Dajú sa vychovať 3 deti v trojizbovom byte?
Poslednú dobu mám pocit že všetko je len otázka peňazí a všetko sa točí okolo peňazí - chceli by sme mať 3. dieťa (zatiaľ máme dve malé dievčatá do 3 rokov) no bývame v trojizbáku máme obývačku spálňu a malú detskú +balkon,parkovanie a predzahradku kde sa deti hrajú piesok atd…dajú sa vychovať 3 deti v trojizbáku v malom meste alebo je to problém? Tlačili ste sa? Dakujem za reálne skúsenosti názory tipy ako nato
My sme mali dvoj izbovy dom - spalna a obyvacka - 3 deti . Spalen sme predelili na dve casti. Potom sme pristavili dve izby , ale najstastnejsi sme boli,ked sme boli pokope. Doteraz na to spominame 🙂. Tak sa neboj, vselico sa da spravit, aby sa byt zvacsil, ale lasku nepristavis. Ak sa mate radi a obaja tretie dieta chcete, tak sa neboj.
Moji pribuzni vychovali 6 deti v klasickom 3-izbaku.
A ako im bolo veselo.
Nepotrebovali vela hraciek,ani modne technicke vystrelky.
Jasne,bola ina doba,ale aj vztedy sa deti museli ucit do skoly.a nemali tolko zlepsovakov ako dnes...
boli rodičia ,3deti+babka v 4-izb.dome...jasne že sme boli všetci súrodenci v 1izbe
Kolko ma ten 3i m stvorcovych? Ine je mat k dispozicii 60-65m a ine je 80+ My mame panelakovy 3i 63m, mame dve deti a neviem kam by som natrepala to dalsie, asi do vane 🤷♀️ Mame parik chalan/baba 5r rozdiel a teraz ideme prerabat detsku (teraz je to detska pre syna a muzova pracovna) od leta to bude uz len detska s poschodovou postelou, skrinou a stolikmi pre deti (jeden skolak, jedna skolkarka) izba ma necelych 12m, neviem ako by sme tam natrepali 3postele + tri stoliky a pre tri deti aj vacsiu skrinu 🤷♀️ Este kombinacia pohlavi. Rodicovsky byt ma okolo 80m. Detska ma skoro 17m. Pred tym tam byvala moja babka s dedkom a ich tri deti (otec, teta a ujo) a vpohode to dali aj ked asi tiez nie uplne konfortne (kedze boli mix pohlavi) ale zmestili sa. Akoze aj ja osobne by som v puberte uvitala svoju i ked mensiu izbu a nie izbu s bratom 😁 hlavne on ranny typ a ja nocny, zvady o tom kedy sa kto bude ucit, no horor 🙄 o sukromi nehovoriac.
Da sa aj 6 deti vychovat. Nasi susedia tak vychovali. Velmi sikovne si z bytu urobili v podstate 4izbak. Deti boli po dvoch. Deti su dnes uz velmi vsetky dospele a vsetky velmi uspesne. Vzdy som k nim strasne rada chodila. Bola tam skvela atmosfera, rodicia sa detom vela venovali a bolo to citit.
@sojorez v tomto s tebou plne súhlasím. Mne sa to páči mať spoločnú izbu ako deti, aspoň spolu budujú vzťah. Samozrejme si človek v puberte prijal vlastnú izbu lebo...ale nešlo to a nakoniec to bolo prospešné pre náš vzťah
A my mame trojizbový dom, a máme zatiaľ dvoch chlapcov, a budú mať spoločnú izbu, ak by pribudlo ďalšie, tiež by bolo s nimi a cítila by som že je to ok stále.
Poznam vela ludi z okolia. 4 deti v 3i, 3deti v 3i ale aj 3 deti v 2i
Riesinie 1: z izby co ma byt najvacsia obyvacka spravite detsku
Riešenie 2: spravite obyvacko spalnu v najvacsej izbe a deti ziskaju dve zvysne izby
Tu je podstata niekde inde, je super ze chcete 3 babo 😍... Ano da sa to, my mame 5 deti a momentalne zijeme v 3 izbovom byte, nehovorim ze je to ideal ale je to o tom k akym hodnotach a postojom vedieme svoje deti: tolerancia, respekt, vazit si ze sme spolu, pomatat si, spolupracovať, vediet sa podelit, nebyt egoista... A to co sa ucia v 3 izbaku moze viac ako ak ma dieta velky dom v ktorom je zatvoreny vo vlastnej izbe bez komunikacie, spolocneho zdielania... Povzbudzujem vas k tomu aby vas m3 neoberali o pokoj a rozhodnutie mat vacsiu rodinku a ktovie ako prilezitosti vam pridu v buducnosti mozno i vacsi domcek...
Áno, dá. My sme boli 3 deti v dvojizbaku. Suseda mala 4 deti v dvojizbaku. Vo väčšej izbe mali postele a v tej menšej obývačku. My sme sa neskôr odsťahovali do domu, no oni tam bývali až do disoelosti
Áno, dá sa, poznám dve také rodiny. A áno, jasné že sa budete tlačiť. Treba určite poschodovú posteľ a šikovný nábytok...🤷.
Prežiť sa to samozrejme dá.. ale pre mňa bola spoločná izba s bratom katastrofou. Dnes máme pekný vzťah, to áno ale teda na tie časy v spoločnej izbe nespomínam so žiadnou nostalgickou eufóriou....
Samozrejme že sa dá. Ja som síce vyrastala v dome, ale boli sme tri sestry v jednej izbe a úprimne poviem, bol to des. V puberte sme sa stále hádali, nerozprávali sa spolu. Nemohla som si zavolať kamošky. Snívala som o malej izbičke ktorá by bola len moja. Ani len skriňu som nemohla mať v izbe. Ja som mala u rodičov v spalni, druhá sestra v obývačke a tretia v detskej. Nebolo miesto. Písací stôl spoločný 🤦Neurobila by som to svojmu dieťaťu. Ale tak dať sa dá.... Vydržali sme, prežili sme a ani jedna na to obdobie nespomína s láskou
Teraz máš podľa mňa ltt ale ešte zvladnutelnu situáciu, lebo 2 dievčatá môžu byť spolu v izbe a ešte keď sú si vekovo blízko.. Ale ďalšie tretie tam nemáš kde napchat, jedine ze prerobis obývačku na obyvacko-kuchynu (podľa veľkosti samozrejme ci sa da) a z kuchyne spravis izbu,.. Ako už tu pisali vyššie, niekto ma traumu z malých zdielanych izieb a niekto nie 🙂 ja som bola s bratom v mini izbe a bolo to nanič. Nemala som nikdy kľud, sukromie.. Veľmi mi to chýbalo v puberte. Svojim deťom to neurobim.. Ak budeme mať ďalšie, budeme sa sťahovať do 4izb.
Ahoj, naši majú 75m 3iz a boli sme v 1 izbe traja súrodenci, nikdy mi to neprišlo zlé a nikdy mi to nevadilo. Ale izba mala okolo 20m, všetko sa tam zmestilo. Teraz bývam v 60m 3iz, do našej detskej si zatiaľ viem prestaviť 2 deti, inak by mi to prišlo už stiesnenelé. Ale ak sa dá vymeniť detská za väčšiu obyvku, tak si viem predstaviť aj 3 deti v 1 izbe 🙂
Inak v čase ,keď šli úroky hypotéky hore, je vysoká inflácia, ty budeš zas na RD šanca, že našetríte na väčší je mizivá, plus za 10-15 rokov to budú riešiť tvoje deti, možno si hypo nebudú môcť dovoliť a budú natlačení v tej izbe aj v 20-25ke, s tým rátaš?
Že deti niesú len bábätenká krásne usmiate, ale aj dospelé obrovské kone, ktoré často potrebujú našetriť 20tis eur, aby si zobrali hypo... alebo príde zas tá varianta, ktorú som už spomínala, že sa zavesia na hocijakého frajera, len aby vypadli zo spoločnej izbietky.
@laurita285 inac toto podobne mala presne moja kamoska. Tri sestry sa tlacili v 1 izbe v trojizbaku a ked boli starsie extremne si liezli na nervy. Teraz maju dobre vztahy. Ona najmladsia a starsie 2 sa hned po strednej nalepili na frajerov aby vypadli z domu. Jedna az skoncila zit v zahranici a druha sa vratila domov ako tehotna. Je tu presne vela pripadov ako si to niektore uzivali a naopak dalsie ktorym to ztrpcovalo zivot. Ale pokial ide len o to ci sa da tak odpoved je ano. Vsetko sa da.
My sme zili s 3 v 2izbovom byte...60m2...da sa..kym su aj male bolo to na jednej strane prakticke....nie je tak vela neporiadku 🙂
za sociku sa dalo vsetko my sme boli 4 a v bytovke ako decka😁 bolo fajne a kopec rodin takto zilo
Keď máte malý vekový rozdiel tak určite áno. My sme mali trojizbový byt a medzi synmi je rozdiel 10 rokov. Starší mal 15 rokov, mladší 5 a keď sme podpísali kúpnu zmluvu na domček tak sa posťastilo a už máme 3 deti. Ale ja si to kľudne viem predstaviť aj v byte 😉
Dokonca mi je niekedy aj smutno. Nebolo toľko práce v byte 😁
áno, my sme žili 6 v 3izbáku (4 súrodenci a 2 rodičia) a kupodivu žijeme :D ako jediná baba som mala vždy izbu s bratmi, vždy sme sa nejako dohodli a aspoň ma to pripravilo na intrákový život :D
Aj v 2 izbáku.....
My sne tak žili....2 baby a jeden chalan....A nevadilo nám to (samozrejme sme s pohádali ayd)...dokonca nám to občas chyba ....koľko srandy bolo....A možno tým,že sne spolu fakt vyrastali mame uzasny vzťah stále...
Mame teraz dom,ale baby maju spolu izbu ...
Časom qk budú chcieť sa im urobí podkrovie ...zatiaľ sú spokojné
A navyše takto žije 90%deti takže nechápem týmto otázkam...nie kazdy ma na dom ,a tiež si nik nerobí deti podľa m2..
My sme jednu dobu bývali v 2-izbáku... My traja sme boli v jednej izbe spolu a rodičia v druhej. Bolo to hrozné, a to hlavne večer, lebo môj brat strašne chrápal. Celú noc som do neho hádzala vankúše... K tomu ešte žiadne súkromie a hanbila som si hocikoho k nám doniesť... Ten byt bol taký malý, že keď prišla návšteva, tak ledva sme sa pomestili, ale našťastie to bolo len dočasne, tak sme prežili...
Podľa mňa sa to dá úplne v pohode
Poznám 6 deti z 3 izbaku a nič im nechýbalo. Obývačka bola rozdelená (časť bola spálňa pre rodičov )

My sme boli 3 sestry v 2 izbovom byte a prezili sme 🤷