icon

Dá sa zachrániť moje manželstvo?

svetluska82
7. jún 2014

Ahojte kocky 😉 ,
uz dlhsiu dobu som sem nepisala, ale dnes to nejako na mna dolahlo 😒 Ide o moje nefungujuce manzelstvo. Tie ktore citali moje prispevky uz predtym vedia, že s manželom zijeme skor ako spolubyvajuci. Najvacsi problem, co ja vnimam je problem v komunikacii a nezaujem zo strany manzela o moju osobu. Aby som približila o co ide, tak poviem zopar prikladov: manzel na 80 percent mojichotázok odpovie neviem...Uz nikedy pride ako retardovany 😠 (sorry za vyraz), ideme do obchodu? Ideme sa prejst? Co budeme varit? Na vsetky tieto otazky a vacsinu inych odpoveda "neviem". Dalsi problem je , že nereaguje na moje otázky, neodpoveda mi...Pridem z roboty domov, sedi pred TV, pridem knemu , klasika pozdrav, pusa a ticho....Kuka telku ja pri nom sedim, obcas sa snazim nieco opytat a to je bud ticho,alebo nereaguje,o desiatej vypne TV a ide spat. No katastrofa takyto život. Dnes ma totalne nastvals tym, že sa ho pytam, ked je teplo ci sa nepojdeme trosku prejst. OD jednej do piatej nebol schopny mi dat odpoved na tuto otazku. O piatej som musela vypadnut z domu, lebo by som mu asi vrazila. Totalna ignoracia. On najradsej travi vikendy dom apred TV a to ak ho vytiahnem raz za mesiac sa prejst na pol hodinku tak to je fakt uspech. Chodim aj do manzelskej poradne, pocuvam rady odbornika,ale nejako to nezabera. Dnes mi fakt padali krokodilie slzy ked som bola vonku. Co robim zle vo vztahu? Snazim sa aj navarit, upratat, pustam ho s kamosmi von, ak ma chut, nebuzerujem ho, chodim do poradne, snazim sa zo vsetkych sil aby nam to manzelstvo klapalo a aj tak to nefunguje. ☹ Da sa to este zachranit?

mima4
8. jún 2014

@svetluska82
pozri, ja na tvojom mieste by som mu dala este dva-tri roky s tym, ze robila by som maximum pre vztah... a potom by som od neho odisla...

jana_eyre
8. jún 2014

necitala som prispevky, /v poslednom case to uz nerobim, lebo sa tu vzdy najdu take mudrlantky, ze ma to vytaca, tak sa tomu vyhybam/, ale ja by som na tvojom mieste spravila to, ze mu polopatisticky vysvetlila, co od vztahu ocakavam, ako si predstavujem kam bude smerovat a ak sa nieco nezmeni, tak poviem, ze bude nasledovat rozvod... ak chce vztah zachranit, tak nieco spravi.. ak nechce, tak sa to ukonci aspon skor a budes mat sancu si zariadit krajsi a stastnejsi zivot..

ked sme mali krizu my tak to riesim takymto polopatistickym rozhovorom, vzdy to pomohlo, aj ked mame jeden problem, co sa nam nedari riesit a stale neviem jeho pricinu, kedze moj muz je flegmaticky introvert, ktory nerad rozprava o svojich int. problemoch.. ale tomu davam zatial stale cas,momentalne nemam energiu to riesit..

svetluska82
autor
8. jún 2014

@jana_eyre ved som mu vcera povedala, polopatisticky. ticho od vcera nezajem a ja som si povedala, že sa mu podlizovat uz nejdem. Ked che byt sam pred Tv tak nech tam sedi sam. Nepridem za nim ako obycajne a nevediem svoj monolog ako som sa mala v robote a pod. Ked ho to aj tak nezaujima. A vysledok? Vcera sedel sam 10 hodin, ani som ho nevidela a dnes pokracuje uz su to 3 hodiny, cumi do bedne a nic. A ako ho poznam tak dokaze takto cumiet par mesiacov, samzorejme cas v praci nepocitam. A nebude mu chybat, ze ma nevidi a nerozprava sa so mnou.

jana_eyre
8. jún 2014

@svetluska82 a nema depresiu? stara sa o seba, sprchuje sa, zaujima sa o dieta, v praci je spokojny? depresiu u cloveka si casto ani nevsimneme, lebo vzdy hladame chybu v sebe.. /prepac, ak si uz vsetky tieto veci pisala, ale nemam moc cas citat si vsetky prispevky/ ak si rozpamatas, nezacalo to nejako nahle po nejakej udalosti, mozno narodeninach?

mojho manzela krstna ma depresiu a ked na nu pride, je odmerana ku vsetkym, nezaujima ju nikto len ona sama.. cumi do tv s nikym sa nebavi..

inak do tej poradne chodi s tebou?

svetluska82
autor
8. jún 2014

@jana_eyre do poradne chodim sama, a depresiu asi nema, lebo on bol stael takyto, len predtym sa obcas premohol a prehodil par viet so mnou,laeob siel so mnou na prechadzku,ale to bolo cisto len o tom, že sa premohol. A teraz po svadbe sa nepremaha vobec.

jana_eyre
8. jún 2014

@svetluska82 no, skusila by som ho dotlacit do poradne somnou, predsa len tam sedi odbornik, mozno by z neho nieco vytiahol.. ak by nechcel, zbalila by som sa, nechala list a odisla.. nie navzdy, mozno na mesiac a pockala, ci ho nieco netrkne... potom by som sa vratila domov len na chvilu, pod zamienkou ze som si tam nieco dolezite zabudla /cojaviem rodny list/ a skusila by som vyzistit, ci sa nieco nezmenilo, ci si vobec vsimol, ze som prec.. a podla jeho reakcie by som sa zariadila dalej.. /ci sa vratit, alebo udobrit/

ja viem, ze je to take drasticke riesenie, ale ja vzdy vsetko riesim najprv rozhovorom a potom drasticky.. lebo muzom castokrat nepomoze len predstava, co by bolo keby, musia si to zazit.. /vlastne aj zenam/

ked sme s mojim este len zili a nemali deti, bol jeden velky problem, ktory som riesila tym, ze som mu zbalila kufre a vyhodila z mojho bytu.. pretoze rozhovor nepomahal.. vyhodenie pomohlo k tomu, aby mu docvaklo co robi zle.. ale to sme my.. prajem vela stastia, nech sa vsetko vyriesi k tvojej spokojnosti..

bibika55
8. jún 2014

@svetluska82 Potom už len treba rozmýšľať či má takýto zväzok zmysel . Načo strácať čas s niekym kto o to nestojí. Život máme každý len JEDEN.

bajana
8. jún 2014

@adri266 samozrejme ze zivot a manzelstvo je o kompromisoch, ale podla toho, co pise zakladatelka temy som pochopila (a podla reakcii nie len ja), ze u nich sa jedna o rozne povahy, temperamenty, rozne pohlady na zivot....a ak sa v tomto partneri nezhoduju uz v zaciatkoch, je velmi tazke potom kompletne menit osobnost cloveka...da sa to vobec? to uz predsa nie su kompromisy....

bettynka222
8. jún 2014

@svetluska82 niekto sa ta pýtal ci spolu spite a ty si odpovedala ano, občas? Co je to občas? Tvoje dieťa je uz veľké, tam je vacsi priestor na sex ako pri malých deťoch...
Mna napadli tri dôvody:
1) Bud je naozaj introvert a mozno by ti pomohlo s nejakým introvertom sa stretnúť alebo na nete porozprávať (poznám takú jednu osobu)
2) ma inú, nepáčiš sa mu...
3) ak nema inú a introvert je len doma (pisala si ze pri kamosoch je komunikativny), nemôže byt homosexual????? Ale nechce si to priznať a manželstvom s tebou sa snaží len zapadnúť do spoločnosti???? Predstierať pred rodinou a priateľmi ze nie je "iný"?

xstelinka
8. jún 2014

@svetluska82 Muzi niekedy nevedia co povedat a podla mna ak s nim nemas iny problem, tak si na tom v celku dobre. Skus to inak, povedz mu: je pekne pocasie, podme sa spolu prejst, ja budem hotova za 10 minut.... dalsia vec je, ze preco by mu to nemalo byt jedno?! Su veci na ktorych mi zalezi viac a na ktorych menej a podla mna aj u neho je to tak. Ked sa spytas ci vymalujete kuchynu na zeleno alebo modro a on odpovie neviem, tak to pre neho nie je podstatne, vymalujes si ako chces 😀
Chyba v komunikacii neznamena este koniec manzelstva....da sa na tom popracovat.

lianka2
8. jún 2014

no u nás to bolo podobne, my sme spolu ani intímne nežili a teraz po čase to vyhodnocujem tak, že ma mal na háku a čakal, či a kedy mi to docvakne. už sme rozvedení a teraz sa prebral a robí problémy...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
sashabb
8. jún 2014

@svetluska82 citujem: "Co robim zle vo vztahu? Snazim sa aj navarit, upratat, pustam ho s kamosmi von, ak ma chut, nebuzerujem ho, chodim do poradne, snazim sa zo vsetkych sil aby nam to manzelstvo klapalo"
------------------------
Asi je chyba tuna. Prestaň sa snažiť! Prestaň robiť to, na čo je zvyknutý a čo berie on ako samozrejmosť.
Pokiaľ mu ani potom nedocvakne, že je nejaký problem, tak ho pošli do zadnice 😉

A to, aby si robila "par" rokov ešte maximum a pod. je totálna blbosť, pretože na vzťah a fungujúce manželstvo musia byť dvaja. To, že to chceš ty, nestačí.

barny
8. jún 2014

moja kamaratka od takeho odisla po siestich rokoch maju dievcatko, teraz ma noveho priatela a uz aj syna 🙂
dala mu vela sanci na zmenu a nato, ale vzdy spadol do svojho stereotypu telka, kamosi a gauc

katka2365
8. jún 2014

Tak musíš si dobre rozmyslieť čo chceš od života žiť takto a trpieť alebo odísť od neho rozviesť sa a začať nový život ked nemáš dieťa je to jednoduchšie ver tomu že on sa nikdy nezmení.Moj otec je taký s mamou tiež nerozpráva ale ked je s kamarátmi tak tolko bude hovoriť že koniec.ale sice on dosť toho doma porobí.a to už má 58 a nikdy sa nezmení.Tak verím že máš tažké rozhodnutie ked ho lúbiš ale musíš sa rozhodnúť bud to budeš trpieť alebo odídeš,lebo taký typ človeka sa nezmení.Tak ti držím palce

svetluska82
autor
8. jún 2014

@sashabb no ved som mu vcera povedala, e ja sa snazim udrzat nase manzelstvo pokope, a on ze nerobi nic. Ze sa prestanem aj ja snazit a ze to mam na haku. Jeho reakcia bola ignoracia. No som zvedava dokedy takto dokaze fungovat, ale pocitam s tym ze veeelmi dlho. Mozno aj pol roka dokaze sa tvarit ze byva sam.

fialkaa
8. jún 2014

ukoncila by som to hned. on evidentne zaujem nema. mozno, ked pred neho polozis navrh na rozvod, v dosledku soku zo seba vypoti nejaku vetu, ale jej obsah ta uz nemusi zaujimat. si mlada, zbytocne s nim stracas cas. mozes zacat novy zivot s inym partnerom, ktory si ta bude vazit. ved aku mate perspektivu vy dvaja?

svetluska82
autor
8. jún 2014

@fialkaa no neviem aku mame perspektivu....Zrejem budeme zit tak ako doteraz, alebo si zacnem budovat zadne dvierka a pojdem pozistovat ci mi ako rozvedenej daju hypo.....Co veelmi pochybujem, zeby dali hypo zene bez partnera.

adri266
8. jún 2014

@svetluska82 a teraz mate ako vyriesene byvanie? Ste v jeho byte/dome?
A preco hned hypo? Co tak prenajom?

maminuska
8. jún 2014

@svetluska82 súhlasím s
@mima4 , brala si si ho takého . A taktiež súhlasím s tým že ho treba nechať na pokoji , stále dokolečka niečo po ňom nechcieť, odtiahnuť sa od neho . Ty si ako jeho guľa, ktorú stále za sebou ťahá, furt po ňom niečo chceš a na to on reaguje už ignoráciou, utekaním .
Odtiahni sa od neho , nebehaj za ním , nerieš vás v kuse , chod na dovolenku sama zo synom , prestaň ho niekam volať, so synom chod na predlžený víkend.
Môj brat je takýto a jeho žena to rieši svojsky , zoberie deti a ide preč aj na týdžeň , minulý rok mu ani neoznámila že ide na dovolenku do Egypta s deckami , našiel si lístok na stole že je v Hurgáde s deťmi , on je taký blb že on si nevšimol ani to že balila kufre a dávala deti do auta a jak skákal okolo nej ked prišla domov 😀.

karamelovyveternik
8. jún 2014

Aj moj manzel je taky isty,pre neho tv je priorita cislo 1.Kazdy den televizor pozera do dvanastej az jednej v noci.A ked je statny sviatok alebo vikend je u nas televizor zapnuty cely den.Vkuse prepina programy,len co prerusi film reklama hned prepne na iny kanal.Mna a deti ani nevnima,ked mu chcem nieco povedat musim to zopakovat viackrat.Mame dve male deti a neobetuje im ani len 5 minut casu,nepohra sa s nimi.Este aj ked obedujeme zoberie si svoj tanier a ide jest na gauc.Darmo mu hovorim ze sme rodina a mame mat nejake spolocne zauzivane ritualy ako napr.stolovanie aspon cez vikendy.Ked k nam niekto pride na navstevu alebo mi ideme na navstevu tak je z neho vzorny otec a vtipny spolocnik.Pritom doma je nudny,nic nevravi len lezi na gauci a pozera tv.Jeho mama je taka ista,ma prehlad o vsetkych serialoch,len u nej by som to este chapala ze je na dochodku.Poviem ti uprimne tiez toto riesim niekolko rokov a nic ziadna zmena,len tebe aspon mazel obcas pomoze v domacnosti ale moj nic,absolutne nic.Mame 2 deti a vravela som mu ze na dalsie dieta sa necitim,len pred par mesiacmi som porodila a opat som tehotna.Antikoncepciu neuzivam kvoli zdravotnym problemom a kondom si nikdy nechce dat,vzdy mi hovori ze si da pozor.Takze teraz sa mozem aj zblaznit od vsetkych povinnosti a starosti jeho nehne mi pomoct.Uz som skusala s nim aj po zlom ze mu nenavarit neoprat a s nim to ani nehlo.Dobre zaraba tak sa chodil najest von a ked mu doslo oblecenie bud si kupil nove ale si dal prat.Domacnost a deti akokeby boli len moje.Ty aspon s nim nemas deti ale ja cakam 3 dieta a co si pocnem sama,on to dobre vie tak so mnou mava.Clovek sa zmeni len ak to chce sam,mozes sa snazit ako len chces nepomoze to,musi aj on chciet,co ocividne tvoj manzel nechce.

adri266
8. jún 2014

@karamelovyveternik vies, preco si nedaval kondom? Aby si bola na neho odkazana. 😠 Treba mu povedat, bud kondom, alebo ziaden sex. A inak, existuju aj ine typy antikoncepcie, kremy, atd. Alebo ho posli na sterilizaciu 😎

mamavera
8. jún 2014

@svetluska82 je mi ľúto, že prežívaš v nenaplnenom vzťahu, myslím si, že u tvojho partnera je to kombinácia - črta povahy, lenivosť a kopírovanie spolužitia rodičov. Prvý krok si urobila, snažila si sa s ním pozhovárať,reakcia - nula bodov. Druhý krok si urobila tiež - veľmi rozumne - žiadne doliezanie, prečo by si sa mu mala ty ospravedlňovať? Za čo? Veď si nič neurobila. ďalším krokom by malo byť to, že sa prestaneš o neho starať. je dospelý, svojprávny, nech sa páči. Asi ho to nejako nenabudí, že nie je navarené a jeho veci nie sú oprané, ale aspoň zaznamená zmenu v tvojom správaní. Tvoja snaha oživiť vaše manželstvo mu evidentne ide na nervy. Správaj sa tak, ako ti tu už baby napísali - organizuj si svoj život bez neho. Ako by si už bola rozvedená. je to hrozné, ale stále je lepšie, keď to vezmem z praktickej stránky, ako keby bol alkoholik, gambler, tyran a pod. Pripravuj sa na možný rozchod, odkladaj každé euro, kým si s ním. Momentálne by si rozvodom dosiahla jedine nižší príjem a o trochu menej práce s varením a praním. Ži si svoj život, možno stretneš niekoho, kto urýchli tvoje rozhodnutie.

mamavera
8. jún 2014

@karamelovyveternik tvoj manžel veľmi dobre vie, čo robí, s ďalším dieťaťom ťa má viac istú. Prestaň sa o neho starať, navar presne len pre deti, neper mu, strč mu deti a ufujazdi na nákup, možno sa preberie. 😢

karamelovyveternik
8. jún 2014

@mamavera Vies len dlho mi to nevydrzalo,musela som opat zacat varit a prat aj pre neho lebo mi odmietal davat peniaze na stravu.

koniarova
8. jún 2014

@karamelovyveternik Chováš doma darebáka, čo ti s ničím nepomôže a ešte si necháš spraviť aj tretie dieťa? 😒 Potom nevyplakávaj, keď nemáš rozum.

svetluska82
autor
8. jún 2014

@mamavera
@adri266
@karamelovyveternik
@maminuska no dievcata, tak sa konecne vykoktal, vraj mu je jedno ci pojdem, alebo ostanem, pretoze posledny mesiac casto len rozvod spominam. A ze nema sil to uz pocuvat. No tak aspon viem na com som. Sice navonok som nemukla, len som kludne povedala, že dobre ze viem, na com som. Sice ma potom volal von sa prejst, ale uz som ja nesla, isiel sam. No tak takto sa veci maju.

svetluska82
autor
8. jún 2014

@adri266 no s byvanim , je to tazke, pretoze byt nadobudol za slobodna. Takze mne z toho nepatri nic, preto je aj kludny lebo si mysli, že ja si toto nemam ako poriesit. U nas su hrozne ceny za prenajom a ja uz cosi mam nasetrene, cosi na stavebnom a ak by mi dali hypo, tak by mi splatka za byt a seky vysli na rovnako ako prenajom. 😒 Len enviem, ci žene ,ktora nie je ani rozvedena hypo daju.

mamavera
8. jún 2014

@karamelovyveternik tak to je potom iná káva, tu už ide o týranie!!!! Antikoncepciu nemôžeš kvôli zdravotným problémom. To znamená, že o rok tu budeš písať znovu ako tehotná? O dva tiež? Viem, že ti to už nepomôže, ale nemala by som s takým človekom ani druhé dieťa, nie to ešte tretie. Ale už s tým nič nenarobíš, len zaťať zuby, po pôrode sterilizácia a ponáhľať sa do práce, aby si bola finančne nezávislá, no pri troch malých deťoch to bude ťažké. Má ti kto pomôcť? Rodičia, súrodenci, v prípade, že by si sa zamestnala a rozhodla od neho odísť? Bude ti musieť platiť na deti a kým budeš na MD, aj na teba. Možno by s ním pohlo to, že mu dáš najavo, že nie si bábkou v jeho rukách, lebo teraz je o to m presvedčený.Pretože on si tým, že ťa opäť priviedol do iného stavu zabezpečil lacnú pracovnú silu. je mi zle z takýchto chlapov.

mamavera
8. jún 2014

@svetluska82 keď ťa bude nabudúce volať von, choď, ale pripravuj sa stále na odchod, odkladaj, čo môžeš. On o tom nemusí tušiť a ak by sa to medzi vami zmenilo, len dobre nie?