icon

Čo si myslíte o ženách v domácnosti?

malarybka
27. jan 2011

rada by som poznala aj iné názory na ženu v domácnosti, ako mám z okolia. tie nie sú práve najtolerantnejšie 😕
po x rokoch na materskej s deťmi som z práce vypadla na taký dlhý čas, že zvnovu všetko naštudovať a niesť pomerne veľkú zodpovednosť ma vôbec neláka. manžel nemá nič proti, aby som nejaký čas, aj pár rokov, ostala doma a starala sa len o deti (budúceho školáka a škôlkara), domácnosť a podobne. finančne by sme to utiahli, žiadne veľké vyskakovanie, no ani prílišné uskromňovanie. problém je, že moje najbližšie okolie sa vyjadruje v tom zmysle, že načo som toľko študovala, aby som to teraz zahodila, prečo nechcem prispievať finančne do domácnosti, keď by sa nám polepšilo, prečo chcem ostať doma a menežovať "iba" odvozy a dovozy detí, krúžky, nákupy, domácnosť, keď by som to mohla stihnúť popri platenej práci. veď tak to robili oni, robia to aj ženy dnes, tak prečo mám byť výnimkou. priznám sa, na materskej som si zvykla starať sa "len" o vyššie napísané, nemusela by som sa stresovať, či stihnem prísť načas do práce alebo do školy či škôlky po deti, ako sa zariadiť, keď budú deti choré, kam s nimi cez letné prázdniny. v mojom okolí sa žiadna podobná mama nevyskytuje a nablýskané dámičky tráviace čas v obchodných centrách, na manikúre či u kaderníka nie sú mojou krvnou skupinou ;)
napriek mojej otrlosti voči reakciám a postojom okolia ma to trochu trápi. či predsa len nie som nejaká lenivica, ktorá namiesto pravidelnej platenej práce ostane doma za manželove zarobené peniaze, či mi to raz manžel nebude vyčítať (to ale nedokáže povedať nikto) a podobne.
čo myslíte? máte v okolí ženu, ktorá po materskej ostala doma ako dobrovoľne nezamestnaná? najviac by ma asi potešilo, ak by sem rovno taká mama napísala 🙂

lubmar
31. júl 2014

Ano, aj mna napadlo, z coho potom vypocitaju takym matkam dochodok, ked nikde oficialne tolke roky nepracovali... 😒 A tiez by som chcela vediet, ci si platite mesacne zdravotne poistenie samy, je to tusim okolo 56 Eur, alebo ste zaevidovane na UPSVR, aby ste nemuseli platit, ale tam zas musite dokladat tie potvrdenia, ze si hladate pracu, ci ako?

natuska87
1. aug 2014

@malarybka teraz, ked uz som "velka", priklanam sa k tomuto rieseniu aj ja...ak je to mozne ostan! To, co citovo a aj svojou pritomnostou investujes do deti, nic na svete nenahradi....Ak to vyhovuje Tebe a Tvojej rodine, nech Ta nikto neodsudzuje!

hanka_april
1. aug 2014

otazka bola polozena v januari 2011.... 🙄

natuska87
1. aug 2014

@hanka_april pochopili sme...ale ked sa nam to tak paci....mimochodom, aj Ty si teraz tu,ci???

kotas
1. aug 2014

tak ja napisem prispevok ako vonkajsi pozorovatel konkretnych pripadov. Nepisem vo vseobecnosti, ale ako to vidim ja /a nielen ja/ u danych osob.Poznam viac takych mam, co ostali doma. Ostali preto /doslovne vyjadrenie jednej z nich/ lebo sa jej nechce pracovat, je doma, ved muz ju uzivi. Takato zena je doma roky, cize nezije v realnom svete, ma svoj svet. Nevie co sa deje "vonku", lebo ma len svoju domacnost, deti a svoje kamaratky. Zarucene vsak vie, co sa deje u kazdeho rodinneho prislusnika, kedze stiha denne fcb a vsetky mozne sprostosti a kazdemu vyvolavat. Takato zena chce mat vela navstev a chodit na vela navstev, lebo sa doma nudi s detmi. Niekedy dost otravne a neprijemne pre ostatnych, ked sa zjavi bez pozvania, co by nebol problem, ale dotrepe aj tri deti, to uz problem je, kedze sa jedna napriklad o dospelacky vecer. Takato zena vsade bola, vsetko vie, je najmudrejsia. Nikto na nu nema. Hviezdi hlavne o teme domacnost a varenie, co je pochopitelne a nevaha urazat pracujuce osoby za to, ze nemaju navarene kazdy den, napeceny sobotny kolac, ze nechcu ist v nedelu na navstevu, lebo za cely tyzden naspali tak 10 hodin dokopy. Deti takejto zeny nie su o nic lepsie vychovane, ako zeny pracujucej zeny, dokonca mozu byt na tom ovela horsie. Nemaju rezim, lebo ved mama je stale doma, jedia co chcu, kedy chcu, nechodia do skolky. Ved naco, mama je doma, a vsade ich trepe so sebou. Samotna zena je unudena /nehovorim, ze nema co robit, ale psychicky pokial sa nevenuje doma nejakej zmyslupnej cinnosti/, prilis sa o seba nestara a vacsinou sa s nou neda viest inteligentny rozhovor. Kazda veta zacina -moja kamoska povedala-. A pritom by stacilo tak malo, ist do kolektivu, pracovat, vyjst zo svojho kolobehu. Ale ja si myslim, ze im v tom brani strach a tiez pohodlnost. Podotykam, podla ich vlastnych slov, nie su to moje zavery. Aj taketo su zeny v domacnosti.

filipkaja
1. aug 2014

@malarybka vobec nemusis mat vycitky. Ja som doma uz sedem rokov. Syn bude mat 5 a ja sa zatial vobec necitim nato aby som kazdy den stresovala ze nestiham ze som s detmi malo. Ked tvoj manzel suhlasi a financne vam to vychadza a ty si s tym stotoznena tak je to super. Ja som stastna ze som doma. Vzdy mam vsetko nachystane som relativne oddychnuta mam cas na seba na manzela a decka. A ti vobec neber ak ti niekto povie ze si leniva ze nechodis do prace to je len zavist ze sa mas dobre🙂))) a nazory typu ze musim byt hlupa za taky dlhy cas su smiesne. Ja mam vs chodim na anglinu vela citam takze vobec nemam pocit menejcennosti. Este raz opakujem uzi si to dokedy to tak citis.

felinda
1. aug 2014

Prečo nad tym uvazujes? Ked chceš ostat doma, ostan 🙂 . Teba nemusi zaujimat co si myslia druhy... Ja osobne by som doma umrela... Par mesiacov po porode som sla do prace.. Teraz zas studujem, striedavo som doma a v thajsku. Ale vsetko toto je na ukor rodiny, keďže manzel so synom ostava doma.. Vsetjo je o tom co si vyberes 🙂 ale hadam pri druhom dieťatku ostanem doma, samozrejme ak vydržím

klincek
1. aug 2014

@kotas tiez taku poznam. tym nechcem povedat, ze su take vsetky. ale asi je bude dost, pretoze ten vcelku negativny obraz, ktory o nich v spolocnosti pretrvava, nejako vzniknut musel 😒

jajka257
3. aug 2014

Nuz, ja som bola doma do 3 rokov,presne na den,aj to len preto, ze malu nevzali skor do skolky. A to som uz pocas RD pracovala cca 3 hodiny denne. Mame 4 izbovy byt, ja mam dve prace,dieta, macku a momentalne dovolenku. Uz neviem co mam robit od nudy. Mame upratane,uvarene, vsetko tip top, dieta je zaukolovane a vobec sa nenudi...a takto je, aj ked pracujem. A ja by som zenou v domacnosti nebola, ani keby manzel zarabal miliony, ja potrebujem byt aktivna, potrebujem pocit,ze zijem a k tomu potrebujem pracu, vysledky a pocit,ze prispievam k niecomu. Ak by stalo cokolvek, viem sa postarat aj o seba aj dieta aj o byt. Nie som odkazana na to,ze mi manzel da. A este,co zeny,ktore ste doma, co robite,ked su deti v skole? Co budete robit,ked vyrastu? A z coho chcete zit v starobe,ked nebudete mat dochodok? Apropo ako platite povinne odvody do poistovni?

caoli
3. aug 2014

no, je to kazdeho individualne rozhodnutie, co so zivotom, a to samozrejme treba respektovat. nikto nechodi v topankach toho druheho, a nikto z nas nepozna buducnost.
ja len tak z praktickeho hladiska jeden priklad - dnes 90 rocna pani, ktora nikdy nepracovala a ktorej manzel zomrel pred asi 30 rokmi, ma dochodok okolo 200 eur (neviem ci nie o nieco menej). neviem si predstavit, kde by bola, keby cely cas nebyvala s dcerou a jej rodinou. nema kazdy to stastie.
Chapem, ze porovnavat 90-ničku a zeny, ktore su dnes este mlade nie je celkom kóšer, ale obavam sa, ze tak ci onak vypocet dochodku nebude omnoho lepsi ani pre ne. a bucudnost nie je az tak vzdialena, ako sa dnes zda.

lealujzaleo
3. aug 2014

tiež som jednou z tých, ktoré sú doma s deťmi. išla som z materskej na materskú. vlastne som to trošku plánovala inak ale asi to takto malo byť. pôvodný plán bol dve deti. najprv jedno potom na rok, dva do roboty a potom druhé. mali sme vybavenú škôlku ja som mala nastúpiť do práce a zistili sme, že dcérka škôlku nezvláda. nie som ten typ, že veď si zvykne a zvládli ostatné deti tak musí aj ona. keď ju odo mňa odtŕhali bolo to strašné a bolo rozhodnuté, že druhé dieťatko bude jednoducho už teraz. tak som zostala na neplatenej rodičovskej a prišla druhá dcérka. a keď sme začali pomaly riešiť opäť škôlku zistila som, že som tehotná. neplánovali sme, tak ale keď Boh požehnal tak máme tri detičky. teraz sú dievčatá veľké, jedna je školáčka, druhá predškoláčka a syn je ešte doma lebo v septembri nemá tri takže ho nevzali. od januára to riešiť nebudem lebo by aj tak plakával a uvidíme čo bude o rok,. prácu si chcem nájsť na 4 max.6 hod. a venovať sa hlavne deťom. určite nechcem chodiť domov večer, s vyplazeným jazykom sa rýchlo naučiť, navečerať a spať. jedného dňa sa zobudím a zistím, že moje malé deti už vlastne nie sú malé. tiež na mňa veľa ľudí pozerá cez prsty, ale pre mňa sú najdôležitejšie deti.

marionmarion
3. aug 2014

Blizsie okolie nach sa stara o seba...je to iba tvoja vec s muzom, ako vam to vyhovuje

slniecko2
3. aug 2014

@malarybka je to čiste tvoja vec. Ja osobne som sa tešila, že zo školy pôjdem na materskú a odrodím si 4 deti a potom si nájdem robotu. Predstava pekná, reality iná. Samozrejme, že sú to menšie stresy a vďaka Bohu, že môžeme byť na materskej nie ako na západe. Treba však počítať aj s tým, že sa môže vždy niečo stať-manžel príde o prácu alebo niečo iné. Ja byť tebou, tak si nechám zadné vrátka v práci. Neustále sa vzdelávala a prípadne pracovala na pár hodín z domu. Ale opakujem: je to iba tvoja vec. Ja by som to vôbec neriešila. Na strane druhej, ja sa neviem dočkať ísť do práce. 😵

lauricka
3. aug 2014

@malarybka ak je to o tom, ze si stastna doma a naozaj nechces pracovat - cim dlhsie budes doma, tym tazsie sa ti do prace pojde, tak OK. Ak je to tym, ze si stratila sebavedomie, tak zle. Treba skocit do vody a plavat. Onedlho Ta deti nebudu potrebovat, budu teenageri, ktori budu radi, ked nebudes doma a mozes sa citit vselijako. Plus Ti mozno kontakty s ludmi v praci a trosku zmena prospeju, mozno sa toho len obavas. Ale to je bezna situacia zeny po MD s RD. Urob tak, aby si bola spokojna. A co povedat ludom? Ze mate dost, pracovat nepotrebujes a chces sa venovat rodine. Nech zavidia :D. Mozes si z nich srandu robit, kasli na nich.

isabella_fly
4. aug 2014

ja som tiez momentalne na rd a manzel nas v pohode uzivi, nestazujeme si, aj ked setrime ako sa da, lebo chceme este domcek... no kedze manzel pracuje v zahranici a mne nema kto deti strazit, tak to ani do buducna s pracou az tak ruzovo nevidim, nie som prehnany optimista, jednak nemam chut chodit s vyplazenym jazykom a chorobnost deti v skolke nebyva zrovna motivujuca pre zamestnavatela, no urcite si neviem predstavit deti uz v skole a ja doma, to uz by som sa citila asi ako tatar, ja potrebujem cosi robit, tento rok som si dokoncila popri dvoch detoch na dennom studiu vs z cudzieho jazyka, cize rok a pol som bola s dcerkou doma a potom som sa dala na magisterske studium, co bolo chvilami riadne o hubu, ale zvladla som to, teraz si zasa chcem uzit zvysok rodicovskej, no napriek tomu, ze som doma, tak si hladam rozne aktivity ako rucne prace... mne sa sice momentalne predstava, ze som doma s detmi celkom paci, aj ked v klude som doma teraz len dva mesiace, takze z dlhodobeho hladiska to este hodnotit neviem a zato viem, ze predtym som po dvoch rokoch doma nez som nastupila na studium uz citila ponorku... mozno aj teraz to tak bude, no neviem co s detmi v takom pripade... pre mna by bol uplny ideal, keby sa viem uplatnit na zivnosti s prekladanim ked uz mam ten papier konecne v rukach, jednak by mi odpadli starosti s tym co s detmi pocas prazdnin, alebo choroby a na druhej strane kedze od mojho prijmu absolutne nie sme zavisli, tak si teoreticky mozem dovolit pomalsie zacat nez sa rozkukam... ale ono su to take ruzove okuliare, ako by som to mala najradsej, ktovie ci mi to vyjde, alebo ako 😔 rozhodne ale absolutne necinna zostat nechcem, aj ked je to mozno pekna predstava, aj ked si povedzme nepripustam rozvod, aj ked si povedzme nepripustam, ze moj sikovny manzel by nas zabezpecit nevedel, ale naozaj moze prist nieco take ako smrt manzela, ci moze zostat na invalidnom a prave toto je nieco nad cim sa treba zamysliet, co ak a co potom... a ziadne uspory nie su bezodne a potom by sa estelen tazko zacinalo... neviem, na jednej strane preco nie, ved ked si to mozete dovolit tak kaslat na reci zavistlivcov, vacsinou su na to alergicki prave ti, co si to dovolit nemozu... no na druhej strane, co ak? co ak manzel zostane na vozicku? jedna vec je ako tu jedna baba spominala, ze po odcitani vsetkych nakladov spojenych s jej dochadzanim do prace jej v cistom zostane tak stovecka... tak kvoli stovecke sa to ozaj neoplati, ale... stale je tam ale... ja som si sice myslela, ze povodne napisem prispevok na podporu zienok domacich, no v konecnom dosledku mi to vychadza tak, ze to nie je najstastnejsie riesenie... skor je asi dobre ked ma zena tu moznost pri dobre zarabajucom manzelovi zacat hladat a rozvijat svoju karieru v niecom co ju bavi a skusit sa v tom svete prace najst, ved ked ju netlacia financie tak sa lahsie zacina v roznych odvetviach... rozhodne by som ale neodsudzovala mamicky co su doma kym deti nechodia do skoly, lebo do toho skolskeho veku ked je mamina k dispozicii to na skodu urcite nebude 🙂

bubelko
4. aug 2014

@kotas tak ja som doma uz 7 rok 😉 kedze zijeme v zahranici a skolsky system je mierne odlisny od toho svk, tak akosik zladit pracu a deti nie je take jednoduche.
napriek tomu, ze som s detmi doma, moje deti od malicka maju rezim, dost pevny. podla vyjadrenia pani ucitelky v skolke a okolia, su vraj aj vychovane a samostatne.
nechodim bez pozvania na navstevy, ani s detmi, ani bez deti.
nebasnim o vareni, peceni a ani upratovani. moj byt nie je vyglancovany, ale ani nezijeme v spine.
sledujem denne dianie vo svete, citam noviny a ku podivu aj knihy - a to nielen ruzovu kniznicu...
venujem sa studiu cudzich jazykov - ako hobby. okrem toho som aktivna pre sportovy klub - na dobrovolnej baze.
da sa so mnou normalne pobavit o vsetkom moznom, neovladam len temy a'la plienky, prikrmy, detske choroby a pod.
tvoj prispevok, napriek tomu, ze si ho chcela napisat o konkretnej osobe vyznieva vseobecne, obsahuje vsetko klise, ktore sa o zenach v domacnosti hovori. v mojom okoli mam 90% zien v domacnosti, a ku podivu, nie su to naivne husicky, ktore si ulovili bohateho panka, ktory ich zivi a ani jedna z nich nezodpoveda tvojmu opisu "konkretneho" pripadu. su to po väcsine normalne zeny, ktore sa rozhodli ostat s detmi skratka doma do urciteho veku z nejakeho dovodu...
a po precitani tvojho prispevku som velmi rada, ze zijem tam, kde zijem, a ze to, ze som s detmi doma nie je povazovane za "vychcanost", "lenivost" a "uzivanie si zivota na ukor niekoho ineho"....

bubelko
4. aug 2014

@lubmar @ariesi
kedze zijem v zahranici - napisem ako je to s dochodkom tu. kedze nie som nezamestnana, ale oficialne zena v domacnosti, odvadza za mna odvody manzel. takze jeho dochodok sa bude delit medzi nas dvoch - teda ak ostanem cely zivot doma. ale tak to si nemyslim 😉

haslerka1975
4. aug 2014

Myslim, ze, vsetko zalezi na vzajomnej dohode, na tom, co partnerom a rodine vyhovuje. Ja by som si ani vo sne nevedela predstavit byt doma a dlhodobo........Neviem tiez vobec narabat s predstavou, ze by som si mala od manzela pytat peniaze...deti su nas oboch, rodina je nasa spolocna a kazdy sa po vsetkych strankach snazi rovnakou mierou.., nikdy sa u nas nestalo, ze napr dovolenku, ci veceru by mal platit len on...Ale to mam dane povahou, osobnostou a kazdy clovek je iny .... Mam vsak to stastie, ze nase povolania (advokat a dizajner) su velmi flexibilne, resp. vieme ich urobit flexibilnymi, a moc nas bavia a naplnaju. Nemame pomoc starych rodicov, ani pribuznych, vzdy sme obaja pracovali, upravovalu si uvazky, aj ked deti boli malicke, deti som dojcila do 2 rokov, prazdniny travime spolu s detmi aj sposobom, ze si napr vezmeme neplatene volno...nik z nas sa nepredbieha v tom, kto spravi karieru...mna strasne bavi byt s detmi, varit, piect, starat sa o mini hriadku na zahrade...je to paradny relax....a pri zehleni sa uplne najlepsie vycisti hlava novym napadom....), Myslim, ze je dobre byt otvoreni adaptovaniu sa na aktualne potreby partnerov, deti a rodiny, ktore nie su fixne ale menia sa...asi je dobre tiez upresnit, ze deti sme nemali po sebe, ale s vacsim vekovym rozdielom...

nikawero12
4. aug 2014

@bubelko prepáč že na teba reagujem, ale chcem sa trochu zastať diskutujúcej na ktorú si reagovala. Možno vyznieva jej príspevok všeobecne, ale ver mi, že u nás sa nájde veľa takých žien o ktorých písala @kotas. Aj ja také poznám a ony sa ani netaja tým, že radšej si "urobia ďalšie dieťa",ako by mali riešiť zamestnanie resp. radšej budú znovu na rodičovskej a dostávať od štátu ďalšie 3 roky približne po 200 €, ako riskovať, že budú nezamestnané.
Viem že ty žiješ vo Švajčiarsku, takže ty si opisovala ako to funguje u vás. Máte tam iný systém odvádzania daní, iný sociálny systém a tiež iný systém platenej materskej a rodičovskej ( ak dobre viem u vás je to len pár týždňov a u nás 3 roky, dokonca v niektorých prípadoch až 6 rokov). A práve tu je priestor na tú našu slovenskú "vychcanosť" podľa hesla " veď prečo by som nebola doma kopu rokov, keď mi to štát zaplatí". Lenže štát sme my všetci, ktorí chodíme do práce a odvádzame dane a nemusí sa nám páčiť to, že pracujeme aj na takéto špekulantky. Keby aj u nás bol systém ako u vás, tak by ten priestor na vychcanosť nebol ani u nás a potom by skutočne doma ostali len tie ženy, ktoré to musia a chcú urobiť kvôli svojim deťom......ale samozrejme, že nehádžem všetky mamičky do jedného vreca, píšem len o tých špekulantkách.

bubelko
4. aug 2014

@haslerka1975 ale kde je napisane, ze zena v domacnosti si "musi" pytat peniaze od muza.... ja som si teda este ani raz peniaze od muza nepytala - vynimka,ak mam prazdnu penazenku a nemam cestu okolo bankomatu, tak sa ho opytam, ci ma hotovost alebo ci vyberie 😉

@nikawero12 mam pocit, ze na svk sa mylia pojmy s dojmami. zena na materksej/rodicovskej nie je zena v domacnosti. zena v domacnosti je zena, ktora ostava s detmi doma, napriek ukoncenej materksej/rodicovskej a nedostava od statu peniaze. a to si myslim, ze si na svk moze dovolit maloktora zena... preto mi vadi ten prispevok, ktory dotycna napisala.
to, ze zeny zneuzivaju rodicovsku dovolenku, lebo je platena, je iny problem. mali by si uvedomit, ze rodicovksy prispevok nie je nahrada platu ale prispevok statu rodine, za to, ze sa rozhodli mat dieta. a preto, ak sa ma niekto spyta, ci som za jej zvysenie, tak poviem nie, pretoze uz to, ze niekto mi plati za to, ze som mala dieta 3 roky peniaze (podla niektorych nazorov smiesne) je viac nez dost.

tilly
4. aug 2014

@malarybka necitala som reakcie, ale riesim teraz presne to iste, ja som szco a pracujem pre jednu firmu a tam dokoncim nejaku robotu a koncim... teraz riesime, ze co bude, ci si mam hladat normalnu pracu na full time, ci part time, ci si urobim svoju kancelariu, alebo ci zostanem doma...
muz zasadne odmieta to, aby som pracovala na plny uvazok, ani by sme nemali sancu to stihat, starsi mava treningy o druhej poo, to neviem, ako by som ho tam vozila, sice by nam mohli pomoct stari rodicia, ale neviem, ci by mohli vzdy, okrem toho si zakladame na vyglancenej domacnosti a muz na varenom jedle a so starsim sa musim este ucit.
vobec neviem, ze ako, zas uplne doma sa bojim zostat, lebo sa bojim, ze zleniviem a ze mi mozog uz uplne odide 😀 uvazovala som, ze by som si spravila dalsiu VS, ale zas naco, jednu mam a naco mi bude dalsia, tam by islo vyslovene o to, aby som si musela obcas hlavicku ponamahat, aby som doma nezblbla... stale mi zostane zivnost, ale stratim klientelu a keby som si chcela ziskat novu, tak by to zas bola praca od nevidim do nevidim...

nikawero12
4. aug 2014

@bubelko máš pravdu, aj ja som si svojím spôsobom pomýlila pojmi, ale tie ženy ktoré som opisovala sa už samy pasujú do funkcie žena v domácnosti 🙂 . Keď to berieme z taķého hľadiska ako si to písala ty, tak ja osobne zastávam názor, že je to výsostne súkromná záležitosť manzelov, keď sa dohodnú, že manželka bude žena v domácnosti, bude sa starať o domácnosť a deti a manžel bude chodiť do práce. V tom prípade to nepovažujem za vychcanosť 🙂

tilly
4. aug 2014

@kotas tohto sa presne bojim, ze by som takto dopadla... okrem vyvolavania a hrabania sa v cudzich veciach, na to nemam povahu

luciacv
4. aug 2014

@bubelko presne tak, rodičovský príspevok je príspevok štátu za to, že vychovávam dieťa. Že sa mu venujem, učím ho, socializujem a p. Súčasne v našich podmienkach supluje/pomáha najmä rodinám, kde nie je príjem podobný iným krajinám, kde takýto sociálmy benefit neexistuje. A súčasne si myslím, že so svojím vysokoškolským vzdelaním a odrobenými rokmi si môžem vzhľadom na odvedené "nárokovať" na tento typ pomoci. Na druhej strane ak baba porodí prvé, druhé, tretie hneď po škole, síce nemá profesionálnu prax, ale mamy vedia, že sú skúsenejšie a šikovnejšie, ako čerstvé absolventky. A tieto baby už nemajú veľa dôvodov na výpadok v pracovnom procese. A už len na záver: stretla som sa s rodinou s 12 deťmi a každé má najvyššie možné vzdelanie vzhľadom na biologický vek, teda absolventi VŠ, študenti a p. Len jeden je na maminu zlosť kuchár z presvedčenia 🙂. Ani táto pani nikde nepracovala, ale myslím, že si zaslúži každý cent, lebo pre túto spoločnosť vychováva šikovných, slušných a vzdelaných ľudí.

ariesi
5. aug 2014

@bubelko nevsimla som si. tak potom nie je o com, pokial ste s tym vy doma vsetci uzrozumeni,tak ja by som taku moznost brala.

adrioska
5. aug 2014

@kotas no, po takomto opise, radsej chcem ist pracovat 😀

demo
5. aug 2014

@nikawero12 porodit dieťa a byť doma za 200 eur mesačne, nie je spekulantstvo, ale dar spoločnosti. Úplne vážne to myslím. Demograficka krivka klesá práve pre ekonomické.dôvody a keď sa nájde taká, čo rodí a uspokojí sa s takýmto mesačným príjmom, tak je v mojich ociach nie vychcana žena ale skromna žena.

lovely73
9. mar 2016

žienky ste tu niektorá "žena v domácnosti ? chcela by som sa spýtať čo to všetko obnáša myslím tým odvody, dane kam sa zahlásiť či len na urade prace ako to vlastne je?

xenia2
9. mar 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

to sa da ako vybavit?

majusik236
9. mar 2016

Neodsudzujem , ale nechapem....asi je to o osobnosti, ale ja by som nedokazala sa dlhodobo venovat " len" rodine a nerozvijat sa aj vo svojej profesii