icon

Čo so susedmi?

31. aug 2023

Bývame v paneláku. Dve malé deti (4r a 1,5r). Susedia pod nami nám každý deň búchajú na stenu. Vždy ked jedno z detí prebehne po byte alebo niečo buchne. Deti non stop upozorňujeme aby nebehali, nebuchali, nekricali. Ale su to deti, sto razy im môžem povedať a nič. Boli nás uz aj nahlásiť na bytové a sťažovať sa na nás. Z tadiaľ nám len zavolali a len nám povedali, co je vo veci. Ja sa cítim veľmi blbo, sama si uvedomujem, že je to nepríjemné ale proste neviem co s tým mám robiť. Ako by ste to riešili aby neboli susedské vzťahy také napäté? Susedia nám prišli povedať len raz ked sme sa nasťahovali. Potom uz len to udanie. Mám ísť ja za nimi sa porozprávať o tom? Alebo kašľať na to? V byte máme plavacku a podlahu. Tam, kde sa deti hrajú sme na zem dali penovu podložku a v druhej izbe koberec.

20erika07
31. aug 2023

Robite maximum, normalne žite vo svojom byte, a netrap sa tolko. Moj muz by uz davno vybuchol a isiel im povedat svoje ,ja som zas taka ako ty. Dokola upozornovat, byt max.ohladuplna, atd atd, ale potom sa clovek velmi dusi a je stale v strese a este aj tam kde by mal mat svoju pohodu a pokoj .
Aby som sa vyhla takymto problemom, nastahovali sme sa 2x len na 1.poschodie, aby pod nami nikto nebol a nemusela som skakat ako pískaju zdola. A vobec mi nevadi co robia susedia s 3 detmi hore. Rachot buchot velakrat ale ja si to viem nevšímať .

mogaa
31. aug 2023

nevieš aká je situácia u nich...možno suseda je po nočnej a potrebuje sa vyspať.....tak ako tebe lezie na nervy jej búchanie, tak jej lezie na nervy buchot a hluk...ja mám deti rada, ale tiež ak by mi denne búchali nad hlavou tak dám mamičke spätnú väzbu....jedna vec je pochopiť keď malé dieťa plače lebo sa uderí alebo ho niečo bolí, či mu idú zubky, iná vec ak denne buchocú a kričia lebo sa bláznia

mogaa
31. aug 2023

@calypso rovnako jej potom nemusí vadiť ak bude suseda od 20-22:00 denne
" vyklepávať rezne".....tiež bude vo svojom byte a môže si robiť čo chce......

nyusika
31. aug 2023

@calypso to nie je celkom pravda.
ani cez den nesmie nik susedov obrazovat nadmernym hlukom.
pokial by niekto z mojich susedov casto a v roznych casoch doma bubnoval, ja by som to rozhodne riesila.
Slusni ludia sa totiz so susedmi dphodnu, kedy a v akom case budu ostatnych rusit tymto sposobom.

luccija
31. aug 2023

Keď majú jedno dieťa nevie, že 2 narobia viac hluku.Inak počuť je všetko buchnutie dverí, otvorenie okna, splachnutie ..

luteam
31. aug 2023

@mogaa a ty mas male deti? Chapes ze 1,5 rocnemu sa niekedy este neda vysvetlit? Urcite nie je normalne susedom furt buchat zvlast ked to nie je nadmerny hluk

nyusika
31. aug 2023

@mogaa urcite nie je po nocnej stale.
pokial to nie je nejaky totalny bengal a bordel, ignoravat ich. a pokial by neprestavala s trieskanim, pouzit jej metody - ja by som na nu normalne nahucala, ale ze poriadne. a to som, prosim pekne, naoaj pacifista a kludny clovek.
ale s debilmi treba ich " recou" komunikovat, zial.

neverila by som, ze toto funguje az dovtedy, kem som bola nutena takto riesit problem s neskutocne probemovym susedom. jemu vsetko vadi, ale ze uuuplne vsetko. po kazdom len huci, vadi mu, ked idu ludia peso po schodoch (normalna chodza, ziadne dupanie), vadi mu, ked niekto zaparkuje na " jeho" mieste * rozumej - nema ziadne vyradene platene patrkovanie, len on je zvyknuty, ze tam parkuje - co, samozrejme, nie je vzdy mozne.
konkretne mne tak nalial za stierace nejake lepidlo a do dveri zastokol odkaz - parkuj na svojom mieste, ty piii.
moje auto skoncilo v servise, kde mi odborne museli odstranit lepidlo, ja som podala oznamenie na neznameho pachatela a ked som najblizsie suseda stretla, strasne hystericky, strasne nahlas a neskutocne vulgarne nanho naziapala. Sama som bola prekvapena, ako to zo mna vsetko vyliezlo :D
rovnako dorazne som to zopakovala jeho dcere, ked prisla k nemu na navstevu. susedia sa pridali...a odvtedy je o polovicu vaci pokoj.
uplne neprestal frflat, ale je to neporovnatelne lepsie.

mogaa
31. aug 2023

@luteam nie malé deti už nemám....to ale na veci nič nemení.....aj teraz varujem malé dieťa a teda nie je ako odtrhnuté z reťaze, pekne sa hráme, ani nebúcha ani nekričí....viem pochopiť aj to, že deti sa potrebujú aj vyblázniť a nie každý deň sú "dobré", ale denne aby búchali a kričali tak tam bude problém inde ako v susede...zase neverím že niekto bude búchať na stenu ak niečo spadne alebo ak dieťa zvýskne - teda pokiaľ to nie je celý deň....

nyusika
31. aug 2023

@mogaa normalny clovek nebude buchat...debil aj kvoli vacsim sprostostiam, ak to, ze deti behaju.
co ja povazujem za normalnu vec.

luteam
31. aug 2023

@mogaa tak tazko povedat ked tam nie sme aby sme to poculi ale z odpovedi autorky nemam pocit ze by boli neprisposobivi ved pise aj to ze v predoslom byte problem nemali preto mi z toho vychadza ze skor sudedia pod nimi su precitliveli

mogaa
31. aug 2023

@nyusika tak ťažko sa k tomu vyjadrovať, lebo jedna vec je čo tvrdí autorka a druhá čo by tvrdila jej suseda....nad nami bývala aj mamička so 4 deťmi a po nej mamička čo mala 2 chlapcov, dokonca pred rokmi aj cigáni....neskutočný rozdiel - najtichší boli práve tí cigáni s deťmi, deti nebolo ani počuť, tá rodina so 4 deťmi bola tiež normálna...ale tí čo mali 2 chlapcov, to bolo neskutočné.....tiež v kuse búchali a besnili sa....ale teda mamička za nimi veľmi nezaostávala, pokoj bol len ke´d po nich začala vrešťať.....nie všetci sme rovnako tolerantní a ani nie všetky mamičky s deťmi sú tolerantné k okoliu....minule na návšteve ma tiež zarazila kamarátka, boli sme u nej a nechala deti hrať futbal, že nech sa zahrajú....nuž futbal v byte, asi tiež suseda radosť nemala.....

bimbambim
31. aug 2023

Aby som ja obmedzovala vo vlastnom byte svoje deti je veľmi čudné a aby som s nimi v horúčavách sedela vonku pol dňa len aby bolo ticho v byte . To potom sa môžeš presťahovať rovno vonku ako bezdomovec.Este by som ja volala na bytové ,že susedia má otravujú s tým ,že mi vyklopkavaju na radiátor.Nech predaju byt a sa presťahuju na samotu.

nikpa
31. aug 2023

Keď chcú mať ticho, nech si kúpia rodinný dom. Sú v paneláku kde je počuť aj susedove kychnutie. Nerobíte doma žúrky, ani krik po 22hod. takže bohužiaľ majú smolu. Neriešila by som to s nimi, nemáš ani čo, deti o radiátor neuviazes. Časom vyrastu a bude kľud, dovtedy musia vydržať alebo sa odsťahovať.

nyusika
31. aug 2023

@mogaa samozrejme, kazdy toleruje nieco ine.
mne by futbal deti (obcas, samozrejme) vobec nevadil.
nado mnou zije dochodkyna, ju vobec nepocujem. no casto k nej chodi vnucka a ta je teda dobry hromotlk, vazne.
vresti, dupe...ale beriem to tak, ze ved dieta. Suseda sa ma aj pytala, ci mi to nevadi, ze ona ju neudrzi v klude - nevadi. byva to cez den, aj som vacsinou aj tak mimo a ked ju cez vikendy pocujem, neriesim. a u mna deti navstev a rodiny tiez nesuchaju nohami - susede od nami to tiez nevadi, ma vnukov, pozna to,

thoughtfulweirdo
31. aug 2023

@mogaa vieš čo, ja verím, že môže suseda búchať len tak a sťažovať sa aj na úplne bežný prevádzkový hluk. Neverila by som, keby som nemala vlastnú skúsenosť. Keď som ešte bývala s rodičmi, pod nami bola suseda, ktorá nám stále chodila vyzváňať a sťažovať sa na dupot. Ale v úplne náhodných časoch, keď sme všetci súrodenci za stolom písali úlohy, keď boli doma len naši, pár krát došla dokonca aj vtedy, keď som bola sama doma už vyše hodiny vyrochnená na gauči, takže dupať u nás mohli vtedy akurát pavúky v kútoch 😄 naši sa najskôr aj snažili vysvetliť, že ak počuje hluk v tom čase, nebude to od nás, ale potom sa raz mama naštvala, poslala ju na psychiatriu, vyhrozila, že ak ich bude takto ďalej šikanovať, bude to musieť riešiť inak a zabuchla jej dvere pred nosom. Značne to pomohlo, dokonca začala suseda aj zdraviť pri stretnutí na schodisku 😄

hladamematku
31. aug 2023

Koberec, izolacia

mogaa
31. aug 2023

@thoughtfulweirdo ja si pamätám že raz susedia býchali aj nám teda keď sme boli ešte deti🙂ale priznávam, že my sme boli riadne výmyselné a robili sme aj buchot🙂ale bolo to v čase keď sme už boli väčšie a boli sme sami doma, takže aj chápem jej búchanie🙂pootm sa sťažovala aj mame a dostali sme hubovú polievku😉

autor
31. aug 2023

Mladší teraz vstal, prebehol z izby do obývačky a už buchot. Byt máme komplet prerobený, nie je v našich silách nejako znovu prerobiť podlahy. Dávali sme pod ňu klasickú izoláciu. Koberce v celom byte si tiež veľmi neviem predstaviť nakoľko som alergička. Deti sú živé ale nemyslím si, ze nejako extrémne. Proste pobehnu z izby do izby. Nedovolime im naschvál búchať. Hned ako začnú ich stopneme. Nedovolíme im ani skákať, ani s autami sa hrať ani s loptou. Napríklad známa nechala svoje dieťa kľudne v byte skákať a nerobila si ťažkú hlavu s tým, ze duni celý byt. U nás toto neexistuje. Hneď deti stopneme. Ale to behanie nemáme ako zastaviť. Nemôžem predsa celý deň byť deťom za zadkom a nedá sa byť celý deň von.

cookie29
31. aug 2023

@stanulienkat nemas vsetky okolnosti, prepac... ako vies, ci autorka deti brava alebo nebrava von? A to ze Tvoje dieta nieco nenapadne, neznamena, ze to nanapadne ine dieta. Kazde je ine... Su deti, ktore potichucku presedia a ine potrebuju pohyb. A nie je to o vychove... pre 18mesacne dieta je smiesne klepat naspat, preco nie? Takze je tazke sudit vychovu. Ano aj susedia maju narok na svoj klud, ale deti su deti a potrebuju sa hrat, objavovat a podobne. Je rozdiel medzi tym a robenim hluku, ako takym. A uznavam, ze pocit nesmierne zavisi od konstrukcie bytovky, ale za to nikto nemoze a pokial sa deti spravaju normalne, tak do zvieracej kazajky ich tiez nezavries.
Moje starsie dieta, este len ide do skoly, sportuje, 2krat tyzdenne futbal, jedno doobedie sportova skola, chodi na judo a raz tyzdenne aj na bojove umenia. Okrem toho chodime vela von, na plavaren a podobne. Napriek tomu neobsedi. Mladsie si vezme knizku a bude listovat...

nyusika
31. aug 2023

neries deti, chod a naziap na susedu, vazne. sorry, ale aby som takto obmedzovala deti kvlio psychopatke ??
zastan sa ich, ved si ich mama.prepawc, ale si asi dost submisivna a suseda to vyuziva.

deti sa normalne hraju, tak preco im to zakazujes ? budu z nuch utiahnuty nervaci.

0kristina0
31. aug 2023

@nyusika nechcem si nikoho branit ale asi by si inak hovorila, keby si pracovala z domu a mas to pocuvat cely den nad hlavou

nyusika
31. aug 2023

@0kristina0 j ti rozumiem, viem si predstavit, ze je to otravne.
ale co z, pokial tam nie su bycie zapasy a preteky denno-denne, treba to tolerovat.
co im maju nohy polamat ?

stanulienkat
31. aug 2023

@cookie29 presne ako pises. Nevieme vsetky okolnosti. Nemame verziu od susedov.😉

andrejka1974
31. aug 2023

@mogaa prosím ťa je to o ľuďoch sú ľudia čo ho denne budú buchotat už len kôli poistenej telke a sú ľudia čo ti nepovedia nic a vermi v paneláku počuť všetko treba si len zvyknúť

cookie29
31. aug 2023

@stanulienkat suhlas 🙂 ale v poslednej dobe sa akosi roztrhlo vrece s ludmi, ktori na jednej strane beru, ze dieta ospravedlnuje vsetko a na druhej s tymi, ktori neznesu nic

niceboy
31. aug 2023

@calypso čiže ak by sme boli susedia a ty by si poobede dala spať malé dieťa alebo by si bola po nočnej v pohode by som si mohol spraviť diskotéku? Veď každý si v byte môže robiť čo chce nie?

naduska007
31. aug 2023

Takí susedia to nemajú v hlave vporiadku, kvôli ním ty teraz sa máš na hlavu postaviť...možno ťa ohovaraju aký ramus robíš, všetko zhoršujú...nevšímaj si ich, nech sa odstahuju, keď sa im nepáči...teraz nebudú malé deti chodiť po špičkách...ty podaj na nich sťažnosť, za obmedzovanie slobody a očierňovanie...

nikdenikto
31. aug 2023

Nič by som neriešila, deti nejako extra neobmedzovala. Susede by som povedala že ešte raz mi zabúcha a to ešte nepočula aký buchot jej poputuje späť. Nie od detí, ale odo mňa.

Viac by som brala keby prišla zaklopať na dvere - prosím vás, ja viem že deti....ale ...teraz mám prácu/nie je mi dobre, mohli by ste sa pokúsiť trošku potichšie. Toto by od nej bolo normálne. Ako ja v paneláku nebývam a bývala som len ako dieťa ale nepamätám si že by nám niekto búchal. Ani že by mi rodičia niečo zakazovali.

Nechápem prečo ti tu radia ísť na pol dňa s deťmi z domu kvôli susedom. Potom nech ti tí susedia platia pol nájmu/hypo a bude to ok 🙈

stanislavicenka
31. aug 2023

@mogaa ty si citala, ake stare ma autorka deti? Ist sa ospravedlnit susede za vezny hluk v domacnosti, ked byvas v panelaku? Ked su susedia hlupi, a nevedia komunikovat, tak im budem buchat na stenu, ci radiator spat. A este im pojdem oznamit, ze sa budem stazovat, ze co si to dovoluju

lalenka33
31. aug 2023

Wow, čiže deti môžu robiť v byte čokoľvek a susedia to musia len pretrpieť a kúpiť si štuple do uší. Sa nečudujem, že z detí vyrastajú výrastkovia, keď môżu robiť čo chcú, lebo sú deti a dieťa je BOH a ostaní drżte hubu a keď sa vám nepáči, tak sa odsťahujte. A že prečo niektoré deti nemajú rešpekt voči dospelým a myslia si, że môžu všetko.
Mám nad sebou ženu s 3 deťmi a 2 psami. Deti 4, 7 a 12 rokov. Od rána do poobedia nonstop brešú psi samé zavreté doma. Poobede až do 23 robia cirkus deti. Matka sa zavrie do izby a sleduje telenovelu. Každý večer počúvam ako kričí na deti aby vypadli z jej spálne lebo chce pozerať seriál. Je jej jedno čo deti robia v izbe. Že nám skáču všetky poháre v skrini. Hlavne, že ona sleduje seriál. 12 ročného necháva samého doma. Aktuálne je sám od nedele. Babka príde sem tam pozrieť a dovi. Nosí si kamošov.do bytu. Ten cirkus a dupot čo robi skupina piatich 12 ročných chlapcov neprajem ani najväčšiemu nepriatelovi. Sťažuje sa celý panelák. V noci boli na deti samé doma rušiace nočný klud volaný policajti a nepomáha nič. Už aspoň viem prečo, keď čítam tieto komentáre, ako deti môžu všetko a susedia držte hubu.