icon

Čo si mám myslieť o otcovom správaní?

24. aug 2021

Zdravím. Idem si k vám pre radu a aj sa trochu vyrozprávať. Mám 24 rokov a od minulého roka od októbra som kvôli korone na home Office. Keďže sa mi zdalo že je zbytočné platiť si podnájom v meste keď aj tak vôbec nikam nechodím, vrátila som sa do mov do môjho rodného domu na dedine k mame, otcovi a bratovi. Môj problém vznikol pred týždňom keď som sa náhodou v potravinach dozvedela že otec každemu v dedine rozpráva že len sedím doma zavretá v izbe a nič nerobím, že som povaľačka a že mu tým robím hanbu. Pritom veľmi dobre vie že normálne pracujem akurát že pracujem z domu. Odvtedy som sa to opýtala viacerých známych že čo si myslia že robím a oni že si mysleli že som nezamestnaná lebo im to môj otec tak povedal. Prosím ako sa mám postaviť k tejto veci?

viestta
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
25. aug 2021

@autorka a otec ti povedal, že prečo klame o svojej dcére?

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
alkamalka
25. aug 2021

Normálne konfrontuj ocina a vysvetli mu obtiažnosť tvojej práce, tvoje sny, že chceš postúpiť a preto musíš veľa makať, aby si sa niekam posunula..zrejme vôbec netuší co robíš.povedz mu ze tieto dezinformácie ta zranili co o tebe šíri a potešilo by ta, keby to už nehovoril ďalej.Vidím tu len chybu v komunikácii..inak je v pohode ze bývaš s vašimi, keď ti to tak vyhovuje. Pripomenulo mi to môjho svokra, ktorý si myslel, ze len nechcem robiť a chcem len ležať pokým ja som bola na rizikovom . Vysvetlila som mu ze to ma opodstatnenie, ak chcem donosit syna. Držím palce a želám viac otvorenosti a chapavosti na oboch stranách.

alguno
25. aug 2021

Pekne by som si tu vydiskutovala s otcom, a hneď by som odišla! Už by som sa tam neukázala! Rodinné veci sa majú riešiť v súkromíi!

autor
25. aug 2021

Veľmi pekne ďakujem za každý komentár. Nakoniec sme si to s otcom pri obede vydiskutovali a na moju otázku či sa mám odsťahovať som dostala odpoveď že nie ale si mám nájsť robotu a robiť niečo zmysluplné lebo " za počítačom dokáže sedieť každý". Takže pre mňa nemá zmysel ostávať na tomto mieste a dúfam že najbližšie dni sa mi podarí nájsť nejaký podnájom

alguno
25. aug 2021

Za počítačom dokáže sedieť každý?!!! To by som nepovedala! Tak nech si sadne za ten počítač on, mudrlant! Zrejme ti závidí, že máš takú dobrú prácu. Držím palce! 👍🙂

misinka0611
25. aug 2021

Nie aby bol rád že nepracuješ niekde na 3 smeny v hale kde nieje klíma a je tam 38 stupňov v lete. On asi robil manuálne a preto nechápe že sa to dá aj inak. Nájdi si podnájom, budeš mať pokoj a netráp sa.

ludka1402
25. aug 2021

Nema to zmysel. Odist.
Ziaden normalny milujuci rodic toto nepovie o svojom dietati. Ziaden.
Dokonca ked dospele dieta pije, je nezamestnane, ma problem s cimkolvek, rodic sa ho zastane, povzbudi a snazi sa mu pomoct. Co robi tvoj otec, non sense, to nema zmysel. Odist cim skor, bez vysvetlovania a ospravedlnovania sa. Toto sa bude stupnovat.

zamivana
25. aug 2021

😂nedá mi nezasmit sa , v dobrom 🙂 presne toto poznám, pracujem 8 rokov ako obchodný zástupca, q môj otec,mimochodom o rok starší od tvojho, všetkým tvrdí už 8 rokov, že celé dni len kavickujem s cudzími chlapmi a nechápe ako mi to môj manžel môže tolerovať 🤣🤣🙈 a to s ním už 6 rokov nebývam, aj tak si to stále myslí. A už mi to je jedno. Proste ,buď si otca posad na celý deň k sebe a nech vidia ako pracuješ a čo je tvojou prácou, vysvetlí mu to, alebo sa nad tým len pousmej a funguje ďalej, s tým že vonku ľuďom povedz čo robíš a že to tvoj otec len nedokáže pochopiť, alebo sa odstahuj, prípadne sa poobzeraj po nejakom mieste na prácu. Možno ak si z mesta,alebo miesta kde s aubytivavaju študenti a máš možnosť si prenajať z a slušne peniaze jednu izbu,a budeš chodiť výlučne iba pracovať? Prípadne nejakú kaviareň?

viestta
Odpoveď bola odstránená
jackie_1992
25. aug 2021

Ahoj 🙂 Skus hobk sebe posadiť a ukázať mu co robis. Opýtaj sa ho ci by to on dokázal robit. Skus sa ho opytat napr na plat. Bud nan prísna. Hoc je to otec, je to stale iba chlap 😃 ja som tiez u nasich na dedine teraz a ani po piatich rokoch polka rodiny nechápe co robim. Som admin webu. Oco mi tiez včera cez plece pozeral, ze co to na tom pc robim. Starší ludia si domyslia, vymyslia kadečo a ked je chlap este aj klebetnica... Je to len o povahe a komunikácii. Drž sa 🙂

ajka3040
25. aug 2021

Juj, neviem, aké vzťahy máte s rodičmi. Treba si sadnúť a porozprávať sa. Nech tam je aj mama. Som zvedavá, ako vám to otec zdôvodní... To je smutné, že vám robí takéto starosti...

acrobaleno
25. aug 2021

" za počítačom dokáže sedieť každý" 😂😂 Toto ale nie je vekom, moji rodičia majú viac rokov a normálne poznajú, že čo je HO a že práca za počítačom je ozajstná práca. Nechcem uraziť autorku, ale jej otec je nielen sedlák, ale ešte kadí aj do vlastného hniezda. Bola by som zvedavá, čo robí jej brat, či on má "ozajstná" robotu.

jana_eyre_2
25. aug 2021

Môj muž pracuje výlučne z domu odkedy je korona.. predtým pracoval tak 2-3x do týždňa a vtedy sa našlo strašne veľa ľudí čo si myslelo, že keď je na HO tak nerobí a je somnou a pomáha mi s deťmi, čo samozrejme nie je pravda, vídame ho ráno na obed a večer, inak je stále v pracovni a reálne pracuje... (Ale je super že ráno odvedie najmladšieho do škôlky cez školský rok a cez prázdniny môžu všetci späť dlhšie).. niektorí majú ten dojem evidentne doteraz, pre niektorých keď nevytvoris nič fyzicky hmatateľné akoby si len šunky valala.. 🤷 najlepšie asi mať vlastné bývanie..

Ešte som si spomenula ako svokor bol vždy malo hrdy na svojho syna, lebo podľa nemal dostatočne dobrú robotu, lebo robí len s PC, úspechy môjho muža pre neho akoby neboli.. proste stará škola..

breznica
25. aug 2021

@acrobaleno presne.moja mama má skoro 64,mohla by si užívať dôchodok,ale stále pracuje z domu na počítači, lebo ju to baví.len pre niektorých znamená práca narobiť sa vo fabrike na zmeny a čo najskôr odísť do dôchodku a takíto potom chodia po dedine a zo závisti vymýšľajú nezmysly

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
tianna
25. aug 2021

@zenazaba ja keď som mala 24 môj otec mal 62 🙂 a to som jedináčik 🙂

jana_eyre_2
25. aug 2021

@zenazaba a ja keď som mala 24, môj otec mal 59 😉

coochy
Autor odpoveď zmazal
luccija
25. aug 2021

Prezrad čo robi tvoj otec?podľa mňa je taký kecalek čo potrebuje s ľuďmi rozprávať o ničom.Velmi by som sa urazila, keby druhým ľuďom hovoril, že si nezamestnaná, keď pracuješ a máš métu postúpiť vyššie.Bude lepšie odísť, ale je to smutné.

lauraaaaaa
25. aug 2021

@pribinak to niekedy nie je také ľahké.

mandarinka555
25. aug 2021

Keď tam dokáže sedieť každý, tak ho tam posaď a nech sa ukáže....mudrlant ☹

laskamojajeidna
25. aug 2021

Tak asi toľko, že dedina je stále dedina a pokiaľ ťa nevidia ľudia vstávať ráno a ísť do práce tak to nevysvetlíš. Áno je 21 storočie,ale mentalita zmýšľania nepustí. Ako píšem, dedina bude stále dedina. A aj tvoj oco je z dediny. Preto sa nečuduj jeho zmýšľaniu a už vonkoncom ak ma po 50-tke. Správa sa ako 70- tnik. Pekne mu vysvetli svoju prácu čo to vlastne robíš. Ak to nepochopí tak sa zbaľ a preč......nerieš ľudí lebo to nemá vôbec zmysel. Komu chceš tak povedz o svojej práci, ale aj tak to nedáš do rozhlasu,aby si obhájila svoju prácu a samú seba ako osobu.

pribinak
25. aug 2021

@lauraaaaaa čo nie je niekedy take ľahké?

basska_b
25. aug 2021

Ako tak ti poviem, že môj tatko tiež sem tam niečo nepochopil komunikačne a ľuďom v okolí take blbosti porozprával. Akou profesiou sa živí alebo živil on? Niektorí, ktorí pracujú rukami, nevedia pochopiť, ako môže človek na počítači vytvárať nejaké hodnoty. Určite to zabolí od najbližšieho. Ja som sa pred mesiacom dozvedela, že svokrina suseda, ktorá na mňa zazerá už od začiatku, čo tam chodím, sa jej pýtala, že "čo to akože presne profesne robím (ja)". A svokra jej ani nevedia povedat a trepla nieco že "ja ani presne neviem, to sa opýtaj radšej jej" a sused, druh tej klebetnej, ju zahriakol, že čo ty potrebujes klebetit, tak ona ma asi nerozobera prvýkrát. Ale mam v paži. Tak za prve som 4. rok na materskej a za druhé, čo ju do toho. Robím v IT a svokre (80) som to tiež stokrát vysvetľovala, čo presne robím.

tykat
26. aug 2021

Otec ma kolko? 80? Skusila by som sa s nim viac rozpravat, aj o svojej praci, najdi si denne polhodku-hodku, dajte si spolu trebars kavu, na zahrade nech si na cerstvom vzduchu a pokecaj co bolo v praci, co si riesila, co ta caka...
...ja mam dceru ako ty, som pred 50tkou a tiez "sedim zavreta v izbe a nic nerobim" ...dokonca aj muz... sme uz druhy rok na HO. 😀 PS: ale teda vychadzame aj von z izieb ...dokonca aj von z domu.

tululu
26. aug 2021

Moj muz robil dlhe roky home office este pred koronou,kolko som sa z okolia napocuvala,ako mu je dobre,ze robi z domu,ze mi pomoze s detmi,ze si moze kedykolvek na kolko chce odbehnut,dokonca zacal dostavat navstevy v priebehu pracovneho dna,lebo vsak on je doma,co nema cas hodinku na kavu???? Ja som myslela,ze sa mi sniva.Tak ja len ze chapem,kolko ludi ma mylny nazor...Jednym uchom dnu,druhym von,kto nechce pochopit,nepochopi a zariadit si zivot po svojom,ak sa da...

squ1rrel
26. aug 2021

Je mi to ľúto keď čítam ako sa tvoj otec správa, mňa by to fakt naštvalo.
Nemám radu, snáď si to vydiskutujete a začne ti trochu viac veriť a podporovať ťa.
A želám ti veľa pracovných úspechov, aby ti nekleslo sebavedomie ale naopak aby si nasla ešte viac sily posunúť sa ďalej.

coochy
26. aug 2021

@tululu to ani nejde o mylny nazor ale skor podla seba sudim teba v tom zmysle, ze vela ludi sa naozaj na HO zadrbava a nechapu, ze su aj poctivi ludia co naozaj makaju.. moja mama sa pocas corony na HO skoro zodrala od 7ej rano do 10ej vecer bez prestavky, bola rada ak si natrela chleba maslom a natlacila ho 😠 a tiez dokazala mat rodina reci typu ako ma pohodu z domu a moze spat do 10 a akoze robit, na facku