Čo sa deje? Neviem príčinu
Zdravím žienky. Potrebujem radu. Som zasnúbená s priateľom, čiže pripadá svadba a rodina. ALE !!! On sa úplne zmenil. Nepochádzame z jedného mesta, čiže sme nikdy nemali problém s diaľkou. Momentálne je však priateľ 80 km odo mňa - pracovne, čiže vídame sa len cez víkendy. Posledné týždne nášho vzťahu sú hororové. Neviem čo sa deje. Víkend, čo sme spolu je všetko úplne v poriadku, na začiatku týždňa všetko ok a zrazu príde deň, kedy sa už proste neozve. Bez príčiny. Keď to má príčinu, tak úplne smiešnu, urazí sa a nahnevá v podstate za nič. Navyše si myslí, že ho podvádzam. Nuž, ale to pravda nie je - som pracovne vyťažená a aj keby som nebola, neurobila by som to. Strašne ma to psychicky ničí. Ak mu volám, nedvihne. Ak mu píšem, nereaguje. Pocit je to hrozný, neviem čo sa stalo, či sa jemu niečo nestalo, či je v poriadku, neviem, čo robí a v jednoduchosti povedané ja neviem o ňom nič. Trvá to tentokrát už 3 dni. Žiadna reakcia. Žiadne odpovede. Pri poslednom telefonáte sme sa lúčili s tým, že mi povedal, že sa už teší na víkend, že ma miluje a mu chýbam - ako v normálnom vzťahu. Od vtedy ma ignoruje a ja jednoducho neviem, čo sa stalo a aká je príčina. Akoby mu na mne prestalo záležať. Časom sa ozve sám. Teraz to už trvá dlhšie. Neviem rozmýšľať, mám strach, cítim sa hrozne. Som na dne. Žienky, píšem lebo by som rada vedela na toto všetko váš názor. Sama si pomôcť neviem. Pozeranie na telefón, či sa tam nezjaví odozva ma fakt zabíja. Ozývať sa mu dookola do nekonečna nechcem. Nejaká rada, názor? Máte s niečím takýmto skúsenosť? Ďakujem.
@lahela prepac ale tvoj priklad je extrem......
Ja neradim hned rozchod ale taketo spravanie od chlapa normalne nie je.
V ziadnom pripade.
Je to prinajmensom nezodpovedne.
A napokon ak mu to vadi,moze to dotycnej otvorene povedat.je to o komunikacii.
Maju pred svadbou cize nie su spolu 5 dni.
To znamena ze si mozu vydiskutovat-nevolaj,nepis...neozvem sa,nemozem volat....
Alebo chces povedat ze sa mylim,lebo zvelicujem "hrcku za uchom"????
@lahela každý jeden príspevok, ktorý sa sem dá s problémom s priateľom ešte pred svadbou je podľa mňa na rozchod. Lebo časom by bol z toho rozvod.
Človek si má brať niekoho takého, s ktorým je stotožnený na 100 %. A keď tam je niečo ešte pred svadbou, tak ako to bude potom?
Keď sa niekto pýta ako komunikovať s polovičkou, hm? A nevie, čo si má o tom druhom myslieť
@libawet mali nadstavený asi určitý štandard (aj čo sa týka SMS a telefonovania), ktorý vyhovoval obom. Každý to máme inak. Mne môj voláva aj 10x za deň a nevadí mi to, jednoducho máme to tak nadstavené od samého začiatku.
Niekto si nevolá vôbec a tiež im to funguje a je všetko v poriadku.
Tuto ale sama píše, že sa veľmi zmenil, takže niečo tam bude. Akurát, že to zistí u neho, nie tu. A že sa jej zľakne, že mu vyvoláva? veď to robili tak dlhšie. Ona sa zľakla skôr, lebo už to nie je také ako predtým.
@lahela ja ťa plne chápem že to berieš ako horúcu prvoplánovú radu od cudzích..
lenže oni niesú spolu zrejme pár mesiacov..zrejme tie situácie sa nestali raz..zrejme sa toho nabaľuje dlhobodo a stále dookola to isté..on sa zduje..neozve..má žiarlisovtné výstupy..chvílu klud..
potom sa zas zduje..neozve..má žiarlivostné výstupy..
toto nieje útok iba na neho...toto je nasmerovanie,že nevedia komunikovať..
vieš toto je vždy jasný signál že si treba veci usporiadať kým dvaja predstúpia k otláru a budú s plným vedomím a svedomím sľúbiť, že ostanú v dobrom aj zlom...
a ak o tom niesú presvedčení už teraz ...tak tie štatistiky zvyšujú práve takíto ľudia,čo exprrimntujú vo vzťahu a žijú bud alebo..🙂
prehodnotiť svadbu...
Nejak nevidim riešenie v tom že za nim pojde skontrolovat ..ze bum som tu drahy a on tam bude s inou v posteli zrovna v tedy to by bolo idealne že? Ak ma inu tak ta tiež nie je nonstop snim chodi do prace ma svoj zivot mozno chodi on k nej atd. Ona dojde urobi prepadovku nic nenajde nezisti bude na tom rovnako iba on si mozno zacne davat viac pozor a odpisovat hnet aby mu nechodila kontrola....ked uz tam pojde tak s flasou vina ze chcela som ta prekvapit a nie ze bala som sa o teba...ak tam najde inu vzdy mu tu flasu moze hodit o hlavu.Nevieme preco ju ignoruje no ked to robi Teraz bude to aj v manzelstve. Treba to poriešit ..
@deti95060810 konečne normálna, stručná rada 🙂
@libawet súhlasim s uháňaním, ja tiež selektujem kedy dvihnem a kedy nie, áno, mobily sú daň za to, ale ten mobil je na svete a ked ti niekto pošle sms ( ked už tá sms existuje) tak partner ( neviem kto okrem rodičov ešte je dôležitejší) by mohol reagovať, mne skôr ide o princíp, že za 2 dni mi nenapíše jednu sms ( čo robí tam to je už na ich dôvere), ak napíšem len 1 x cau ako, všetko ok? tak by si mal nájsť čas a neignorovať
Mna hned napadla ina zena. Mrzi ma to. Ale mam svoje skusenosti. Chlap sa len tak zrazu nezmeni, je tam vacsinou nejaky dovod. A to si s nim vydiskutovat mozes aj modre z neba, v zivote by z neho nevypadlo ze ma inu. U teba ma istotu, mozno sa tozchadzat ani nechce ale chce sa pobavit.
Ak sa nebojis zistit nieco neprijemne, chod za nim neplanovane. Ak bude nahnevany je to jasne, ak ta privita milo tak fajn lebo nema co skryvat. A to ze ta obvinuje z nevery? To zvyknu robit prave muzi ktori podvadzaju. Alebo chcu od seba odputat pozornost. Zeny vacsinou vycitia problem. A ver ze ak ti toto robi pred svadbou, po nej to bude len horsie 😔.
@janepnd nemusi byt v tom hned ina zena.Mozno je len zaneprazdneny, mozno mu lezies na nervy, alebo jednoducho nema potrebu sa ti ozyvat, nakolko je podla neho vsetko ok.
@sasa1310 presne tak....Manželstvo je začiatok konca - tak sa hovorilo....🙂
@svetlana35 zaneprázdnenosť a nemať potrebu sa ozývať mi príde divné vo vzťahu ked sa chcú brať, myslím, že vzťah je o 2 ľuďoch a nie len o mne ako to len mne vyhovuje
Ide presne o to, ze neviem preco ignoruje. Ja som mu nepisala sms v ktorych som robila scenky alebo bola histericka. Ja som mu napisala proste prve sms typu ci je hore a druha ze idem spat preboha klasika ako sme boli zvyknuti a to som este nevedela ze sa zacne toto diat no a ostatne sms boli typu ci sa nieco stalo a ci je v poriadku a nie kazdych 5 minut .. ale po niekolkych hodinach kedy sa neozyval stale a ja proste neviem o co ide a staram sa a zaujimam o neho preto mi je z toho na nic a stacila by mi aj jedna sms ze som v poriadku zijem alebo cokolvek. Lenze reakcia ziadna.
@felycity asi som so starého sveta ešte, nechápem , na čo je dobré písať tomu svojmu, že "čau " alebo "si OK" každú chvíľu, či obdeň, veď snáď je, nie? Podobne nerozumiem princípu soc. sietí, písať si o tom, že vonku prší apod.....načo je to dobré? Mám písať, volať, keď skutočne je niečo dôležité, načo také blbosti?
@janepnd ahoj, da sa to citat medzi riadkami aj takto, nezainteresovane baby to vidime. fakt to vyzera, ze sa ti nepriamo snazi naznacit, aby si si hladala ineho. jemu sa nieco crta, mozno mu ta viac vyhovuje, este ju nema istu, ale kym sa slecna vymackne, nechce prist ani o teba. najskor si sa mi zdala ako stihacka, moj to tiez robil, potom po 10 rokoch som mu uz povedala, ze by sa uz mohol prestat kazdu hodinu pytat, co robim, nemal rad, ked som u nasich, tak som mu stale hovorila, ze som s mamou a pritom som nebola 😀 ale myslim, ze ty vies, kedy nastala nejaka zmena a tak. zrazu potrebuje inde cas ako zvykol mat. a pocitacova hra to asi nebude. my si nevolame, nasi v okoli to ale robia. ked je u nas znamy alebo znama, tak ma aj 3-4 telefonaty, ja to fakt nechapem, ze to niekomu nevadi. alebo im u nas hrozi nejake nebezpecenstvo, co ja viem 😅
@libawet žijú každý v inom meste, ak mám priateľa ( v tom to prípade už vážna známosť) a ja mu napíšem čau ako a chcem si pokecať, lebo v tom to prípade je to fajn na utužovanie vzťahov, a on sa za 2 dni vôbec, ale že vôbec neozve, tak asi mám , je prirodzené, že začnem uvažovať čo sa deje a prečo sa neozval spätne
@felycity a teraz si zober, že za mojich čias bola len pevná linka....čo by si robila vtedy? Táto generácia nevie pochopiť, že sú chvíle, kedy proste aj ten neviem ako zamilovaný, potrebuje chvíľu pokoj od toho druhého ? No a čo, keď sa neozve? Nemá náladu, má niečo iné na práci, nemusí vždy reagovať...a áno, môže mať aj inú/iného s iným mobilom a reaguje už tam, nestíha to na 2x....
ak je intelektual tak je dost mozne, ze nema rad rozhovory o nicom. Tam moze byt milion veci, a tu my mozeme debatovat este mesiac a nic nevyspekulujeme
@libawet @libawet zavolala by som mu večer?ráno? nie je skôr prirodzené, že manžel manželke, partner partnerke sa ozve sám od seba? nebavíme sa čo bolo, ale čo je, mobilný telefón existuje, on ho vlastní a predpokladám, že si to prečítal... to je podstata, vie o tom...a autorka píše, že cíti zmenu, niečo nie je v poriadku, zmenil správanie.... môže v tom byť xy dôvodov, ja píšem, že je zvláštne, že sa neozve spätne ak vie, že mu písala, pravdou je, že nemusí vždy reagovať, ale opäť za 2 dni si nenájdem 1 minútu ? lebo práca je na 1. mieste, lebo nemám náladu, z mojej strany no ďakujem pekne, že nemám náladu tak napíšem, že ozvem sa potom... podstata je, že má ten telefón s odkazom
nemôže sa stať, že stratil, alebo zabudol niekde telefon?
no tak mu zavolaj, ze ci je ok a co sa deje.
Dámy, ja sa vám teda čudujem, že ste extrémne benevolentné partnerky a manželky, ale toto normálne nie je. Nie je to vzťah 15 ročných detí, čo sa vidia na víkendy, lebo mamina cez týždeň nedovolí. Je to jej snúbenec a idú sa brať preboha!!
Je absolútne v poriadku, že sa pár ozýva každý deň, pokiaľ spolu nežijú. Aby som nevedela, kde je budúci muž, lebo nie je schopný odpísať na bežnú sms (neuháňa ho chobotinami, proste obyčajná konverzácia) tak takú ešte nehrali.
Ak by sa mala situácia tak, že je blbé decko a potrebuje, aby ho žena uháňala, tak je blb a ja by som si decko nevzala. Ale toto nepovažujem za pravdepodobné.
Nech sa nikto na mňa nehnevá, ale toto nielenže smrdí inou ženou, to je podľa môjho názoru tutovka. Takto sa k budúcej manželke nespráva.
Ak ma jej sms obťažujú, alebo ma vzťah dusí, aspoň to vybalím na rovinu "zlatko/XY/hejTyTam tvoje sms mi spôsobujú tlak, ozvem sa ti sám, prepáč, ale som zaneprádznený, bú mú". Ale ignorácia? Podľa môjho názoru má inú ženu, nasvedčuje tomu klasika podľa seba súdim teba. Choď ho navštíviť tam, kde býva a priprav si nervy na každú variantu. Pre istotu.

@janepnd ja neviem, ale brať si niekoho na celý život, s ktorým máš problém v komunikácií (je jedno či má trebárs inú alebo nie).
ako si myslíš, že bude vyzerať ďalší život, keď prídu problémy rôzneho typu.
Na rovinu by som sa opýtala, počuj ako sme na tom, idem za tebou, porozprávame sa.
Odpoveď nenájdeš tu, ale u neho