icon

Čo s manželom?

simonanaa
26. máj 2021

Ahojte. S mužom sme spolu už pár rokov a máme 2 malé deti . V poslednom čase ( cca polrok) sa dosť zmenil a ja už neviem, čo robiť . V práci je každý deň na 16tkach , aspoň to tvrdí . Naposledy, keď som tam volala mi povedali, že je už dávno doma, no doma nebol a prišiel domov večer ako z práce a dokonca tvrdil, že tam bol ... Neviem kedy klame a kedy hovorí pravdu . Popri práci začal chodiť do solárka - všimla som si to len preto , lebo mal biele záhyby pod pazuchami a extrémne zhnedol .. dokonca mi oznámil , že bude chodiť aj do posilovne , potom povedal , že už tam chodí a mňa sa pýtať nebude . Ja neviem kde je , s kým je , čo robí .. Vraj mne sa spovedať nebude .. Už som ho vyhodila z postele. Úplne ma ignoruje a vysmieva sa mi, že sa mám dať liečiť . Ak pýtam peniaze , mám si zarobiť , on nemá ... Ako na neho ? Ja už chytám strašné nervy . Som agresor a on ma provokuje a všetko otáča proti mne .. Ako si praješ, ako ty chceš , ako povieš ... pripadám si ako na psychiatrii , každý rozhovor s ním je trest . Domov chodí len spať , na wc a daj mi prať ... Mám si zistiť kde bol , on sa bude spovedať Bohu ... je toto normálne ? Povedala som mu , že proste zamknem jeden pekný večer a pôjde tam , kde bol ... on je schopný to stočiť proti mne a proste deťom povedať , že mama mi nedovolí . Tohto muža som si nebrala . Stále v ruke mobil , začal si nakupovať oblečenie , drahé tenisky a ja som už mimo a neviem, čo mám čakať. Na 75% som presvedčená , že si niekoho našiel . Inak si to neviem vysvetliť ... a teraz proste čo robiť . Heslá neviem, všetko si pomenil a mobil nepustí z ruky ani v noci . Ani sa ma nechytí - vraj ja som si to priala, tak mi plní želanie . Som k.o. Myšlienky ma burcujú , nervy mám v kýbli a bojím sa, že ho inzultujem a zas sa všetko otočí proti mne . Dokonca nepočúva vlastných rodičov , je dospelý , nech sa nestarajú ... Robí si čo chce , ako slobodný . Obrúčku nenosí absolútne. Nechcem rozbiť rodinu , keď neviem, čo za tým je . Nechce sa mi veriť , že by rozbil rodinu , lebo skrátka tohoto chlapa ja nepoznám, ktorým teraz je .... Ćo by ste robili ? Je tu niekto , kto má podobnú skúsenosť ? Ale porozmýšľajte prosím , nie hneď vyhoď ho ... pokiaľ to neuvidím, neprečítam si , alebo skrátka nebudem mať dôkaz , nechcem byť tá , čo to celé rozbije , keď vlastne nevidím do toho ... len si myslím .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
rawmamka
28. máj 2021

@elizabet173 Súhlasím s tebou, tu už ani tak nejde o to, či nejakú inú ženu má alebo nemá, tu ide už v princípe o to ako jej vedome ubližuje svojimi slovami, správaním. Aj keby milenku nemal, tak toto je niečo, čo si žiadna žena nezaslúži a bude si to pamätať do konca života. Tá milenka by bola už len čerešničkou na torte..... A parádiť sa, nechávať deti len s otcom vyslovene "na truc" by bolo pod autorkinu úroveň. Rozdiel je začať sa viac starať o seba po všetkých stránkach kvôli sebe, svojmu dobrému pocitu zo seba a sebavedomiu a nie robiť to len kvôli tomu, aby sa "pánko" (inak čurák) čudoval a začal žiarliť, že aj žena sa vie nahodiť, vypadnúť z domu, ísť s kamoškami.... Áno, to všetko je ok, ale len vtedy, ak je to prirodzené a nie ako odplata alebo príučka pre nejakého chlapíka, žiaden totiž za takéto divadielko nestojí.... A deti by som s ním nenechávala len preto, aby som mu ukázala aké je to ťažké, z detí by som si nerobila "rukojemníkov" ani keby to to bol tisíc krát väčší chudák ako tento. S deťmi by bol toľko koľko by deti chceli a vedela by som, že sa o ne postará na 100% a hlavne v pohode a kľude, nie pod nátlakom, že tu máš deti a ja idem von ako chodievaš ty. To je tak krátkozraké (až trápne), že si ani neviem predstaviť, žeby som to takto riešila.

eva8
28. máj 2021

@elizabet173
@rawmamka
takto sa sprava od urcitej doby. Predpokladam, ze sa dostal pod zly vplyv. Zunoval sa mu jednotvarny zivot, potreboval nieco nove, nastal u neho skrat, premenil sa na hulvata. Ten odchod z domu by nebol na truc, ci na ukazku, ake je to s detmi tazke, ale nastavenie zrkadla. Vraj detom vola, ked nie je doma. Zaujima sa o nich. Mozno preto, ze ich ma stale rad, mozno len aby detom, ci pripadnej obdivovatelke ukazal, ze sa o nich zaujima, alebo iba z povinnosti, alebo... Nevieme ake stare su deti (predpokladam, ze nie malicke) ci mamka robi, ci je zacyklena na materskej. Cela rodina spolu cas netravi. Clovek sa priblizi k tomu, s kym yravi cas. Od manzelky sa vzdialil, pohrda nou (?), tym si zvysuje ego. Nevidi, ze v spolocnosti je aj mamka jeho deti atraktivna, nemyslim teraz vzhlad, ale celkovo ako osobu. Otec deti kupe, cize by sa vedel p nich postarat, nebol by to hazard, deti by neboli rukojemnikmi, mozno by sa aj tesili ma "dobrodruzstvo s ockom" 🙂 Na noc by som prec neostala. Jednorazove zmiznutie by nic nevyriesilo, ale ukazalo cestu. Myslim si, ze urcite by bola hadka. No nastala by moznost nastolit otazku, co dalej.

rawmamka
28. máj 2021

@eva8 Deti sú malé (škôlkári), príliš veľa času s nimi netrávi, ak vezmeme do úvahy, že deň má 24 hodín a on je z toho 16 hodín denne v práci a v sobotu berie osmičky, potom ide do solárka, posilňovne,..... "stará" sa o ne, keď má čas a toho teda za posledný polrok zjavne nemá. Mamka robí z domu, príjem do 500 eur mesačne. Tu nejde o vzťah otca k deťom, ale o vzťah medzi rodičmi, ktorý je už dlhšiu dobu v hlbokom rozklade a zjavne muž nemá záujem ho zachraňovať, skôr naopak. Deti otca nestratia ani rozvodom, rozvod je oficiálne formálne ukončenie vzťahu medzi mužom a ženou. Pre deti zostávajú navždy mamkou a ockom. Skús si viac prečítať, čo písala autorka (nemusíš celú diskusiu, stačí jej príspevky, nie odpovede ostatných žien...) predtým ako sa odmlčala.

eva8
28. máj 2021

@rawmamka dakujem za zhrnutie, no ked autorka este nie je vyrovnana s tym, ze sa s nim chce rozist, nedokaze to, bude sa trapit tak ci tak. On ju psychicky tyra. Vyborna vec v tomto je, ze sa nezacala sama obvinovat, ze je na vine. A kedze robi z domu, potrebuje vvyjst von, "do sveta" sama, aby videla ako sa svet zmenil. Pandemia, lockdowny k tomu dopomohli. Aj k zmene jej manzela. Neviem kam by som sla. Bud sama alebo so znamou. Ale ostala by som dlho, aj ked by som sa nudila a tahalo ma to spat. Detom by som zavolala, snad by mi ich dal k telefonu. A podla toho sa zariadila.
Kazdy je iny. Autorka pisala, ze ho nechce hned "vyhnat", fyzicke spehovanie by bolo pod moju uroven, pre inych zas mnou navrhovany "test". Je vyborne, ze je na vyber, co robit. Len velkym rizikom je, aby tuto situaciu nezacala brat autorka ako prirodzenu. To uz bude neskoro na rozchod. Tento "test" by mohol k tomu rozchodu dopomoct. Alebo aj k zamysleniu sa jej manzela. Podla mna sa stal zavyslym na nejakych internetovych zoznamkach a citi sa playboyom. Vsak je on postarane, moze sa predvadzat... Je pod zlym vplyvom

lenadka
28. máj 2021

@simonanaa nie na 75, ale na 100% má milenku! Sú uplne ako cez kopír, ženatí, zamilovaní tokajúci, sebeckí chlapi!

eva8
28. máj 2021

..... mozno ma prilezitostne milenky z internetu. Ak by mal jednu a zamiloval sa, uz by sa nasla prilezitost ostat s nou na noc. Moze byt vo faze "som atraktivny chlap" zamilovany do seba .... A co ked pred niecim uteka, ma strach, tak si nasiel takuto ulitu? (extremne riesenie nejakej choroby, alebo niecohos cim sa nevie vyrovnat) Hoci skor mi to pripada na egoistu...

rawmamka
28. máj 2021

@eva8 Rozumiem ti, ale ja by som deti do "testu" takýmto spôsobom nezapájala. Ja by som to riešila tak, aby som bola spokojná ja a deti. Prečo deti nevziať von so sebou ? Kľudne aj na predĺžený víkend, možno mu docvakne, že je v dome bez detí a ženy nielen ticho, ale najmä prázdno. Ale apriori by som to nerobila kvôli nemu, ale PRE SEBA A DETI. A v tom je ten sakramentský rozdiel. Ak tá rodina má zostať spolu, tak nemôžu všetky aktivity a snahy k riešeniu viesť iba z jednej strany. Myslím, že ak by takáto situácia nastala u mňa, tak by sa manžel musel fest ale fest snažiť, aby som mu dala druhú šancu (kvôli udržaniu rodiny, deťom ???), musel by prísť s premysleným plánom ako budeme postupovať, aké zmeny vo svojom správaní, konaní spraví a pevne ich aj dodržiavať. Ale aj tak by som to mala už v podvedomí, ako mi dokázal ubližovať a ešte mu to zjavne robilo dobre, to s láskou nemá nič spoločné.

lenadka
28. máj 2021

@panelacikova reagujem na časť tvojho príspevku :" sa jej smeje do ksichtu, zrejme sebavedomo, je fakt dosť možné, že nikoho nemá, ale chce sa jej zbaviť, tak ju vyslovene provokuje, aby ona rachla ako balón. napokon urobí ona zo seba tú hlúpu a on z toho naozaj vyjde ako chudák, ktorý si chcel len zacvičiť. nejde mi nejak dokopy milenecký vzťah a jeho sebavedomé správanie. alebo je potom do tej novej zamilovaný a je mu úplne jedno, že to rachne" no možno mladý pán fakt schválne provokuje, chce sa jej zbaviť a bude pre neho predsa jednoduchšie keď o rozvod podá ona. Už som počula z úst chlapa vetu, ktorú vravel kamošovi : "mal som jej jednu tresnúť, pobalila by sa, vzala decká a bol by pokoj". Mne to práveže na milenku sedí na 100%. Keď ho nepošle do riti, dobre, vsak navarene, oprate o deti postarané a ja si robím čo chcem a keď rachne mám zadné dvierka a kým sa vybaví ten rozvod to netrvá dva dni, je to vychcanec. Napríklad môj švagor len na to čakal kym mu žena na to príde, v ten deň odhalenia sa pobalil a o pol druhej v noci odcestoval za milenkou 🤷‍♀️

panelacikova
28. máj 2021

@lenadka áno, všetko je možné... A zahráva sa so ženou ako s hlupou husou

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lenadka
28. máj 2021

@panelacikova po tejto zemi behá toľko prako-otov až nechápem. Dokonca rok bol u milenky a aj tak nepodal o rozvod. Potom sa nečakane vrátil, ona ho nečakane prijala späť a o pár mesiacov bol zas v prdeli. Až potom o ďalší rok sa rozviedli

eva8
28. máj 2021

@rawmamka to by nebolo zahrnanie deti do testu. Kupe ich, to je dost intimna zalezitost, vytvara blizkost, doveru. Bolo by to ako dobrodruzstvo pre deti. Von s detmi mamka chodi. Keby sla s nimi na vikendovy pobyt, ponukla by ich otcovi priestor na pripadne silnejsie zalubenie sa do niekoho ineho. Ked pojde na den von sama, bez deti, moze sa na svet pozriet inak. Nik a nic ju nebude rusit.

rawmamka
28. máj 2021

@eva8 Ja by som nevypichovala kúpanie detí ako kritérium intímneho vzťahu detí s otcom, môj muž kúpal všetky tri deti, na striedačku so mnou, ale to bola len jedna z kvanta aktivít, ktoré s nimi prežíval. Podstatnejšie pre mňa je koľko času a ako kvalitne vie s deťmi prežiť každý boží deň, pretože príležitostné kúpanie detí (neviem si ani predstaviť kedy ich dotyčný pánko posledný polrok kúpe, ak je takmer nonstop v práci alebo sa venuje sebe) je veľmi slabý indikátor vzťahu otca k deťom. To "dobrodružstvo" nechať ich s ním a ísť sa sama prevetrať v tomto probléme nemá veľké opodstatnenie, ale samozrejme aj žena má právo ísť niekam sama a načerpať nové sily a brala by som to ako samozrejmosť, nie príležitosť na jeho zmenu. To sa nevylučuje s tým, že by som to urobila len vtedy, ak by deti o to stáli .... tomuto mužovi je zrejme jedno, či mu ten priestor nechá alebo nie, ak je zaľúbený, tak príležitosť užiť si si nájde vždy. A že mu dá priestor, ak s deťmi vyrazí niekam preč ona ? Vieš, mužská fantázia je nekonečná a niektorých mužov "hecuje" už len predstava milenky, nepotrebuje s ňou tráviť každú voľnú sekundu. To tešenie sa na ňu, má pre nich niekedy väčší erotický náboj ako samotné stretnutie, ale ani to nepodceňujem, najmä v začiatkoch. Takže chcem to len zhrnúť - v prvom rade by som sa snažila, aby som bola šťastná ja a deti a mohla sa s kľudom pozrieť každé ráno do zrkadla, žiaden muž nestojí za to, aby žena premýšľala nad tým, či bude mať muž väčší priestor na zaľúbenie sa do inej vtedy, ak mu deti nechá na starosť alebo nie. To je to posledné, čo by ma v tejto situácii trápilo.

panelacikova
28. máj 2021

@lenadka 🙄

zdenkatv3
28. máj 2021

@rawmamka velmi dobre si to zhrnula. Tak by to malo byt, ziadna zena by nemala trpiet zly vztah len kvoli detom, nikam to nevedie a aj tak sa takyto vztah casom proste rozpadne

eva8
28. máj 2021

@rawmamka ked sa s nim rozide proti svojej voli, tazsie sa od neho odputa. Kvitujem, ze si ma moznost si precitat reakcie na jej situaciu z viacerych stran.

rawmamka
28. máj 2021

@eva8 S tým samozrejme súhlasím a myslím, že o tom nepochybuje žiadna z tu diskutujúcich žien. Skôr by bol problém, ak sa bude musieť rozísť proti svojej vôli, lebo to bude vôľa jej manžela, na vzťah totiž treba dvoch, no na rozchod stačí aj jeden. Keď si autorka diskusiu prečíta, určite si vyberie pre seba a svoje deti najlepšie riešenie. Žiadna z nás sa nemôže za ňu rozhodnúť, každý si žije svoj život so svojim svedomím.

matkahelka
28. máj 2021

@lenadka uplny suhlas. odvahu na najdenie milenky ma kazdy treti, odvahu priznat sa zene uz nema ziaden. bezcharakterni mrzaci!

mia78111
28. máj 2021

@simonanaa nedokazes ho opustit, aj ked vidis ze on ta nechce, pre nedorieseny vztah s otcom. Inazena by mu davno ukazala dvere. Typek vie, ze ma nad tebou moc. Dviha si na tebe ego a to je ubohe. Neni co zachranovat. Zmier sa s tym, ze on je kkt a nevazi si ta. Ver ze iny muz by ta nosil na rukach. Tento si ta nezasluzi. Nechaj nech ide po kurveni a ty pozbieraj zvysky hrdosti a vykopni ho z bytu a daj ziadost o rozvod.

bluka2
28. máj 2021

Predstavujem si tohto solarkoveho paka.... Celé zle

lenadka
28. máj 2021

@matkahelka keby aspoň mali gule zbaliť sa a čestné sa rozísť, ale nie, väčšina slabochov čo podvádza ešte robí obštrukcie 😡

lilitela
29. máj 2021

@eva8 Ten zly vplyv moze byt aj kamaratmi, takymi co sa tiez poriadne o rodinu nezaujimaju, ale nabulikaju mu, ze on musi prihliadat aj na seb, nielen na deti a rodinu, ze ma na to narok...
@elizabet173 Moze byt taky od zakladu a mohol sa cely cas pretvarovat, lebo tak sa to ma, nie? Dobry manzel otec a ked mu to jednducho nie je prirodzene, tak to pod dlhodobym tlakom rachne a prejavi sa jeho skutocna povaha, staci ten impulz.

Stale cakam kedy sa autorka ozve, ze co nove...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lilitela
29. máj 2021

@elizabet173 V niektorych pripadoch je to jednoznacne tak, ako pises. Ale su aj opaky. Jasne, sikovna zena (partner) , teda taka, ktora ma vtomto vysoko rozvinuty cit pre jemne nuanci v spravani, to asi dokaze rozoznat, ale to nemame kazdy. A ked je na druhej strane sikovny manipulator, ktory si udajne zvycajne hlada prave takeho vhodneho (menej sensitivneho) partnera, tak je vybavene.

eva8
29. máj 2021

@lilitela ano, napr. kamarati, okolie, vzniknuta zavislost, prepuknutie driemajuceho narcizmu...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
29. máj 2021

@elizabet173
@lilitela vasa konverzácia mi pripomenula príbeh jednej herečky,alebo speváčky?, teraz uz neviem... slovenská umelkyňa, skrátka....mala priateľa,dvoril jej, gentleman,uplne podla nej dokonalý..a bola svadba, no a uz na oslave po obrade mu akoby otočilo o 180 stupňov, a tam jej ešte vo svadobných šatách zacal rozprávať ako odteraz je on jej pan, bude počúvať a skončí s kariérou...a ked ju uistil,ze to myslí vážne , ona hneď na druhý den vybavovala rozvod...oj,uz si nepamätám ktorá to je, snáď niekto bude poznať. Ide mi o to ue ozaj sa ako aj muži,aj ženy dokážu pretvarovat, dlho predlho...tento konkrétny pňak to skončil v den svadby, neviem co si myslel,ale ona najstaršie nebola úplne sprostá,a zišla z krátkej cesty...

Autorka? Este čítaš, ako ste na tom?

lilitela
29. máj 2021

@mariejenka Ano, aj ja som to citala, ale nespomeniem si o koho islo.

rawmamka
29. máj 2021

@mariejenka @lilitela Mne sa zdá, že išlo o Evku Večerovú, ale na 100% to neviem, čítala som o tom už dávnejšie. Druhý tip je Marta Sládečková, lebo aj tá mala neblahé skúsenosti s mužmi, ale skôr sa mi vidí tá Evka.