icon

Čo si myslíte o správaní môjho manžela?

laulin
19. sep 2016

Ahojte baby. Rozhodla som sa, že sem napíšem. Vlastne ani neviem čo od toho očakávam, asi len váš názor, možno radu. Tak na začiatok by som sa vám mala predstaviť. S manželom sme spolu dlho - 11 rokov, od strednej. Zasnúbení sme boli asi 3 roky, vzali sme sa až keď som bola tehotná, teda manželmi sme niečo cez 2 roky. Máme jedno dieťa (21 mesiacov) a teraz čakáme druhé 🙂 Deti sú plánované, to prvé sa nám dlho nedarilo. Môj muž je super, som spokojná, vie sa postarať, navariť, upratať, proste v tomto smere je všetko v poriadku 🙂 Keď sme neboli rodičmi, tak sme veľa voľného času trávili s našimi spoločnými kamarátmi, sme taká väčšia partia. V tej partii sú už takmer všetci rodičia, takže je to super.
No a teraz sa dostávam k môjmu problému. Možno to problém ani nie je, no ale nedá mi to dlhšie spávať. Môj muž pracuje v jednej firme a kameň úrazu sú jeho kolegyne. Majú v robote dobrú partiu, chodievajú spolu napr. do Tatier na túru, ale aj sadnúť si. pokiaľ je to niečo oficiálne, tak mi to samozrejme nevadí. Ak je to niečo čo majú dlho naplánované (ako napr. tie Tatry) alebo zvyknú na Vianočné trhy tradične chodievať, tak to prekusnem. No ale teraz idem napísať situácie čo mi vadia. Nejdem siahať do minulosti, ale v minulosti boli veľmi podobné situácie, ale popravde už si na to moc ani nespomínam, už by som to nevedela konkrétne opísať. Ale nedávno som si povedala, že si to budem viac všímať a aj pamätať. Ide hlavne o jednu kolegyňu s ktorou si dobre rozumie. Zvyknem chodievať s malou k mame na víkend. Občas.
Tak takto som raz bola cez víkend preč. Môj manžel si ku nám zavolal tých kamošov z našej partie. A už som si neni istá, či mi hovoril, že si išli ešte aj sadnúť do mesta. Ale tuším mi povedal, že boli len u nás. Každopádne potom asi o dva týždne som mu našla v mobile sms, že si s touto kolegyňou písali. On sa jej pýtal kde sú v meste a tak. Proste z toho bolo zjavné, že boli spolu v meste. Už dodatočne som nechcela nič vyzvedať, ale nasralo ma to, že mi to nepovedal. Boli vonku viacerí, ale nič bližšie neviem, že kto, či kolegovci, či nejaké jej kamošky. Povedala som si, že to nechám tak, ale že si to preťuknem. je to proste nič, ale nahnevalo ma, že mi o tom nepovedal. Nie som si vedomá toho, že keď niečo podobné bolo v minulosti - a vedela som o tom, žeby som mu robila nejaké výstupy. Skôr som sa nad to povzniesla - ako hovorím už si tie situácie ani moc nepamätám, asi to pre mňa nebolo nič dôležité.
odvtedy som mu kukala do mobilu, ale všetko v pohode. Bohužiaľ sa mu dostanem len do služobného mobilu 😀 Súkromný má na odtlačok prstu 🙄 (a ja tak isto). No a potom došiel minulý víkend. Tá jeho super kolegyňa mala kolaudáciu bytu a oznámila to v ten deň. My sme boli dohodnutý, že ten víkend sme doma. Cez deň mi volal, že či by mi nevadilo keby išiel. Povedala som mu, že vadilo. Že sme boli na niečom dohodnutí a pýtala som sa ho prečo tam tak veľmi potrebuje ísť (odpoveď v zmysle kvôli ničomu)a blá blá. Bola som s malou vonku, vrátili sme sa neskoro, okolo 19:30, aj mi volal, ale nepočula som telefón. A doma ho samozrejme nebolo. Mali sme z mojej iniciatívy tichú domácnosť, povedala som mu, že vedel, že mi to vadí a navyše sme boli nejak dohodnutí. A že čo si mám myslieť keď mu "hentá" v ten deň zavolá a on napriek všetkému ide. A spýtala som sa ho, že keby sme boli v situácií opačne či jemu by sa to páčilo, že idem na byt ku kolegovi napriek jeho výhradám a dohode. On, že vadilo a ospravedlnil sa mi. jeho ospravedlnenie mi je na dve veci, lebo ma to proste sere a je mi to čudné, no čo si mám o tom myslieť? Ale povedala som si, že však čo viac ako ospravedlnenie mi môže povedať, tak som to už neriešila (teda pred nim, mne to vŕta v hlave aj tak). No a tramtadadá, potom prišiel tento víkend. Aj to som išla k mame. Ja viem, teraz to vyzerá tak, že tam chodievam stále, ale ono je to výnimočné, väčšinou tam chodí len malý, ja občas. teraz to je tak nakopené, že idem aj ja. No tak prosím pekne telefonujeme spolu, pýtam sa, že čo bude robiť. A on že baby na firme....... No a už sa mi nožíky vo vrecku otvárali 😀 Že sa dohodli, že pôjdu tam a tam. Tak som mu zas povedala, že sa mi to nepáči. Tak začal, že čo zas začínam, že či má sedieť doma keď môže mať program? Mne už bolo normálne do plaču a hovorím mu, že tak to keby mi povedal skôr, že mu to bude prekážať a že keby som vedela, že sa bude flákať s kolegyňami, tak by som sem ani nešla. A zase som sa ho opýtala, že či by sa jemu páčilo, že sa tak často flákam s kolegami. Jeho odpoveď "no nepáčilo". Uzavreli sme to nejak neurčito, potom po chvíli mi volal, že sa dohodol s kamošom že skočia na pivo (asi počul, že mi je do plaču alebo čo) Nakoniec bol ten kamoš aj s manželkou a ešte ďalší párik kamarátov. Tak som bola spokojná. Ale ako sa to hovorí? Dôveruj, ale preveruj? Tak v ten večer pri prvej príležitosti som kukla do telefónu a bum - písal jej že či teda niekde sú. Niekedy o 20:30. Neboli nikde, takže s ňou/ nimi nebol. Ale ide mi o princíp..... Slovíčko TEDA vo mne evokuje, že vôbec neplánoval neisť s nimi niekde. A ďalšia vec. To by akože našich kamošov nechal a odišiel by za ňou/nimi? A to si mám zas čo myslieť? Nepomôžem si, ale mne vychádza jediné - že tam je niekto koho chce proste vidieť alebo ja neviem. Neviem či ona alebo niekto iný.
Tak baby, čo si o tom myslíte? lebo ako som písala - som tehotná, možno mi tie hormóny sadajú na mozog a z komára robím somára. Neviem. preto sa vás pýtam. A vy by ste ho konfrontovali? Lebo ja ani to neviem. lebo je isté, že keď ho konfrontujem, tak témou č.1 bude prečo sa mu hrabem. A za ďalšie, určite si už bude dávať a prípadné správy bude mazať. Čo myslíte? Mám mu niečo povedať alebo to mám nechať tak? Aký máte názor na moju situáciu? Ešte dodám, že jeho správanie je nezmenené, všetko aj sex ako obvykle.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
emilia25
20. sep 2016

@salfusco ved je to v poriadku kazdemu ako vyhovuje.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
jankalukasova
20. sep 2016

@emilia25 neurazila... to nie... len mi to neprišlo vtipné ale prízemné.. nenapísala som visí na cecku... ale visí ako cecok... ale to je v podstate úplne jedno..

@0silvia0 tak už to aspoň všetci vieme 😀

janickacrazy
20. sep 2016

@laulin No tak v manželstve by to malo byť hlavne tak, aby vám to vyhovovalo obidvom. Napr. moj muž robí v čisto mužskom kolektíve, nechodí ani na firemné akcie, ak ide, tak asi tak raz za rok, nechodí ani do krčmy, ani von s kamarátmi, proste len do práce a domov a niekam k rodičom alebo s nami na výlet. Mne to pripadá normálne a zvykla som si. Tiež mi to na začiatku prišlo trochu divné, lebo ja si s kamoškami občas niekam zájdem. Dokonca mám aj veľmi dobrého kamoša-chlapa, ktorý k nám normálne chodí na návštevu a tak, ale už je ženatý, tak vždy príde aj so ženou, lebo jej to vadilo, ked sme išli spolu sami niekam. Mojmu to tiež trošku vadilo, ja ked som mu vravela, že mna on vobec nepriťahuje a tým pádom nič nehrozí. 😀

salfusco
20. sep 2016

@nikolka1986 teraz potrebujem vysvetlenie ženskeho rozumu: ak muž ide von so ženou,tak to žena berie,že chce s nou mat muž sex alebo nieco ine?Bo inac neviem,preco by mal byt iba slobodny a ako ženaty už by s nejakou ženou von nemohol ist,najma ked sa poznaju

lena888
20. sep 2016

@salfusco musi s nou okamzite prerusit kontakt :D
hlavne ak ta zena nema partnera. Ked si partnera najde, cize prestane byt nebezpecna, tak az potom sa moze s nou bavit.

salfusco
20. sep 2016

@lena888 aha...zaujimave 🙂

majaxy
20. sep 2016

@lena888 No toto ma fantasticky pobavilo

laulin
autor
20. sep 2016

@bratislavcankanm Vieš čo ti poviem? Že svedomito som si prečítala všetky doterajšie príspevky (tie pod tebou ma ešte čakajú), normálne mi to všetko čo sa tu popísalo chodilo v noci po rozume, tisíc krát som si to rozobrala. A aj ja si už myslím, že jediné s čím mám problém sú hormóny 😀 Prečo nechodí k mame? Moja mama je sama, nemám otca, čiže vieš... Ani veľmi by tam nemal čo robiť. Kukať telku? To môže aj doma. Preto som to tak aj brala - že veď nech ide aj von, ale zas nemyslela som, že sa bude vláčiť s kolegyňami 😀
Tú jednu kolegyňu poznám. Raz som bola vonku s nimi (keď som bola prvýkrát tehotná). A čo ja viem... Normálna baba. mala som z nej neutrálny pocit, bola v pohode. Ostatné nepoznám, ale keď mi rozpráva, nepríde mi žiadna podozrivá. Máš pravdu, na tých sms nebolo nič zvláštne, niečo naznačujúce. len sa mi nepáči, že to zatajoval a že šiel na tú kolaudáciu aj keď vedel, že s tým nesúhlasím. Ale možno za "netehotenských" okolnosti by som to brala inač 😀

lena888
20. sep 2016

@majaxy je to sice vtipne a zdanlivo absurdne, ale ja som v pozicii tej "nebezpecnej" zeny a presne takto to citim. Na akcie ma kolegovia uz radsej ani nevolaju. Pre pokoj v rodine.

fosilka
20. sep 2016

@laulin Ja si nemyslim, ze s nou nieco ma, ale myslim, ze ho pritahuje a je rad v jej spolocnosti. Mozno si to teraz ani on nepripusti. Na tvojom mieste by som sa snazila s nim travit viac casu a zakazovat mu asi nie, ale nedavat mu prilezitosti na stretnutia s nou/nimi, ale aby ste vy mali nejaky spolocny program.

majaxy
20. sep 2016

Ja nie v zlom, mám za sebou 25 ročné šťastné manželstvo, a toto ma fakt tak pobavilo, že sa tu sama nahlas smejem jak idiot, ale samozrejme volakde máš pravdu, len som si to takto nikdy nerozobrala....

laulin
autor
20. sep 2016

@jamika27 Tak zas nie som frustrovaná ani z plienok, ani z domáceho prostredia. A už vôbec nie z tehotenstva. A ani z postavy. A dokonca ani zdravotné problémy nemám, ale tak v pohode 😎

maminkasisa
20. sep 2016

keby sa moj muz castejsie stretaval s kolegynou, ktora je slobodna, neviem, asi by mi tiez nebolo vsetko jedno.... a o co ide jej? vsak nech si najde aj ona slobodneho... a Tvoj muz vie, ze Ti to vadi a predsa sa s nou stretava aj mimo prace.... skuste si to obratit, ako by sa asi tvaril Tvoj muz, keby si sa Ty castejsie stretavala s slobodnym kolegom?

laulin
autor
20. sep 2016

@belllinka A čo by si mi poradila? Mám mu aspoň povedať, že mi to prekáža keď sa to zopakuje povedzme ešte raz?

laulin
autor
20. sep 2016

@kvetinka75 už som to písala, ale ty píšeš, že si nečítala príspevky. tak to ešte raz napíšem 🙂 Práveže môj manžel sa stará príkladne. Malú pravidelne bráva von, aj sám, aj spolu chodíme. Ak som vonku len ja, tak on navarí, uprace, kúpe výhradne on. Čiže po tejto stránke mu nemôžem vytknúť ani mäkké F. A von ide až keď malú uložíme spať. Nenazvala by som to vysedávaním, nechodí ani každý deň, ani každý víkend. Len keď som ja preč (čo nie je tak často). Absolutne mi nevadí, že ide - s našimi spoločnými priateľmi. Ale s tými kolegyňami mi to začína vadiť, najmä tá kolaudácia ma nasrala. A teda to, že mi to tajil.

lena888
20. sep 2016

@majaxy ja viem... aj mne je to aj smiesne, lebo to vyzera tak, akoby som sa mala vrhnut na kazdeho chlapa, co sa vyskytne v mojom okoli. A to sa naozaj nechystam 🙂

laulin
autor
20. sep 2016

@dominika6 Máš pravdu. Prepne. A hlavným znakom toho, že sa to aj mne stalo je to, že som sem vôbec napísala 😀 Ale súhlasím s tebou na 100%, prestanem chodiť bez neho, malá bude k babke chodiť sama (nemá s tým problém, chodieva tak aj teraz). práveže ja slepo neverím, preto aj píšem, že ja dôverujem, ale preverujem. Vždy som v tomto duchu žila a budem aj naďalej.

jamika27
20. sep 2016

@laulin myslela som to tak všeobecne - netvrdila som to konkrétne o tebe, jasne ze toto obdobie každá prežívame rôzne. Zdrav problémy som myslela vsetky sprievodné javy počas tehotenstva. Nemyslela som to v zlom. Určite tam majú rolu aj hormóny aj to je jeden zo sprievodných javov. Tak a bol to môj názor a vybrať si z tohto všetkého musíš ty ... Ako som pisala je to vas vzťah a kazdy ma iný aj inak nadstavené fungovanie. Každopádne ta podporujem v tom ze nie si nenormálne a určite to rieš. Držím palce

laulin
autor
20. sep 2016

@jamika27 Jasné chápem a ďakujem 🙂 Prečítala som si každý komentár, v hlave mám guláš. V noci som normálne spať z toho nemohla 😀 určite to riešiť budem, ale určite nie teraz - keď mám horúcu hlavu. Pár dní, týždňov počkám čo a či sa bude niečo diať. Od kedy som sem napísala, s každým komentom som si svoju situáciu rozobrala. A uvedomila som si jednu vec. v tej komunikácií kde sa jej pýtal či teda niekde sú mu ona odpísala, že nakoniec nešli nikde a tak teda ona išla mimo mesta. A ak by ONA išla po ňom, mimo mesta by asi nešla, ale chcela by sa stretnúť. zato on jej volal - v ten istý čas ako mu prišla sms. Načo? Ale ok - to sú konšpiračné teórie, možno jej zavolal a v tom prišla sms, no neviem. Ale ak sa niečo deje, tak od nej to asi nevychádza. Buď ide môj manžel po nej alebo po niekom inom ku komu sa môže cez ňu dostať. No a teraz som stíhačka a chorobne žiarlivá ako to tu bolo o mne popísané, presne týmito konšpiračnými teóriami a výplodmi mojej fantázie 😀

takacovama
20. sep 2016

@laulin s horucou hlavou sa veci riesia tazko 🙂 je super ze si to uvedomujes. Vychladni a az potom to ries. Piusmiala som sa nad tvojou konspiracnou teoriou - na to sme my zeny priam stvorene 🙂 by sme mohli byt detektivy a davat si suvislosti dokopy 🙂

lericenkam
20. sep 2016

ahoj laulin, podľa mňa aj keby si nebola tehotná, mala by si tieto isté nepríjemné pocity z manželových stretnutí s kolegyňami, žena predsa vždy cíti, keď sa niečo deje, myslím si, že žiadny chlap "nebehá" za ženou len tak, a že zatajil kolaudáciu, to len potvrdzuje, jemu je s ňou dobre, nemyslím si však, že by Ťa šiel hneď podvádzať, podľa mňa má Teba aj dieťa rád, nechce Ti ublížiť, lenže niektorí chlapi jednoducho potrebujú ešte nejaký "relax" a nevedia si uvedomiť, že žene sa to nepáči a chce sa jej z toho plakať, mala by si mu presne povedať to , čo cítiš a čo si o tom myslím a že to a to si nepraješ, ak má rozum, mal by to pochopiť a prestať "behať" tam kde nemá, lebo niekedy to môže celé aj zle skončiť a vlastne kvôli ničomu

janickacrazy
20. sep 2016

@laulin akože nechápem jednu vec, tvoja mama je sama a preto tam nechodí tvoj muž na návštevu len ty? to je čo za blbosť? Moj svokor je alkoholik, za celú návštevu, čo sme tam nepovie ani slovo alebo trepne niečo úplne od veci a čo teraz? Tak tam nebudem chodiť? Nech chodí manžel sám s deťmi? My chodíme vždy spolu, či k našim, či k jeho rodičom, moj muž si s mojou mamou rozumie lepšie ako ja, prečo by si tvoj muž nemohol pokecať s tvojou mamou?

stevvvka
20. sep 2016

@laulin kazda jedna zena ma v povahe rozvijat konspiracne teorie :D
ale pokial doma vsetko funguje, chlap nema dovod ta podviest.
a keby chcel, tak to urobi aj v praci alebo si najde iny sposob, to neovplyvnis.
ak ona nejde po nom, mozes si troska vydychnut...
tazko sa mi pise, aby si popracovala na vasom vztahu, ked vyzera dokonale. ale treba si davat bacha, aby to tak aj ostalo, to, ze sa mu ina nepaci, neznamena, ze to tak nemoze byt o rok...proste nedat mu nejak extra prilezitost, aby sa mu ina zapacila. pracovat na vztahu a utuzovat ho.

uprimne ti zavidim, v dobrom, take manzelstvo.

sopkape
20. sep 2016

@laulin pises ze je ako otec super, ale to ze ti pomoze s malou a uprace este nic nehovori o vasom vztahu. Ja som verila, tiez som sa utvrdzovala ze je to len kamaratka, poznala mna aj moje 4 deti a buuum , 5m po porode dvojek sa z kamosky stala rozkrocnozka. a tiez mi vsetco tvrdili nech nie som paranoidna, ved o nic nejde...islo o vela... tvoj muz prejavuje specialny zaujem o jednu a tu istu osobu, nie o kolegina, prekaza ti ta jedina a ja ti hovorim, ze ma preco. Mne kvoli nevere krachlo manzelstvo a hnevam sa na seba, ze som neposluchla svoju intuiciu a nezakrocila skor, este som mu dala viac moznosti byt s nou v kontakte, aby som nebola za stihacku a tiez ako otec bol super, aj sex bol super, aj nas vztah bol vtedy podla mna super.. akurat po 12r. vztahu prisla ina vyzva. Precitaj si temy ohladom nevery, napr. zivot po nevere, kolke z nas sme si bili hlavu o stenu ake sme boli hlupe a naivne... a keby bol moj muz najsamlepsi na celom svete a ide sam na byt ku kolegyni niezeby mi svietili vsetky kontrolky rovno by mi padol cely luster...ale asi som predpotopna, ked si myslim, ze zenaty chlap nema co robit sam v byte slobodnej zeny, este ti to zataji... dufam, ze sa mylim

laulin
autor
20. sep 2016

@takacovama Top detektívovia môžu ísť do hája oproti nám - ženám 😀 Vieš čo? Už aj ja sa musím smiať sama nad sebou 😀

ivana11155
20. sep 2016

Kazdy potrebuje nejaky "ventil" a tvoj muz ho ma, ked sa ide vecer zabavit s partiou. Ta kolegyna by mi tiez vadila, uplne ti rozumiem. Blbe je na tom to, ze ta dokaze "oklamat", ze ide s partiou a ide resp.chce byt s kolegynou. Tvoje caste pobyty u maminy ho len podporuju v tom, ze sa s nou ma kedy stretavat. Sleduj situaciu a urobte si cez vikend viac program s partiou, ved si pisala, ze tam maju vsetci male deti, mozte sa stretnut vsetci spolu aj s detmi. S kolegynou? To by mi vadilo.

stevvvka
20. sep 2016

@sopkape presne, ak to je raz v chlapovi, a to vacsinou je, tak proste podvedie.
moze mat doma bohynu, krasnu, sexi, vtipnu, gazdinku, super milenku...ale uz je raz proste jeho a chlap je lovec, potrebuje vyzvu...
to len zena si potom sporsto vycita, ze sa mu nevenovala, ze je skareda, ze malo vari...

adel222
20. sep 2016

@laulin pocuj sme zensky kolektiv v praci a mame veduceho chlapa. a chodime spolu em tam na kavu vino aj desat poldecakov, hociktora a neplanovane. sme dlhorocny kolegovia, zadani. nas veduci je tutko ale fajn vtipny chalos. ziadna ho nechceme prekotit ani on nas.
takto nejak si to predstavujem aj v pripade tvojho muza. pohodicka nechaj ho.
inac ze zmenil kvoli kolaudacii plany no je tam toho. ta kolaudacia bola isto zabavnejsia, ved sa to nedeje every day. posobis rozumne s nadhladom, nedaj sa stiahnut tymito scenarmi, co ti zeny pisu, ze urcite spolu cosi maju