icon

Čo s manželom?

simonanaa
26. máj 2021

Ahojte. S mužom sme spolu už pár rokov a máme 2 malé deti . V poslednom čase ( cca polrok) sa dosť zmenil a ja už neviem, čo robiť . V práci je každý deň na 16tkach , aspoň to tvrdí . Naposledy, keď som tam volala mi povedali, že je už dávno doma, no doma nebol a prišiel domov večer ako z práce a dokonca tvrdil, že tam bol ... Neviem kedy klame a kedy hovorí pravdu . Popri práci začal chodiť do solárka - všimla som si to len preto , lebo mal biele záhyby pod pazuchami a extrémne zhnedol .. dokonca mi oznámil , že bude chodiť aj do posilovne , potom povedal , že už tam chodí a mňa sa pýtať nebude . Ja neviem kde je , s kým je , čo robí .. Vraj mne sa spovedať nebude .. Už som ho vyhodila z postele. Úplne ma ignoruje a vysmieva sa mi, že sa mám dať liečiť . Ak pýtam peniaze , mám si zarobiť , on nemá ... Ako na neho ? Ja už chytám strašné nervy . Som agresor a on ma provokuje a všetko otáča proti mne .. Ako si praješ, ako ty chceš , ako povieš ... pripadám si ako na psychiatrii , každý rozhovor s ním je trest . Domov chodí len spať , na wc a daj mi prať ... Mám si zistiť kde bol , on sa bude spovedať Bohu ... je toto normálne ? Povedala som mu , že proste zamknem jeden pekný večer a pôjde tam , kde bol ... on je schopný to stočiť proti mne a proste deťom povedať , že mama mi nedovolí . Tohto muža som si nebrala . Stále v ruke mobil , začal si nakupovať oblečenie , drahé tenisky a ja som už mimo a neviem, čo mám čakať. Na 75% som presvedčená , že si niekoho našiel . Inak si to neviem vysvetliť ... a teraz proste čo robiť . Heslá neviem, všetko si pomenil a mobil nepustí z ruky ani v noci . Ani sa ma nechytí - vraj ja som si to priala, tak mi plní želanie . Som k.o. Myšlienky ma burcujú , nervy mám v kýbli a bojím sa, že ho inzultujem a zas sa všetko otočí proti mne . Dokonca nepočúva vlastných rodičov , je dospelý , nech sa nestarajú ... Robí si čo chce , ako slobodný . Obrúčku nenosí absolútne. Nechcem rozbiť rodinu , keď neviem, čo za tým je . Nechce sa mi veriť , že by rozbil rodinu , lebo skrátka tohoto chlapa ja nepoznám, ktorým teraz je .... Ćo by ste robili ? Je tu niekto , kto má podobnú skúsenosť ? Ale porozmýšľajte prosím , nie hneď vyhoď ho ... pokiaľ to neuvidím, neprečítam si , alebo skrátka nebudem mať dôkaz , nechcem byť tá , čo to celé rozbije , keď vlastne nevidím do toho ... len si myslím .

mamamasama
26. máj 2021

@simonanaa ako.. uuuf... nechcem vediet ako sa citis, ale ja by som zabalila pankovi veci, vymenila zamok a nepustila domov... nech si trenky perie v potoku, alebo u svojej flandry... ,lebo.. priznajme si narovinu... on robi vsetko preto, aby si ho nechala, len na to caka...,aby mohol ist za nou..

jana_eyre_2
26. máj 2021

Je vlastne úplne jedno či milenku má, alebo nie - ponižuje ta, správa sa k tebe ako k handre, sluzke a to je podľa mňa neodpustiteľné..

Ja by som to spravila tak, začala rozhovor s tým, že sa ideme rozvádzať, zistila som všetko a ďalej sa s ním žiť neda (aj keby som nezistila).. potom by som uvidela reakciu.. vtedy sa prezradí..

Je to nezavidenia hodná situácia.. ale nenecháj sa ponižovať len preto aby mali deti otca.. oni ho totiž budú mať aj naďalej.. veď tvoj muž nie je alkoholik, o deti sa zaujíma, prečo by to malo byť inak ak sa vybdvaj rozidete? Situácia z tvojho detstva a táto sa nedá porovnať..

lilitela
26. máj 2021

@maminkadeticiek vsak si to skus otocit, povies si, ze kasles taky zivot, ze chces zit. Ides si rano zabehat, skocis kupit nove handry, kavu s kamoskou, obed, potom 8h praca, poobede nejaka masaz, solarko, zasa kava, prides domov a manzel ti robi sceny, ze do riti kde si cely den. A ty kukas jak vyorana mys, povies, ze si konecne zacala zit a nech ti da pokoj a on do teba, ze urcite mas frajera, volala som ti do prace, naval mobil, komu si volala, tak budes kukat a povies ze sibe ti, chod sa dat liecit, daj mi pokoj... aked to tak mas denne, tak uz opo 30x sa budes uz uplne smiat, ze co zo seba ten tvoj partner robi. Proste ked ti prepne, rozhodne nebudes toho partnera chcapt, ze chudak, on asa tu zoziera, trapi, naozaj ho musim uistit. A ze si poblokoval vsetko a striehne si mobil? No ak prisli taketo sceny, tak z principu by som neumoznila taketo sondovanie.
Ja netrvdim, ze to tak je, ja len pripustatm taku alternativu.
Autorka, mozno ti dal podnet, a mozno si ozaj nikdy taka nebola, ale nemohlo sa u teba nieco spustit? Predsa len, male deti, spolocenska izolacia, ved to je velmi tazke obdobie.

nikaeli
26. máj 2021

@simonanaa a ked zistis, ze ti nie je neverny, aj tak s nim chces ostat, ked sa k tebe takto sprava? si clovek, si zena, si matka! nie si kus handry, aby si do teba utieral nohy.. ked ti to takto vyhovuje, neries nic.. nestopuj ho, nevolaj mu do prace, nezistuj kde a chodi a nevycitaj mu, ze sa vam nevenuje.. ja by som takto zit nechcela.. je len na tebe, kedy v sebe najdes tu silu a das mu najavo, ze od neho nie si zavisla.. lebo nie si!

lilitela
26. máj 2021

@simonanaa Chcem tym povedat to, ze on sa nesprava korektne, a vobec to neschvalujem, ale pozri kam ta to dostalo. Naozaj sa skus obratit na psychologa.

matkahelka
26. máj 2021

@hederamonstera v 30 kriza stredneho veku? odkedy je 30 stredny vek?

simca06022011
26. máj 2021

@simonanaa ja na tvojom mieste nič nezachranujem.

hederamonstera
26. máj 2021

@matkahelka ta hranica veku sa posuva. kriza "stredneho veku" moze byt aj skor....znamena to len, ze clovek doteraz robil len to, co nechcel, co chcela spolocnost alebo rodina...a zrazu to vypali, ze chce robit nieco, co jeho bavi a dava mu zmysel. Mala depka po tom, ked clovek splnil vsetky poziadavky okolia, co u neho vychadza (manzelka, deti, praca).
Alebo je to len proste c**ak :D

3petka
26. máj 2021

@simonanaa úprimne ak by mi muž robil toto tak už má nevidí. Načo hľadať sondovat čo ako kedy prečo. Proste sa nevie k tebe správať čo chceš zachraňovať, ty mu robíš doma slúžku a on čo správa sa k tebe ako k poslednej handre. Ani by som neoprala, však má ruky nech si dá prať a povesia keď chce byt frajer... Sadni si s ním a povedz že končíš že sa treba zariadiť nech odíde alebo odíď ty... proste slušný rozhovor ak bude magor ingnoruj ho a trvaj na svojom...

mariejenka
26. máj 2021

@maminkadeticiek 😂😂 prepáčte,ale pri slovách dobila ho...som sa zasmiala, predstava ako chudak lezi v klbku,zmasteny na kašu, a ona jak Vemola nad nim🤣🤣.... och, prepáčte...no ,ale ked to pomohlo.

sandrika1986
26. máj 2021

Zbal mu kufre a nech ide...

mam4
26. máj 2021

@simonanaa ja som si prešla rozvodom aj ťažkým obdobím v novom vzťahu a s odstupom času môžem poradiť len to aby si sa neupinala na žiadneho muža, nájdi si niečo čo ťa baví a napĺňa, zavri oci a porozmýšľaj či ešte tvoj muž ma niečo čo na ňom stále miluješ a ak áno tak si na to spomen keď je doma a povedz mu to, zmen taktiku, nesleduj ho , daj mu tu slobodu keď ju potrebuje, daj mu lásku, pochopenie, viem ake ťažké to je ale dá sa to ak chceš a až tak uvidíš či ešte je nádej zachrániť vás vzťah , skús mu odpustiť ak ti ublížil, lebo čím viac budeš tlačiť na neho tým viac sa bude od teba odtahovat, sme iba ľudia všetci môžme robiť chyby či stratiť hlavu ale podstatne je či to bude chcieť napraviť a či mu ty dokážeš odpustit

maminkadeticiek
26. máj 2021

@mariejenka Je to ozaj chlap jak hora ona od neho o takmer 2 hlavy nizsie.Nebojte,prezil to,a dobre mu tak 😂😂

ivanka12311
26. máj 2021

V tomto bude iná keď začal do solária chodiť,posilka, iné obliekanie..správanie...mobile v ruke tomu len nasvedčuje...zbal mu veci vyhod ho a pošli ho za tou pipkou nerob mu slúžku však mu nech mu lejdy opere aj navarí

mariejenka
26. máj 2021

@simonanaa co by som robila Ja. Uz dnes ,by som ho nijako necakala kedy pride,ako, ... riešila by som len deti,seba... uvarené pre deti,oprate len detské pradlo,jeho nie, nepytala by som sa nic, plánovala len s detmi. Máš auto? Na víkend k babke,dedovi..muz by nevedel o ničom. A takto by to bolo par dni,tyzdnov...
Potom záleží od vývoja situácie...ci by on reagoval, pred detmi absolútne žiadne výčitky,hadky, doťahovanie..ak by skúsil cez deto,ze mamka heto, mamka tamto..tak by som sa mu zacala do ksichtu jak on tebe, "ale? Co si nenormálny?" Daj sa liečiť, cislo na psychiatriu si zisti"...
A ja by som ho asi aj raz šla odsledovať,nie ako furia,ze kde co,je... kľudne nenápadne.
A nic mu nevesat na nos,svoje plany, ničivého nic,by on mne nevedel...
Uznávam, život na hovno,ale tak pol roka sa trápis,par týždňov výdrž,a snáď sa to ukáže,co je vo veci...

kubkovamama
26. máj 2021

@simonanaa bez ohľadu na to ci ma milenku alebo osobnu krízu,dala by som si pauzu.Nevsimala by som si ho.Staraj sa iba o seba a deti,odreaguj sa niecim co rada robis.Nenervac a nevysetruj,je to tazke,ked mas toho plnu hlavu,ale on na tvoje nervy aj tak nereaguje a je mu vsetko u prdele,tak maj aj ty.Kupuj iba sebe a detom,od stravy az po handry.Urobte si pekny vylet,chod volakde na predĺženy vik

matkahelka
26. máj 2021

@hederamonstera skor to druhe. kriza stredneho veku je v obdobi okolo 50 a ano, podla psychologov su mozne aj odchylky, ale urcite nie na 30.

lucyinthesky1
26. máj 2021

@simonanaa Tiež ma napadla otázka koľko má rokov, takže ak má 31 kríza stredného veku to nebude a dôkaz že ťa podvádza je viac ako 100 percentný. Strašne sa ponižuješ a súvisí to samozrejme s Tvojim detstvom. Napíš mi do správy, poradím ti 😉

nttnnt
26. máj 2021

ved ta ma uplne na haku..co s nim chces debatovat ked ti so smiechom prskne do tvare ze sa bude spovedat len bohu debilko :D...poloz mu rozvodove papiere na stol ty si pre neho ocividne uplne nic, jaj a este jedna vec prestan mu prat a starat sa o neho ok? nerob sliepku zo seba

lilitela
26. máj 2021

@matkahelka Kriza stredneho veku nie, ale kriza to moze byt. Kolko chlapov, ale aj zien si predstavuje, ze tazky je len prvy rok s detmi a potom uz to ide samo. 🙂

lilitela
26. máj 2021

@simonanaa A ja ked som doma pritlacila na pilu, nedopadlo to dobre. Vymkla som muza, lebo sa mi flakal tiez, a on vyvalil dvere, a este mi jednu vylepil, ze co si to dovolujem. Ked som sa nasledne obratila na linku pomoci, poradili mi co a ako, ale aj psychologicka povedala, ze predstavte si policiu, sud. Vy poviete, ze je tyran, ze vas psychicky nici, nestara sa o rodinu, iba o seba, a fyzicky vas napada. A on povie, ze ste psychicka tyranka. ze on nerobil nic zle, rodinu zabezpecoval, staral sa, obcas relaxoval a vy ste ho stale stihala, kritizovala, podozrievala, vycitala, ze ste ho vymkli v jeho vlastnom byte a v takom prostredi sa neda vydrzat a neviem co este. Zamyslite sa nad tym, ako to bude vyzerat, ta vasa snaha nieco riesit, nieco zachranit, otvorit mu oci.
Tak sa nad tym zamysli, autorka

h2
26. máj 2021

@simonanaa Ahoj, Ty nepotrebuješ dôkazy, že má Tvoj manžel milenku. Aj keby nemal (akože som si istá, že má), tak už len to, ako sa k Tebe správa, je na rozvod. Je mi to ľúto, chápem, že chceš zachrániť rodinu. Ale to on je ten, kto ju rozbil. ☹️

fiafia
26. máj 2021

@simonanaa tak ja nič odsudzujúce na sledovacke nevidím. Tiež by som chcela vedieť pravdu. Navyše na súde sa tie informácie hodia ak teda niečo zistís. Treba si nazbierať dôkazy a nie hurá hop bezhlavo podať o rozvod a ešte tam spraví zo seba chudacika. Ale ja by som ho zo zistenými vecami nekonfrontovala, bolo by to prekvapko pre neho na súde. Keby som mala na to € najmem si detektíva nech si myslí kto chce, čo chce. Chcela by som vedieť pravdu

makova333
26. máj 2021

@simonanaa cely problem je v tom, ze ty nehladas dokaz o milenke, ty hladas cas, aby si sa nemusela rozhodnut riesit vztah. Keby islo o to, ze ten vztah je nefunkcny (co je, a je uplne jedno preco) uz davno by si s takymto muzom nebola. Ty neodides ani keby si mala dokazy o 3 milenkach, lebo by si si nasla sposob ako obhajit, ze to nemusi byt pravda "lebo si ich nechytila pri cine".

matkahelka
26. máj 2021

@lilitela ale autorka nikde nepise, ze by mali problem s detmi. aj jeho popisuje ako dobreho otca. oni nemaju krizu, on si nasiel milenku a vlastna zena je preho odpad.

dilino
26. máj 2021

Podvadza ťa na sto percent tak sa milujúci chlap otec rodiny nespráva.Načo sa mu doprosuješ daváš ho sledovať načo to je dobre našiel si milenku ja by som mu zbalila veci a nech ide k nej.Mala si zlé detstvo ako pišeš a polož si otázku chceš ho dopriať aj svojim deťom vedela si čo preživaš ty a teraz toto majú trpieť tvoje deti.Ja by som mu ani nevarila, neprala, a žiaden full servis nič skratka nech si ide za rajdou.Neboj už tu bolo veľa hrdinov čo naponižovali ženy matky svojich deti, pre mladé rajdy čo majú šteklenie v nohavičkách.A potom sa s prosikom vrátili domov k žene aj k deťom.Horšie je to že ti nedáva peniaze ved sú to jeho deti a tie majú potreby a každý deň aj jesť ved to nieje len tak.Otázne čo chceš robiť ak nie pokaziť rodinu ON ju už pokazil mlada frajerka mu asi zatemnila mozog.Všetko si vysporiadaj požiadaj o výživne pre deti.Deti majú koľko rokov určite pochopia že otec je na nič.Ziť v dusnej atmosfére to by som nechcela radšej z detmi v kľude a aby aj ty si mala zdravie pre somára si ničiť zdravie nema význam ON musi pochopiť sám a prisť na to sám neboj odišiel by k mladej frajerke zrejme by sa tam dlho neohrial mlade majú iné nároky.Pišeš že po 15 rokoch sa to udialo asi zrejme dostal druhu pubertu a druhý dych doma mu to zovšednelo ved si povie vždy deň to iste tak čo treba mu aj nejaký adrenalín.Nedavaj ho sledovať načo zbytočne platiť ved je to nad slnko jasne že má nejakú od teba mladšiu pre neho krajšiu dajme tomu z jeho pohľadu je to niečo nove prenho lenže aj to nové sa obkuka a potom pride klopať s prosíkom na dvere aby si ho vzala na milosť.Teraz to nemá vyznam je hluchý, slepý, nič ho nazaujima vydiš že dá prednosť frajerke pred rodinou a ešte s teba robi že si blba, hlúpa, a že je všetko tvoja vina ja myslim v jeho rozmyšľani že si taká.Ze nič nevieš že si hystéricka to chlapi v 2 vlne puberty robia sú ako deti pubertiaci 15 ročný ale tomu sa neni čo čudovať na 15 to musi prežiť každý ale otec od rodiny .Neponižuj sa,neprosikaj ho o lásku o nič ved vydiš sama že ťa len provokuje a za všetko môžeš ty.Lenže mlada ho bude baviť do času a potom sa zrejme vráti.Ja som to nezažila ale určite je tu mnoho žien ktorým mlada frajerka odlakala muža a otca rodiny.Každa sme inej povahy nikdy by som sa neprosila mužovi a nedala ho sledovať ani keby sme mali deti ja som zasa taka povaha.Nech si ide ved ked sa má vratiť vrati sa ale ja by som takého už nazad neprijala už len myšlienka že spal s inou by ma napinala na grc a nieto ešte ho každý deň vydieť.To by bol jeho trest otcom bude vždy aj ked deti budu mať obrazne povedane 70 rokov a ON 90 vždy to budu jeho deti ktore časom pochopia že takto žiť je horšie aj kvôli hanbe ako žiť bez neho a navštevovať sa.Držim ti veľmi,veľmi palce aby si to ustala a zvladla z detmi.Pokiaľ ste všetci zdraví tak nič viac neexistuje.Preto si váž svoje zdravie aby si onho neprišla a kašli na chlapa.Nemá to význam.

renata1405
26. máj 2021

Tak ako ti radia vyssie treba ho pobalit a vymenit zamku lebo tu je 100% istota ze ma inu ale myslim si ze tiez nebude slobodna kedze u nej nenocuje lebo pri jeho bezocivom chrapunskom spravani uz by u nej aj prespaval.

lilitela
26. máj 2021

@matkahelka Prepac, mne nejako uniklo, ze co si mi chcela tymi detmi povedat. Ako ze je dobry otec.
Spomenula ho, ze s detmi absolvuje vylety, na druhej strane niekde medzi riadkami, ako pise, ze nie je vobec doma, iba na prespavacku a oprat, tak si neviem predstavit, kde presne ten dobry vztah s detmi sa buduje. Ale mozno si mi chcela tym povedat nieco, ine, len teda ja som to nepochopila, kludne mi to vysvetli.

littlebubble
26. máj 2021

Môj chodí na tréningy, do solárka somnou, do posilky.Nemá problém mi povedať kam ide.

Myslím si, že muž ktorý nemá čo skrývať žene nepovie, že sa jej nemusí spovedať a, že nech sa dá liečiť.To je taká obrana klamárov.

vilma7
26. máj 2021

Nie , nevyhoď ho. Pekne mu per, var, usmievaj sa naňho, sexuje, vitaj s úsmevom až kým neskončíš na psychiatrii.
V jeho prípade by som už po žiadnych dôkazoch ani netušila, je ich viac než dosť.
A tak sa teda zariaď ako chceš.

Jeho cieľom je, aby si to ukončila ty, aby on bol stále ten dobrák. A vidím, že sa mu darí.