Čo robiť, keď starý otec udrel vnučku?
Co by ste robili, keby ste boli na navsteve u starych rodicou a stary otec udrie malu vnucku knihou po hlave, pred vasimi ocami? Mala pred tym dost vyvadzalala.
Celkom chapem, je to svokor, tak nahazdeme na neho. Nemusel ju udriet to je pravda, mal ju usmernit muz, ze take veci sa nerobia, on-dedo jej chcel asi len nastavit zrkadlo, ako tu bezne pisete - nemam toto spojenie rada, ale sem sa hodi. Neboj, isto jej netresol velkou silou, len tak vychovne na poucenie. Zlostit sa mozes akurat tak na muza, ze to nevybavil on, a dceru neusmernil. Ze nie je doma ho neospravedlnuje, byt na deti nervozny.
@anjelicek26 neviem co ten den videl, bol totiz cely den preč na nejakom dochodcovskom vylete, vecer bol s nimi iba chvíľku. Neviem preco dcera urobila to co urobila, ci to bolo úmyselne alebo nie, v tej chvíli som pri nich nebola.
Čo chceš vedieť ako to riešiť? ...urobil čo nemal a necíti vinu...pochádza ešte z doby kedy vziať na decko opasok bola legitímna výchovná metóda...ja som dostala v prvej triede šlabikárom po hlave od učiteľky....Takémuto človeku nič nevysvetlíš, aj ty s mužom ste pre neho len deti. Veď normálne raz za čas tam pôjdete, zase mi nehovor, že tie deti nemá rád a stáva sa to bežne. Aj malá bude len väčšia a viac chápať "nie".
@mk1111111111 muza sa nezastavam, mal to riesit, ale starký reagoval, tak rychlo, ze nik nestihol ami slovo povedat, ja som ani nevedela, ze nieco spravila a uz to bolo
dakujem za vsetky komentare, je to sice smutne, ze vela ludi si mysli, ze udriet po hlave, ked rupnu nervy nie je az take zle, a to som si myslela, ze s nazorom, v najhorsom jedna na zadok, som zla.
Ja sa nestačím čudovať. Tak dieťa neposlúcha, búcha kade koho a dedko ho buchne knihou po hlave a už pomaly políciu by ste volali.... stavím sa, že ho nebuchol celou silou a robíte z toho drámu jak vo filme. V prvom rade by som spucovala dieťa, muža.. Dedo mal čo robiť, usmievať sa? alebo ignorovať, že v jeho dome si každý robí čo chce? Ty si rodič a ty si urob poriadok a keď vieš že tvoje dieťa sa nevie vpratať do kože a nikto z vás, rodičov s tým nič nerobí, tak by si mala rešpektovať, že teda konal dedo..
@ivanakal nebuchala kade koho, ani neviem ci to urobila schválne, no on to urobil v sekunde a schvalne
Trochu nechapem, dedko ide na dochodcovsky vylet a vy ste u nich na navsteve … chapem, stari ludia sa unavia skor a asi z autobusu bol ohucany. Samozrejme dat niekomu knihou po hlave nie je riesenie … mal tresnut tvojmu muzovi nech sa ukludni on a potom nech ukludni dceru. Problem je muz ten musi vediet kedy staci … ze chodi na tyzdnovky nie je ospravedlnenie … on si deti urobil, tak ich ma vychovavat … a ked vies, ze to nemate uplne pod kontrolou chodte na 3 hodiny a potom domov.
@kvetinkynaluke ale tvoj otec je už starý človek. To sú druhé deti, ktoré potrebujú svoj pokoj a keď ho nemajú, tak reagujú ako deti. Dieťa tiež v sekunde buchne druhé dieťa. Nie je to pekné, ale to sú deti. Bohužiaľ aj my budeme raz v ich veku a možno nám budú utekať nervy pri maličkosťiach, keď nám niekto naruší náš pokoj. V prvom rade sa rodičia majú snažiť na návšteve upratať deti a keď to nezvládajú, tak nech tam nechodia. Môžeš povedať, že aj dedko sa má kontrolovať. Ale to môžeš povedať aj dieťaťu a vieš, že to proste nie vždy ide.
@kvetinkynaluke predísť sa dá k tomu tak že muz sa nebude jasit s dcérou na návštevu u otca ,keď nevie následne uzemnit dieťa aby to bolo v úvodnej norme aj pre starších ľudí a keď už k niečomu dôjde bude to riešiť in so svojimi rodičmi a nie že začne hukat. Prepáč ale tu najviac zlyhal tvoj manzel
@sense no obvinena som bola ja, ze ju zle vychovavam, ako keby som ju to ucila a ked som povedala, ze vychovavat ma aj ich syn, tak to mi teda stary pan nalozil, ze aj ja by som si po hlave zasluzila
@kvetinkynaluke tak neboli sme tam nevieme ako to všetko prebiehalo. Ale ani ty si to všetko nevidela ale ak si prišla , videla len koniec a pustila si sa do starého pána, tak ako sa vraví najlepšia obrana je útok tak sa starý pán pustil do teba. Mňa by ale zaujímala reakcia tvojho muža na toto celé keďže tomuto sa vyhybas. O to viac ma to utvrdzuje v Tom že najviac v celom zlyhal tvoj muž, nakoľko rozjasil dcéru, nevedel ju dať na poriadok, dokonca ani potom čo ho dcéra udrela, tvrdil že údajne čin otca nevidel,ale začal hucat po oboch deťoch a dokonca cusal aj keď ty si nakladal svokrovi, hoci si nevidela čo a ako sa stalo ale hneď si "zaútočila" na starého otca a tvoj manžel sa ťa nezastal ani potom čo sa stary/starší pán začal rovnako útokom brániť a zvalil celú mevychovu na teba
@sense to co povedal mne stary pan bolo na druhy den, muz tam nebol, odišiel skor do roboty, on totiz chodil do roboty ma to odtial kúsok, na to mi povedal, ze on to nevidel nemoze nic povedať, myslim si, ze sa ho boji, ale neviem, nevyhybam sa, len nereagoval tak neviem co one k tomu napisat, aj ked som mu povedala, ze to mal riesit on stale bola odpoved on to nevidel
@kvetinkynaluke a teraz nám priznaj,ako silno ju to udrel. Šuchol jej len po hlave, alebo revala a má na tej hlave hrču? Tak ako on nereagoval správne, nereagoval správne ani tvoj muž
Trebalo chytiť knihu a mu ju tresnuť o hlavu aby vedel ako to je. Ja vždy ak niekto mi niečo urobi či fyzický alebo slovne sa mu snažim vratiť aby pocitil následky svojho konania a je mi to jedno či je to riaditeľ podniku, vedúci, zamestanec ,lekár predavačka alebo zákaznička u mna v obchode. Ide o to že ak som si nechala ľudia si viac dovoľovali.Treba konať hned to čo urobil ON ja jemu a to je jedno či by to urobil mne alebo dieťaťu.Každý si musi niesť následky za svoje chovanie.Od určiteho času som prestala mať pokoj od drzých uštipačných prímitivov.Boli aj taký čo nepochopili pokiaľ nebola vzduchom zachladena.
podla toho ci to bola 1000stranova encyklopedia alebo modlitebna knizka, ale hlavne sa kludni a ukazni si dieta sama lebo sa Ti to bude stavat castejsie
@domka222 hrcu nema, ale slabo to nebolo, revala az zaspat nemohla. Nepovedala by som ani slovo keby ju capol po zadku aj ked to mal nechat na nas
@hendikep ja neviem kto kludne reaguje, ked mu niekto tresne dieta po hlave, ona nikomu slabemu neublizovala, kludne ju mohol aj on upozornit, ze uz je toho moc
@kvetinkynaluke tak nikdy nevieš prečo plakala, kľudne mohla plakať už aj pre to, že začal tatko po nej hucat pričom on ju rozblaznil a odnieslo si to decko, alebo aj pre to čo sa tam strhlo po tom keď každú na každého kričal. Tieto situácie na deti tiež nevplyvaju dobre.
Fakt ziiiiraaaam v tejto teme.
Jedna sa tu o 3 rocne male dieta..
Ale tu mamicky reaguju,akoby malo minimalne 10rokov.
Presne si viem predstavit tu rozblaznenu situaciu....dieta urcite otcovi nevlepilo naschval a agresivne.
Proste v zapale osialu sa pritrafilo.
Presne tie deti do 4 rokov vidim take este,pojasene,radostne/teraz nemyslim tie,co sa ich nik nesmie ani dotknut,lebo hned revu a mama sa z nich cela ide zblaznit/
Ale normalne dieta je cule,vesele....cize robi obcas taku normalnu neplechu.
Stari rodicia vedeli,ze k nim pridu 2 male deto,cize mohli ratat s tym,ze ticho ani celkom pokoj mat nebudu.
A stari rodicia su dospeli,tak sa hadam vedia viac ovladat.
Ako som uz pisala,capnut po zadku ok,ked uz toho bolo vela...
Ale buchnat po hlave,alebo pästou do chrbta...sory...to uz je prilis...
Keby neprisli,zas by bolo zle,ze ani starych rodicov pozret nepridu,nevidia si vnucata a blablabla...ozaj divna doba
@matullienka otec zacal kricat az potom, začala plakat ked sa starky zahnal a udrel, plakala ze to moc boli, viem ze potom sa plac vsetkym len zhorsil
@kvetinkynaluke lebo sa bojí svojho otca a boji sa mu nechce odporovat.
Pozri názory si počula starý otec to nemal robiť .
Do budúcna nech sa muž nejasu s dieťaťom keď ho následne nevie spacifikovať,nakoľko deti v Tom veku nepoznajú hranicu kedy dost a na to tam bol otec ktorý teraz hrá mŕtveho chrobaka
@kvetinkynaluke čo sa stalo , sa nedostane , v budúcnosti to môžte eliminovať, alebo napriek diaľke ostať len hodinku dve a urobiť si iný program
@kvetinkynaluke Tak ak by to bol moj otec asi by som prizmurila oko,ak svokor tak by som sa nahnevala.Zalezi este aka kniha,ci hruba ale o silná,ci slabo ale o silno ju udrel.Ale zasa otec dietata ked sa snazi nevie davat pozor a troska korigovať hru?Je to blbá situacia urcite by som bola nahnevana aj na muza ale aj deda,lebo dvaja nedávali pozor.
Ten starý pán bol asi svokor☺️ takže už principiálne zle.
Druhá vec,ja by som svojim rodičom či svkrovcom dôverovala. Keby dali môjmu dieťaťu po zadku,asi by malo dôvod. Je to stará škola,ale....
A otázka je,čo to je knihou po hlavu?pochybujem,že ju silno udrel.
Pokiaľ ten svokor je nejako vážne chorý,myslím psychicky,tam si mu deti nemala nechať ani na minútu.
Zase nehrotme už každu hlúposť.
@sense ved prave, ze som im program robila, vacsinu casu boli so mnou, starky ich videl za ten cas co sme tam boli mozno dve hodiny denne, bud spali alebo som s nimi bola von alebo on niekde bol, takze aj ked nas volajú aj tak som vacsinu casu s nimi iba ja
@terezka1947 po zadku nepoviem ani slovo, nemal by ale ked uz, mna hneva to, ze to bolo po hlave, nevie odhadnut silu
@kvetinkynaluke Ja osobne som proti fyzickým trestom a snažím sa im vyhnúť.
Ale ty to riadne preháňaš.
Neverím, že jej dedko knihou riadne šlahol. Mala si ho dôrazne upozorniť, že vaše deti biť nebude a bodka. Avšak urobiť z toho kovbojku a odísť je detinské.
Proste veci si treba vedieť vydiskutovať. Dedko konal nevhodne a vy ste to zavŕšili rovnako. Nemáte si vzájomne čo vyčítať.

@dadis áno, mám tri deti.
Knihou po hlave som im teda ešte nedala, čo neznamená, že neviem ako vedia deti dotlačiť na pokraj. A viackrát sme kvôli tomu z návštevy odišli, lebo sme sa chceli presne takejto nepríjemnej situácii vyhnúť, aby naše deti niekoho dožrali do krvi.
A štvrtýkrát píšem, že to bolo z dedovej strany nesprávne a slabé. Neviem, prečo máš problém to akceptovať, hoci to naozaj opakujem niekoľkýkrát.