icon

Čudné správanie švagrinej

ivmila
4. okt 2012

Ahojte...mám skveleho manzela a tri male krasne deticky....nenadavame na svoje rodiny, máme dobré vzťahy, teda aspon doteraz som si to tak myslela...Pomahame si ako vieme, z oboch strán vzájomne...aj s deťmi mi svokra pomoze, a aj naši pomôžu...ide o to, že teraz sa stala taka jedna vec, čo ma dosť zarazila...mam svagrinu, manzelovu sestru, ktora je mladsia odo mna o 4 roky. O chvilu ma svadbu. S tym suvisi aj moj problem.. minule sa so svokrou nieco dohadovali, ked som tam bola a tak som sa opytala o čo ide...tak zjavne som ich tým zaskočila a tak mi svokra povedala ze bude rozlucka so slobodou... a ja na to: " A to mna nezavolas? " myslela som to zo srandy...a svagrina: "jasne, ved prave som ti to chcela povedat a jasne ze si pozvana " odvtedy presli uz asi 2-3 týždne a predstavte si, ze ta rozlucka uz bola ale samozrejme bezo mna....Dnes som sa jej na to opytala, ze kedy je ta rozlucka....a ona ostala v pomykove, a hovorí: joooj sak to ani nestoji za reč taka rozlučka"...Velmi ma to boli a trapi, ja viem je to malichernost oproti problemom iných ludí....ale predsalen, mam pocit ze z ich strany ide voci mne len o pretvarku....Podotykam, ze ja som svagrinu brala ako kamaratku, ajna mojej rozlučke bola, a nema nejake zasrane kamošky, dokonca su starsie ako ja....nechapem, kde sa stala chyba...vlastne ani neviem, co by som chcela od vas pocut, len som sa chcela trosku postazovať....nemam pocit ze som nejaky asocial, kamaratky mam, a snazim sa s kazdym dobre vychadzat....no neviem..co si o tom myslíte?

miskap2111
5. okt 2012

@ivmila ako tu už niektoré dievčatá napísali, švagriná ťa nechcela na tú rozlúčku zavolať, ale asi nie z dôvodu, že ťa nemá rada, alebo nepovažuje za svoju kamarátku, ale proste si zrejme nepatrila do skupiny priateliek, ktoré si tam pozvala. Aj ja mám rôzne okruhy priateliek a mám ich veľmi rada, aj sa navzájom zdoverujeme, ale to neznamená, že z nich zrazu urobím jednu spoločnú skupinu. Na tvojom mieste by som sa zrelo nad to povzniesla, naďalej s ňou udržiavala pekný a aj dôverný vzťah, ak si to robila aj pred tým. Uvidíš, že pozitívna energia je reťazová reakcia (takisto ako negatívna). Myslím, že švagriná tvoje zrelé správanie ocení a váš vzťah možno aj táto udalosť prehĺbi.

mima4
5. okt 2012

@ivmila ahoj, netrap sa kvoli tomu. Nepoznam tvoju svagrinu, ale mozno vas vztah je nerovnoceny. Ty ju povazujes za kamaratku, nielen svagrinu, ona ta bere len ako svagrinku... niekedy je lepsie vediet na com sme, ako si nahovarat .. 😒
A neviem aka je ona povaha, ale typicky sangvinici maju kopec znamych, su spolocensky, oblubeny, pokecaju si s kazdym na kazdu temu, ale netvoria obycajne nejake hlbsie priatelstva...

lujza123
5. okt 2012

@ivmila ta tvoja svagrina mi pripomina moju segru. Typicka ryba. Aj tu najbanalnejsiu vec nevie povedat narovinu ale tisicimi obklukami az sa nakoniec do toho sama zamota. Nepovie tam nejdem nechce sa mi ale tisic vyhovoriek typu a vieees ja teraz musim to a to uvidim ci to stihnem a hento ma boli mozno aj vecer ma to bude boliet ale mozno pridem a vsak mi zavolaj a poviem ti ci pridem, a ked jej vecer volam tak viees ja by som strasne rada isla ale este musim to a to no vsak asi tak za hodinku sa ozvem a blablablabla.
Keby ju nepoznam a nieje to moja segra slak by ma trafil s takehoto cloveka ...ja som priama co si myslim poviem preto velmi tazko chapem ze nevie normalne povedat NIE alebo ANO. Ona povie vzdy aaanooo alee.....Ja uz vyhovorky nepocuvam akonahle pocujem ten toon aaaaleee tak koncim nechces nemusis neprehovaram ju ani nevyvolavam...n

Mozno je aj tvoja svagrina ten typ..proste chcela rozlucku s par kamoskami sa opit, pospominat na exmilencov a stare lasky, poohovarat chlapov (vzhladom na to ze by slo o tvojho brata by to asi neslo v tvojej pritomnosti ) tak zvolila takuto pre beznych ludi nepochopitelnu taktiku...nemusi byt za tym nic nenavistne proti tebe

lilysk
5. okt 2012

@ivmila Ahoj
A mozno si len chcela uzit na tej rozlucke a mala strach ,ze by si to povedala manzelovi 🙂

suem
5. okt 2012

@lentilka29 Prosim ta, robis tu jednu rozlucku so slobodou dolezitejsiu ako cele ich doterajsie vztahy. ☹ Podla mna tam svagrina skutocne chcela mat iba kamosky, nie vzdy je dobre miesat ludi z roznych oblasti zivota.
Tebe asi dobre robia rozbroje , hadky a zle vztahy v rodinach ked jej radis take veci ako velmi rezervovane vztahy ☹ Ty to tak mas, tak chces, aby aj ini mali? :-/

suem
5. okt 2012

@miskap2111 Super prispevok 🙂

lentilka29
5. okt 2012

@suem mala jej popvedat,preco ju nepozyva...ze tam chce len kamosky.ona to cakala,nebolo to fer zo strany svagrinej.

suem
5. okt 2012

@lentilka29 Riesis malichernosti! Mimochodom na mojej rozlucke boli len slobodne baby kamaratky nie rodina , a to sa mala svagrina moja odut, alebo co? To ked ju nevezme vyberat svadobne saty, tak sa ma uz nadosmrti urazit? 😲

lentilka29
5. okt 2012

je vysostne moja vec co riesim....jednoduchop mne by to prekazalo.a basta!

eeffka
5. okt 2012

@ivmila hmm nevolala ta lebo ta tam nechcela a ze jej mama mala rychlejsie usta ako rozum, za to ona nemoze. A navyse pozvala si sa sama. Rozlucka bola, bola. Naco to rozmazavat? kamaratky nie ste, vy ste rodina.

Svagrinu volat na rozlucku???? eee tam sa volaju len take kamosky, ktore ked zabijem muza nebudu pindat a pomozu mi ho zabalit do koberca 😀

monikapaal
5. okt 2012

Nic si z toho nerob u nas je to o to horsie ze sa manzelov otec stale hada aj so synom aj s dcerou, to je taky Bermutsky trojuholnik ☹ .Svokra zomrela este pretym ako sme sa s manzelom dali dokopy.On tvrdi ze by to bolo ine
keby zila..no jedno som odbocila od temy...moja svagrina mi ani raz nezobrala maleho na prechadzku,na ruky ho prvykrat zobrala ked mal tak 4 mesiace a to tiez len na par minut,raz sa ma nespytala ked som bola s malym sama doma ci nieco nepotrebujem a to byva pod nami (zijem v zahranici takze moji rodicia velmi pomoct nemozu) jej svadobne fotky som este nevidela - len 2 co dala na FB..ja som sa s tym uz zmierila ze je aka je...sice ma to tiez mrzelo na zaciatku
lebo tu mam malo priatelov a myslela som ze by som ju mohla mat ako kamaratku, spovednicku atd.....ale znasilnovat to nebudem lebo to nema vyznam, to som nastastie pochopila dost rychlo.Takze hlavu hore 😉

zumbadance
5. okt 2012

@ivmila falosna osoba.. 😔 alebo zbabela,to sa nerobi..tak ti mala povedat ze ta tam nechce,da sa to povedat strucne a citlivo,preto ta to zarazilo lebo ta skor dobehla.no mne sa taketo klamstva zo slusnosti nepacia.. 😖

zumbadance
5. okt 2012

@lentilka29 presne.

kabelka11
5. okt 2012

@suem ja suhlasim s lentilkou...najprv povedala,ze ju vezme,potom nic z toho...ak ju tam nechcela, mala rovno povedat,beriem len kamsoky,s tebou si vyjdem rada vonku inokedy...alebo nieco ine..nie zahmlievat a klamat a svokra ju podporuje v tom...

miskap2111
5. okt 2012

Dievčatá, je možné, že švagriná bola len v tom danom momente zaskočená. Neplánovala ju pozvať a keď zrazu čelila priamej otázke, tak ju nechcela zraniť, tak to vyriešila "milosrdnou lžou". Toto sa v živote bežne stáva. V každom prípade, teraz ani nejde o analýzu toho, prečo sa to stalo. Dôležitejšie je porozmýšlať o tom, čo ďalej... A to je niekoľko alternatív - ísť ďalej, odpustiť a pestovať dobré vzťahy, o ktoré jej predsa ide, alebo sa stiahnuť, byť tou dotknutou a možno poraziť aj to, čo tam je.. Alebo je ešte tretia alternatíva- vyložiť "karty", otvorene švagrinej povedať, že ju to trápi a rada by sa s ňou o tom porozprávala.. V každom prípade, ak jej ide o zachovanie a rozvíjanie dobrých vzťahov, vždy je dobré postaviť sa k tomu pozitivne, zrelo, múdro... a odpúšťať banality. 🙂

ivmila
autor
5. okt 2012

@lentilka29 @dejnas @besanel @lili_mia @magic08 @miskap2111 @kabelka11 @zumbadance @lilysk @lujza123 @mima4 @miskap2111 a ostatné dievčaqtá,, na ktoré som neklikla....dakujem Vám krásne za odpovede. Dnes som bola s jednou jej kamoskou, ktora tam na tej rozlucke bola...nezaväzne sme kecali a ona, nevediac o tom, čo sa medzi nami stalo, mi upne cistou nahodou porozpravala o tej rozlucke vsetko....Povedala ze tam bolo cca asi 10 dievčat (žien) a to z každeho sudka, mala tam spoluziacky zo strednej, z vysokej, kolegyne z roboty, dokonca sesternice dve, potom kamaratky, sice slobodne, ale starsie odo mna aj od svagrinej, a este tam bola aj jedna jej kamoska, ktora je vydata a ma 19mesacneho syna....takze vylucujem moznost, ze si chcela uzit len s blizkymi kamaratkami....boli na dome, potom v krcme a na diskoteke...proste akcia na celu noc...a vcera ked som sa jej pytala, ci uz ta rozlucka bola, tak povedala..."oj to taka rozlucka, to ani nebola rozlucka" nieco v tom style, ze "to nestoji ani za reč" Jedno je isté
- klamala mi a ja teraz nemam chut sa tvarit akoze nic, ale taktiez nechcem vyvolavat hadky a ani robit zo seba chuderu a pchat sa jej do zadku....hrozne ma to vzalo....

ivmila
autor
5. okt 2012

a este by som chcela dodat, ze tie baby aspon teda polovicu z nich poznám aj ja...takze by som tam nesedela sama, a tiez to vylucuje moznost, ze nechcela urobit mix svojich kamosiek....pretoze toto co tam bolo, bol mix, ´nepoznali sa vsetky medzi sebou....ale to uz jedno

kinna
Odpoveď bola odstránená
amadora
5. okt 2012

@ivmila môj názor je že jej otvorene povedz čo si o tom myslíš, ako sa cítiš. proste nesúď skôr ako sa s ňou porozprávaš. až potom môžeš povedať "fajn, odteraz ju budem brať len ako mužovu sestru, povinnú rodinu" 😉

lentilka29
5. okt 2012

@suem si precitaj co napisala autorka nam vsetkym,par komentvo vyssie.

miskap2111
5. okt 2012

@ivmila chápem, že toto zistenie bolí. V každom prípade- minulosť je minulosť - toto nezmeníš. Pozri sa na situáciu s perspektívou do budúcnosti. Budem sa moźno opakovať - daj emócie bokom. Tie zahojí čas. Je to tvoja rodina, budeš s nimi celý život, tak mne by sa oplatilo do toho "investovať". Aj keď si povieš, prečo by si mala ty. Ale ver, že sa ti to vráti... Ako karma. Držím palce. 🙂

lili_mia
5. okt 2012

@ivmila ja ti poradím len to, že nefunguj spôsobom, ako ty mne, tak ja tebe .. dajme tomu, že ju nepozveš na babskú jazdu, ktorú budeš organizovať, ak sa niekto bude pýtať .. aa šak to nič nebolo, to len také .. nehovor, to máš za to, že si ma nepozvala, klamala si mi, či podobne .. pretože rozdúchaš vášne v rodinnom hniezde .. zrazu ťa začnú obviňovať už aj z toho, že máš trápny účes (ako príklad) .. proste rob chrobáka ako ona, bez zbytočných komentárov .. jednak nebude vedieť, čo sa deje, možno aj bude a možno aj vykoná cestu k zmiereniu .. ale tým komentárom, že aj ty si to urobila mne .. rozdúchaš oheň, ktorý sa tak skoro neuhasí a zapoja sa do toho aj ľudia, ktorí s týmto nebudú mať žiaden súvis .. aspoň toľko som odsledovala z toho, čo tu baby popisujú a ako má nejaká nevinná poznámka vplyv na rodinnú pohodu .. téma o svokrách, aj o svokroch je vďačná na čítanie 😀 😎 😀

zumbadance
5. okt 2012

@ivmila je mi luto ale vidim tu falosnost,tak mi je z toho nevolno.ci to vidim len,tak neviem pred vami su pratelski prajni a vo vnutri svojhom sdrci zavidia.malo ludom mozes verit ich akoze city,lebo ich hraju.a to pozna kazdy na svete.. 😖

ivmila
autor
5. okt 2012

@zumbadance čistá pravda..tak je....

ingrida4
5. okt 2012

ahojte no tak totok je tema ako mne stvorena 😵 aj ja mam svagrinu z manzelovej strany, a zatial kym sa nestala tato vec som i myslela ze je aka dobra svagrinka a atak jedna druhej zmesi zavolali viacmenej ja ked ma nieco trapilo zaroven aj ona sami postazovala a tak. preto som si myslela ze je fajn babena ,moj muz ju vzdycki nazyval ako ze je dvotvarna ked sa to da takto po dedinsky nazvat 😝 🙂 jemu vlastna sestra pripadala ako intrigancna ,on mi to viac krat vravel ale ja som potom slepa ked taketo nevidim a nerozoznam,ale inak niesu nejak zlom vstahu su ako brat zo sestrou a tolko , no a teraz , pred mesiacom jej synovia oslavovali narodeniny a pozvali si aj nas no mi sme z manzelom nesli ale vecsie deti hej, a svokra isla snimi, ako tak tancovali a bavili sa popijala mladez jeden viac nez druhy 😝 😖 tak mojho syna srgol v tanci jeden pozvani host a moj syn mal uz nieco vypite tak jemu sa to nepacilo, a napomenul toho chalana ze prosim ta nedrgajma, syn sa posunul dalej v tanci a ten chalan tiez zanim a zase len drgal, no a ako zase drgol tak syn ho uz vyhrazne napomenul 2krat, totok mam od svojich dcer . neidem branit mojho syna nieje aniel ani on, no a potom ked to vydel svagrinin syn ze syn a ten jich host sa tam dohaduju priskocil knim a zacal utocit na mojho syna a zaroven jeho bratranca a nieze bi si dal vysvetlit co sa vlasne stalo a deje nie!!!! hned zhurta do syna mal aj on v gebuli a mozno ten alkohol to sposobil , ten host ked zbadal ze oslavenec je nasrati a utoci na syna tak on zbabelo usiel, a syn a oslavenec sa pustili do hadky nie byti ale len take sacanie sa nadavanie sa a tak no a svagrina vedela a vydela cele ako sa to zacalo a bredca nezabranila tomu aby nedoslo k hadke ktoru zacal jej syn a pridal sa potom a j druhy oslavenec a ich otec co bolo nezrozumitelne a nechapem ani dodnes ze preco sa to tak stalo, nase deti sa od malinka mali radi a nikdy si ani v dectve neublizovali, bolihocijake oslavi a nkdy sa nebili a nesacali. no a moja svokra zaroven svagrinina matka totok vsetko vydela a zacala kricat na tych vnukov ktory to vsetko zacali a strasne im vynadala lebo sa jej nepacilo ze sa chcu byt stakym clovekom ktoreho drzia z oboch stran kamarati ktory zabranili aby sa nepobyli a oni dvajy oslavenci a ich otec sa pustali do neho. a na druhy den ked prisli domou deti a svokra a zacali hovorit co sa tam stalo citila som sa tak sklamana a ponizena ze som malasto chuti sadnut do auta a vyfckat ich sopliakov. 😢 😠 na druhy den som zavolala svagrine ako ze dovolili detom az takto daleko zajst a vravela ze to vsetko zapricinil moj syn ze on sa putal do chlapcov mpzno ze ked tam nieje svokra a moje dievcata tak asi aj uverim lebo 18rocny chalan si mysli ze svet patri len jemu alkohol vela dopomoze k tomu. neviem ci som to napisala dost zrozumitelne ale aj teraz mi tecu slzy ked si na to pomyslim. 😢

ivmila
autor
5. okt 2012

@ingrida4 vidis a pre taketo veci sa potom vztahy narušujú...a to by tak nemalo byť...no ale čo narobime s tym?

zumbadance
5. okt 2012

@ingrida4 😖 na oslavach sa stava vselico,ale vzdy ma prednost rodina 😝

ingrida4
5. okt 2012

ano stava sa viem ale co bolo medzy nami si myslim ze uz nebude , a bohu zial teraz som musela prist nato co mi stale moj muz o svojej sestre vravieval. 😖

anculala
5. okt 2012

@ivmila uplne chapem, ze ta to zoziera. Aj mna by to trapilo a stvalo. Ale ktovie, ako to je. Viem si predstavit aj to, ze ta sice povazuje za kamosku, ale jednoducho sa chcela stretnut s partiou kamosiek, o ktorej si myslela, ze by ste si nesadli, ze by nebolo vhodne mat vas naraz na jednej akcii. Neviem to dobre vyjadrit. Ja mam napr. jednu blizku kamaratku, ktora aj s dalsimi spolocnymi kamoskami z casu na cas chodi niekde na vikend. Mna nikdy nevolali, co ma aj zamrzelo. Ale zase s tymi ostatnymi sme si vzdiaalene nazormi a povahami, takze aj tak by som sa tam asi dobre necitila. Mozno nieco podobne bolo aj v pripade tvojej svagrinej. Radsej pred tebou nic nespominala a tvarila sa, ze co tam po rozlucke, ako sa zoci voci o tom porozpravat a vysvetlit. V tom sme niekedy my, ludia, zbabelci.

mamavera
28. okt 2012

želám ti, aby si sa v živote trápila len takýmito problémami 😉