Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?
Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent
Vsak ak dostavala rodicak, matersku to by aj tak vychadzalo nie, za 7rokov, alebo kolko dostavala rodicovsky? Aj do 6 rokov nie, ak ma dieta zdravotny problem. To nie su male peniaze ak si to vsetko odkladala tak by to aj sedelo
@mandzula Ano, lebo my ostatné sme bezcitné monštrá a je nám jedno, že dieťa je stále choré + riešime doživotnú dg. 🤦
@zuzanockamt ale nedomyslaj si, ja som sa len pokusila vcitit do jej koze a dovodu, preco ma o dieta strach. Kde pisem o nejakych monstrach?
@margotka17 Nemá choré dieťa...nemá žiadne diagnózy, písal to autor...má len normálného škôlkára, ktorý je často chorý...
@mizoko ved prave
@zuzanockamt skús vitaminovat viac, možno sa zlepší imunita. Taký rakytník v mede či aronia v mede by možno aj pomohli.
@margotka17 Vyskúšame, ale nie je to také jednoduché z určitých dôvodov. Vitamíny berie celoročne - D,B,C a probiotiká.
@maranco keď sa im dieťa podarilo neplánovane, tak možno chcela a plánuje sa s ním rozísť. Dieťa asi zostane jej, preto si šetrila rezervu na začiatok ? Inak mi to teda nedáva zmysel.
Ba ešte jedna možnosť. Že sa on vráti, vezmú sa a spolu si kúpia nejakú nehnuteľnosť do ktorej aj ona vloží nasporené peniaze aby mala niečo, a zároveň ho prekvapila. To by bola tá lepšia možnosť.
Autor, ktorá myslíš že to možnosť bude skôr? Už ste sa o tom rozprávali na čo plánuje tie peniaze minút a ako to bude s vami dobuducna?
@lenkakravcova spoločnú nehnuteľnosť už majú kde sú obaja polovičnými vlastníkmi, preto to zatajovanie je podozrivé, mohla potom dať na splátku hypotéky aby to mali skôr splatené, alebo menšie splátky
len to treba byť myslením nastavený že je to naše a my spolu niečo riešime a nie moje/tvoje ja/ty
@maranco aha, toto som si nevšimla. Tak to je ozaj divné, lebo mohli mať už časť splatenú.
Už som sa na to opýtal.. že som včera videl sumu na ucte a ma zarazila. Nadsena nebola. Sú to zevraj peniaze z materskej (zahraničná, a prídavky zo zahraničia) potom suma ktorú jej vrátili na daniach z daňového priznania predaj kocika výbavy a malých veci po synovi. Peniaze chce mat mimo aby zevraj nedopadla ako ženy na MK (diskusiu tu som jej spomenul)
Aspoň ich drží na sporiacom účte a nie na bežnom?
Vo FIO by po zdanení dostala ročne čistých 607€ za úroky.
@earlgrey lebo rok a pól nedostáva nič okrem prídavku. A že pokial nechodi do práce z uspor financovať hypotéku nechce. Ani som to ale nikdy nežiadal
@maranco časť ma v kryptomene, ten zostatok na ucte sa zevraj meni podľa kurzu a zevraj taký vysoký je len posledné 2 mesiace kvôli vzrastu tej kryptomeny
@maranco tak tejto tvojej otázke celkom nerozumiem. Popravde nečítam úplne všetky komenty takže asi nie som celkom v obraze 😅 viem že nie sú zosobášení. Prečo tak to netuším. Ale nemyslím si že si žena spraví dieťa s mužom o kt nie je presvedčená že by bol dobrým partnerom. Ale to je môj pohľad na vec 😁
Autor
Troška pohľadu z druhej strany...
Rozumiem tvojmu pocitu, pretoze tiez pracujem ako ty, má to veľkú dať a obetu, ktoru ten, kto tu sedi doma na zadku zdaleka nikdy nepochopí...
Chápem z toho čo si uviedol, že si chlap, ktorý sa o svoju partnerku stará, aby mali doma s dietatom všetko čo potrebujú a nemusela pozerať do penaženky a zvažovať každé euro.
Chapem, že cítiš podraz, pretože chodíš makať, aby sa mala žena i dieťa dobre, financuješ všetko a teraz si zistil, že aha... makám ako idiot a ona ma xy financii na účte.
Poviem ti takto (môj subjektívny názor)...
Trošku si urobil/urobili ste chybu. Vo vzťahu, akomkolvek, ak byvaju partnery spolu, by mala byť dohoda o spoločnom financovaní domácnosti, detí ak mate nehnutelnosť spoločne, tak spoločné splátky rovným dielom. Idealne mat zriadeny na to spoločný účet z ktoreho sa spoločne uhrádzajú spoločné náklady.
Ty si platil ako dobračisko všetko a teraz si zostal v šoku, zlosti, že ty makáš, všetko finančne ťaháš a partnerka si šetrí, no chápem tvoj pocit a rozhorčenie.
Vec dalšia (môj subjektívny názor), každý nech má s partnerom ako chce...
Peniaze, ktore zarobiš ty, mimo spoločných nákladov, nakladov na dieta sú tvoje alebo čo si zarobí partnerka, tak jej. Samozrejme, keďže si chlap, tak rodinu prirodzene podporuješ viac, manželku na materskej, nákupy, tankovanie, večere, kultura, zaplatíš dovolenku, atď.. V podstate osobne by som partnerke, žene dorovnal financ do jej platu, ktorý mala pred materskou, počas celej materskej. Vôbec by nemohla nič vytknúť 😉.
Potom by taketo situácie nevznikali.
Autor, prečo by si manželka nemohla svojou šikovnosťou zarobiť, privyrobiť popri materskej, prečo by si ona nemohla ušetriť, prečo by si ona nemohla urobiť radosť kúpou niečoho? Pretože je vo vzťahu a mate spolu dieťa?
A ty tak isto, preco by si si nemohol usetrit a kúpiť niečo čo by ta potešilo? Príklad... prečo by si nemohol kupit za svoje napr. garáž, motorku, niečo do dielne, či biliardový stôl? Partnerka by pindala, xy komentárov, ale keď je domácnosť zabezpečená, všetko je ok. Každá žena má tiež svoje sny ako i my muži.
A tú garáž... neprepiješ, keď sa ti čokolvek stane, zostane partnerke, detom. Pokial partner peniaze neprepije, neda do automatou, či inak "márnotratne nevyhodí" do vzduchu, vždy zostavajú "vo vztahu, rodine, detom". Dufam, že som vystihol podstatu myšlienky.
Na tvojom mieste, by som vôbec neriešil, odkial ich má, je to jej súkromná vec. Nie je tvojim majetkom, je to žena, ktorá nemusí vôbec nič, nem7sí sa ti zodpovedať, nemusí byť s tebou, nemusí ťa pozdraviť, nemusí sa na teba pozrieť, ani usmiať, ale "chce" byť práve s tebou, pretože "chce" a to si treba vo vztahu uvedomiť. Drobec je vas spoločný, voci nemu a iba nemu máš ty zodpovednosť a i partnerka tak isto.
Na tvojom mieste by som to rozdýchal, "v klude" otvoril debatu o spolu financovaní spoločných nákladov na bývanie, dieta". A dohodol sa... v žiadnom prípade nevyťahuj, čo si videl (nerieš to..., bude peklo, pravdu sa nikdy nedozvieš a povedie to k zlobe, nenavisti).
Pretože toto je "teraz" u vas tak na "rozchod" z tvojej strany, dôverou pekne zatriaslo.
V podstate by som ti ako chlap chlapovi povedal, môžeš j****ť, taký život a vzťah, pretože sa obetuješ pre rodinu, máš z toho "nič" a žena ťa má za koňa (keďže ti nič nepovedala, vsetko ťaháš, toto ako si uliala, na úkor teba, to sa nerobí).
Si chlap, máš svoj rozum, urob, ako sám uznáš za vhodné, život je ťažký dosť sám o sebe...
Keď ideš domov, "vždy" zavolaj žene, že si už na hraniciach, že sa tešiš na ňu a dieťa...dufam, že si porozumel medzi riadkami 😉
Nikto nie je dokonalý, hlavne sa žene venuj keď si doma, aby to, čo žena potrebuje (sex je len 20%vzťahu), nehladala inde... 😉
Drž sa 😉
@mizoko aj jej je umožnené budovať kariéru keby chcela. Nikde nie je napísané, aby bola celé 3 roky doma. Okrem toho on je v zahraničí aby zarobil na všetkých, aby všetci mali z čoho žiť. Keby časť mesačných nákladov platila za seba, možno by nemusel byť v zahraničí a mohol byť aj on so svojim dieťaťom skoro denne a nie takto odlúčený.
@sasa1310 veľa ženám aj vyhovuje ak ich muž robí v zahraničí. Peniaze chodia a ony majú svätý pokoj.
Len k tomu jej vysvetleniu k bankovemu zostatku...kryptomeny nevidis na beznom účte, iba ked si ich vytiahnes...urcite nie stylom, ze vidis ich pohyby na burze...od toho su kryptopenazenky...takze sa k nej vrat a este raz sa jej opytaj odkial su tie peniaze...tu uz nejde o uskrblikane korunky, ale o klamstvo a hneď za tym ďalšie...otazka je preco.
zena ta riadne taha za nos aj s kryptomenami .. prijem ma- ked si ho vie aj usetrit tak na dom nech prispieva .. nieje fer,ze ty odchadzas od rodiny prides o zazitky ako rastie dieta len preto aby sa oni mali dobre a ona si vala prdel doma lebo decko kychne prdne a uz je smrtelne chore... tam milostiva nech ide do prace a nedopadne ako zenske z kona ... btw vysvetli jej ze kon nieje boblia a nema sa nim riadit..ale ma prispievat ako kazdy iny na zivot ..
Asi záleží od dôvery vo vzťahu. Ja osobne netuším aké účty ma môj priateľ a ani ma to nezaujíma. On tiež nevie kde mam aké financne prostriedky. Ideme byt a hypo napoly. Ale ja som prídavky minala bezne na stravu a dieťa. Nič som neodkladala. To by som sa hanbila.. a to ze XY mužov opustí svoje ženy neznamená ze to je dôvod aj u teba.
Kryptomeny nevidis na beznom ucte, ako ti hore dole pribuda, ci klesa, jedine, ze by to bol vypis z brokerskeho uctu? A napadlo ma, ze na mobile ti ukazala brokersky ucet, tam by sa to pohybovalo.
Tak ale snad vies rozlisit podla nazvu ucet.
@sasa1310 ešte raz- píše že žena je doma kvôli zlému zdravotnému stavu dieťaťa. Furt nedochádza? Ako má ísť do práce keď má byť s dieťaťom. A obdobie kedy bola na materskej a eodicaku je obdobím kedy nemohla budovať svoju kariéru lebo o to decko sa niekto starat musel. A keby ho dá hneď do nejakých jaslí tak bytu bolo zase čo je to za mater že sa nestará o decko. Tak už si kurnik šopa vyberte čo od ženy vlastne chcete. Ak chcete mať rodinu tak buďte pripravení že za tú dobu kedy sa nevyhnutne musí starať o dieťa to budete chlapi musieť finančné tahat vy. A aj keď žena nabehne potom do zamestnania tak to potrva kým sa zabehne. Vy ste mali dostatok času venovať sa kariére tá žena nie a to jej potom chyba. No a samozrejme stále ostáva matkou ktorá najcastejsie ( ale nie je to tak vždy) rieši vodenie deti do školy alebo škôlky,vodenie na krúžky,učenie sa s deťmi a domacnost. Veľa mužov sa v tomto vôbec neangazuje,ale opäť nevravím že sú takí vsetci. A nie,on nemusí byť v zahraničí aby zarobil. Mohol mať prácu na SK. Ale nikto z nás nevie aké majú mesačné náklady a za čo všetko platia. Takže opäť tu len rozdúchavame vášne a varíme z vody
Videl som účet v revolut banke a dava to zmysel čo povedala kryptomenu vo svojej bankovej aplikacii neznamena to ze ich mas priamo na svojom bankovom ucte banka ich v skutocnosti drzi v kryptopenazdenke
ako keby ti banka ukazovala len cislo na obrazovke ale skutocne kryptomeny su ulozene v tej peňaženke.
Nemám pocit ze mi klame ukázala mi celu aplikáciu
@mizoko veď to je tá tragédia spoločnosti, že o dieťa sa v mnohých rodinách rodičia nestarajú rovnocenné a mnoho šikovných žien po pracovnej stránke dosiahne menej ako ich spolužiak zo strednej čo ledva prechádzal na štvorky
@zmrzlinka2021 a o tom píšem. Len evidentne to autorovi diskusie a veľmi veľa mužom ale ako vidím aj ženám nedochádza.

@zuzanockamt mozno tieto bezne choroby inak vnima zena, ktora, ako autor pise, o dieta skoro prisla.