icon

Dala som facku manželovi a on mi to vrátil

lagrima123
7. dec 2013

Je mi velmi tazko o tom pisat, ale neviem ako dalej, S manzelom sme spolu 8 rokov, z toho 2 ako manzelia, mame dvoch synov (3,1 rok). Nevravim, ze v nasom vztahu je vsetko idealne, problemy su aj budu, ale dnes to zaslo pridaleko. Sama si viem priznat, ze som dost konfliktny tip, ziadne neviniatko, navonok ticha voda, ale doma viem rozprudit vzduch. Nie som na to hrda, ale svojho muza som uz viac krat udrela, ked sa hadame jedinou mojou obrabou su nadavky a kedze moj mm je inak kludny tip casto sa na tom ako sa ja rozculujem dobre zabava co ma vie vytocit este viac a v takýchto momentoch som na neho zautocila, jasne, ze mu nijako neublizim kedze je to silny, vysoky chlap. Moj manzel pochadza z rodiny alkoholika, ktory bil doma nie len svoju manzelku, ale aj deti. Vzdy som mu vravela, ze ak na mna niekedy zdvihne ruku, zbalim seba aj deti a odidem, doteraz sa nic take nestalo, aj ked teda vytocit do nepricetnosti sa mi ho podarilo viac krat, vzdy sa vsak ovladol a odisiel. Dnes to uz vsak nevydrzal a po tom co sme sa dost hnusne pohadali som mu strelila facku na co sa nastval a povedal, ze mi jednu streli a ja som mu pravdaze ako vzdy povedala tak skus, no a skusil ☹ Tak ako som povedala som aj spravila, po prvotnom soku som vzala deti a zacala ich obliekat s tym, ze odchadzam, ibaze nieco sa stalo a ja som sa v sekunde nemohla nadychnut, starsi syn zacal kricat na manzela, ze mi nieco je, ten prisiel a snazil sa mi pomoct, nadychnut som sa vsak stale nemohla, trvalo to asi 2 minuty, moj manzel reval, snazil sa mi pomoct, krical, ze ma potrebuje a ze ma lubi, v momente ked uz isiel volat zachranku sa mi podarilo nadychnut a pomaly som sa ukludnila. Myslim, ze islo o reakciu môjho tela na vsetok ten stres. Teraz sme stale doma, pospala som si, prestala som sa triast a rozmyslam ako dalej, viem, ze na hadku treba dvoch a viem aj to, ze som manzela provokovala, ale bojim sa, ze skoncim ako svokra, nechcem aby moje deti videli ako sa s manzelom hadame a bijeme ☹ Vzdy som bola toho nazoru, ze muz NIKDY nesmie udriet svoju zenu, len teraz rozmyslam, ci som si ju predsa len nezasluzila.

kiki68
7. dec 2013

niekto provokoval,ze daj mi jednu,ako skus to,tak dostala po tlame...je tam toho...ako kedze to nie je ziadna obet domaceho nasilia, kedze dostava aj chlap po tlame..takze jedina rada, viac slusnosti v hadkach a diplomacie...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
demo
7. dec 2013

@lagrima123 dobre uvazujes. Zasluzila si si ju 🙂

barcelona94901
7. dec 2013

@lagrima123 objednaj sa u psychologa

danielahamar
7. dec 2013

@lagrima123 jasné, že si si ju zaslúžila a buď rada, že len jednu

sorciera24
7. dec 2013

@lagrima123 toto je ucta k tomu, koho lucis? tym mu prejavujes alsku, ze ho urazas, ndavas mu a bijes ho?......a on to po tolkom case nezvladol a dal ti ju, aj to na tvoj podnet, ze si si ju vlastne vypytala! 😖 prepac, budem uprimna, toto nie je o laske....resp. mozno to bolo o laske len z muzovej strany, ale z tvojej?.....cloveka, kt. ho lubime predsa takto neublizujeme ci?....
neviem, co ockavas od neho....ze ti bude otrokom, ty ho bit mozes? a on sa ma na to divat? ako obdivujem tvojho muza, a byt nim...uz davno od teba odidem.....sama si si to sposobila!.... 😠

lelatt
7. dec 2013

Snad sa ta to nedotkne co napisem, ale chytim sa toho co si napisala ty. Povedala si ze ak ta raz udrie tak sa zbalis a odides..ale ako pises tvojou obranou pri hadke su nadavky a ty si ta ktora ho udrie.. skus si precitat v klude to co si napisala a sama usudis ze chyba je v tebe..a myslim ze ak ti toleruje to ze ak mu pri hadkach nadavas a aj mu strelis a on je stale kludny, odchodom od neho by si utrpela skor ty...treba si uvedomit ze nie kazdy chlap by toto toleroval...takze treba na sebe popracovat a treba hladat chyby v sebe...a hlavne si uvedomit ze ak by sa pri hadkach spraval on tak ako ty, ako by si sa citila? To ze si zena a on chlap neznamena ze ty mu mozes strelit a on tebe nie..

cerez
7. dec 2013

@lagrima123 Čítala som to medzi riadkami, no hlavne tú časť kde píšeš, že si dala mužovi facku. Rovnako aj to, že pokojný manžel toho už mal dosť a jednu ti šupol. Tiež keď sa rozčertím, tak prskám, ale mužovi by som určite nestrelila. Myslím si, že mala by si pracovať na sebaovládaní. Naozaj bitka nie je správny spôsob komunikácie medzi dospelými. Uvedom si, že si vzorom pre svoje deti a neskôr takýto spôsob úbohého správania budú tvoje deti považovať v živote za niečo normálne. Ak už raz siahne človek ruku na človeka, tak sa to bude len stupňovať. Ostatné komentovať nebudem. Iba dodám, že ak si už aj dostala facku a vieš čo to s tebou urobilo, je dobré si to zapamätať a vstúpiť si do svedomia, že toto nie je správne ani s tvojej ani z jeho strany.

lagrima123
autor
7. dec 2013

Neda mi ozvat sa aj ked som uz admina prosila u uzamknutie temy, to neznamena, ze ja svojho muza bijem denne, stalo sa to snad 3-4 krat ked ma takto svojim smiechom a blbymi narazkami vytocil, a tiez si nemyslite, ze to je chudatko tyrany muz, presli sme si vselicim na zaciatku nasho vztahu, gamblerstvom aj nadmernym uzivanim alkoholu s mm strany, to vdaka mne sa dal dokopy a zacal zit plnohodnotny rodinny zivot, za co mi jeho rodina neraz dakovala, proste mam pocit, ze k nemu musim byt prisna, aby opat nepadol na dno z ktorého som ho ja vytiahla a verte mi stalo ma to nemale usilie a kopec slz.

digysa
7. dec 2013

@lagrima123 predtym, ako to tu das zamknut este dodam, ze jednoznacne potrebujes vypadnut z domu, pravidelne si rozvrhnut do kalendara rande s manzelom aspon raz za mesiac-povinne. Skus sa zameriavat viac na seba a svoje detinske spravanie a menej fackuj muza. Jedneho dna totiz zistis, ze nebudes mat koho fackovat, lebo manzel si zbali veci a praskne dverami.
🙄
Prisna mozs byt, ale da sa to aj bez faciek. Zelam vela stastia

cerez
7. dec 2013

@lagrima123 Vôbec si nemyslím, že muža mlátiš každý deň. Len to, že facka nie je správny spôsob riešenia hádky. Treba sa naučiť ovládať. Ja mám zas problém, že buchnem dverami pri hádke. Nie je to často, ale stáva sa mi to. Nájdite si spoločnú reč a snažte so pomôcť jeden druhému. Máš malé deti a je to ťažké obdobie.

iwesska
7. dec 2013

Tak muz by naozaj nemal na zenu nikdy siahnut rukou bezdovodne. Ale nehnevaj sa, sama priznavas, ze na neho kricis, vyvolavas hadky, sem tam mu vylepis. A cakas, ze on ta vzapati pohladka, ci ako? 😅 Nejako nerozumiem co chces pocut. Dobre, urcite ma chyby, ale ty tiez podla toho co pises nie si bez nich, tak nehladaj chybu len v nom. Mna tiez manzel vytoci nejeden krat, a tiez sme obaja prchke povahy, ale facku by som si mu nikdy nedovolila strelit, tak ako ani on mne, ani v navale najvacsieho hnevu. Takze ked sa nevies ovladat ty, aj ked len par krat to bolo ako pises vyssie, co cakas od neho potom? Neviem ale tato situacia co si popisala mi pripadala taka, ze si vyvolala hadku, jednu mu struhla a cakala kedy pride na to ze ta udrie aj on, aby si mala zamienku ze mozes s detmi odist. Lenze je rozdiel udierat z vlastnej vole a branit sa, co v tomto pripade robil tvoj manzel. Takze ak mas pocit ze vam to neklape, zbal sa s detmi, odid na nejaky cas, vycistite si obaja hlavu, ale urob to bez zamienok. Zjavne to uz obaja potrebujete.

barnica
7. dec 2013

Prepáč je fakt že si ho provokovala a preto sa neovladol. 😖 Ale neverím tomu že by si skončila ako svokra veľa krát ste sa pohádali a vždy radšej odišiel ,z toho mi vyplýva že ten chlap ťa miluje aj napriek tomu že ho provokuješ a prvú facku si mu dala ty tak hneď ako si mala problém sa o teba postaral. Skús nabudúce naňho nebyť tak vzpriečna a hľadať skôr východisko ako ho provokovať. Držím vám palce

lulistek
7. dec 2013

@lagrima123 Viackrát si ho už udrela. To je v poriadku? Jemu raz praskli nervy a Ty už ideš baliť deti a berieš to ako fatálnu vec? Jasné žiadna žena si nezaslúži facku ale po tom čo si mu robila ty??? Ja ti poviem takto. Buď rada že ti jednu dal. Takto ti aspoň ukázal hranice! Moja babka psychicky týrala mojho dedka a aj ho bila plus tam bol alkohol a dedko nakoniec zomrel. Ťažko sa pozerá na zúboženého muža ktorý bol chlap jak hora, ktorý ma podliatiny od ženskej! Ha a teraz buďte niekto múdry. Aká je láska krutá - viem, že ženy trpia ALE aj chlapi! a to platí pre všetky ženy čo tyranizujú doma chlapov už hocijakým spôsobom

moonlight1210
7. dec 2013

Neviem ci ti to uz poradili ale navstiv psychologa aby ti pomohol so sebaovladanim. Lahko vybuchnes a rychlo prechadzas do agresivity ked si hnev nevies ucinne vybit nadavkami.
Mas to o to tazsie ze si si zvykla jednat takto s manzelom. On to toleroval. Ziskala si dojem ze vlastne istym sposobom o nic nejde. Hoci si samozrejme vedela ze to nie je ok.
Ucinny liek by bol keby ta hned prvy raz varoval a po prvej facke aj hrozbu splnil (napr odisiel z bytu alebo vyhodil teba iba s bundou a topankami). Vuem ze to vyznieva divoko ale isto by to bola taka sprcha a sok zeby ta prebrala prv. A nemuselo dojst bna sok z toho ze si musela naplnit svoju hrozbu ktoru si naplnat nechcela a bola si v hroznom strese co bude dalej lebo si sa nedobrovolne postavila pred vlastne ultimatum a tvoj muz sa zrejme v dany moment tvaril ze mu je sumafuk co si dalej pocnes az zabuchnes dvere lebo bol tiez este moc nastvany.
Kazdopadne si sprchu dostala - vyuzi ju rozumne. Moze byt ze tvojho muza raz prejde aj laska ked ju udupes pod zem svojim spravanim.
Preto teraz neries jeho facku, ries svojich x faciek predtym. Myslim ze on ta viac neudrie. Ma k tomu podla mna kvoli rodicom odpor a co sa u vas zdialo ho isto dost vydesilo. Uvedomiĺsi svoju silu a jej nebezpecenstvo.
Takze sa zameraj na seba. Musis vedome svoj nizky prah drazditelnosti zdvihnut.
Neboj, zvladnes to.

dejnas
7. dec 2013

na úvod chcem napísať, že v žiadnom prípade nepodporujem násilie
@lagrima123 to nemyslíš vážne toto... 🙄 😕 😕
podľa tvojho príspevku (čítala som len uvodný).... si celý čas robila všetko pre to, aby ti tú facku jedného dňa naozaj vylepil... neviem, či si si tým chcela niečo dokázať, či overiť, že jablko nepadá ďaleko od stromu... možno si si to plne neuvedomovala, ale tvoje správanie voči manželovi bolo dosť po úroveň .... prepáč, je to tak...
dnes sa ti to podarilo.... svoj plán si úspešne zavŕšila, manžela - kľuďasa - si teda zrejme riadne vytočila a po tvojej facke a následnej provokácii vyletela ruka aj jemu....
neobhajujem ho!!!!
ale Ty sa teraz cítiš dotknuto? urazene? ideš si baliť veci a deti??? prečo? lebo nechceš žiť s násilníkom, ktorého si po celý čas jedine Ty otĺkala, ktorého si častovala jedine Ty nadávkami???
skúsila si vôbec popremýšľať o svojom správaní???
reči- typu - ja mu mojimi buchnátmi neublížim, lebo je chlap jak hora.... poviem ti - obdivujem priam božskú trpezlivosť tvojho manžela
preboha, žena, preber sa!!!
muž nesmie ženu udrieť za žiadnych okolností.... ÁNO, ... ALE.... takisto nikto nepredpokladá, že žena bude opakovane biť jeho.... neobhajuj to tým, že sú to slabé buchnátiky, či štuchance... robíš to s účelom zraniť, či vyhrať slovnú vojnu, nakoľko nedokážeš argumentovať... sama si priznala, že na neho "útočíš"... je tam jasný úmysel ublížiť týmto spôsobom z tvojej strany....
mali by ste sa otvorene porozprávať, mali by ste sa ospravedlniť, nielen on Tebe, ale aj Ty JEMU! a Ty by si v prvom rade mala zmeniť svoje návyky počas hádok!

zahradka76
7. dec 2013

@lagrima123 treba navstivit psychiatra. Na Tvoje stavy iste existuju lieky. Tu nestaci len si povedat, ze "sa zmenim", alebo "uz to neurobim". Uz si ho viac krat udrela a urobis to znova, len uz je velke riziko, ze uz Ti Tvoje udery zacne vracat. Zlomila si ho. Potrebujes so sebou urobit radikalnu zmenu a to bez odbornika nedokazes. Je to v TEBE. Ak sa nezmenis, poznacis svoje deti na cely zivot. Samozrejme aj Tvoj manzel musi na sebe popracovat a podporit ta.

slozika
7. dec 2013

v zivote by som sa manzela nedotkla ak si nezelam , aby sa dotkol mna (myslim tym facku) iba mozno ako bodka na konci , ked by ma podviedol, ale inak NIE!!! Ak by ste ho vtedy opustila, lutovala by som asi jeho a pokladala by som Vas za potvoru, ak by ste od neho zobrali deti

miskakyska
7. dec 2013

😀 😀 😀 😀 ani to čítať nejdem..nová registrácia...niekto sa tu v tom vyžíva... 😎

jadodka
7. dec 2013

No keby som mala taku raketu uvrieskamu a utocnu doma ako si ty...podla toho co si napisala,tak mi ver ze by mi netrvalo 8rokov ti jednu vypalit,ale schytala by so uz davno...ved ti robis presne to coho sa bojis ze bude robit tvoj manzel. Na tvojom mieste by som sa mu za tie roky co si ho fackala poprosila o ptepacenie,lebo toto by ziaden chlap zene netoleroval,ty sa daj dokopy a zacni sa spravat ako zena a nie ako zapadnik v ringu. Nikde nieje napisane ze bude kopirovat svojho otca,moja mama fajci 40cigariet denne,ja som v zivote ani jednu nemala v ustach,moj otec bol alkoholik ako hrom,a nespijam sa do nemoty...

radkanika
7. dec 2013

@lagrima123 necitam ostatne odpovede, ale nic v zlom...ZASLUZILA si si. Tak ako zdielas nazor, ze nema muz nikdy udriet zenu, nema ani zena udriet muza. Ja byt na jeho mieste, s takou hasterivou provokativnou zenou teda nie som, ani keby si posledna na svete bola. Neviem, nepoznam ta, urcite mas aj dobre stranky, ale to, ako vies cloveka vytocit do nepricetnosti a je to schvalne (lebo ked vidis, ze on sa snazi nejako nevyvolat hadku a radsej sa zasmeje z toho ako vystrajas a ty just este viac rypes, tak to schvalne je), tak to by som ja nezniesla. Bud rada, ze mas muza akeho mas, ze si dostala len facku, aj to ma moj obdiv, ze az teraz, lebo iny cvok muz by ta uz davno bil hlava nehlava a ten viac inteligentny by sa ta uz zbavil rozvodom. A strasne ma pobavila veta, ze sa bojis, aby si neskoncila ako svokra...pretoze ja by som sa skor bala, aby tvoj muz neskoncil na psychiatrii. Nemysli si, ze ti pisem v zlom, pisem ti to, aby si otvorila oci a spamatala sa, kym nie je neskoro. Vztah ma byt o ucte jedneho k druhemu, mate dve deti a ty si matka a zena, a zena je ta, ktora je zakladom uspesnej rodiny, lebo muz nech by bol akykolvek, ty mas byt ta, ktora sa ma snazit o harmoniu v rodine, o nie len fyzicku, ale aj psychicku pohodu svojich deticiek. Verim tomu, ze ak by si ty na sebe poriadne popracovala a hlavne vo vztahu k svojmu muzovi, on by ti to vratil dvojnasobne. Deti s zasluzia dostat sancu zit v normalnej rodine. Ak ich lubis a lubis aj svojho muza, zmen sa.

radkanika
7. dec 2013

@lagrima123 a este ti napisem...ja mam muza, ktoreho poznam necelych 8 rokov, z toho sme 7 rokov manzelmi. Mame dve deti. Za cely ten cas, co sme spolu, som si nedovolila povedat mu ani slovo "debil, somar", a on mne tiez nie, nie to este ho udriet. Aj u nas su chvile, kedy to nie je dokonale ruzove, ale vzdy si poviem, co vsetko pre nasu rodinu robi, dakujem mu za domov, ktory mame a za lasku, ktoru nam dava a dakujem mu za nadherne zdrave deti, ktore nadovsetko milujem. Vzdy sa snazim, aby mali vsetci doma co najlepsiu naladu, aby v nasom dome prevladal smiech, radost...nie vzdy sa to da, ale aspon co najviac ako je to mozne. Zivot mas len jeden, a co deti doma uvidia, to budu posuvat aj dalej. Ak uz nie kvoli sebe, zmen sa kvoli nim, aby si im dala pozitivny priklad do buducna. Lebo z velkej casti im tu buducnost tvoris ty s muzom.

babaker
7. dec 2013

@lagrima123 chytas zachvaty paniky. to, ze si sa nemohla nadychnut je "panicky atak" touto diagnozou trpi v dnesnej dobe velke mnozstvo ludi. tieto zachvaty uzkosti mozu mat najroznejsie formy prejavu,dlzku trvania, priciny vzniku. odporucam ti navstivit psychologa. urcite co najskor. na upokojenie je vhodne magne B6.
neries ani tie facky,ani problemy v manzelovej rodine, vsade je nieco. daj sa hlavne ty dokopy,tvoj manzel ti urcite rad pomoze a za par tyzdnov uvidis vsetko v ovela lepsom svetle. drz sa 😉

radkanika
7. dec 2013

@lagrima123 to, ze mu neublizujes fyzicky (teda ze ho to mozno neboli) neznamena, ze mu neublizujes pscyhicky a to je niekedy tisic krat horsie...

jaaty
7. dec 2013

@lagrima123 - prvé čo ma napadlo bolo " Tak ti treba!"
Tak ako písali kočky vyššie, sama si za to môžeš a facku si si zaslúžila. Uvedom si, že manžel je tvoj partner a nie dieťa, na ktoré treba byť prísna.
Ja som toho názoru, že ako ja sa správam k ostatným, tak sa oni správajú ku mne. Skús sa nad tým zamyslieť a nastav si zrkadlo 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mima1722
7. dec 2013

@lagrima123 ja si osobne tiez myslim ze muz by nikdy nemal udriet zenu ALE ak si to zasluzi alebo ho provokuje ako ty svojho muza, akoze co si cakala?? aj on ma len jedny nervy. Ty vybuchnes kricis, nadavas, das mu facku a potom mu povies ze nech skusi on tebe? halooo to akoze kde sme. Neodsudzujem ta ale zase ako sa spravas ty k svojmu muzovi tak sa bude on spravat k tebe. Nastavila si mu zrkadlo, on sa pozrel a urobil to co ty. Porozmyslaj nad tym ci ho naozaj milujes a co pre teba znamena, lebo podla mna nieje normalne ze pri hadke svojmu muzovi nadavas, fackujes ho a podobne veci. Ano hadky su normalne ale je rozdiel medzi hadkou a hadkou 😉 ja som toho nazoru ze muz by zene resp. svojej zene nemal ani nadavat ( samozrejme aj opacne), pre mna je uz to znak toho ze nieco nieje vporiadku. Aj ja sa zo svojim chlapom hadam ale nedam mu dovod na to aby mi nadaval alebo ma udrel

gagik
7. dec 2013

Proste si hysterka, poviem k tomu len ze chúďatá deti a manžel.

leonela666
7. dec 2013

Osobne som zásadne proti násiliu - pretože silu používa ten, kto nedokáže použiť rozum, ale byť chlapom tak Ťa bijem jak žito. Veď ho vyslovene provokuješ. Vo vzťahu ale aj celkovo v živote sa začni konečne riadiť tým, že nebudeš robiť druhým to, čo nechceš aby oni robili Tebe - týka sa to hlavne Tvojho správaniu sa k manželovi, a v neposlednom rade treba ísť dobrým príkladom deťom. Je dôležité sa naučiť ovládať a všetko riešiť s rozvahou a nadhľadom. Ak to nedokážeš sama, tak požiadaj o pomoc psychológa, ale čím skôr., lebo by sa kľudne mohlo stať, že si nájde inú - čo si ho bude vážiť a brať ho ako rovnocenného partnera, a nie fackovacieho panáčika. Vzťah totiž nie je len o láske, ale aj o vzájomnej úcte a rešpekte...

rienok
7. dec 2013

@lagrima123 no ak chces aby bol ako jeho otec, pokracuj v tom co robis, urcite to z neho vydolujes. Nemam slov, vyprovokujes niekoho a este sa ides stazovat? nie som za nasilie a uz vobec nie na zenach, ale obavam sa ze to ty tyras svojho muza a on sa branil