Dá sa zachrániť moje manželstvo?
Ahojte kocky 😉 ,
uz dlhsiu dobu som sem nepisala, ale dnes to nejako na mna dolahlo 😒 Ide o moje nefungujuce manzelstvo. Tie ktore citali moje prispevky uz predtym vedia, že s manželom zijeme skor ako spolubyvajuci. Najvacsi problem, co ja vnimam je problem v komunikacii a nezaujem zo strany manzela o moju osobu. Aby som približila o co ide, tak poviem zopar prikladov: manzel na 80 percent mojichotázok odpovie neviem...Uz nikedy pride ako retardovany 😠 (sorry za vyraz), ideme do obchodu? Ideme sa prejst? Co budeme varit? Na vsetky tieto otazky a vacsinu inych odpoveda "neviem". Dalsi problem je , že nereaguje na moje otázky, neodpoveda mi...Pridem z roboty domov, sedi pred TV, pridem knemu , klasika pozdrav, pusa a ticho....Kuka telku ja pri nom sedim, obcas sa snazim nieco opytat a to je bud ticho,alebo nereaguje,o desiatej vypne TV a ide spat. No katastrofa takyto život. Dnes ma totalne nastvals tym, že sa ho pytam, ked je teplo ci sa nepojdeme trosku prejst. OD jednej do piatej nebol schopny mi dat odpoved na tuto otazku. O piatej som musela vypadnut z domu, lebo by som mu asi vrazila. Totalna ignoracia. On najradsej travi vikendy dom apred TV a to ak ho vytiahnem raz za mesiac sa prejst na pol hodinku tak to je fakt uspech. Chodim aj do manzelskej poradne, pocuvam rady odbornika,ale nejako to nezabera. Dnes mi fakt padali krokodilie slzy ked som bola vonku. Co robim zle vo vztahu? Snazim sa aj navarit, upratat, pustam ho s kamosmi von, ak ma chut, nebuzerujem ho, chodim do poradne, snazim sa zo vsetkych sil aby nam to manzelstvo klapalo a aj tak to nefunguje. ☹ Da sa to este zachranit?
@janka_mamka nie vpohode, ja sa nehnevam....Tiez to tak nejako vidim, ale este stale dufam.
v prvom rade, velmi sa mi paci, ze hladas riesenia a zalezi ti na vasom manzelstve. Toto je dnes velmi vzacne 🙂 ale aj veeeeeeeelmi dobre. Vacsina zien si voli "jednoduchsie" varianty riesenia problemov vo vztahu..ale to neznamena, ze to budu mat aj jednoduchsie 😉
Kamoska tiez riesi podobne problemy v manzelstve a VEEELMi si chvali tuto knizku http://www.porta.sk/p-666-pa-dni-ktore-zmenia-v...
Skus si ju zohnat, precitat...vyskusaj 😉 a mozno motyka vystreli
teda jasne že ti prajem aby tvoje manželstvo vydržalo, aj ked ta nepoznam ale naozaj ti to prajem,a le poznam vela bab čo takto žiju ako ti píšeš..a čo su štastne nie nie su ..ale ja nie som taky typ... ja neeviem radsej sama.. ako len takto prežiivat každy den este do 60_tky? 70????-...... uf....
@janka_mamka ja tiez nie som taky typ.... 😉
@svetluska82 tak to uz vazne neviem, co by mohlo pomoct... ak taky model videl doma, je to pre neho normalne, a tazko ho zmenis... a hlavne, ked ho to vobec netrapi, musi chciet aj on,
teraz mozno odveci, ale aj kamoska sa mi stazovala, ze jej manzel stale len sedi pri xboxe a TV a nic ho nezaujimalo, a zistili mu boreliozu, ktorej priznaky su unava a depresie, mal vsak aj ine priznaky a trvalo niekolko mesiacov, kym prisli na to, co mu je... uz si vsetci mysleli, ze simuluje a je lenivec
Och joj, och joj. Ako citam, si velmi snaziva, usilovna a prisposobiva...napisem ti to priamo...nie, neda sa zachranit tvoje manzelstvo. Pretoze je to o jeho povahe. Ak sa nedokazete spolocne zasmiat, ak nemate aspon nejake spolocne zaujmy, ak je vo vsetkom pasivny /alebo chyba mozno aj zaujem/, dokonca aj hadka patri ku vztahu, lebo aj to je citovy prejav 😀 Lenze ako tak citam, keby si mu povedala, ze zajtra sa okolo vas prezenie hurikan alebo spadne vam bomba na hlavu, tak to nim ani nemykne. Ty si aktivna a hladaj si niekoho, s kym budes vediet komunikovat, kto sa bude zaujimat o tvoju osobu, co bolo v praci, s kamoskami, na navsteve...pocas dna...co ta trapi, ako sa citis, vecer sa budete smiat spolu na balkone alebo v zadrade, sem tam sa aj pohadate 😀 Raz za cas si nieco spolu vypijete, zasmejete...to je normaly vztah... samozrejme, ak uz mate dieta, zohladnuju sa deti. No priznam sa, dalsich 50rokov s niekym, kto nema nazor, zaujem alebo nech je to uz hocico, to by som ja nemohla. To si mozes rovno zaobstarat nafukovacieho Barbie Can-a, o 22.00 hod. ho vyfuknut a supnut pod postel. Rano ho zase nafuknes a zivot ide dalej 🙂
@charlie1980 kraaasne napisane... 😉
@svetluska82 a to bol aj taky pred tym,nez ste sa zobrali?ak hej,smola,je to jeho "natura"-lenivy domased..ak nie, mozno ho nieco trapi,mozno a depku a preto taka nechut k vsetkemu..alebo mozno ak si myslis,ze sa ti takymto chovanim len "msti "za nieco, ho prebudi ziadost o rozvod😉
@veriiii no v podstate bol stale taky, len sa premohol casto. Ja som uz v case randenia moc nadsena z neho nebola, hroozne som sa s nim totiz nudila. Ale on sa zvykol dost casto premoct a obcas so mnou vybehol von, alebo len tak kecali sme ...No posledne roky sa nepremaha vobec,.,,,,,
@mima4 nie som si ista, ci je in cisty introvert, lebo s kamosmi komunikuje 😉 ale s partnerkou ma problem (podobne ako rodicia). Keby to bol cisty intosko, tak ok, ale asi nie je. On je aj "krasny" priklad toho, ako deti preberaju vzory od rodicov. Ale co s tym, ked uz ma po tridsiatke a je davno sformovany a menit sa nemieni?
@svetluska82 to je nepisany siesty jazyk lasky predsa a kludne do toho 😀
Ahoj, komenty som necitala, poradit ti mozem toto: neockavaj od muza, co ti nedokaze poskytnut. On bol taky vzdy, podla toho co pises, mozno sa niekedy trochu viac snazil, ale clovek sa nemoze predsa nonstop snazit robit nieco, co mu je neprirodzene...po case sa vybiju jeho baterky a uz nevladze. Ak s nim chces nadalej fungovat, prijmi fakt, ze on je takyto a iny nebude. Ze nie je schopny ti poskytnut pozornost, nedokaze ta pocuvat, nema naladu ist s tebou nikam, bavi ho sediet doma pred tv...to neznamena, ze ta nema rad ( mozno ma, mozno nema, to vie iba on). Moja rada znie: ak chces ist na vylet, ak tuzis po zabave, alebo dobrodruzstve, mas konicky, tak sa im venuj, ale najdi si na tieto veci ludi, ktorych to bavi tiez...na vylet chod s kamoskou, zapis sa do kruzku, ktory ta bavi, daj inzerat ze hladas kamosa na to a to...proste nenut manzela robit veci, ktore jeho nebavia. Druha vec: vsimaj si, akym sposobom ti vyjadruje on lasku. Moze to byt tym, ze ti navari, necha ta rano spat, umyje riad...kazdy mame svoje jedinecny sposob. Ak to nevies rozoznat, precitaj si knihu Pat jazykov lasky od Garyho Chapmana, pomoze ti to vsimnut si aj to, co si doteraz nevidela. Potretie: zisti aky je jeho jazyk lasky a skus ho potesit sposobom akym to ma rad on. Na chvilu si odloz svoje ovcakavania bokom a cakaj...venuj sa sebe naplno, jemu na chvilu daj pokoj a uvidis ci sa nieco v tebe zmeni, ci sa zmeni tvoj postoj, jeho postoj, ci ti bude takyto zivot vyhovovat...ak nie, tak potom asi vas caka rozchod...ale predtym by som urcite skusila sa trochu odputat od svojich ocakavani a zacat zit svoj zivot tak trosku mimo neho...aj keby ste sa nakoniec rozisli, odchadzalo by sa ti lahsie...ale moze to mat aj uplne opacny efekt, ze obaja sa zacnete vo vztahu citit lepsie a zblizi vas to...
@svetluska82 Moja sestra ma doma nieco podobne, maju 3 deti a on sa vobec nezmenil, je jednoducho taka povaha, pride z roboty a cely den cumi do telky, s malym sa nepohra ani minutu, o nic sa nestara, nic nevybavi, proste cista katastrofa....vravim ja by som s nim nevydrzala ani dva dni, asi by ma z neho porazilo. Kasli na to, on sa nezmeni, najdi si ineho, si este mlada nato, aby si takto stravila cely zivot. Ani v poradni sa neda vsetko vyriesit. Nechaj volne pohodenu ziadost o rozvod, ked ho to nepreberie, (stavim sa, ze nie) tak nie je o com. Drz sa dievca.
@marionmarion no mimo neho zijem asi pol roka .....Dnes to na mna nejako uz fakt dolahlo.Ze mam ludi na vychadzky, fitko, kavu a doma je hroozne ticho.
@svetluska82 Ozaj napada ma taka osobna otazka spite vobec spolu ci ani tam to nefunguje?
@janickacrazy ale hej, obcas aj spime spolu.....Ono navonok to vyzera na super vztah, len ja sa musim odosobnit a ked mam slabu chvilku, tak potom mi je smutno, že žijem fakt nenaplneny vztah..Keby to napisala cudzia osoba, tak urcite jej odpisem, ze ja by som takto zit nemohla a predsa zijem. A som z toho nestastna, smutna, netesim sa domov z prace, ostavam v robote dlhsie, potom idem sa prejst mestom, len aby som nemusela prist domov tak zavcasu.
@svetluska82 zijes mimo neho iba fyzicky...dusevne si stale s nim, mas ocakavania...to je to, co je treba zmenit. Citala si tu knihu co som ti odporucila? Mne strasne pomohla pochopit veci...
@svetluska82 strach. Uz rok a pol si nemozem najst robotu a vidim ako sme na tom financne a tak sa bojim a coraz viac sa uzatvaram do seba. Viem, ze ked si nieco najdem, tak ten tlak povoli a ja si zase doprajem plnohodnotny zivot, ale teraz mam pocit, ze musim setrit a setrit (a kedze ja som ten povodca problem 'no money' lebo nerobim tak hlavne na sebe). Je to chore a nerobi to doma dobrotu, ale moj nauceny vnutorny program skratka neviem prelstit, boli casy ked sme s mamou boli na tom dost zle a vtedy som sa dostala do rezimu 'len to totalne najnutnejsie' a vzdy ked je financna hrozba, tak sa to vsetko vrati a je zle. U tvojho manzela to moze byt hocico, dolezite je ten spustac najst, aj ked najcastejsie je to strach (o nieco, z niecoho) a ludia si to velakrat ani neuvedomia a len sa tym zozieraju, pripadne tym nechcu nikoho zatazovat.
@svetluska82 este ma napadlo...je nieco co ti manzel dava...citis sa pri nom niekedy dobre? trebars ked si ta prituli, alebo cokolvek?
@marionmarion no on sa sam od seba neprituli. JA sa obcas pritulim... 😒 Nic ma fakt nenapada, sam od seba neurobi nic....Fakt....Ziaden jazyk lasky. Proste daj mi pokoj a hotovo. Rob si co cches. Napriklad dens sme kazdy v inej izbe uz asi 10 hodin a ani raz neprisiel kuknut co robim kde som. Ani raz za tych 10 hodin. Len sedi a cumi do bedne. Asi 2 krát sa bol napit vody a najest. Inak nic, ako keby som sama byvala.
@svetluska82 odstrci ta, ked sa pritulis? naozaj vobec nic nerobi aby ta potesil? kupi ti obcas nieco? usmeje sa na teba? navari? nakupi? cokolvek?
Teraz sa na to pozri z jeho strany...ma doma zensku, ktora je stale nespokojna, stale nieco chce, nieco coho nie je on schopny...nebola by si sama znechutena, keby manzel od teba cakal ze s nim budes pozerat denne 4 hodiny televizor? Tvoje naroky mu hovoria" nie som pre nu dost dobry, tak na co sa vobec snazit? Aj tak bude chciet nieco ine, viac? stale niec o ocakava, uz nevladzem...
Preto ti radim, ze mu daj pokoj...ale uplne, nech z teba neciti tvoje ocakavania, nech ta vidi usmiatu, spokojnu...a az potom sa to vsetko moze zmenit...a ak ani vtedy, tak potom to mozete asi zabalit...ale to chce cas...a snahu...nie iba den dva ale mesiace. Zvaz ci ti to stoji za to...ak ano, skus to
@marionmarion nie neodstrci ma. Nenakupi, na nakup chodime spolu, obcas navari, ale fakt len obcas. No skusim si ho nevsimat, aj ked ma to bude hroozne trapit. Uvidim dokedy to vydrzim
Pokial nemate deti ber nohy na plecia a utekaj od neho bude to este horsie,podla mna je to clovek,co vyciciava energiu a pokial sa on nechce zmenit tak co chces vlastne zachranovat?Co bude robit,keby ste mali deti to tiez bude len sediet pred tv a odpovedat jednym slovom?Zacni sa pozerat aj na seba bud trosku egoistka mas pravo byt stastna a milovana ja by som uz davno odisla.
@mamamonika dakujem za nazor. Ano hrozne vyciciava energiu. Ked bol pracovne par mesiacov mimo, tak sama som sa cudovala, kolko veci som postihala, ked som prisla z roboty domov. Teraz sa dotrepem domov unavena, a je mi nanic. Je tazke spravit taky zasadny krok.
@svetluska82 jooj, nepochopila si to spravne...ty pritom nemas vydrzat a trpiet...mozno na zaictku to tak bude, ale postupne sa mas naucit si to uzivat...proste sa odputat...ak ta to bude trapit, tak to nema cenu...skus sa na toto opytat psychologicky, ze co ona na to...ci je to u teba vobec realne. Ja ta nepoznam, neviem to posudit. Ja som tymto tiez presla, mala som doma presne to, co mas ty...ja som to neustala, ale teraz odstupom casu uz vidim v com som robila chybu. bola som sustredena iba nanho, na to co on robi, ako sa ku mne sprava..myslela som na to aj ked sme spolu neboli a trapilo ma to...keby som to vtedy riesila, snazila si uzivat to co mam, tak sme sa nemuseli rozist...lebo on sa snazil ako mohol...ale mne to nestacilo. A to bolo dovod, preco to nakoniec zacalo ist dole z kopca, az to stroskotalo uplne...
je mozne ze naozaj to nebude fungovat...ja som to vsak ani neskusila a niekedy mi je luto
Vyhod mu tv von oknom este mozno to zaberie a zobudi sa a zisti,ze este niekto s nim v byte byva!!!!
@svetluska82
Neviem. 😝
@rhoy no som mysela, ze Ta ako chlapa napadne dovod, preco je to take divne.
@marionmarion
Nikdy nie je neskoro... Máš však obrovskú pravdu v tom, že každá žena si má život užívať, pretože nie celý svet sa točí okolo toho, čo si jej manžel myslí, čo robí a ako sa správa. Dobre si dala... Veľká múdrosť. 😕
@svetluska82
To len zo srandy to "neviem." Musel by som Vás oboch lepšie spoznať a preniknúť do vašich svetov osve. Skúsiť to môžem, ale obaja sa mi musíte otvoriť.

zachránit ? sori asi sa nahnevaš ale asi nie.. teda ano..ale bude to takto už asi furt.. :(