icon

Dá sa spávať v noci v aute?

tobias123321
25. sep 2021

Ahojte myslíte že by bolo mozne zvládať cez noc byť v aute prečkať ju, voziť sa a cez deň potom spať? S rodičmi sa strašne hádame už veľmi dlho a ja nemám kde bývať a oni sa smejú lebo vedia že má máju v pascí že nemám kde ísť. Mám invalidný dôchodok na psychické problémy ktoré začali v dectve od silných bitiek od rodičov, nedokzem zarobit ani na podnájom. Mám kanceláriu kde podnikám som celé dni tam ale v noci tam nemozem byť 😕.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@tobias123321 ešte mám motorku v predajnej hodnote asi 2400 eur mohol by som ju predať aj keď nerád a mal by som na prenájom na 8 mesiacov možno a veriť že za ten čas sa mi stav zlepší keď budem v kludnom prostredí a bude sa mi dariť viac zarábať 😀

oliva276
25. sep 2021

@tobias123321, bol si pri priznávaní ID posudzovaný ako ID z mladosti? Alebo si už mal niečo odpracované? Spytujem sa preto, lebo kolegyňa má nepočujúcu dcéru, a priznali jej len 150 € ID.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@oliva276 mal som ako invaliditu z mladosti áno. Mám 70%ID 274€ mesačne a spätne mi vyplatili 6900€

srferreira
25. sep 2021

@tobias123321 na pracu ktoru robis nepotrebujes kancelariu. Je to uplne zbytocny vydavok. Videa sa daju upravit aj z domu, s klientmi stretnut niekde na kavicke. Urci si priority, ked ti je prednejsia kancelaria ako tvoje vlastne byvanie. Businessman jak hovado! Zachvilu konci svadbove obdobie a co potom? Hlavne, ze mas kancelariu 🤷‍♀️🤦🏻‍♀️

oliva276
25. sep 2021

@tobias123321 - tak to si v porovnaní s mnohými invalidmi z mladosti ešte dobre pochodil, a taktiež poznám i dvoch takých, ktorí už 3-5 rokov odpracovali a priznaný ID nemajú vyšší než ty.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@srferreira veď ja mám kanceláriu kôli tomu aby som nemusel byť doma za 100 eur nezozeniem na prenájom ani pivnicu nie to byt

tobias123321
autor
25. sep 2021

@oliva276 to viem že nie je najhoršie ale stále sa tu bavíme o nízkych sumách kedy človek za to nedokáže ani prenájom zaplatiť nie to žiť

oliva276
25. sep 2021

To nespochybňujem, @tobias123321, z tej sumy sa naozaj vyžiť nedá.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@oliva276 a najhoršie je na Tom že keď vám schvália plný invalidný dôchodok tak tým Priznavaju že nedokážete pracovať ale z tej sumy sa nedá žiť bije sa to samo proti sebe. A potom človek je nútený pracovať aby prežil robí mu to ešte väčší strach a nikdy sa nevylieči.

oliva276
25. sep 2021

Psychiater, ktorého zrejme navštevuješ, nemá pre teba nejaké odporúčania?

srferreira
25. sep 2021

@tobias123321 a neda sa ti niekde prenajat iba izba? Nejaky byt co pozdielas s niekym inym najom?

tobias123321
autor
25. sep 2021

@srferreira to je jediné riešenia asi budem sa snažiť niečo nájsť

tobias123321
autor
25. sep 2021

@oliva276 nie už je to 10 rokov čo mi je zle od 11 rokoch sa liečim už tých doktorov bolo kvantum nikto nič a terajsi čo ho mám najdlhšie zároveň už to nerieši iba kecame ale k ničomu to nevedie

srferreira
25. sep 2021

@tobias123321 aj ked mozno so studentami, alebo mladymi po skole co este len zacinaju!? Ale tak bude to tvoje.

nerya
25. sep 2021

Nečítala som predošlé odpovede, ale skús napríklad aj stredoškolské internáty. Ja som na výške bývalá na jednom a mala som tam normálne dve baby, ktoré už pracovali a bývali tam s nami.

tobias123321
autor
25. sep 2021

@nerya zaujímavé nevedel som že to dovoľujú

kitycat
25. sep 2021

Traumatizovany dospely clovek by sa davno stahoval.. U teba sa nic neda. Nebrzdi ta strach?

tobias123321
autor
25. sep 2021

@kitycat a kde sa mám sťahovať ak by bolo kde tak od 18 nie som doma. A ano je tam aj strach lebo bývať sám keď mi je zle nie je najlepšie tiež.

spadnutaslivka
26. sep 2021

neverím mu ani fň. Podnikateľ nemá mesačný príjem- jeden mesiac je lepší, iný horší. Nemá momentálne stabilný príjem, lebo svadby veľmi nie sú. Vo výpočtoch vôbec neráta s výdavkami, ktoré to podnikanie berie. Napr. benzín do auta. A kde je poistenie auta? Nejaké opravy? Ďalšia vec- Sociálna fóbia- ak je taká silná, ako tvrdí, tak sa čudujem, že má vôbec nejaké zákazky, lebo podniká vo sfére, ktorá je celá o neustálej komunikácii so zákazníkmi a hlavne ich treba hľadať. Lebo očividne ešte extra známy nie je. A nie, so sociálnou fóbiou sa určite nedokáže pretvarovať celý deň pri stovke (niekedy aj viac) cudzích ľudí, kedy musí byť empatický, milý a hlavne sa proste musí vedieť vžiť do ich dňa, aby to dobre natočil a zostrihal. Čiže možno nemá zákazky aj preto, že proste jeho videá nemajú cit, ak je ozaj s takou silnou sociálnou fóbiou. 100e, ktoré dáva rodičom na bývanie oničom, môže dávať na bývanie, ktoré bude lepšie. A tých nesediacich vecí je tam viac, len tie výpočty sú tuším na minulej strane, tak ich tu nemám teraz pred sebou 😀 Mimo to, ak mu rodičia vracajú 250e mesačne, tak za 10 mesiacov by bola tá pôžička splatená. Čiže sa mi nejako nezdá táto situácia... To ako dlho (resp. krátko?) si je tejto kaši? Lebo tých 250e si zarátal do tých výpočtov tak, ako keby to mal dostávať ešte aspoň 2 roky.

tobias123321
autor
26. sep 2021

@spadnutaslivka mám peniaze aj bokom ak teraz neboli svadby mal som. Príspevok prvá pomoc plus a to bolo 870 niekoľko mesiacov takže som si nasporil a z toho žijem. Tu pôžičku som rodičom dal pred dvoma mesiacmi. A na svadbách možno nie som úplne uvoľnený ale svoju prácu si spravím ľudia sú spokojný a berú ma takého aký som

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
ckatka
26. sep 2021

@tobias123321 chceš mi povedať že večer chodí niekto po kanceláriách a kontroluje ci tam niekto nezostal? Chceš mi povedať že vrátnik ma kľúče od tvojej kancelárie a chodí kontrolovať ci si tam náhodou neostal?

tobias123321
autor
26. sep 2021

@ckatka nie ale v kancelárii mám pohybový senzor a celú budovu večer kódujú

tobias123321
autor
26. sep 2021

@ckatka neviem či je to štandardné ale asi aj preto je tá kancelária taká lacná oproti iným v meste

palicka
26. sep 2021

@ell_mala jasne a s takmer nulovými ziskami dostával podporu počas covidu 800€. No iste. To je rozprávkar

tobias123321
autor
26. sep 2021

@palicka veď práve preto že som mal nulové zisky tak som dostával príspevok ako inak by to malo byť 😆. Trzby sa porovnávali za september minulého roku a v ten mesiac som mal shodou okolností asi 2 svadby plus niečo

spadnutaslivka
26. sep 2021

@tobias123321 pohoda. korona tu nebude večne. teraz sa mnohí majú ťažko a musia pretrpieť ťažšie podmienky. Ak máš našetrené, ale nechceš to vymíňať na drahšie bývanie, tak proste počkaj, kým to prehrmí a budeš mať zas 2 svadby za mesiac, aby si si mohol dovoliť lepšie bývanie. Ale asi pokukám, koľko berú kameramani, lebo 2 svadby na mesiac mi príde dosť málo na to, aby som vôbec snívala, že sa tým uživím.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
krkavcia_mater
26. sep 2021

@tobias123321 V jednej prenajatej izbe mozes mat studio aj postel.. Ako píšu ostatní - zdieľané bývanie. A dobrý kameraman nemôže byť bez práce! pridaj k tomu fotenie a nezastavíš sa.