Čo s manželom?
Ahojte. S mužom sme spolu už pár rokov a máme 2 malé deti . V poslednom čase ( cca polrok) sa dosť zmenil a ja už neviem, čo robiť . V práci je každý deň na 16tkach , aspoň to tvrdí . Naposledy, keď som tam volala mi povedali, že je už dávno doma, no doma nebol a prišiel domov večer ako z práce a dokonca tvrdil, že tam bol ... Neviem kedy klame a kedy hovorí pravdu . Popri práci začal chodiť do solárka - všimla som si to len preto , lebo mal biele záhyby pod pazuchami a extrémne zhnedol .. dokonca mi oznámil , že bude chodiť aj do posilovne , potom povedal , že už tam chodí a mňa sa pýtať nebude . Ja neviem kde je , s kým je , čo robí .. Vraj mne sa spovedať nebude .. Už som ho vyhodila z postele. Úplne ma ignoruje a vysmieva sa mi, že sa mám dať liečiť . Ak pýtam peniaze , mám si zarobiť , on nemá ... Ako na neho ? Ja už chytám strašné nervy . Som agresor a on ma provokuje a všetko otáča proti mne .. Ako si praješ, ako ty chceš , ako povieš ... pripadám si ako na psychiatrii , každý rozhovor s ním je trest . Domov chodí len spať , na wc a daj mi prať ... Mám si zistiť kde bol , on sa bude spovedať Bohu ... je toto normálne ? Povedala som mu , že proste zamknem jeden pekný večer a pôjde tam , kde bol ... on je schopný to stočiť proti mne a proste deťom povedať , že mama mi nedovolí . Tohto muža som si nebrala . Stále v ruke mobil , začal si nakupovať oblečenie , drahé tenisky a ja som už mimo a neviem, čo mám čakať. Na 75% som presvedčená , že si niekoho našiel . Inak si to neviem vysvetliť ... a teraz proste čo robiť . Heslá neviem, všetko si pomenil a mobil nepustí z ruky ani v noci . Ani sa ma nechytí - vraj ja som si to priala, tak mi plní želanie . Som k.o. Myšlienky ma burcujú , nervy mám v kýbli a bojím sa, že ho inzultujem a zas sa všetko otočí proti mne . Dokonca nepočúva vlastných rodičov , je dospelý , nech sa nestarajú ... Robí si čo chce , ako slobodný . Obrúčku nenosí absolútne. Nechcem rozbiť rodinu , keď neviem, čo za tým je . Nechce sa mi veriť , že by rozbil rodinu , lebo skrátka tohoto chlapa ja nepoznám, ktorým teraz je .... Ćo by ste robili ? Je tu niekto , kto má podobnú skúsenosť ? Ale porozmýšľajte prosím , nie hneď vyhoď ho ... pokiaľ to neuvidím, neprečítam si , alebo skrátka nebudem mať dôkaz , nechcem byť tá , čo to celé rozbije , keď vlastne nevidím do toho ... len si myslím .
@elizabet173 a co som napisala ine v tej odpovedi? :D
@simonanaa na rozchod je priskoro. Zatiaľ je to v štádiu schovávanie sa zahmlievania nekomunikácia a ignorovania. Nemáš dosť informácií na rozchod a on tak isto nie. Ty sa bojíš preto žiarliť to je normálne a ak teraz robíš nenormálne veci ktoré sú pod tvoju úroveň neobvinuj sa z toho. Je to síce zlá reakcia ale v tomto stave a čase normálna. On je podľa mna veľmi nešťastný len o tom ešte nevie. Či už niekoho má alebo nie, nespráva sa k tebe vôbec pekne a kazí život nielen tebe a deťom ale aj sebe. Ak aj má inú tak šťastný s ňou nebude. On bude rovnaký aj k nej. Opojenie pominie a bude ľutovať že si pokazil život. Ktosi tu už navrhoval ho postrašiť rozvodom. Ale nie strašiť no ozaj to vážne naštartovať. Budes v práve a on sa zľakne. Pre chlapa je pohodlne mat frajerku a ženu ale prísť o ženu a deti a platiť a sťahovať sa a vysvetľovať to rodine a znamim, to je pre neho prehra a určite sa vyľaká. Stratil o teba záujem bude to ťažké obnoviť no dá sa to. Len to musí chcieť. Láska ak medzi vami bola tak nezomiera. Len ju necítite. A to preto že ste nerobili skutky lásky. Obnovte aktivity a pocity neskôr prídu. Viem že sa to ľahko hovorí.
Čo k tebe povedať? Správa sa k tebe ako k úplnej trúbe a ty si to budeš svojim spôsobom stále obhajovať... Aké dôkazy ktoré potrebuješ?? už len to žeby sa ku mne chlap choval ako k poslednej chudere by mi stačilo nato, aby palil z domu. Ale rob jak myslíš... Kupuj si sledovačky do auta, hladaj hackerov nech mu sliedia fb (co je to úplne z cesty.. ale keď to potrebuješ tak si tak urob) Raz by som mala podozrenie že má milenku a chlap by mi nedal do rúk mobil nech si pozriem, alebo by mi povedal že sa nemám starať a nebude sa mi spovedať, tak by najprv letel mobil, potom handry a hned za nimi on.
Neviem či to to tu už niekto radil,ja by som robila to isté..kaderníčka,nechty a odišla by som na pol dňa preč..možno ani nie tak kvôli nemu,ale kvôli tomu aby si sa aj ty vyventilovala z domácností,od detí..popripadne keď príde domov,vyfintena a nahodená mu odovzdaj deti medzi dverami že ty ideš von a nech ho aj porazí a sprav si s kamoškami dámsku jazdu...a tu rodinu už dávno rozbil on a jemu to vyhovuje..podľa mňa nie na 75 ale na 99% v Tom je iná žena(možno iný muž 😂)
@elizabet173 keby to mal na salame, uz by bol prec :D nerob dramu, ved jan ikde ziadne zakonne a pravne veci nerozoberam. Jasne ze zena co je cely den doma sama, vie ako chlapa z domu vyhodit raz dva.. a ci uz on najde odvahu volat policiu alebo sa poberie, je len na stasti a jeho povahe. Ja osobne by som to aj tak urobila, a nech si pride kludne aj s policiou :D mne by to prislo skor smiesne, po tom vsetkom, co sa on vyskiera a smeje jej do tvare... policajti su zvyknuti, ti ho dosikuju ako zabludene decko ak bude mat zaujem... co vobec nemusi, ja osobne poznam xy parov, kde sa manzelik veruze s policiou neukazal, stiahol chvost a odisiel, max prisiel si zobrat veci. A aj take pripady, ze sa zbalila zena aj s detmi a ani sa s nim viac nebavila, iba cez pravnika. A to urobila zo dna na den tak zena. Ani deti nevidel, kym sud nerozhodol ako a kde sa budu stratavat.
@dollyzv aaano.. to by bolo super, a ak by sa pytal kam ide, tak ona sa mu nebude hadam spovedat :D ja by som s kludom odisla aj niektory predlzeny vikend aj s detmi... a neracila mu oznamit nic.
@simca06022011 pozri, tvoja teória je pekná. Ale v praxi takéhoto manipulátora nevyhodíš mávnutím ruky ako si to ty predstavuješ. Ja som žila 4 roky v pekle, prerevala more sĺz, milion hadok, psychického týrania zo strany bývaleho muža, predstav si bola u nás aj polícia a aj tí mu povedali, že nech odíde a netrápi mňa a deti.. ja som mu v styku s detmi nebránila a vyhrážal sa že odíde ale zoberie aj deti. Až po štyroch rokoch, keď ho vysmiali policajti sa pomaly začal pozerať po inom bývaní. Ver mi, nie je to také ľahé i keď kiežby si mala pravdu :(
No ja si myslim, ze nikoho nema. Len ma autorku uplne na salame, lezie mu na nervy, neznasa ju, ale nechce byt chrapun co opusti rodinu, tak radsej donuti ju, aby to spravila. Autorka zas nema gule ho poslat doprdele, lebo byt sama na dve deti, ist na full time do prace, aby sa uzivili nie je vobec jednoduche. A tak akoze hlada dokazy. A ak ich aj najde (co ja si nemyslim) zdovodni preco ho neopustit.
@simonanaa čo robiť? 🤔 Jednoducho mu oznámiť, že toto správanie tolerovať nebudeš a ak v tom mieni pokračovať podas ziadost o rozvod. Chápem, ze chces vedieť kto je za tym, ale tym nic nevyriesis. Ak nikoho nemá...a správa sa ako slobodny dilino to by bolo OK? Deti podrastu a aky vzor budu vidieť? Ak máš kam ísť, tak sa zbal a odid, mozno to bude pre neho lekcia. Niektorí nie su az takí frajeri ako sa zdajú byť. A hlavne s kludom, jeho asi teší ak ideš z jeho spravania do vyvrtky.
@banderaska29 a ako ste teraz na tom, ako sa sprava ? kto ma deti ?
@brita7777 neutrálne, ale vieme sa aj lepšie porozprávať. Dva dni v týždni je s deťmi, nemáme fixne že ktoré, je to o tom kedy to ako deti chcú, pretože sme to celkom prispôsobili ich potrebám. žiadne ego že ty vtedy a ja vtedy. bývame blízko seba, takže keď deti chcu ist k ockovi idú. a niekedy sú aj tri dni v týždni u ocka. A dýcha sa nám všetkým dobre.
Toto by si malo veľa rodičov uvedomiť, že cez deti si riešiť svoje nízke ego je dopad iba na deti, a pritom ich paradoxne chceme najviac chrániť.
No ako dopadla sledovacka?
@simonanaa Ako ja chapem, ze si vytocena, ze som vyslovila podozrenie, ze ho stihas, ak si teda mienila mna ale aj ine baby ktore na to poukazali. Viem ze ta to stve a asi je to aj normalny proces, ze zena sa tak zacne spravat po tom, co sa k nej muz takto sprava. Ale je najvyssi cas s tym prestat. Ved si za toho pol roka, alebo kolko mesiacov, vobec nedosiahla to, o co ti islo, naopak, este si mu dala viac prilezitosti ta ponizit a vzdialit sa ti. On sa sprava ako debil, to je uplne bez diskusie, no uz asi musis nieco so sebou urobit, lebo ak si nou aj nebola, dostal ta do pozicie "stihacky". Ved sa na to pozri z nadhladu a to hovorim aj za seba, ja som tiez vkuse sondovala, preco si bol tak dlho prec? A to mi nehovor, ze si 5 hodin cvicil. A podobne. Chcela som mu dohovorit, chcela som aby si vstupil do svedomia, chcela som, aby priznal, ze je srac. On ma v hlave zrovnane, ze nerobi nic zle a z jeho pohladu to vnima tak, ze akym pravom ho ty spovedas ako nejakeho soplaka... on nechape, ze to je zakladna slusnost, ze ked s niekym zijem, a teraz dokonca ak aj mate nefunkcny vztha, tak ak som dost ohladlplny clovek, a mam s tym partnerom deti, zijem s nim, tak trosku ucty - aspon tolko ako k hocijakemu inemu znamemu cloveku, nie?
Ja chapem, si na nervy, rozpadlo sa ti manzelstvo, a nevies preco, nevies, kde nastala chyba, co si spravila ty zle, chces zachranovat, je to ponizujuce, je ti luto deti... bohuzial deje sa to, 50% parov sa rozvadza a ver, lebo ja tomu verim, vidim okolo seba, ze z tych dalsich nerozvedenych 50% je kopec dalsich, ktori sa nerozviedli, ale ziju spolu len formalne. Podla mna, funkcnych vztahov a dobrych vztahov je malo. A verim, ze je aj mnoho takych ktore funguju ale nie su zobrati, cize nedokazu zase pozitivnym smerom naplnit tu statistiku o stastnych manzelstvach, ale asi ich nebude az tak vela.
@simonanaa Na tvojom mieste by som urobila posledny pokus. Najprv by som si zariadila to vartovanie deti a osobne by som isla spehovat, kde sa pohybuje, aj viac dni, predpokladam, ze detektiv bude velmi drahy. Ale ak nanho mas... Ak zistis, ze nikoho nema, mas este MOZNO sancu. Ak ma frajerku, vykaslala by som sa nanho. Prestala by som sa ho cokolvek pytat, pocitat s nim, nedajboze sa o nho starat. Ak nikoho nema (a celkom dobry signal moze byt, ze v robote ho nikto nekryl), prestala by som mu okamzite robit vysluchy, jednoducho brala by som ho ako brata, a ani by som nezacinala debatu, kym sa nebude chciet on o niecom bavit - proste mu dopraj to, co teraz potrebuje. Este mesiac by som mu prala, varila, s tym, ze by som to aj nenapadne podsunula - ze mas veci na posteli, oprala som ti, pripadne: naloz si veceru a po veceri - chutila ti? NIc viac ani menej. Ak sa ani po mesiaci neukludni a neoceni, ze sa onho staras a pritom mu nerobis sceny, tak potom by som sa prestala onho starat uplne. POviem narovinu, ze ja osobne by som cakala, kym on zacne sam o tom diskutovat, co sa v poslednom case medzi vami dialo, lebo ak zacnes ty, zasa budes ty za tu zlu, co sonduje. Dala by som max. mesiac, a ak by sa dovtedy nerozhybal k niecomu, potom by som ho prestala riesit uplne, aj komunikacne, aj starostlivost. po par dnoch by som ho este poziadala o peniaze na deti a keby ze mi povie, ze mam ist robit, tak by som mu povedala, ze kedy pojdem robit je moja starost, do toho nech sa mi nemiesa, ze teraz riesis, ze ma dat aj on peniaze na SVOJE deti, pripadne ak nechce ti dat hotovost, rovno mat pripraveny zoznam, co vsetko im treba kupit, od jedla, po kozmetiku a pod. Ak aj tak povie ze nie, tak povedat, ze: budem teda musiet poziadat sudne o to, aby si prispieval rodine primeranou sumou. A uvidis, ci da sam od seba, alebo budes nutena sa na ten sud obratit. No a to uz je potom jasne, co dalej, nie?
@simonanaa chce ta znicit. A tym, ze ta vytaca ho riadne bavi. Nic by som nezachranovala. Takto sa k manzelke ani verny muz nemoze chovat. Kus idiota. Akoze, ak by aj flandru nemal, odlahlo by ti? Bola by si stastna? Zacni aj ty so sebou nieco robit. Nenechaj sa vytocit, zacni sa aj ty bavit. Nevsimaj si ho. Zi pre deticky. Ale rozvod podla mna je na mieste. Zijes len raz. Nenechaj si zivot skazit takym človekom.
@sickynickyobsadene To asi chvilu potrva.
Sprav test: Uprav sa, nech si povabna a ignoruj ho. ked je cez vikend doma, odid bez slova a prid az v noci, alebo prespi u kamaratky. Deti na tvoj pdchod priprav, ze musis nieco dolezite vybavit. Spravaj sa ako on, ked vies, ze bude doma. Vyfesakovana bez slova zmizni. Popripade odpovedz, ze sa chodis liecit podla jeho odporucani...
@simonanaa moja kamoska mala presne takyto problem, mala podozrenie ze ju muz podvadza. Casto nadcasoval alebo chodil na hokej. Nevedela ziskat ziadny dokaz az raz poprosila kamarata ci by ju neodviezol pred jeho pracu a sledovala kedy vyjde von. V ten den jej volal ze zase zostane v praci dlhsie. A hadaj co uvidela? Jej muz nastupil do auta so svojou kolegynou a isli sa spolu niekam pelesit. Odpustila mu to ale on to spravil znova, dnes su uz rozvedeny.
@elizabet173 možno má milión internetových priateliek, je "chlap na roztrhanie" a možno si uvedomí, že to nie je ono, budú hádky, lebo "podľa seba bude súdiť ju", začne žiarliť, možno si niečo uvedomí, kto vie? Vždy je viac možností.
@elizabet173 pisateľka nechce rozbiť rodinu. Začal sa ku nej správať takto cca po 15 rokov. Teda nemá to v krvi. Preto test a potom sa uvidí. Pisateľka ho najviac pozná.
@elizabet173 ona rodinu nerozbija, mas pravdu. Mala som napisat, ze chce udrzat rodinu.