icon

Cudzia matka mi vyfackala dcéru

28. dec 2022

Rozmýšlala som, či napísať tento príspevok.. no nakoniec som sa predsalen rozhodla, že tak urobím.
Podelím sa s vami o moju dnešnú skúsenosť, z ktorej ma ešte teraz od jedu trasie..
Dnes som si s mojou dcerkou (3roky) a mojou maminou urobili taký babský deň.. Išli sme do OC do FunnyLandu (v Trenčíne).. Dcerka sa tam krásne hrala, bláznila, našla si tam kamošky, s kt.sa hrala.. S mojou maminou sme sa pri nej prestriedavali.. Potom moja mamina išla domov a zostala som tam ešte s dcerkou.. Sedela som pri stole, dojedala po dcerke hranolky.. pričom som ju stále očami sledovala, kde je a čo robí. V danú chvilu bola pri guličkách a zrazu som uvidela, ako nejakému malému chlapcovi capla po tvári. Tak som sa hneď postavila, že idem zakročiť a vysvetliť jej, že to nesmie robiť a dohovoriť jej..
Lenže kým som k nej prišla, tak prišla matka toho malého chlapca a začala húkať po mojej dcérke a brutálne ju prefackala po tvári!!!!!!! Dcerka začala velmi plakať , bola v obrovskom šoku až sa z toho pocikala. Matka hneď na mňa vyletela, že prečo si nestražim svoje dieťa (pričom ani ona nebola v danú chvilu pri svojom ročnom synovi) a ja som si síce svoju dcerku z dialky sledovala, no nestihla som zakročiť.. Ja som sa jej za dcerkine spravanie ospravedlnila a mrzelo ma, že capla jej synovi.. Ale ako si môže dospelá žena, ktorá má 3deti dovoliť niečo takéto voči cudziemu dieťaťu??? Samozrejme hneď som na ňu vyletela, že čo si to dovoluje, a mala to riešiť inak a nie tak, že mi začne fackať a biť malé dievčatko po tvári!!! Hneď som začala baliť veci, ukludňovať svoju dcerku, ktorá stále plakala.. Všetci neveriacky krútili hlavou a nik nechápal, že takéto niečo si niekto dokáže dovoliť. Naozaj velmi velmi velmi som v duchu predýchavala, čo urobila.. Mala som 100chutí ju tam vyťahať za pačesy a jednu jej vraziť. A môj slovník v mojich myslienkach na ňu tiež nebol zrovna pekný. Nakolko som si uvedomovala, že mám pri sebe dcerku a je tam ďalších XY detí a nieje vhodné jej to akýmkolvek spôsobom "vracať" , kedže sme boli v detskom zábavnom parku.. Zmohla som sa iba na to, a povedala jej, že je CHUDERA a môže sa hambiť za to, čo urobila. Lutujem jej deti, keď takáto MATKA dokáže takto zaútočiť na cudzie malé dieťa, čo potom robí doma s tými svojimi ,keď náhodou "neposlúchajú"? Nejaký pán sa na to nemohol tiež pozerať, vstal a tiež jej išiel slušne vynadať.. V šatni prišli za nami ešte nejaké mamičky, čo boli tiež velmi zaskočené z jej konania. Tá chudera nemala ani tolko chochmesu príšť sa ospravedlniť. Bola tam aj s mužom, ktorý sa za ňu evidentne dosť hambil.
Obsluha tohoto podniku bola velmi zlatá a milá, a velmi ich mrzelo , čo sa stalo.. doniesli dcerke kinderko a dali nám gratis poukaz na 1vstup k nim.
Určite sa tam ešte vrátime a nezanevreme.. Takéto psychicky labilné matky môže ktokolvek stretnúť kdekolvek.. (pevne verim a dúfam,že si tento prispevok snáď konkrétna osoba prečíta a zamyslí sa nad sebou). A áno, dcérke som samozrejme dohovorila, že detičky sa nebijú..

1gabriela13
29. dec 2022

Prešla by som cez ňu ako tank !!! Ak by to spravila mojej dcére cudzia žena ! Ešte že si to ustála,a ona mala šťastie že nenatrafila na psychopata ako som ja keď ide o moje dieťa 🤣

valeria_h
29. dec 2022

@autorka Ľutujem Ťa. Asi si sa chcela vyrozprávať, troška pochopenia si čakala, ale tu na MK si len troll čo si vymýšľa. Nič si z toho nerob, každopádne myslím, že si sa zachovala ešte dosť slušne. Skús to nejak predýchať.

kimberley123
29. dec 2022

Ja deti nemám,no obdivujem Vás ako ste to ustála. Ja by som jej snáď vytrhala vlasy a hodila sa na ňu. Kamarátke sa stalo raz toto isté keď bola s malou na pieskovisku. Dievčatko malo zlomenú lícnu kosť takú jej trafila tá p* nepríčetná.Nechápem niektoré matky. A veĺmi dobre robíte že podávate oznámenie.Taká p* si nemá čo dovoliť siahať ani prstom na Vaše dieťa.

ildiko36
29. dec 2022

Ano je na to paragraf, ale to už prehaňaš.Je mi lúto tvojej dcerky ale si myslim obe matky ste na vine.,v prvom rade si mala aj ti strážiť dieťa a nie zdiaľky sledovať hlavne keď maš nevychovanú dceru, tvoja dcera prvo začala tak aj ona ma podať trestne oznamenie na teba že si nestražila dieťa a tvoja vyfackala ročne dieta? Akurat sa budete naťahovať na policii a mozno obe dostanete pokutu.Uz to nechaj tak, nech je to poučenie do buducna že deti treba stražiť!

srdeenko19
29. dec 2022

Normálne mi je na grc z Vás, ktoré tu píšete, že aspoň sa malá poučila, 3 ročná. Chcela by som vidieť Vás, ak máte deti, čo by ste tej druhej materi vyviedli, keby ste boli v takej napätej situácii. Dieťa je chránené a toto si žiadna cudzia ženská nesmie dovoliť. Chuderka malá, musela byť v riadnom strese, keď sa aj pocikala. Správny krok si urobila, že si podala trestné, snáď si to tá dospelá krava zapamätá a poučí sa!!!!, že takéto veci sa nerobia.

dievcacitajucelist
29. dec 2022

Po prvé obe ste zanedbali starostlivosť, keď, ste 1 a 3 ročné deti nechali samé bez dozoru!
Po druhé tebe príde v pohode, že tvoje 3ročné dieťa "prefacka" ročné batoľa?? (Myslím si, že aj to ročné batoľa plakalo a malo z tvojho dieťaťa šok..)
Po tretie matka ročného dieťaťa zareagovala nevhodne a už keď hulakala na tvoje 3 ročné dieťa nemala ho fyzicky "napadnúť"
Po štvrté komu tým pomôžeš, keď podáš trestné oznámenie??

evivb
Autor odpoveď zmazal
ildiko36
29. dec 2022

A este tolko keby si bola na blizko mohla by si zabraniť k tomu aby tvoja dcera dostala facku, ta druha matka prehnala ale si myslim v tom momente nerozmíšlala a mala nekontrolovanu reakciu, zrejme bola tiež v šoku keď vydela že maly dostal facku

iwesska
29. dec 2022

Brutalne prefackala znamena,ze mala odtlacky jej ruky z kazdej strany na tvari?😳 Alebo jej tak ako tvoja mala capla po lici? Lebo to su 2 diametralne odlusne veci. Nevideli sme ako silno buchla tvoja mala to babo a mozno to ju velmi nastartovalo. Reakcia matky bola prehnana a samozrejme neadekvatna,ale zeby ju fakt nasledne brutalne prefackala sa mi nejak verit nechce. Tazko sa k tomu vyjadrovat,ked sme to nevideli.

lucylaw
29. dec 2022

Akoze bez ohladu na to, ako to bolo a nebolo, ci islo o jednu facku alebo "brutalne" prefackanie, ja som normalne v soku z toho, co tu od niektorych matiek citam, reakcie typu "aspon sa tvoja dcera nauci, ze nema capat ine deti po tvari", to akoze fakt??? Takto by ste reagovali aj vtedy, keby nejaka dospela osoba udrela vase dieta po tom, ako caplo nejake ine dieta?? Aj keby jej dala co len jednu facku, nema na to absolutne ziadne pravo!! A obhajovat tu druhu mater, tak to uz absolutne nechapem, je to dospela snad svojpravna zena, ktora ma vediet udrziavat svoje emocie na uzde, co vyrastie z toho jej decka, ked vidi, ze jeho mater bez hanby vrazi niekomu inemu a este k tomu dietatu"? Ako bude to decko asi tak v buducnosti riesit konflikty? 3-rocna si este nemusi uvedomovat vsetky suvislosti, samozrejme, ze jej treba vysvetlovat, ze ine deti sa po tvari ani nikde ine necapu, ale vyriesit to tak, ze ju cudzia zenska sfacka, az sa z toho pocika? Tak to ako klobuk dolu, mile matky, za tento vas pristup, chcela by som vidiet, ako by ste to tak brali aj vtedy, keby islo o vase 3-rocne dieta..

lenjaona
29. dec 2022

Dámy ono je to dosť diskutabilné, každá ma svoju pravdu
Slečna nemala capnut menšie dieťa, ale uznajme obe sú deti a 3 ročnej tiež ťažko vysvetlis, možno to bola nehoda a zas pochybujem že to bolo silné aj keď sa to nesmie
Mamička mala dávať pozor jedna aj druhá
A mamička ročného reagovala prehnane, keď už tak mala malej dať po prstoch a vysvetliť jej že sa to nesmie
Ale zas ťažko posúdiť keď sme tam neboli
Ak ta mamicka ma len to batoľa ze je jedináčik alebo vysnene dieťa tak ho velmi chráni az neprimerane a neuvedomila si v tej chvíli vážnosť situacie, istotne ju to neskor zamrzelo
Keby som v tej situácii neviem akoby som reagovala
Kedysi sa take stavalo ze deti sa udreli sem tam capli a nikto z toho nerobil take halo, dnes ta za take poslu k sudu
Vysvetlite si to s mamičkou normálne ľudsky, vaša mala nech sa ospravedlni a vysvetlite jej ze sa to nerobi
Navyse zoberte ju k lekárovi popripade k psychológovi
A ta mamička nech sa ospravedlni tiež hotovo

buberova
29. dec 2022

Rada si vypočujem ako to celé dopadlo

strapec
29. dec 2022

Držím vám palce s trestným oznámením, aby niekto na moje dieťa siahol ruku, tak to nehrozí, deti sa na ihrisku strkaju a naťahujú je to normálne, treba vysvetľovať, ale aby niekto dospelý fyzicky napadal druhé dieťa, DIEŤA? Wtf ja by som v tom momente volala políciu na tú pani.

iva812
29. dec 2022

@bluka2 Dospelá žena udrela 3 ročne, slovom trojročné dieťa po tvári a to je v poriadku? incident že jedno dieťa udrelo druhé je v tomto prípade úplne nepodstatný. Útok jedného dieťaťa na druhé sa mal riešiť úplne inak.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
29. dec 2022

@iva812 v pohode to bude nejaká tyranka, každý sympatizuje s tým aký je sám človek

autor
29. dec 2022

@cyberk že to ešte nevyhynulo..
To je taký názor, že to ani nie je názor. Nestrapňuj sa. Morálne dno má ešte svoj suterén.

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@ejanjelik
Žial na slovensku je nasilie tolerovane a dokonca vraj "nasilie vychovava", preto tu mame cele generacie s posramotenou psychikou - "lebo si to zasluzili"...

Vdaka Bohu je uz aj coraz viac chapavejsich a ludskejsich rodicov, ktory naozaj chcu dieta vychovavat a to cestou prikladov, komunikacie, vztahov, nie cestou nasilia, bliakania...

A opat zial - stale maju deti aj ludia, ktori by tie deti nemali mat - nemaju k nim vztah, su zo svojich povodnych rodin psychicky labilni "lebo si to zasluzili" a deti beru skor ako nutne zlo.

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@lucylaw
Lenze comu sa cudujes. Mnoze zeny tu ako deti zazivali domace nasilie, s ktorym sa v podstate stotoznili, lebo si mysleli, ze "ich to vychovava", ze "nasilie si zasluzim" alebo "udretie cloveka nie je vlastne nasilie".

Lenze o nasili sa malo uci, vzdelava absolutne vsade, pritom nikto nema pravo na nikoho siahnut, ublizit mu, dat mu facku, ponizovat ho...

autor
29. dec 2022

@zmrzlinka2021 jediné dovolené násilie ktoré sa toleruje je na detičkách lebo však výchova
Preboha čo to je za choré názory?
Vybijat si zlosť na niekom kto sa nemôže brániť??

dzina007
29. dec 2022

Ja v tejto diskusii nepochopim len jednu vec, ze matky deti tu vlastne suhlasia ze je OK siahnut rukou na cudzie dieta. Neviem ci by boli take hrdinky a suhlasii s tym, keby im niekto udrel ich dieta, je jedno ci silno, ci slabo, ci po rukach ci po tvari, nema na to clovek pravo.

Deti su male nerozumne tvory, velakrat skor konaju ako premyslaju. Preco malicka udrela druhe diete nevieme, ci to bolo pre hracku, ci to bolo lebo sa po nej capal, ci ju vyrusoval, nieco zajvne urobil co sa jej nepacilo. To sice neznamena ze dievcatko konalo spravne, ale ma tri a urcite si zasluzi dohovor a nie aby cudzi clovek na nu zdvihol ruku.

zmrzlinka2021
29. dec 2022

@autorka

Ja sa vobec necudujem, ze Slovensko je krajina plna zatrpknutych, nestastnych ludi, co si nevedia upratat vlastne zivoty a svoj zivot zaplnaju zavistou, neprajnostou, nelaskou... Netrvdim, ze jedinym dovodom je iba domace nasilie (tu patria aj udretia cloveka po zadku), urcite komunizmus tiez vela napachal, ale proste nasilie nič nerieši.

A este k tomu udriet niekoho, kto mi nie je seberovny...fu...

ysseba
29. dec 2022

Či to bola facka brutálna alebo len taká "poza ucho" je úplne jedno, cudzí človek nemá čo siahať na vaše dieťa.

iva812
Autor odpoveď zmazal
tamitamitami
29. dec 2022

Ak to bolo tak ako autorka opisuje tak by som to riešila ďalej.
Je úplne bežné že sa deti strčia aj capnú....túto situáciu vidím dosť často keď je viac detí pokope. Ale nikdy som nevidela že by niekto reagoval inak ako tým že dieťaťu dohovoril a rodič/dieťaťa sa ospravedlnili. Prípadne niake nazorné capnutie po ruke/zadku čo však bolo za prítomnosti rodiča na poučenie dieťaťa (keď stým sám rodič súhlasil).
Ale aby dospelá žena prišla k dieťaťu a dala mu facku? To je za mňa maximálne cez čiaru.
Podľa mňa neexistuje adekvátne ospravedlnenie prečo dospelá cudzia žena dala facku dieťaťu autorky. Nie určite to nieje OK a neviem si predstaviť čo sa musí takému človeku odohrávať v hlave.

kimberley123
29. dec 2022

@ildiko36 to že sa vyfackajú deti navzájom je o.k,sú to deti. Cudzia osoba nemá právo siahať na dieťa a fackať ho.

sense
29. dec 2022

Ak by dospelá osoba "brutálne" vyfacka moje dieťa, à to je staršia ako 3 roky, tak to oznámim alebo zavolám na políciu hneď, kým sú tam ešte svedkovia. A nečakám do ďalšieho dňa a nepotrebujem nato názory iných.
Neboli sme tam, a nepoznáme verziu druhej strany a zvláštne ze nikto iný dospelý nezakrocil len potom ľutoval.

ankare
29. dec 2022

Fuh, keď niekto ublíži môjmu dieťaťu, tak sa dieťaťu snažím dohovoriť. Nebijem svoje deti, určite by som nebila ani cudzie deti. Tobôž, keď si si svoje dieťa striehla. Neznášam mamy, ktoré vypustia svoje deti a nezaujímaju sa o ne a tie si robia,čo chcú.
Chudinka Tvoja dcérka.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
ankare
29. dec 2022

@oliolijanka preboha 😯😯😯