icon

Cudzia matka mi vyfackala dcéru

28. dec 2022

Rozmýšlala som, či napísať tento príspevok.. no nakoniec som sa predsalen rozhodla, že tak urobím.
Podelím sa s vami o moju dnešnú skúsenosť, z ktorej ma ešte teraz od jedu trasie..
Dnes som si s mojou dcerkou (3roky) a mojou maminou urobili taký babský deň.. Išli sme do OC do FunnyLandu (v Trenčíne).. Dcerka sa tam krásne hrala, bláznila, našla si tam kamošky, s kt.sa hrala.. S mojou maminou sme sa pri nej prestriedavali.. Potom moja mamina išla domov a zostala som tam ešte s dcerkou.. Sedela som pri stole, dojedala po dcerke hranolky.. pričom som ju stále očami sledovala, kde je a čo robí. V danú chvilu bola pri guličkách a zrazu som uvidela, ako nejakému malému chlapcovi capla po tvári. Tak som sa hneď postavila, že idem zakročiť a vysvetliť jej, že to nesmie robiť a dohovoriť jej..
Lenže kým som k nej prišla, tak prišla matka toho malého chlapca a začala húkať po mojej dcérke a brutálne ju prefackala po tvári!!!!!!! Dcerka začala velmi plakať , bola v obrovskom šoku až sa z toho pocikala. Matka hneď na mňa vyletela, že prečo si nestražim svoje dieťa (pričom ani ona nebola v danú chvilu pri svojom ročnom synovi) a ja som si síce svoju dcerku z dialky sledovala, no nestihla som zakročiť.. Ja som sa jej za dcerkine spravanie ospravedlnila a mrzelo ma, že capla jej synovi.. Ale ako si môže dospelá žena, ktorá má 3deti dovoliť niečo takéto voči cudziemu dieťaťu??? Samozrejme hneď som na ňu vyletela, že čo si to dovoluje, a mala to riešiť inak a nie tak, že mi začne fackať a biť malé dievčatko po tvári!!! Hneď som začala baliť veci, ukludňovať svoju dcerku, ktorá stále plakala.. Všetci neveriacky krútili hlavou a nik nechápal, že takéto niečo si niekto dokáže dovoliť. Naozaj velmi velmi velmi som v duchu predýchavala, čo urobila.. Mala som 100chutí ju tam vyťahať za pačesy a jednu jej vraziť. A môj slovník v mojich myslienkach na ňu tiež nebol zrovna pekný. Nakolko som si uvedomovala, že mám pri sebe dcerku a je tam ďalších XY detí a nieje vhodné jej to akýmkolvek spôsobom "vracať" , kedže sme boli v detskom zábavnom parku.. Zmohla som sa iba na to, a povedala jej, že je CHUDERA a môže sa hambiť za to, čo urobila. Lutujem jej deti, keď takáto MATKA dokáže takto zaútočiť na cudzie malé dieťa, čo potom robí doma s tými svojimi ,keď náhodou "neposlúchajú"? Nejaký pán sa na to nemohol tiež pozerať, vstal a tiež jej išiel slušne vynadať.. V šatni prišli za nami ešte nejaké mamičky, čo boli tiež velmi zaskočené z jej konania. Tá chudera nemala ani tolko chochmesu príšť sa ospravedlniť. Bola tam aj s mužom, ktorý sa za ňu evidentne dosť hambil.
Obsluha tohoto podniku bola velmi zlatá a milá, a velmi ich mrzelo , čo sa stalo.. doniesli dcerke kinderko a dali nám gratis poukaz na 1vstup k nim.
Určite sa tam ešte vrátime a nezanevreme.. Takéto psychicky labilné matky môže ktokolvek stretnúť kdekolvek.. (pevne verim a dúfam,že si tento prispevok snáď konkrétna osoba prečíta a zamyslí sa nad sebou). A áno, dcérke som samozrejme dohovorila, že detičky sa nebijú..

loyda
29. dec 2022

Klobúk dole pred tebou,že si jej tam jednu nepridrbala a zdržala si sa. Ja by som to asi takto neustála. A je fakt jedno, či by mi niekto dcéru brutálne vyfackal, alebo jej dal poza uši, alebo jednu výchovnú po zadku. Proste, toto si k môjmu dieťaťu nedovolí ani moja mama. Trestné oznámenie je podľa mňa prehnaná reakcia. Ale vieš čo by bola pre ňu horšia hanba? Medializovat to;)

A ešte sa vyjadrím k tomu,že tvoja dcéra si to vypýtala, lebo udrela menšie dieťa. Moja prišla minule zo škôlky s monoklom, lebo ju udrela spolužiačka. V šatni sme sa stretli, ospravedlnila sa mamka mne, dievčatko dcére a fungujeme ďalej. Deti si niekedy neuvedomujú svoje konanie, ale vychovávame ich práve našou reakciou. Táto matka práve ukazala synovi, že ak ťa niekto udrie, vráť mu to dvakrát horšie.

autor
29. dec 2022

@loyda aj článok o tom bude ale až keď sa vypatra meno dotyčnej agresorky a na upsvar bude tiež šetrenie.

natyzara
29. dec 2022

@loginexistuje ty si riadne tupelo. a zjavne predvidava jak baba Vanga 🤦🏻‍♀️
to k tvojmu dojedaniu hranoliek

7miriam77
29. dec 2022

Ja som jednoznacne na tvojej strane. Male deti sa medzi sebou proste capnu, stava sa to, su to male deti. Ale aby dospela zena vyfackala cudzie dieta???? To kde sme??? Robis velmi dobre, ze to len tak nenechas. Taketo matky vychovavaju presne tie deti, ktore v skole terorizuju ostatných, lebo maju takyto priklad jednania. Drzim ti palce. 🍀🍀🍀

loginexistuje
29. dec 2022

@natyzara vaz slova ! ak moje dieta facka ine batolata (isto take spravanie nemalo prvy raz) tak davam na neho pozor a nie som od neho dalej

samozrejme ta druha matka nemala pravo udriet (to absolutne ) mohla skriknut aby prestalo zachytit ruku ak by pokracovalo atd ale nemala pravo udriet o tom nie je pochybnost

natyzara
29. dec 2022

@loginexistuje facka ine batolata?? aj toto zjavenie si mala?

loginexistuje
29. dec 2022

@natyzara este raz ti opakujem vaz slova a citaj uvodny prispevok

V danú chvilu bola pri guličkách a zrazu som uvidela, ako nejakému malému chlapcovi capla po tvári.
a (pričom ani ona nebola v danú chvilu pri svojom ročnom synovi)

natyzara
29. dec 2022

@loginexistuje kazdy kto ma dieta, si pod pojmom capne nepredstavi past do tvare ako ty.
matka, ktora sa nevie kontrolovat a ty si mozte zajst spolu na hranolky. dovi

oldcountryroses
29. dec 2022

@ejanjelik tiež žasnem nad tym co citam... Podla niektorých si to 3rocna zasluzila lebo zacala prva... Stale tu citam v diskusiách ake je zle ked vlastna mama capne po zadku svojmu dieťaťu, ked velmi vystraja. Ostatné matky tu co sa s tym prizna doslova zlyncuju. A tu jedna mater prefacka cudzie dieťa a mala sa ma z toho poucit 😲 Ne*ebe tym zenam co toto napisu?

darius_a
29. dec 2022

Brutálne prefackala po tvári?
Tak ak toto nie je vymyslená skreslena a zhyperbolizovana story, tak to je sila.
Sak ak máš svetkov a bolo to ozaj ako píšeš a mas nervy čas chuť a žalúdok to riešiť súdmi, nech sa páči.
Ja by som pohladila dcérku po bolavej tvári a vysvetlila jej ze ta teta je asi chorá, keď takú vec urobila.
Co súdom vymozes?
Ospravedlnenie,peniaze?
Podľa mňa dotyčná trpí opovrhnutim okolia a asi to fakt nemá v hlave OK.
Ak sa budeš súdiť bude ale to riadny
precedens na Slovensku

autor
29. dec 2022

@natyzara každý sympatizuje s tým aký je

autor
29. dec 2022

@oldcountryroses lebo boli samé od malička bité. Ja ich vnútornéme ľutujem, pre nich je to teraz normálne, ak sa bijú deti, lebo boli tiež bití títo ľudia. Je to taký obranný mechanizmus biteho dieťaťa.

lely1234
29. dec 2022

Tak toto je masaker. Klobúk dole ako ste to zvládli. Máte pravdu vy určite podľa môjho názoru. Tieto komentáre čo tu poniektoré píšu až mi je z toho zle, takže vás úplne chápem. Som rada že sú tu aj poniektoré normalne a dajú vám za pravdu. Nič podobné sa mi nestalo neviem ako by som reagovala, ale podľa mňa ste sa zachovali chvalihodne. Určite ma zaujíma ako to dopadne, tak kľudne tu postnite nejaké koncové ,,rozuzlenie,,. Dcérky mi je veľmi ľúto, ešte keď sa pocikala keď ju dospelá žena udrela. Ja som v šoku z toho.
Tiež keď sa syn hraje niekde som samozrejme s ním aj sa snim hrám a keď sa zabáva sám tak predstavte si že si idem sadnúť napiť najesť sa hocco. 😀 Áno nie som s ním 24/7 ale samozrejme ho mám pod dohľadom ako vy.

marca12
29. dec 2022

To mi pripomenulo ako moja mama raz strazila kamoske dieta. Chlapec otvoril dvere na skrini a moja matka ho tak vyfackala a nakricala,ze to sa nepatri otvarat skrine na navsteve. Dodnes mam ja z toho traumu a uz ako dieta som nevedela pochopit,ako mohla zdvihnut ruku na cudzie dieta. Bola som vtedy v soku a v takom istom soku by som bola,keby som bola v tvojej kozi a vidim ako mi niekto facka dieta. To je nepripustne

123andy123
29. dec 2022

Čokoľvek by to 3 rocne dieta urobilo, nezaslúži si aby ju niekto dospeli človek zfackoval. Keď tak mala si to dotyčná vybavit s autorkou nie 3 ročným dieťaťom. Tiež som zažila všeličo, ale aby niekto zbil 3 rocne dieta toto je naozaj na prešetrenie ci taka labilna osoba môže vychovávať deti. Toto normálny človek neurobí, choré.

kleopatra114
29. dec 2022

Samozrejme , že aj ja si myslím , že tá zenska bola prepnuta a nikdy by som takéto správanie netolerovala . Ale ! Tvoje dieťa “napadlo “ jej dieťa prvé , nebolo to len tak z ničoho nič . Čo keby ona ublížila tomu ročnému batolatu? Pichla mu do oka a ono malo následky ? Ona teraz kľudne môže riešiť to , že ty si na svoje dieťa nedávala pozor a ublížilo tomu jej .

lalala94
29. dec 2022

Wow, som celkom prekvapená z tejto diskusie. To vám vážne príde ok prefackať malé dieťa? Čiže ak vám príde cudzia žena sfackať vaše dieťa napr. na ihrisku, budete s tým úplne v pohode, lebo však zaslúžilo si a aspoň sa poučí? To nemyslíte vážne. Dúfam, že vás nikdy nestretnem vonku.

panda21
29. dec 2022

Normálne som v šoku, že nezvládnutie emócií sa u 3 ročnej berie ako nehoráznu chybu a zaslúži si za to vyfackat od silnejšieho, ktorý už vôbec nevie zvládnuť svoje emócie. Tak od 3 ročného dieťaťa, ktoré má úplne iný mozog (emocionálny, nevie uvažovať racionálne. Je o tom aj kniha) chceme, aby ovládalo svoje emócie, a u starej capy to prepacime so slovami "aspoň sa dieťa poučí"?!? No normálne mi je z tých komentárov zle. Chceme od dieťaťa správanie ako od dospelého a pritom dospelí tu mlatia deti hlava nehlava keď neposluchaju výchovné po riti ako nič 😐

simca06022011
29. dec 2022

Dobre si sa ovladla, ja by som jej jednu slahla... urcite nevyfackala toho chlapca tak aby ju nejaka dospela zena "brutalne" vyfackala/zbila. Ja by som pomaly policiu volala a to fakt nie som precitlivela a neriesim kazdu somarinu ale toto je vela. Jedna zena sa musi vediet kontrolovat, ak synacikovi niekto ublizi viac, co iste sa stane tak co? postriela ich? Ak to tak bolo :D Podla mna na dieta si moze siahnut tak rodic, aj keby sa bili dve deti je uplne nemiestne a nevychovne aby tam dobehli dospeli a zacali ich hlava nehlava vsetky bit :D to uz je len priklad. A ak tam bol 1r sam v gulickach, tak sorry, ona si ma pri synovi sediet na riti.

martul
29. dec 2022

Neviem si predstaviť, keby toto niekto spravil môjmu dieťaťu. Naozaj. To ju tam fackala po tvári, alebo capla, že to sa nerobi? Fakt si to snažím predstaviť ako to bolo.
Zároveň ale rozmyslam čo to znamená,,z diaľky si sledovala ".....kým si tam prišla. A to si kde bola ako ďaleko keď ju stihla zatiaľ vyfackať? Ja som proste proste pri dieťati. To jej koľko faciek stihla dať kým si prišla? Ako ďaleko si bola

loginexistuje
29. dec 2022

ja neviem zeny neviete citat s porozumenim ? nikto v celej diskusii nenaposal ze to bolo ok
samozrejme ze nebolo, nemala ju fackat absolutne nie ani svoje a uz vobec nie cudzie

kazda matka v takychto kutikoch si ma na svoje dieta davat pozor a byt mu nablizku

misiaknunu
29. dec 2022

Omg, som z Trenčína. A tento príbeh ti verím, pretože tiež sa až čudujem koľko premotivovanych mám tu chodí. Akože môjmu iné dieťa už tiež dalo facku, ale nikdy by som si nedovolila riešiť cudzie dieťa. Ja som vzala to svoje a riešila jeho emócie a nie karhala dieťa, ktoré mu tu facku dalo. Však deti sa aj bijú, hryzú atď.
Môj už tiež pacol niekomu a tiež som riešila iba svoje dieťa a dohovarala jemu, že sa to nerobí a bolelo to. No proste henta krava, no keby to urobia nášmu synovi, tiež ma trestné oznámenie na krku.

aurora33
29. dec 2022

Som zhrozená, ako si nejaká krava môže dovoliť fackať cudzie dieťa? A vlastne ktokoľvek. Toto v živote nepochopím. Drzim vám palce tiež by som to tak riešila.

lasoli
29. dec 2022

len aby si ty z vojho decka nevychovavala tyrana,dufam ze si ju poucila co vykonala.Lebo taketondeti radi potom mobuju ostatne deti a tie velakrat si az siahaju na zivot.
Takze nezabudni ak mas docod podaj trestne oznamneie ani ta zena nema co tvoje fackat to bolo zle,ale aj ty si slusne vychovavaj decko aby ono nebolo raz tym tyranom a podla tvojich reakcii si asi ta ktora na s oje decko neda za nic na svete dopustit .

autor
29. dec 2022

@lasoli také facky padali z jednej strany na druhú že sa z toho pocikala

andrejka1974
29. dec 2022

To nie je nemalo sa to stať ale trestné oznámenie je už veľa žiaľ sú aj takéto matky proste mala si jej jednu fľaknut tiež a bolo by to ok

lalala94
29. dec 2022

@loginexistuje nenapísali síce priamo, že je to ok, ale prvá strana je plná komentárov o tom ako sa aspoň malá poučila. 3-ročné dieťa má dostať takú lekciu, že ho prefacká cudzia DOSPELÁ osoba? To je absolútne choré, veď tá trafená ženská ani nedala šancu tej matke prísť k dieťaťu, aby zareagovala, ona ho rovno vyfackala. Toto nie je normálne správanie. Ak je takáto labilná a vyletí takýmto spôsobom na cudzie dieťa, nechcem vidieť čo stvára so svojimi vlastnými deťmi doma. V živote by mi nenapadlo čo i len siahnúť na cudzie dieťa. Dospelý človek má byť schopný zvládať svoje emócie, vyžadovať to od 3-ročného dieťaťa mi príde scestné (čo ale neznamená, že je ok, že to dievčatko chlapca buchlo), no je tam kopa ďalších a omnoho lepších spôsobov ako sa tá situácia dala vyriešiť, obzvlášť ak autorka príspevku nie je ten typ matky, ktorá sa nad takýmito šarvátkami len pousmeje, ale reálne zakročí (z toho príspevku mi to tak vychádza, keďže za dcérou hneď išla).

lasoli
29. dec 2022

mozno sa pocikala preto lebo nikto nikdy jej v nicom neodporoval,nie?Proste neverim tomu,kebyze take facky dava cudzia zena tak sa ro uz davno riesi a dieta mas hned u pediatra.

miiceencoovaa
29. dec 2022

To je strašne 😲 normálne som v šoku...ja keby som na tvojom mieste, tak neviem či by som sa ovládla. Fakt klobúk dole, ako si to zvládla...nám sa stalo niečo podobne, akurát, že chlapec cca v rovnakom veku ako môj dal facku tomu môjmu. Som sa pozerala, že čo bude nasledovať. Môj mu to vrátil a nakoniec boli dobrý kamaráti a hrali sa spolu. Ale nikdy by ma nenapadlo zbiť cudzie dieťa, veď to vlastne nebijem 🤦‍♀️ Dohovoriť možno áno, samozrejme slušne.

autor
29. dec 2022

@lasoli čo tým chceš povedať, že ak by som dcéru doma mlátila, tak po tých fackach by sa len otriasla a nepocikala, lebo veď, je na to už zvyknutá?