA! Mala som ho zabiť?♥️

lucka_ke
30. sep 2024

meniny ignorujeme celá rodina, ja dokonca ani narodeniny neoslavujem od určitého veku 🙂 môj muž mi tiež nedáva darčeky, ani na Vianoce, ale počas roka čokoľvek spomeniem že by som chcela tak kúpi, čiže skúpy nie je, len nie je romantik, po rokoch som si zvykla aj keď na začiatku tiež boli slzy, priznávam
inak výročie máme na jeho meniny a aj tak si nespomenie

gondyo
30. sep 2024

Mojej kamoške sa stalo, že zabudla na svoje vlastné meniny, keď žila v zahraničí..doteraz sa smeje na tom...

selenka7
30. sep 2024

Nemam problem, vyrobim si 😆🙈

liv1
30. sep 2024

@tomiholjubavi jeej rada ta vidim, dlho som o tebe nepocula ☺️. Tomica bol tvoj muz, dobre si pamatam? 😁

tomiholjubavi
30. sep 2024

@liv1 Ahoj 😊. Áno, Tomica.

alickapusinka
30. sep 2024

A čo zabudol tak nech a čo teraz robiť drámu pre meniny to mi pride cez čiaru.A nie nešla by som 5 km pre kvety a bonbonieru.Zbytočne stratený čas cesta tam a nazad.Normálne si mala vyvolať taku mega hádku že by počuli ľudia o 3 ulice dalej.

jana_eyre_2
30. sep 2024

Môj muž má celkom používane meno, je v kalendári.. a ja predsa často zabudnem že už je ten čas.. tento rok som mu gratulovala na ine meno o deň skôr - ale teda aspoň som nezabudla 😅 zabudla som už aj na meniny svojich detí a na svoje sviatky zabúdam úplne pravidelne a dozviem sa že mám meniny od kolegu čo mi napíše sms..
môj šéf mi povedal, že by chcel mať ženu s takou pamäťou, lebo je rovnaký a aspoň by ho nikto za to že zabudne nezdrbaval... 😅

Ľudia čo zabúdajú to nemyslia zle, len proste myslia na 1000inych veci..

martinaa354an
30. sep 2024

Ahoj, v prvom rade si treba uvedomiť, že ho vnímaš ako dobrého partnera. Teda tak som to pochopil. A miluje ťa, má veľkú dávku sebareflexie. Tak nerieš veci, že zabudol na meniny. My chlapi to tak občas máme, ale hlavne, nie je to prejav neúcty, nelasky. Držím palce. Nie je to o ňom. Ty si uvedom, čo ti dáva, po duševnej stránke, a čo ti chyba. A rozprávajte sa o svojich malých bolestiach na duši. Ak pochopí, čo ti tým spôsobil, možno o rok budete oslavovať o týždeň skôr

dahra
30. sep 2024

si darčekový typ, to je pre teba spôsob, ako rozumieš, že ťa niekto má rád. Sú ľudia, čo takto nerozmýšľajú.

martinaa354an
30. sep 2024

@dusankomoj perfektné

marcellka32
30. sep 2024

U nás sa to volá len : máš meno v kalendári...žiadne darčeky, torty, oslavy sa nekonajú

levantinka
30. sep 2024

Jedna zlata rada do zivota - Nikdy od nikoho nic neocakavaj. A ty ked nieco chces urobit rob to bezpodmienecne.

vorkola
30. sep 2024

Ja prave ze nie som rada, ked cudzi, znamy mi pogratuluju.,lebo viem ,ze treba vratit,a ja len s najblizšimi doma.Lebo mna to naopak zatažuje. aby som nezabudla vratit,,ale ano manzel, manzelka ,deti to mam az moc rada. Ale zase v robote, v priamom kolektive len okruhliny napr 50 tka, to bol jak zakon, to bola oslava,ale bezne narodky ,meniny ,sme
s ilen podali ruky,Tak sme sa dohodli, a bolo po starosti,Ale uz bratanci sesternice kamaratky celkom nie, to ma prave zatazovalo

dusankomoj
30. sep 2024

@martinaa354an to je v pohode. Už sa mi stalo aj také, že baby dostali čokoládu (lebo u nás sa z menin nerobí cirkus) a ja 3-balenie paštéty Majka, lebo čokoládu nejem😂. Aj kvety si kupujem sama(a často!) a muž ich iba vyberie z auta a s pusinkou mi ich podá 🥰 Celé je to o tom, že viem aj bez pozlátka, že ma ľúbi.

janickacrazy
30. sep 2024

@dusankomoj odpadla som, zlatíčko ten tvoj muž, ešteže to berieš športovo 😂

dusankomoj
30. sep 2024

@janickacrazy vieš ako to je: aký hopkal, takú potkal!🤣 Dlžná mu nezostávam! 😜

fido69
30. sep 2024

@dusankomoj Sa máš. Môžeš kvetiny dostať aj od milenca a všetko v pohode 😂

biba_18
30. sep 2024

@dahra mne keď chodia gratulovať občas kolegyne ja pekne poďakujem a ospravedlním sa že bohužiaľ, odo mňa sa nedočkajú ... 🙂
autorka: mne sa to stáva z opačnej strany - neviem kedy má kto meniny alebo narodeniny. aj keď viem zabudnem na to v ten deň ... vidím v kalendári ale nedopne mi to ... proste, mne sa to stáva. a nie je to preto že by som tých ľudí nemala rada ... proste ak neorganizujem oslavu sama, tak si nespomeniem ... moji blízki to o mne vedia a ma upozornia buď sami, alebo potom niekto iný z rodiny ... nabudúce mu povedz DEŇ dopredu že: nezabudni láska, zajtra mám meniny 🙂 alebo že: mám na zajtra upiecť koláčik? mám meniny, alebo pôjdeme niekam von?

biba_18
30. sep 2024

@vorkola ja rovno poviem že sorry, už teraz som zabudla ... ja mám fakt na to pamäť ako dory ...

bejp
30. sep 2024

... No nemám slov, dúfam, že nepracuješ niekde, kde môžeš robiť zle ľuďom 😲