icon

Čo s 21 ročnou dcérou?

11. dec 2021

Ahojte.Riesim uz zopár mesiacov taku dilemu.Mam dceru ma 21 rokov.Uz rok a pol je po škole a doteraz nepracovala.Ako nevadilo by mi to kebyže som nejaká boháčka, milionárka.Ale ja sama robim za 700€.Peniaze jej skoro žiadne nedávam,ale byvaly manžel ano s tym neurobim nič.Trapi ma ako bude vyzerať jej budúcnosť.Ma šancu sa take dievča ešte zaradiť do pracovného kolobehu?

Strana
z2
0silvia0
11. dec 2021

a co robi dcera cele dni doma? Ako si predstavuje dalsi zivot?

juliasb
11. dec 2021

No nedávať jej zadarmo strechu nad hlavou a jedlo. Darmo, ak doštudovala, v tej chvíli už nemá zadarmo jest ani bývať

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
nely1704
11. dec 2021

Celkovo nerozumiem , prečo neprispieva na domácnosť. V deň , keď skončila školu ste sa mali dohodnúť na príspevku na stravu a energiách. To, že sa nestravuje je jedna vec ale to, že jej neprší na hlavu a má si kde umyť zuby je ďalšia....

autor
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
tncka
11. dec 2021

Mne pride divne uz len tie reci ze prijima energiu z vesmiru,je ok? Myslim psychicky🤔

ella_price
11. dec 2021

Veď nech teda žije z energie a ide do preč robiť energeticky za pás 😆😆

1andrea111
11. dec 2021

Aby u nej neboli problémy s príjmom potravy, anorexia, prípadne psychické problémy, jesť treba

autor
Autor odpoveď zmazal
1andrea111
11. dec 2021

Vieš predsa že treba jesť. Ak naozaj neje, je to problém.

guineverebeck
11. dec 2021

No ale pises ze viac ako rok nema pracu. Test do zamestnania je povinny posledne 2 tyzdne a preplaca to zamestnavatel. A co sa tyka tych motivacnych veci….casto sa za tym skryva sekta takze bacha. Nie je motivacia ako motivacia. Tebe to pride normalne?

heleninamama
11. dec 2021

Nuž, keď Ti je blbé, aby prispievala, tak sa nesťažuj a radšej viac pracuj Ty - rátaj s možnosťou, že Ti zostane ne krku nesamostatná, lenivá a duševne vyšinutá dcérka navždy.
Dievča sa evidentne nudí a z duševnej prázdnoty a dlhej chvíle sa zaoberá hlúposťami. To dobre neskončí...

akbara77
11. dec 2021

Vymeniť zámku na byte a čau.Takto vychovávas darmozraca

dzina007
11. dec 2021

a uz bola aspon na prvej davke? ked vravi ze kym bude komplet zaockovana?

emalka
11. dec 2021

Zatial to znie ze nieje uplne ok. Depresia, anorexia, ine problemy, moze to byt hocico. Ak cita a pozera motivacne materialy, mozno sa snazi si pomoct a nejde to...

ella_price
11. dec 2021

A je vôbec téma skutočná? 🤨🤨

sissy27
11. dec 2021

No mladej dáme vysvetliť, že hoci prijíma energiu z vesmíru, tak za bývanie, vodu, elektrinu, plyn, smeti, fond opráv a spotrebný materiál v domácnosti sa platí eurami a jej podiel na týchto platbách je mesačne xxx € a od ďalšieho mesiaca je jej povinnosťou túto čiastku platiť vždy k určenému dňu v mesiaci, v opačnom prípade si môže pobaliť svoje osobné veci a odsťahovať sa, lebo jej miesto zaberie platiaci podnájomník.
Ideálne by bolo aj porozprávať sa s jej otcom a vysvetliť mu, že by ste mali v tomto ťahať za jeden povraz, lebo nebudete tu večne a čím skôr sa naučí samostatnosti, tým lepšie pre ňu.
Ale teda zaujímalo by ma, ako ste ju vychovávali doteraz, keď v 21 rokoch má takýto postoj k domácnosti a životu. Lebo teda moja dcéra si je tohto vedomá už nejaký ten “piatok” , popri gympli stíha pravidelný šport, sociálny život aj brigády, takže sa nebojím toho, že v 21 rokoch mi bude zrastať s gaučom a nechávať sa živiť.

autor
Autor odpoveď zmazal
heleninamama
11. dec 2021

Motivačné knihy a dristy o energií z vesmíru sú dve odlišné veci. To skôr zaváňa duševnou poruchou - ak tomu dcéra naozaj verí, alebo sektou, ako tu už bolo spomenuté.
Mimochodom, Tebe takýto životný štýl u mladého dievčaťa príde normálny? Ak áno, je to dosť smutné...

dzulli1980
11. dec 2021

Mnohým mladým ľuďom sa dnes nechce robiť ... ja osobne by som toto netolerovala ... musela by prispievať na domácnosť, pokiaľ by u mňa žila ... pokiaľ by som videla z jej strany snahu a že sa jej nedarí nájsť robotu, OK, ale takto vôbec nie ... a to, čo Ti rozpráva, že po očkovaní atď. sú výhovorky ... však ju pošli bývať k otcovi, nech ju financuje.

autor
Autor odpoveď zmazal
janinah
11. dec 2021

To jedenie či skôr nejedenie si odsleduj.mozes podceniť vážny zdravotný problém

viestta
Odpoveď bola odstránená
magdalenkad
11. dec 2021

Mam 22rocnu dcéru, ale neviem si predstavit, žeby nepracovala a len sa poflakovala. Hneď po skončení školy musela ísť do práce a prispievať. Nie veľa, len tak aby pochopila ako veci fungujú.
Píšeš, že Ti je od nej blbe brat peniaze, lebo to od Teba nepýtali Tvoji rodicia. Tak ved nikto nepovedal, že ich musíš minút...to co Ti dá, to jej odkladaj bokom...
Ale pokiaľ nezasiahnes HNEĎ, tak pracovné návyky si neosvojí...
V prvom rade si urobila ty chybu hneď na začiatku...

ysseba
11. dec 2021

Ja aj keby som bola boháčka, milionárka, tak by som nezniesla, aby mi dospelá dieťa nič nerobilo, sedelo doma na riti, pozeralo motivačné videá za moje peniaze (pretože ty platíš net). Tým netom by som začala. Zmenila by som heslo na wifi. Zaočkovať sa a potom si nájde prácu? To ma pobavilo, tak ona z teba ešte aj blbú robí. Inak u nás v práci a aj čo som sa s kamoškami a mamou bavila, tak kto nie je zaočkovaní, tak dostávajú samotesty a podpisujú čestné vyhlásenie, žiadne také, že by si platili.... Takže toto je len výhovorka. Nuž, ale aj sama asi vieš, že ona sa bude stále vyhovárať. A keď si nájde prácu, tak by ti mala dávať peniaze, aspoň niečo. Tebe keď je to blbé, tak jej to môžeš odkladať a niekedy keď sa osamostatní, tak jej to môžeš dať.

andrejka1974
11. dec 2021

Jednoducho bud si do mesiaca najde pracu, alebo zbohom a vermi rychlo si najde robotu vsak najom bude uz musiet platit

Strana
z2